Taa o tarihte yazıldı bunlar.
Şimdi tabii o zamanki hesaplama üçgene göreydi.
Halbuki biz iv tepkiyi zigzagla yaptık.
Yeni hedef hesaplamalı.
Yanlız iv, i'i geçmezde bingo olduk, bazıları 1300 diyordu. Biz 1258 geçmez dedik. 1231 tepe oldu, 1222 oew +9'u.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
ii geceler.
jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
goldda,....
uzun vade trend sonlanması için, yani boğa trendin bitmesi için aşağıda 1478 i ihlal etmesi gerekli günlükte,...dikkat ''ihlal'', önce bu olacak sonra gidip bunu kıracak, bunun şartları şu an için olanaklı deyil, zira bunu tek yaptıracak dxy, o bunu yaptıramaz, zira gelişmekte olanlar takla atar,......dayanamazlar, bu işler ancak zamana yayılarak olmalı,.....
şu anda 1921 .15 ten başlayan aşağı itiş hareketi, goldun bant içine dönüşü ile sonlanmış gözükmekte,....öte yandan 1921 den aşağı iten direnç( spekülasyon primi ve dxy hareketi), ise etkisini yitirmiş ve bant içine dönülmüş, bu meyanda bu direnç yukarıyı boşaltmış,.....yani 1921 zirvesine kadar olmasada bir geri alış mevcut goldda,....
1677,1703, 1768, 1828 etkili olacak seviyeler ve aynı zamanda dirençler,
1628, 1582, 1533, destekler,....
henüz kendini ifade etmemiş durumda, kendini ifadesi zaman alacak, yani düşüş konuşmak için erken, çıkış ise düşüşe karşılık gelen tepki hareketi mayetinde devam ediyor, zira anahtar yukarıda 1921 de off durmda, ancak aşağı basan direnç boşaldığından tepki yaşıyor....
benim gördüğüm budur, ama nacizade bu işleri ustasından celiden takip edin,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Usta teşekkürler,yine 12den vurdun
Bir not: Bizzat verilen tarihlerin kendileri son derece sert hareketin tarihi olabiliyor.
Bir not daha: Vix al sinyalleri öküz piyasada yıllarca tam çalıştı, ayu piyasada bunun bu tip patates durumları 1 kere çalışma, iki kere fake şekilde gelişecek gibi. Dün vix bb dışında kapanış. Son 4 günde orta banda değdikden sonra vix yukarı trend yapıp bolla göz kırptı ve yeniden dışına çıktı. Bir notta aşağı bolla bu süreçte çalışan vix al setupunda bile değmeden dönüş oldu. Bunları graflarım sonra, bir çok yerden işaret geliyor. Ayrıca risksiz alım elbet bb ittirmesi bitince olabilir.
Son not: Bir düşüş olacak ve Jelibon orta vade indikatörü o an satta olmayacak, işte bu maalesef mümkün değil, neden veriyorum onu bunun için. Yukarda nasdaq al verdi, sp flate bile çıkmadı, ertesi gün nasdaq sata çıktı, GÜM ONDAN BERİDİR.
Altın bugünü verip okula gideceğim, gelince bakarız.
Ek şudur benim gibi yıllarca öküz kalmış biri 5 dalga aşağı sayıyordu, FARKI ANLAYANA. UMARIM HERKES FARKINDAYDI BUNUN.
Jelibon.
Bugün Altın
Dirençler 1670-1687 ve 1701-1712.
Destekler 1644-1652 ve 1611-1622.
İlk direnç .38 geri alım bölgesidir.
1687 üzeri kapanış bakılmalıdır.
Ancak 1687 üzerinde 1725-1750 gelir.
Jelibon.
Gümüş 31 aşması gerekmektedir.
33, .38.
35, .50 dir.
bugün
Dirençler 30.96 --31.20 ve 31.66-32.20.
Destekler 30.30-30.60 ve 28.00-29.00.
Jelibon.
Gümüş uzun vade boğasaldır 49-52 ana dirençdir.
Uzun vadeli destek 18-26 dır.
Gümüş orta vade ağustos 2010 dan (18.90) boğasaldır.
Ancak dipleme henüz bitmemiştir.
Yeni orta vadede nötral ve trade rangededir. Bu rangin uzun zaman süreceğini va asla 2012 den önce yeni zirve yapmayacağını yazmıştım.
Gümüş kısa vadede ayusaldır. 37.50-38.50 ye göre, 33.50 üzerinde nötral olur. 27-28 destekdir.
1/4 alım yerleri uzun vade tradede 1/4 long 26.7X den alındı. Diğer 2 parça 1/4, 24, ve 1/4 20-22 arasından alınacaktır. Son parça 18 den alınacaktır.
Bakın illa gider değer demiyorum 18-26 üstüne geldik 26 olarak. Sonraki alımlarımda bahsedilen yerlerde olur.
Uzun vadelidir, bir daha soruyorum uzun vadecimisiniz?
Jelibon.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri