altına gece gece sağlı sollu çakıyorlar . . .
altına gece gece sağlı sollu çakıyorlar . . .
1. İddiam tam tersidir yorum şaşar tarih şaşmaz.
2. Jelibon için uzun vade sayım 2 inci sıradayken, kısa vadeli bir sayım 6. sıradadır.
Jelibon için birinci sırada sadece ve sadece papatya ve FP vardır.
Vadeliler.blogcu.com.
User's guide arama yazın okuyun.
Bu topicte de user's guide'ın bir kopyası mevcuttur.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Özür dilerim.Sizi kızdırmak için ya da muhalefet olsun diye yazmadım.Söylediğiniz birşey olmazsa da mutlu değil bilakis mutsuz oluruz çünkü hem bir sürü yeni şey öğrenip üstüne de para kazandık sayenizde...sadece öylesine yazılmıştı , bir art niyet yoktu.Saygılar...
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Ben yazmışım FP yi daha 7 mart görülmeden tam bundan 1 ay önce ben yazmışım.
Equinoxuda ben yazmışım.
Bu iki yazı dizisi dünyada sadece tarafımdan yazılmıştır.
Ve şimdi yazdığımın olabileceği olasılığı üzerine eleştri alıyorum.
Üstelik ekim 4 den beri 6 aydır tepe arayıp bulamayanlara
FP yi verdiğim için.
Kusura bakmayın evet benim sayımım tutmaz umrumda da değildir.
Yorumumda tutmaz.
Ama tarihi ben vermişim zaten tutacaksa tutar.
O iki yazısı dizisi FP ve equinox tarafımdan boşuna aylar önce yazılmadı.
6 AYDIR TEPE BULAMADILAR, 7 MART PAPATYA DEDİM 23 DE FP BİTİYOR DEDİM.
7 MART GÖRDÜNÜZ FAKE ATIP DİBE GELDİ, 23 MART ORTADA BRİ SONRA TEPE VAR HEMEN BİTİNCE.
VE BU TEPE OLARAK KALIRSA BENİM ŞAŞIRACAĞIMIMI ZANNEDİYORSUNUZ.
AKSİNE BU TARİHİ DE BU ALEMDE BEN VERDİM 1 AY ÖNCEDEN.
Jelibon.
Ve bu otoritenin ve bu palanın
benim kolayca bulabileceğim bir tarihte
ve yaydığım bir tarihte
bu tip kafa karışıklığını yapmayacağınımı sanıyorsunuz?
Yapar.
Ama çözeriz kimse merak etmesin.
Jelibon.
valla eleştiri falan yapmadım ne haddime öylesine yazdım dedim.Bu kadar kızacağınızı bilseydim inan olsun yazmazdım. Kara Kartalın gücü adına lütfen yapmayın etmeyin sinirlenmeyin gece gece . . .
Önce tarihler başlayalım.
1. FP boru değildir. Papatya gibidir. Zorluğu pencere şeklinde olmasıdır.
2. Papatya dönüş için vardır.
3. Fp de dönüş için vardır.
4. Dönüş adayının çalışma olasılığının yargılanması yapılamaz. Baştan şarttır dönüş için vardır zaten.
5. Mesele burada orta vadeli yukarı gelen trendi mi aşağıya döndürecek?
6. Yoksa kısa vadeli trendimi aşağıdan yukarıya döndürecek.
7. 5. maddeyi yapacaksa FP nin bir sonraki günü şimdilik en yüksek kapanış olduğuna göre artık geçilmemeli.
8. 6. maddeyi yapacaksa 23 ünde dip aşağıya geçilmemelidir.
9. Her türlü papatya ve FP eski artı gün yada günlerdir. Bazen aynı gün, bazen 1 gün, önemli trend dönüşlerinde bazen 1 hafta.
Jelibon.
Altına gelince,
1. Altın 22 martın altına düştü de benim mi haberim yok?
2. Altın 22 ay dönümü alımı baştan yazılıdır 22 altı stoptur.
3. Altında ewde ikilem net açık verilmiştir.
4. Hatta sonrasında 5 değil bu orta vade satta denilerek nasıl 5 olabileceği anlatılmıştır.
ABC sayımla altının bir aşağıya ziyareti gösterilmiştir, ha denilirseki ewde işaretlediğn yere gitmedi önce yukarıda, sabır gerekir, ha gitmedi, değer iddaim yok ewlerde zaten. Yapı önemli.
5. Bizim için süpriz altının 12-18 günde yeni zirve falan yapmasıdır.
6. Herşey beklentiler dahilinde. Uçup gitse yeni zirveye gider çok gün var çünkü, 12-18 gün.
7. Uçup gitmemesi dahi haklı olunduğunun ispatı. Biz işaretledik o ewi.
8. Yeni zirve denilerek bahsedilen son tepedir elbette, 1793 tepesi.
Jelibon.
Yemin ederim değildi o yazınızı görmedim bile . sadece matriks açıktı bir bakayım dedim .Altın almam satmam , ANLAMAM . Bugün bende var birşeyler ama hadi hayırlısı . . .
Huide dibe oldukça yaklaşma var, gld de boşluğun birincisi alınmış ikincisi alınmamış.
Goldiede dibe uzağız.
Bu tepki olduğunda verdiğim etiket aşağıda E nin a sı bitti oldu.
Başka da sayım vermedim.
b tepki dedik gelene ardından c aşağı kanala gidecek şekilde etiket koydum.
Şimdi burada mesele b tepki tamaen bittimi? Yoksa onun a sı bitti, b aşağı eski dibe yaklaşacak yada yakınına hatta ihalde bile irregular gelebilir sonra c yukarıyı yapıp b yı bitrecekmi?
Yoksa b tepki tamamen bittimi?
3 ünde dip alçaltma ipucu verebilir, dip alçaltma huide irregular kalabilir.
Bir ay dönümü daha satarsa b tepki bitmiş demekdir ve c düşüş diğer ay dönümü 72 saate gider.
Burada 28-29 dip olursa ve bir daha alçaltmazsa öbür ay dönümüne yukarı yaparsa b tepki c tepki başlamış olur. Sonraki ay dönümü 72 saatler tepeye gelir bu seferde.
İki ihtimalli bir yol.
Trade plans açık nettir.
22 sinde alan 22 si altında stoptur.
Bir sonraki trade gelecek ay dönümünde açılır. Tepeyse short, dipse longdur.
Biraz zor ama böyle.
Jelibon.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri