gümüş 33.70 altı short, 34.20 üstü long.
Pivot gibi.
Jelibon.
gümüş 33.70 altı short, 34.20 üstü long.
Pivot gibi.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Arası sürünme.
Jel.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
tradede gün içinde en kritik saat 3.5-4-4.5 arasıdır.
ny gelir ya günü geceye kadar terse döndürür.
ya günün tersine vurup günün paraleline geceye kadar gider.
jel.
kitaplarda yok.
jel.
bir gün akşamdan nasıl geliyorsa 3.5-4-4.5 a kadar sürebilir bu.
geldiğinde gap olmasın diye hafif tersine gider sonra paralele girer geceye kadar.
ya da döndürür ve gecenin sonuna kadar tersine gider.
jel.
terste kalırsanız asla o gün kurtaramazsınız hatta ertesi günün başlarında da kurtaramazsınız tek kurtarma yeriniz ertesi günün ilerleyen saatleridir.
jel.
bir günün dibini yakaladınız ve ardına hep kaardasınız o pozu asla terse dönmeyin o gün.
jel.
terste kaldınız ve poz kaarsız gidiyor bilin ki orada bir hatanız var.
hatayı sürdürmektense hatayı nasıl düzeltirimin peşinde olmalısınız.
Bunun yolu stoptur ya da dönmektir.
3-5 puana olmadığınız stop ya da dönmek ve bakiye seğretmek zaman zaman daha büyük kayıp getirir.
jel.
Üç kuruşluk insana beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satmaya kalkar.
Bizi üç kuruşa satanları biz bedavaya veriyoruz.
Trade de bakiyeye bakmak
yapılacak en büyük hatadır.
Bakiyeye kişi kumarda bakar.
Diyelim blackjack oynuyorsun.
Kumarbazların en büyük özelliği daima elinde saatlerce ne kadar var onu saymaktır.
Bir el saymak yetmez blackjack hızlı oyun olmasına rağmen bir kumarbaz daima ve her elde elinde ne para var diye sayar.
Bu kumarbaz için ölümdür.
Çünkü 10000 e çıktı diyelim 2000 verdi oldu 8000.
Aklında hep o 10000 kalır.
Oraya bi daha gelsem kalkacam der.
Onu beklemekle gece geçer.
Bir bakar para kalmamış.
Ben kumarbazım.
Blackjack hastasıyım.
Bu durum defalarca başıma geldi.
Ancak trade de kumar oynamamaya çalışıyorum.
Bunu gece gündüz çok uzun yıllar takip ettim.
O bakiyeye bakmak yüzünden 3-4 puanlı zarar pozu bozmayıp defalarca 40-50 puan yedim.
Ve sonunda bakiyeye bakmamayı öğrendim.
REALİTY OVERALLDA ELBETTE BAKİYE, AMA ASLEN İŞLEM SIRASINDA RAKAMDIR. ALTININ KAÇ OLDUĞUDUR, KAÇ OLDUĞUNDA DA BENİM POZLARIMDAKİ ZARARIN VEYA KAARIN KAÇ PUAN OLDUĞUDUR.
BU KARA VEYA ZARAR BAKİYEYE BAKARAK YAKLAŞMAK KİŞİNİN DÖNMESİNİ VE STOP OLMASINI ENGELLER.
BİR POZDA KAARDAYSAN BİRŞEYLER DOĞRUDUR, ZARARDAYSAN BİLKİ BİRŞEYLER YANLIŞ GİDİYOR.
Jel.
dxy de namus yerleri bir daha denendikten sonra 86 dermiyiz????
O güne kumar dediğimi hatırlıyorum ve flattim.
Günün destekleri yazılıydı ve dirençdeydik.
İlk an 75 alan 87 lere 12 puanı aldı kaçtı.
Cuma olduğundan hapsolmamak için de haftasonuna flat girdi.
Senin verdiğin örnek ekstrem örnek çünkü tarım dışları günler fed günler çok tehlikeli günlerdir.
O günü beceren 70-80 puan alır ama kimse beceremez.
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri