Barbarlığın resmidir...
http://whatreallyhappened.com/IMAGES...olo/index.html
Recep iç politikaya dönük dış politika yaparsan içerde oy alırım kahraman olurum diye düşünüp iş yaparsan oysa dünya politikasından bi haber isen kimin ne kadar güçlü olduğunu en azından herkesin senin gibi azına geleni söylemiyeceğini ve ne icraat yapacağını tahmin edemiyorsan senin ne işin var orda ne ? al sana one minute adam one minute böyle olur dedi ben yalandan konuşmam yakarım diyor..
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
yavuzhaann, görüyor musun aud/usd yi..![]()
Urettiginden daha çok tuketen ve dış borçlamna ile ulkeyi borç batagına sokarak yani toplumun gelecegini siyonistlere yani yahudi para babalarına ipotek ederek ve bu yolla yani sıcak parayla ekonominin buyuyormuş gibi kagıy uzerinde ulkeyi borç batagına ve halkı açlıga ve işsüzligr mahkum edenlere nalet olsun..
Dış açıkta rekor yükselişTürkiye'nin ihracatı Nisan ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,2 artarkak, 9 milyar 466 milyon dolar oldu.
İthalat da Nisan ayında yüzde 47,4 oranında artarak, 14 milyar 922 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Geçen yıl Nisan ayında ihracat 7 milyar 562 milyon dolar, ithalat ise 10 milyar 121 milyon dolar idi.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı dış ticaret verilerine göre, Nisan'da dış ticaret açığı yüzde 113,2 oranında artarak, 2 milyar 559 milyon dolardan 5 milyar 456 milyon dolara yükseldi.
2009 Nisan ayında yüzde 74,7 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2010 Nisan ayında yüzde 63,4'e geriledi
![]()
kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....
Bu olayda receple ne akp yle ne de başka bir partiyle alaka kurmanın faydası yok. olayı hemen politize edip konunun özünden uzaklaşmak karşı tarafın ekmeyine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz.
"İsrail askerleri silahsız türk vatandaşlarını, beyaz bayrak sallamalarına rağmen öldürmüştür." olayın özü budur.
Ben yaşadığım süre boyunca Türk vatandaşlarının başka bir ülke askeri tarafından öldürüldüğü bir olay hatırlamıyorum. Olay çok büyük bence...
Ama şunu da düşünüyorum İsral i hepimiz biliyoruz nasıl bir cani olduğunu. Peki devletin, hükümetin görevi kendi vatandaşının can güvenliğini sağlamak değil midir? Yani bu olayda Türk devletinin hiç ihmali yok mudur? Göz göre göre ölüme gönderildi insanlarımız. Ben korkuyordum ve tahmin ediyordum israil katilinin böyle bir şey yapacağını, peki bizim hükümetimiz, askerimiz, istihbaratımız bilmiyor muydu? Uluslararsı kara sularında, israil karasularının 70 mil dışında bir Türk gemisine israil ordusu tarafından saldırılıyor, insanlarımız öldürülüyor, esir alınıyor, gemilere el konuluyor vs...
Peki biz ne yapıyoruz??
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Şimdi yolun başını bir katil manyak tutmuş, elinde kanlı bıçağıyla bekliyor. Diyorki buradan geçeni keserim. Sen de masum çocukları yolluyorsun, diyorsun ki bişey olmaz uluslararası hukuk var. Çocukları okula gönderiyorsun, katil manyak allahsız şerefsiz, çocukları kesiyor, aynen söylediği gibi. Sen de diyorsun ki bu yaptığın canilik, kınıyorum. Uluslararası hukuğu çiğnedin. Böyle saçma iş mi olur? Onlar senin çocukların, ya oraya göndermeyeceksin ya da güvenli gidişlerini sağlayacaksın.
Şimdi yetkililer diyorki bu sivil bir olaydı, bizim dışımızda gelişti. Ya kardeşim o zaman vatandaşın ötenazi hakkı da olsun intihar hakkı da. Köprüye çıkan vatandaşı zorla indiriyor polis, yani intihara gitmek serbest değil. E bu adamlar göz göre göre intihara gitti, sen de seyrettin. Kesseydin önlerini, can güvenliğiniz yok Türk devleti olarak bu geminin çıkışına izin vermiyorum deseydin. Ne olacak şimdi kaç insanımızı şehit verdik. Sonuç nedir? İsrailin katil olduğu uluslararası camida kanıtlandı... Yaw güldürmeyin beni adamların bebek katili olduğunu dünyada bilmeyen mi var...
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Hayatta kalma reflekslerinden en önemlilerinden birisi de etkiye karşı ilk tepkiyi göstermektir.
Örneğin borsada düşüşü görünce temel analistlerin yaptığı gibi neden düşüyoruz? niçin düşüyoruz? diye bıdı bıdı etmeden nasıl şortluyorsak.
Bu konu gibi olağanüstü durumlarda da neden niye diye sebep-sonuç ilişkisinden önce ilk tepkinin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sebep-sonuç ilişkisi daha sonra tartışılması gereken bir durumdur. Ama gördüğüm hükümetten hala adam akıllı bir tepkiyi gösteremediğidir ki bu da beni üzüyor...
israil dünyanın en gelişmiş silahlarına sahip ülkedir..
1.000 üzerinde nükleer silahı var..
hatta nükleer silahlı denizaltılarını iran sınırına yakın yere konuçlandırmış..
ama önemli olan felsefe..onlar kendilerini 'TANRININ KUTSAL IRKI' olarak görürü..
diğer zavallı milletler onlar için vardır..
tarih boyunca feci katliama maruz kaldıklarından aralarında olaganüstü dayanışma ve destek vardır..
ama israilin dezavantajı küçük olmasıdır..
ve ona karşı tek etkili olan silah,komşularının nükleer silahıdır..
çünkü tek bir nükleer silahla tarihe gömüleceğini biliyor..
bana en aptalca gelen abd,fransa,almanya ,israilin binlerce nükleer silahı varken ,batı neden irana karşı çıkar...
tarit boyunca lanetlenmiş bu millete ancak nükleer silaha sahip olmakla karşı çıkabilirsiniz..caydırıcı kuvvet olarak konuşuyorum..
ne olursa olsun ülkemiz mutlaka nükleer silaha sahip olmalı..nükleer silaha sahip olmak;güçtür,prestijdir..sözünün geçmesidir...gerisi tırı vırı..
3-5 tane maceracının dünyadan haberi yokmuş gibi nükleerer karşı olmalarınıda ciddiye almamak lazım...
hükümet hiçbir şey yapamaz..karşımızdaki konya kadar bir devlet (21.000 km kare)ama...
çok güçlü...yemez....diplomasi falan diyerek durumu zamana yayıp,unutturacak....
nükleer silah esasında savaşı önleyen bir silahtır...
geçmiş yıllarda çıkan bir öss sorusu vardı..gercekten güzel bir soruydu..
soru şu;hangisi modern silahlanmadaki ilerlemenin sonucudur...
cevap;büyük devletler arasında savaşların olmaması..çünkü nükleer güce sahip olmak geriye dönüşü asla olmayan dehşet
hadiselerin olmasına sebep olacagından ,esasında büyük devletler arasındaki savaşı önler...daha doğrusu nükleer gce sahip olan devletler savaşamaz..savaşırsa dünyada çağlar ötesine gideriz...
baksaınza kuzey koreye kimse dayılanmıyor....
fakir fukara ülkesi pakistanın bile nükleeri var...
hayatda en çok istediğim ülkemin nükleer güç olması...milli gelirimiz 10.000 değilde 5.000 dolar olsa ne olur..
noktai istinat lazım..oda nükleer güçtür... y
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri