kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
Şimdilik ise yatay senaryo en çok ihtimmali senaryodur bana göre.
11XXX-9000-12000-(5000-6000) ve ayı piyasa biter.
ya da
11XXX-6000-12000
bu yatayda maalesef 3. üncü bir ihtimal var.
Buna değer biçemiyorum daha yukarılarda dipleyip yani atalım bir sayı 1000-1041 veya 950-980 de B yi bitirmesi ve C için yükselmesi. 1220 yukarı kırılacaktır. Düşüş daha yukarıdan başlayacaktır.
Değerlerin önemi yoktur yapı önemlidir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Ayı piyasasındayız. (2007 den 4-7 yıl)
3 Dalga.
A düşüş 666 ile bitti.
B yükseliş 1220 ile bitti.
C düşüşdeyiz. Veya yatayın bir ihtimaline göre B B düşüşdeyiz.
Zigzag senaryo en kötü senaryo. Endeskleri 0 a yakın götürür.
Şimdilik ağırlıklı görülen yatay senaryo. 3 ihtimali yukarıda var.
(B C 1220 ile bitmediyse B A bitti. Eğer diplemeden sonra yeni zirve gelirse bu senaryodayız)
Son senaryo üçgen senaryo, 2002-2003 dipleri ilerideki aylarda kırılmazsa üçgen yapıp ayı piyasasından 4-7 yılda çıkar. Dipler yükselecek, tepeler alçalacak ve yukarı kırılacak. Eski mesajlarda bu senaryonun detayları var.
Bunlar orta uzun vade işler.
Kısa vadede 1070 kalıcı yukarı kırılmazsa ve 1090 geçilmezse 3 sanaryonun sonucunda birleştiği diplere geri çekileceğiz.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Güngör Uras Olayların içindenguras@milliyet.com.trFirma borçlarının % 60’ı döviz borcu
07 Haziran 2010
Merkez Bankası tarafından yayınlanan 2010 Mayıs ayı Finansal İstikrar Raporu’na göre, reel sektörün (firmaların) Mart 2010’da finansal (banka) borçları (TL, döviz borçları toplamı) 358 milyar TL.
Firmalarımızın toplam borçlarının yapısı şöyle:
- Yurtiçinden kullandıkları krediler 222 milyar TL. Yurtdışından krediler 135 milyar TL. Karşılığı döviz kredisi.
- Yurtiçinden kullanılan 222 milyar TL’nin, 142 milyar TL’si Türk Parası, 80 milyar TL’si ise döviz cinsi kredi.
- Özet ile firmalarımızın toplam 358 milyar TL kredilerinin 142 milyar TL’lik bölümü Türk Parası, yüzde 60’ını oluşturan 215 milyar TL’lik kısmı döviz kredisi. Başka anlatım ile firmaların toplam borçlarının yüzde 60’ı döviz borcu.
- Yurtiçinden ve yurtdışından kullanılan döviz kredilerin karşılığı 141 milyar dolar.
- Bu 141 milyar döviz kredisinin 84 milyar dolarlık bölümünü Türk bankaları (yurtiçindeki ve dışındaki şubelerinden) firmalara kullandırmış. Toplam döviz borcunun 57 milyar dolarlık bölümünü yabancı bankalar sağlamış.
- 2008 yılı sonuna göre, 2010 Mart ayı itibariyle firmaların toplam borçlarında 13 milyar TL’lik artış var. Yurtiçinden kullanılan krediler 29 milyar TL artarken, yurtdışından kullanılan krediler 17 milyar TL azalmış. (Toplama/çıkarma farkları rakamların yuvarlatılmasından kaynaklanıyor.)
- Firmalarımız, döviz faizinin ucuzluğu ve dövizin bolluğu karşısında dövizle borçlanmayı tercih ediyor. Türk parasının değerinin değişmeyeceği (develüasyon olmayacağı) güvencesiyle toplam kredilerde döviz kredilerinin payı yüzde 60 dolayında seyrediyor.
- Firmalar döviz kredisi kullanıyor ama, kullandıkları toplam döviz kredisinin yüzde 59’unu Türk bankaları (yurtiçinden ve dışından) veriyor.
- 2008’den bu yana yurtiçinden kullanılan TL ve döviz kredilerinde artış var. Kredi daralması yurtdışı kaynaklı kredilerde. Firmalarımızın döviz riski sadece döviz borçlarından oluşmuyor. 2009 sonu itibariyle 15 milyar dolar ithalat borçları var. Ama 12 milyar dolar da ihracat alacakları olduğu için net döviz riski 3 milyar dolara iniyor..
ooo kayahan gelmiş,hoşgelmiş
ters-yüz ihtimali arttı sanki![]()
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
CHP'ye 2 vekil daha katılıyor!
![]()
![]()
![]()
TBMM'deki sandalye sayısı 101'e yükselecek.
Bağımsız İzmir Milletvekili Harun Öztürk ile Bağımsız Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı CHP’ye katılacak. Böylece CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 101’e yükselirken, bağımsızların sayısı da 8’e inecek.
CHP TBMM Grup toplantısı, yarın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Grup toplantısına katılacak Öztürk ile Pazarcı’ya parti rozetleri Kılıçdaroğlu tarafından takılacak.
-ÖZTÜRK VE PAZARCI CHP’DE-
ANKA’ya konuşan Pazarcı, "Doğru yaptığımı zannediyorum. Türkiye’nin istikbalinin bundan sonra CHP’de olduğunu düşünüyorum. AKP Hükümeti gerektiği gibi ülkeyi yönetemiyor. İşsizlik ortada, dış politika kötü yönetiliyor. AKP beceremiyor. Milletin kaderini CHP belirleyecek" dedi.
Öztürk ise, "Yarın katılıyorum. Artık parçalı bölünmüş halde sosyal demokratların ayrı ayrı siyaset yapmasını doğru bulmuyorum. Kemal Bey’in bütünleştirici anlayışı çerçevesine birlikte katkı vermek istedim" diye konuştu.
-KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN’A YANIT VERECEK-
Bu arada Kılıçdaroğlu, yarınki CHP grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine yanıt verecek. Hafta sonu iki lider arasında yaşanan söz düellosunun yarın grup toplantılarına da taşınması bekleniyor.
bu yaz çok sıcak geçecek
esas yaprak dökumu sonbaharda başlayacak.
euro dolar paritesinde oynamaya devam.![]()
yoruma gerek yok. takip yeter.
Jelibon.
Konu kayahan tarafından (07.06.10 Saat 13:39 ) değiştirilmiştir. Sebep: x
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri