jelibon abi altın çıkarkende vikis e uyarsa sizin D veya 4 yükselişi hayırlı olsun.
jelibon abi altın çıkarkende vikis e uyarsa sizin D veya 4 yükselişi hayırlı olsun.
crude
http://www.voborsa.com/forum/showpos...ostcount=18126
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
usd.
http://www.voborsa.com/forum/showpos...ostcount=18125
jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Amma ana sayım vermişiz bre.
Çok tehlikeli adamım.
http://www.voborsa.com/forum/showpos...ostcount=18118
HERKES SAYAR JELİBON SAYARSA OLUR.
Jelibon.
bu dxy sayımın pc de yapışmış vaziyette aylardır abi.![]()
Bu dxy sayımı en çok calderonun abcAabcBabcC sine uyuyor.
B tepe bitince gelecek sp C düşüşünde dolarda sayımdaki yere ulaşır.
Sonra bull market spde, çöküş dolarda.
Jelibon.
19 agu oex tarihinde dibini yapan 20 sinde yukarı kırılımını papatyayla tam hizzaya gelen
sp
geçen trade günlerinin hepsinde beklenildiği gibi tepe yükseltmiştir.
Taa o gün 28 aralıktan yada 6 ocaktan önce dönmez demiştik.
Tarihler her zaman eksi artıdır.
Tr de bu bağlamda geçen sürecin kapanış yükseğindedir.
Sp de 1200 alan 70 puan, tr de vobda alan 3500-3800 puanda.
Dönüp duranlar bırakın kaarı zararda.
Bakalım 28 eksi artılarmı, 6 ocak eksi artılarmı tepe olacak?
Her arttığı gün orta vadeyi açıyor, ilerdeki satışta ne kadar açtığı çok önemli olacak.
Ne kadar açarsa satışı yediğinde sinyal değişimi zorlaşacak.
Nasdaq ise hala satta orta vadede. Onda da uyum gelmeli.
Diğer konudaki dowa gelmesi gereken ve dow teori için önemli olan her tepeyi beraber uyumu ise gelmiş oldu. Trendde her tepe beraber yapılmalı sürekli dow teoriye reconfirmasyon gelmeli. Geldikten sonra düşsün önemi yok.
Ancak hala daha %20 artışta olunmadığından dow teori alda değil.
Bakalım bradleymi? 6 ocakmı?
İyi geceler. Bazı konuları eski yeni masusdan bir daha hatırlattım çünkü yeni hallerini vereceğim sabaha.
Sonrada yılbaşı moduna girip uzaklaşacağım.
Seneye bakacağız olaylara artık.
Jelibon.
Bir kez daha hatırlatalım,
Bu topic kısa vadeli bir topic değildir,
Bu topiğin sahibi doğru trade metodunu bulalı yıllar olmuştur,
Dönüp durularak birşey kazanılamayacağına inanır.
Blog ve topic bu yüzden ve bunun anlatmak için açılmıştır.
Sonuçlar ortada.
Diğer bir yöntem günde 400-500 puan vobda veya 5-10 puan spde yada 5-10 puan altında sistemden dışarı çekmektir.
Bu yöntemle ilgilenmiyorum, sebebi bunun için profesyonel yadad bu işi çok iyi bilmek lazımdır, çünkü 10 kere başarsan kendini en büyük sanırsın ama bilki hata yapacaksın 1 kere de aldığını vereceksin.
Bunlarla yıllarca uğraştım.
Ve metodu buldum.
Ve burada anlatıyorum.
Yenide anlatmıyorum 3-4 yıl oldu.
Anlayan varmı çok önemli değil benim için.
İnatla kafalara kazınana kadar anlatmaya devam edeceğim.
Zamanla tarih bilmeye veya başka şeylere gerek kalmadan kişiler buna alışacak ve kaarda poz tutmayı zararda oturmamayı öğrenecek.
Tradein belli periodlarda olduğunu ve bu sırada ağayla aynı yönde az işlemle başarılı olunacağı gayet açık ve nettir. Tek yapılması gereken bunu uygulamaktır.
Bu sistemin en büyük düşmanı ise ekran seğretmektir.
Bir kere daha ekleyeyim burada asla kısa vadede kimse çözüm bulamaz. Burası orta uzun vadeli bir topictir, en azından olmnaya çalışmaktadır. Bu işlerde gerektiği zaman büyük sabırları gerektirir.
Ne kadar dön dür o kadar kaybettir.
Jelibon.
İyi Geceler.
Jelibon.
İYİ geceler usta dediklerin küpe yapılmıştır emeğine sağlık
Şimdi kısa ve öz kısa vadeyi anlatalım.
Burada anlatılan kısa vade sadece orta vadeyi çözmek içindir.
Kısa vadede endeksler sp ve dow eski iki tepeyi geçerek aylar önce öngörülmüş sayım çerçevesinde gitmiştir.
Verilen tobonunda boyun çizgisi geçilerek %1-3-5 daha yukarı potansiyelinin yolu açılmıştır.
Şimdi kısa vadede tek tereddüttümüz bradleydir.
Bradley dönüş günü bugündür.
28 aralık 2012.
Jelibon.
Bu bradley dönüş günü yılın 3 önemlisinden birisidir.
Şimdi açıp bu seneki bütün bradleyleri grafa koymak lazımdır.
Benim buna vaktim olmadığından şu an diğer iki önemli güne baktım.
İlki 17 Şubat 2011 idi 18 Şubat 2012 de tepe ve dönüş yarattı ve mart 16 ya kadar %6.7 düştü.
Diğeri 29 Temmuz 2011 idi ve 21 Temmuz 2012 de tepe ve dönüş yarattı ve bir papatya olan 8 aguya kadar %16 düştü. Buradaki bradley 8 takvim önce olmuştur.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri