Das ist papatya das ist ew 3 ler biçer alayını kralını enayusunu.
Jelibon.
Das ist papatya das ist ew 3 ler biçer alayını kralını enayusunu.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
15 dak gelelim.
17 kasım sp mevsimsel alı, 31 aralık papatya alı ve 1 mart yükselen dip alının
kaar alma dalgalarıdır bunlar.
Yukarı hareketlerde long kaarları realize edilmelidir zira 17 kasımda başlayan minuette a yerini minuette b düşüşe bırakacaktır, 17 kasımdan beri oluşan 200 belkide bitene kadar 230-250 puanın b düşüşle düzeltmesini yaşayacağız.
Yukarı gidecek daha ancak biz mala taa 17 kasımda atladık ve tek bir kere short çekmeden 200 puanı aldık bundan sonraki yukarı gidişlerde asla yeni long yok. Yükselişler kaar almakta kullanılacaktır.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Burada anlatılanı ve başarılanı anlayabiliyorsanız ve başarabiliyorsanız burayı takip edeceksiniz burası kısa vadeli bir topic değildir. Biz tradei bugün çözmedik. Burada çıkarımınız cyclelar her yerde var, herkes ew yapar yerine orta vadede mal nasıl tutulur olmalı. Niyetiniz iyise bunu kolay kaparsınız kapmanız da önemli değil en azından anlarsınız, kötüyse ayrıntı da boğulursunuz.
Bize çalışmayan değil çalışan cycle lazım, adı papatyadır. Sp içindir.
Jelibon.
üstad
robert wieldemer diye bir adam var biliyormusunuz
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
Bu sene bradley az
Most important dates
January 29, 2013
June 22, 2013
October 8, 2013
November 3, 2013
January 1, 2014
Bu a tepe papatya martta yok, 1 marttaki zaten dip,
a tepe ne zaman bitebilir?
Ona bakacaz.
Bradleyden çıkmayacak bradleyde hazirana kadar tarih yok.
Jelibon.
Belki ay dönümü, 20 dakka sonra.
Jelibon.
New moon
March 11, 2013
Full moon
March 27, 2013
Jelibon.
Bu tepedeki ay var ya bunu ben yaratmadım Allah yarattı.
Ben yaratmasaydım her hangi fani de yaratmadı.
Bu ay birilerinin tapulu malımı?
Değil.
Jelibon.
Bu tepedeki ay sp için kullananlar var.
Bence görev görmüyor. Görmediği için bahsetmiyorum zaten. Zaten sp ye papatya yeter.
Altında ise görüyor. Gerek çalışarak gerek çalışmayarak görüyor. Ama buna bir şart koştuk dedikki bu zor, bu kolay olursa zaten altın trade çok kolay olur. Ay dönümünü trade de tek başına kullanmak kaldıraçlı ise büyük yıkım yaratabilir. Tek başına kullanmamak lazım.
Kullanılıyorsa da sert stoplu olmalı. Mesela bu değil önceki yeni ay 1619 sert stop dedik. 50 puan düştü kırınca. Ay dönümü diyelim dibe geliyor, satmak yerine almak daha mantıklı ancak satmaya devam ederse kıvrak olmalı ve stopa uyulmalı. Çünkü döndürmezse bir 15 gün potansiyel çıkarıyor. 1619 günü sert kırınca düşüş yeni aydan dolunaya devam etti. Yani 2 döngü satış oldu. Burayı takip eden biliyor, öküz dolunayı dip ister zaten.
Bir diğer bildiği de geöen yıl yaz başında artış olmadan ki her ay dönümün dibe gelme hikayesi, yataylaştımı satış sırasında her ay dönümü dibe getirebiliyor yani diyelim yeni ay dip 1 hafta ya da 9 gün alıyor dolunay yine dibe geliyor. (alçalan). Bu daha çok satışlı yatay da oluyor yani taban oluşumunda. Ve bu süreç iki ayı bulabiliyor. 4 döngü eder bu.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri