Sayfa 3469/3619 İlkİlk ... 2469296933693419345934673468346934703471347935193569 ... SonSon
43419 sonuçtan 41.617 ile 41.628 arası

Konu: Jelibonca...

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı filozof Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    günaydın millet, herkes burda heralde?

fdax ve fcac günüklerde alçalan bayrak var.
    fdji ve de fsp de yukselen trend dibindeler ve de ayın 19 undan beri aşşağı..
    şimdi bugünler papatya o zaman bunların bugünlerde dip olma ihtimalleri yuksek
    altında da tepe olma ihtimali yuksek (bana göre)

bugünkü durumu böyle mi anlamalıyız? başka bi fikri olan varmı ya da benim fikrimde bi yanlışlık varmı?
    Aynen böyle anlamak lazımsa da,

Bu tür durumlarla ilgili yazmak lazım birşeyler.

Şimdi süreçte bu abd deki olaylarda birçok kere parlamentonun sonunda anlaştığını gördük

ancak

bir hafta sonu tersine lehmanı kurtarmadıkları hafızalarda.

Lehmanın kurtarılmamasının bedeli 10000 den 6400 e düşüşdür yani zaten 14000 den düşmüş dowun 4000 puan ardına 3400 puan daha düşmesidir.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

2. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Bu tip makrolara girmeyi hiç sevmiyorum ama piyasa bizi bazen mecbur ediyor, kaçamıyoruz bu durumlardan zamana zaman.

Minumum makro politikamız var o minumuma mecbur kalıyoruz bazen.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

4. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Nacizane 5 yıldır amerikanın resesyona gireceğini bitik olduğunu söyledik.

Tüketici ve küçük esnafa yaramayan Q ların borsa arttımak dışında amerikaya faydası olmayacağını ve sürecin sonunun çöküş olacağını hep belirttik.

Gördüğünüz üzere Amerika kaput oldu borsası ise zirvede.

Ne perhiz turşusu ne lahana derseniz haklısınız fakat bu işler böyle.

Amerika da bu şekilde yapılan Q ların işe yaraması mümkün değildir, çünkü hedef kitle olan tüketici ve küçük esnafla yani ekonominin gayrisafi milli hasıla taşlarına bir faydası yoktur.

Tüketici de ve küçük esnafta canlılık olmadan ekonomi canlanamaz.

Nacizane bu paraları kişi başı 50.000 halka vergi iadesi yapın ekonomi canlansın dedik, yapmadılar, şimdi sürünüyorlar, beter olsunlar.

Jelibon.

6. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Alıntı jelibon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

BÜYÜK ÇÖKÜŞ GELECEKTİR.

BÜYÜK ÇÖKÜŞÜ DEPRESYONU ÖNLEME BABINDA FEDDEN KRİZİN BAŞINDAN BERİ ESAS ADIM GELMEMİŞTİR.

Q1 VE Q2 DE 2 TRİLYON DOLAR BOŞA HEBA EDİLMİŞTİR.

KARŞILIĞINDA DÜZELMEYEN İŞSİZLİK VE ARTMAYAN EV FİYATLARI VARDIR.

2 TRİLYON DOLAR WALL STREETE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR.

KARŞILIĞINDA ARTAMN EMTİA VE GIDA ENFLASYONU OLARAK GERİ DÖNECEKTİR.

GDP NİN %71 İNİ OLUŞTURAN HALK UNUTULMUŞ, HALK HARCAMADIKÇA WALLDA PARA VAR NASIL KURTULACAKMIŞ?

bu işlerin sonunda hayatınızın en büyük çöküşüne ve SAVAŞLARA HAZIR OLUN.

Fede nacizane bir öneri yaptım 2 trilyonuı walla harcayacağına halka vergi iadesi yapsın bu iş kurtulurdu bu adım hala yok, olmadıkçada ABD FİNİTO.

Jelibon.
    5.6.2011 derin nostalji.

jel.

8. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Ben işi bilir ama hamleleri eksik kalıyor bir vergi iadesi başlatsa dünyayı kurtarıcak yapmadıkça ikinci dip, dikkat tepeden sonra senaryodur. tepe geldimi emin değilim.

Jelibon.
    8.3.2011.

jel.

10. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Burada kurgu yalan dediğim bir mesele var, herkes avrupa falan filan derken esas kötü durumda amerika dedik hep ve bu sebeple dolar euro 1=1 olamayacağını.

Bakın Amerika dolar endeksini devaule etmek zorundadır, hiper enflasyon yaratmak zorundadır, ama paradan vazgeçmiyorlar. Borsanın tek artma yolu budur. Burada bu dengeyi beceremeyecekler uzun vadede.

Çünkü bu denge vatandaş hakkını korumakla paranın değerini korumak arasında kalan bir ince çlzgidir.

Ben Fed olsam önce altını durdurum. Ama güçleri Çine ve Rusyaya yetmiyor. Çinde vatandaş altın alıyor. Bu yeni bir dünya düzeni. Bu düzenin bozulması yeni bir hikaye değil.
    Amerika üretim ekonomisi olmaktan servis ekonomisi olmaya çıktı ve üretimi Çine kaptırdı. Bu da kendisi için büyük bir sorun yaratıyor. 10-15 yıllık hikaye bunlar.

Üretilmeyen bir ekonomide tüketici parayı nerden kazanacak, işi nereden bulacak ve sonucunda nasıl para harcayacak.

Bunun anahtarı geçmişe yönelik vergi iadesi ancak bunu yapacaklarına wall streeti kurtarmaya kalkıyorlar. Vatandaş birde buna vergi ödemek zorunda kalıyor.

Bu süreç öyle 1-2 yıllık bir süreç değildir. 2007 den 6-8 yıl sürecek bir süreç.

Bunun bazı dönemleri kuvvetli ayı piyasaları bazı dönemleri ise buna tepkiler şeklinde geçecek.

Bu piyasa şekli trader için büyük nimet ama en zor piyasa şeklidir. Ayı piyasalarında para kazanmak çok zordur. Sebebi otoritenin varlığı, otorite piyasa düşerken belli noktalarda sert kontra hareketler yapar.

Durum bu.

Her halikarda 2010 temmuzu dipdir yada eylül-ekim-kasım 17 arasında bir gün dip olacaktır.

2.5 ayda bunun cevabı gelecek. Bu dipden 2011 de köşe olunacak. 2012-2013 de ise göçülecek.

Jelibon.
    27.8.2010.

jel.

12. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

jelibon Nickli Üyeden Alıntı ıöıö
    temel olarak fed ve hükümet baştan beri yanlış yoldadır, adaletsiz olarak kurtarılan banka ve şirketlerle ve devletin yetkililerinin şirket yönetme isteği ve sevdasıyla bu işler yürümez. kimin kurtarılacağına kim neden karar vermekte ve bu hakkı nasıl bulabilmektedir, sorun budur.
    sorunun sebebi ise bu paranın halkın cebinden çıkacak olmasıdır. bu amerikan halkının en nefret ettiği durumdur. her türlü bu tip müdahale krizin süresinin uzamasından ve yeni diplerin zaman zaman yükselmeler olsada görülmesini engellemez.
    kurtuluş,
    piyasalarda son süreçteki 10 trilyon dolar para erimesinde para dönüp amerikaya geri çekiliyorsa ve normalde değerleşsizleşmesi gereken dolar bunun neticesinde artıyorsa dünyanın hiçbir yerinde para yok anlamı çıkar.
    çözüm otoritenin parayı eski teknolojili araba endüstrisine ve sahibi bellli olmayan halk bankalarına (dikkat bizim bankalarımız sahiplidir) yani wall streete vermemesi,
    yerine halkın cebine vergi iadesi bazında geçmişe yönelik kesintilerden hane başına 50000 dolar para vermesindedir. ki bu yıllık gayrisafi milli hasılanın %75 ine denk gelir, ve amerika için hiçbirşeydir, krizde şu ana kadarki harcanan para ve erime bundan fazladır.
    ancak bu şekilde halkın para harcaması artırılabilir ve bu sayede para dönmesi sağlanılabilir. bu da real ekonomiye katkı eder ve yaşadığımız kriz finansal kriz olarak kalır. aksi takdirde yapılacak her türlü kurtarma planları ve şirket kurtarmalar geçici nefes olur ve diğer şirketlere sıçrama yaratır.

2.3.2009.

14. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

jelibon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Blogda haftasonu yazdığım mesajı kişisel görüşlerimi silerek buraya asmak istedim.

Bugüne kadar neden arttığımızı anlatacak maddeleri verelim ve birazda sorunları...

1. Kurtarma planı beklenildiğinden çabuk etki göstermiş ve hatta etki göstermesi bile tartışılırken etki göstermiştir.

2. Amerikada şimdilik 3. çeyrekte dipleyen resesyon sonrasında beklenti dahilinde olan İstihdamı pek önemsemeden diğer verilerin iyi geldiği gözleniyor.

(İstihtamın kısa vadede önemsiz olmasının bir diğer sebebi de işverenin işçi almaya işler tam anlamıyla düzelmeden zaten başlamayacağıdır. Unutulmamalı borsalar ekonominin 6-9 ay öncesinden hareket eder.)

3. Resesyondan çıkış beklenmekteydi ancak geçici olacağı da beklenmekteydi, gelen iyi veriler geçiciliğini tartışmaya açar.

4. Tüketici güveni ekimde artmıştır.

5. Kriz İnşaat sektöründe başlamıştır, düzeleceksede bu sektördeki düzeltmeye bakılmalıdır. Halk borç ve icra problemiyle uğraşırken olası düzelme yakın planda olması zor gibi durmaktadır.

6. Ancak ekim ev verileri beklenenden iyi gelmiştir.

7. Bakılması gereken bu verilerin kasımda ve sonrasında da iyi gelip gelmeyeceğidir.

8. Normalde Kasım da bitecek olan 8000$ lık vergi iadesi programı bahar ayına ertelenmiştir.

9. Vergi iadesi programına yeni bir ekleme yapılmış, evi olanlar da plana dahil edilmiştir.

10. Tutsat faizleri geçen yılki mayıs seviylerine geri dönmüştür.

11. Bankalar tutsat kredileri yüzünden oluşan alacakları için borçlularına, ödeyebilecekleri ölçüde evlerini kiralama yoluna gidip hem evin ucuza satılmasını engellemekte hem gelir elde etmekte hem de fiyatların artmasını bekleyerek malın değerinin artmasını beklemektedirler.

12. Bütün bunlar ev verilerine katkı sağlamaya devam edecektir.

13. 750 Milyarlık Tarp parasının 250 Milyardan azı henüz harcanmıştır. 70 Milyarı finansal kurumlar tarafından hazineye hali hazırda geri ödenmiştir.

14. Ancak Tarp parası asıl yaraya parmak basmaktan uzaktadır. Sebebi Wall Streetin kurtarılması halkın unutulması ve bunun halktan çıkacak olmasıdır. Bu hata geçmişte Greenspan tarafından da yapılmış ve sonucuda görmüş olduk. Yine aynı sonucu vermesi aşağı yukarı garantidir, taa ki başka bir metod bulunana kadar. (metodlardan biri yüklü vergi iadesidir).

14. Bankalardan alınan teminatlarda hazine, borsaların artması sebebiyle kar yazmıştır.

15. Kredi kartlarındaki sorunlar ise devam etmektedir.

16. Kısa vadede İşsizlik azalmaması sorun değilken, iş aramaktan vazgeçenler ve daha düşük ücrete part-time çalışanlar, esasında %20 lik bir işsizliği göstermektedir. Ve bu bir sorundur. Her 5 kişiden 1 inin işsiz olması orta vadede bir sorundur.

17. Sorun olmasının sebebi halkın tüketme gücünün azalmasıdır.

18. Bütün bunlar ekonomik düzlmenin zor olacağının ve zaman alacağının göstergesidir.

19. Gdp nin artması gerekmektedir, %70 ini Real ekonomi oluşturur Wall Street değil.

Sonuçta müdahale beklenildiği yükelişi getirmiştir.

Bu günlerde ise iyi veriler ile havanın daha yumuşamış olduğu görülmekte. (ekim kasım borsalar sonuçta yeni yüksekler yaptı)

Jelibon.

8.12.2009.

16. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    8.092
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.203
    Toplam Teşekkür
    469 Yazısı Teşekkür aldı

sn jelibon dün vix le ilgili yadığınız şeyler bugünkü dip olayını etkileyecekmidir

18. 7 Kullanıcı selam45 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Alıntı istifsar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ALLAH aşkına patron,şu papatya nedir?bi deyiver artıkın lütfen.
    geri git papatya ileri gel papatya.uyuz oldum bu papatya çiçeğine.
    papatyaya uyuz olmak sadece jelibonca da.

jeliboss patron şaka bi yana cidden papatya derken ne kastediyor sunuz?.selamlarımla
    Alıntı sebastian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    altında dolunay -yeniay sp de papatya yani trend dönüş (aşağıdan dönüş olup yukarıdan dönüşe öküz kavurma daha sık kullanıyor)
    Evet papatya olası trend dönüş tarihidir. Olası, piyaslarda absolut asla yoktur.

Jelibon.

20. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Alıntı selam45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sn jelibon dün vix le ilgili yadığınız şeyler bugünkü dip olayını etkileyecekmidir
    Etkiler tabii 3 şart lazım risksiz ala, henüz biri var. İçi, dışı, önceki barı geçiş.

Diğer ikisi olmadan sert kapitilasyon gelebilir.

Jelibon.

22. 10 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür

Verilen tarih 8 ekim papatya hem de bradley.

Öngörülmüş düşerek geldik.

Bi de bu lanetlerin haber tarihi yani süre dolum tarihi var o da 17 ekim.

Arada 8 trade günü var.

Tarih tam çalışırsa sorun yok zarar vermeden döner,

Ancak tam çalışmayıp papatya artılara gidecekse (en son örneği 20 agu yerine 25 agudur) (30-40 puan ekstra zarar spde)

Bakın her kapitilasyon böyle 30-40 puan zayıf olmak zorunda değil, gerekirse 100 puan dahi kapitule eder.

Risksiz alım sadce vix 3 şart okey olduğundadır.

Sen tarih verdin çalışmadı lem dersiniz, ben döner derimki +6 günde çalıştı ben ne yapayım, ben zaten buraya düşüşü bilmişim, önce de 19 una artışı bilmişim,

Şimdi gelmiş benim tarihime dayanmış tarihime yakın 8 trade gününde piyasa kendine bir süre dolumu belirlemiş, piyasa yanlış yapmış benim tarihimi belirleyecekti ama yanlış yapıp 8 trade günü sonrayı belirlemiş.

Risksiz alacaksanız vix 3 şartı yapacak sonra alacaksınız.

3 şart olmadan her al kapitilasyon yiyip zarara dönmeye yol açabilir o yüzden dikkat.

jel.

24. 9 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yer imleri

Yer imleri