primary tarihler seçtiğim dip sonrası çıkan tarihlerdir..dip tarihi baz aldığım için çıkış yönünde direnç tarihleri anlamında kullanacağım bir plan bu.tarihlere bağlı kalmanız gerekmez.direnç anlamında takip etmekte fayda var.neden direnç derseniz.artık çıkış emarelerinin güçlendiği bir döneme adım attık.sıkışma had safhada.3lü-4lü dip-tepe formasyonunda sıkışmaya devam edebilir.ancak 3. dip formasyonu tamamlandı..hemde uzak ara...20 şubat-8 mart-3 nisan....bu anlamda sıkışma uzun oldu.şimdi 3lü tepe formasyonuna gidiyorsak ki bununda arası uzun oldu...26 şubat-22mart-?ile 2 li tepe yaptı 3. belirsiz ..ihtimal yeni ayadır...bu formasyonda 3lü dip son olma yolunda yüksek ihtimal olsada yukarda 2li tepe bitmiş ancak 3lü tepe henüz olmamıştır.bu anlamda 3lü tepeden dönme olasılığı 3lü dip yaptığı olasılıkla eşit şansa sahiptir.3lü tepeler 3lü dip kadar dönme kıramama şansına sahiptir...indikatörler ışığında 3lü tepeden dönerek son dip sonrası ki 4lü dip sondur 3lü tepe direnci kırılacak...tarımdışına bu anlamda çok iş düşer ..kötü veri sağlam gaz verirse 3lü tepe hızlı geçilir.formasyon biter.ve yine sertliğe bağlı olarak graftaki ekimden buyana düşen direnç çizgisi 165X kırılırsa buralara elveda deriz.
grafı dün hazırlamıştım ho değerleri düngece kapanış değerleridir.34 ho güzel çalıştı.144 ho destek olduğu sürece 13 ho düşen trendin kırılması anlamında önemli.
adp öncüdür...bilindiği gibi...tarımda adp doğrultusunda gelebilir beklenti altında kötü gelme olasılığı %95 bu durumda.....buda altının 1558 ile şimdilik dip yaptığı anlamına gelir.buda çıkarız demek olur....tüm bunlar çerçevesinde yeni aya kadar çıkarsak döngü normale döner...ve arkasına en az 3 belki 4 döngü alışta kalırız...(öğrendiğimiz ve öğretilen budur)3 döngü belki 4 döngü bizi hazirana götürür....burada el-kritiko cuma tarımdışıdır.burası bizi döndürürse arkasına 3 belki 4 döngü alıştayız ....sert hareket bekliyorum...3-4 döngü alış hızlı ve sert olacak.graflarınızda uzun sert yeşil mumlar görebilirsiniz
.
son gün tarımdışı cuma olabilir...neden..kötü gelirse döngüyü yoluna sokacaktır..bence .tüm bu anlatmaya çalıştıklarım doğrultusunda ...eğer döngü yoluna girerse 1803 hedefle çıkarız.ilk direnç 1750 dir...3 kesin olmakla birlikte 4 döngü soluksuz dirençlere yol alırız.düşüncelerim bunlar.öğretiler doğrultusunda öğrendiğimden çıkardığım.
gold 3500 olacaktı 1500 olmuş bu nası iş 2000 dolar nere gitti.. gold mu alak ne yapak vurgun lazım 1 koyup 10 almalıyız![]()
Arkadaşlar benim gibi Forma ulaşmakta bugün güçlük çeken varmı. ?
B.R.
Jelibon ustad dün sabah bir xu100 grafiği eklemiştiniz bulamadım galiba silinmiş. 1.2.3 şeklinde çizdiğiniz üzerinde tabikii 78.i geçmesiyle ihtimalini azaltmıştırdı. Yazıyordu tekrar atabilirmisiniz son duruma göre. Gayet isabetli bir çizimdi.
Ay dönümüne laf edenler kaput.
Çatır çatır tepe aldı Altın 22-29 da.
Yeni öküzler permeperişan.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
jelibon Nickli Üyeden Alıntı
Biz ne dedik? Bu ikisi tersse sp 4 yatay düşüş için altın artar. Aynen oldu. Şimdi sp 5 yaparken altın düşebilir. Esas altın artışı sp b için düşerken olabilir.
Şimdi altın niye artıyor? Taa ay dönümündeki tespitten hemde sp 4 den 5 e geçtiğini yeni en zirvelemeyerek 4 de oyalandığı hissi verdiğinden.
Jelibon.
İşte sebebi.
Esas yükseliş sp b düşerken olmalı.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bunu diyorsunuz.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri