asyadan 15 puana yakın ve üstü puanlar çıkmadıkça 20-30 arası puanlık negatif uyumsuzluklar yapabiliyor yani 200 -300 pip
asyadan 15 puana yakın ve üstü puanlar çıkmadıkça 20-30 arası puanlık negatif uyumsuzluklar yapabiliyor yani 200 -300 pip
Para yönetimi-Psikolojik faktör-Trend yönünde poz giriş çıkış öğrenme-Poz sayısı-Disiplin-Tecrübe Sabır-(Kaybeden %98 kazanan%2 ) altın formül yok malesef
başarılı sistem yok sistem dahilinde şıkları geliştirebilen formülü yakalamaz formüle yaklaşabilir
-----
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir----
Bugün altın
dirençler 1734-1744 ve 1750-1755.
destekler 1719 -1727 ve 1705-1712.
pivot 1727.
200 ho 1725.
.38 fibo 1720.
1735-1742 short stop ve kavurma.
1705 long stop ve kavurma.
thanksgiving kısa haftadayız, hafta içinde herhangi bir gün, geçen haftanın ve bu haftanın tepesi geçilirse altın döngü inverse olur ve altın dolunaya artar.
normal döngü için ayular 1735-1742 yi korumalıdır. Korurlarsa altın dolunaya düşer.
1798en yüksek-1672endüşük /2= 1735.
kasım 19 dan aralık 4 e altın son 11 yılın 11 inde artmış. bu döngü inverse olacak diyenlerin yanında bir istatistik. İstatistikler iyidir ama yüzde yüz gerçek olacak diye birşey yok. 1 gün en yükseği geçerse teyid alır bu saaten sonra.
yarın bakarız, iyi geceler.
jel.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
vix graf 1.
jel.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
vix graf 2.
jel.
Şimdi vixden görüldüğü üzere senede genelde 1 kere çalışmayan vix alı oluşuyor.
Bana göre bu sadece aşırı belirsizlikte oluyor. Olmasının sebebi çok iyi ya da çok kötü haber eksikliği, evet o haber birgün gelecek ama gelene kadar piyasa belirsilzliği bozmuyor. Belki de zaman doldurmak için bunu seçiyor. Geçen sene bunu yılı bitirirken gördük, vix düşerken piyasa düştü yeni yıl başlayınca 5 ay ralli yedi ardında.
Jelibon.
Şimdi biz bu vix alına rağmen piyasa 25 ekimin altına gelecek dedik ve bir ewle bunu başardık.
Önce o ewi hatırlatalım.
Ardına son verdiğim ewi tekrar verelim.
Jelibon.
30 ekimde yapılan ewde 25 ekimin altına geleceğini gösterdik.
Piyasa 25 ekimin altına gelmiştir sonuçta ve buna papatyaya isyan ederek yaptık.
Unutmayın değer tutttu tutmadı oraya önceden konan işaret daha alta gitti benim graflarımda 40 kere dediğim gibi değer iddiam yok, yapı anlatılıyor, değerler oewlerle çözülmeye çalışılıyor.
Yani piyasa şu noktaya değdi senin grafta 20 gün önce gösterdiğinin daha altına geldi bunu kabul etmem çünkü bu dip aramaktır ve büyük hatadır, ben dediğim yapı olmuşmu ona bakarım, olmuş.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri