Demin anlatılan olay ve kısa vadede al şartı setup olayı.
Jelibon.
Demin anlatılan olay ve kısa vadede al şartı setup olayı.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yanlız dikkat vixde öyle kolay kolay fake olmaz, o fake olan durumların çoğu bb dışına çıkmış ama bb dışında kapamaış durumlardır. Vixin aşağıda bb dışında kapadığı durum en fazla 1 kere fake yaratır ikinicde göçürtür handikapı endeksin geriden gelmesi oyalanıp olması bu olayın. Gördüğünüz gibi dowda 18 gün.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Peki bir silsile var önce dow, sonra sp, sonra avrupa, sonra brick ve TR.
Bide atasözü var. Dow leads sp follows.
Dow ne yaparsa sp yapar er yada geç.
Bakın bu piyasa bana bir hatamı öğretti. Aslında bildiğim ama trade olarak yanlış mantık yaptığım birşeyi.
Dow zaten öncüyse o 3/4 pozu ilk yazdığımda sp de değil dowda alacaktım.
Yani bilinen bir şeye sp nin son hamlede mutlak dowdan güçlü olacağını bile dow yerine sp de pozisyon almak.
Sp de değil dowda alacan demekki.
Sizede ders vobda alacaksan en geç alacan. Onun silsilesi daha da geç çünkü.
Jelibon.
Zaten o dowun son yatayı 12000-12300 deki son yatayı geri piyasaların sp,dax,tr gibi yetişmesi için yapılıyor ardından da hepsi düşmeyhe başlıyor.
Jelibon.
Neyse ew verecektik başka konuya girdik yanlız bu konu çok çok önemli ve orta uzun vade tradin en önemli konusuydu.
Bunu haftasonu nisan 2011 vix bb dışı mayıs endeks tepe ile bir kere daha bir araya getireceğim.
Bir piyasa herşeyiyle aynı, aslında bu süreçte 1-2 kere verdim bunu zaten.
Jelibon.
ruti.
jel.
Papatya için en zor durum bu üçgen işleridir.
Jelibon.
23 nisana kadar en kritik iki trade günü varsa biri 11 nisan bradley diğeride ertesi günüdür.
23 nisana ya düşeceğiz ya artacağız.
artacaksak 11 nisan ya 10 nisandan yukarıyı başlatmalı yada kapanış bazında dip olmalı.
12 nisandan sonra bir daha altına asla gelinmemeli.
Gelindiği an 23 nisana düşeriz.
Burada short zor ama long olunursa da mutlaka 10-11-12 nisan dibine stop konulmalı.
Jelibon.
Önceki tarihler
7 ara papatya (tepe)
20 ara papatya (dip)
7 mart papatya (dip)
16 mart most importante bradley yani major bradley (dow tepe)
23 mart FP sonu (sp tepe)
11 nisan minör bradley (dip mi? tırıvırımı?)
23 nisan papatya (11 nisan dipse tepemi? tırıvırıysa dipmi?)
23 nisan minör bradley (11 nisan dipse tepemi? tırıvırıysa dipmi?)
17 haziran papatya.
Jelibon.
İki ew noktası.
595XX
583XX.
Jelibon.
papatya.
jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri