İmkb kapanış .78
in
100 puan üstü.
Sarkma ama üstünde kapanış.
.78 kritik olacak.
Jelibon.
İmkb kapanış .78
in
100 puan üstü.
Sarkma ama üstünde kapanış.
.78 kritik olacak.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Sayfaları Biraz Karıştıracağım Sayın Jelibon Takipçiniz olarak Analizlerinizin kaynağını bende öğrenmek isterim Mevsimsellik ile ilgili sanırım Ya da Time trading diyebilirmiyiz ?? Hiç bir zaman Bitmeyecek Hep Daha Farklı Şeyler öğrenmek istiyor insan Hemen Herkez Wave,gann,fibo,Klasik Teknik analiz Demark Ne varsaBakmıştır Herhalde....
Önemli Uyarı
“Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.”
Sayın Özkan,
Time trading tradin aslıdır.
Sebebi Abd borsalarında 1999 da neredeysek bugün oradayız.
Üstelik onca enflasyona rağmen.
Bu durumda neyi ne zaman alıp tutup satacağın endeksin 10 yıllık performasnını 100 e katlar.
Endeksler enflasyonsuz haliyle 10 yıla göre ekside şu an.
1. Mevsimesellik. Burada defalarca bahsedildi. Abdde kasım 17 en iyi alım günüdür. Kasım mayıs iyi mayıs kasım kötü ve zordur. mayıs sat git hikaye değildir.
2. Jelibon yöntemi. Eskiden yazıldı ama az yer verildi. Sp de 11 yıldır bütün teperler ve dipler 2000 enflasyonlu tepesine sıralama şeklinde gelmektedir.
Şimdi bunu sp de buldum ancak 2000 tepesine göre ancak trde hangi tepeden alacağınız bu yöntemi sizin geliştrirmeniz lazım, çünkü ben tr trade etmiyorum.
Biraz şu papatyayı anlatacağım ancak vakit bulunca olur bu.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bu topiği takip edenler özellikle yeniler işe buradan başlamalı
ki
neyin neyden önemli olduğunu burada yazılan
biraz bilsinler
en azındanda
sonra üzülmesinler.
http://vadeliler.blogcu.com/user-s-guide/7054318
Jelibon.
peki soru o listede vix nerede?
Soru Elliot nerede?
Papatya nerede?
Soru? Orta vade indikatör nerede?
Şimdi dönün buraya sp burada sata hangi tarihte çıktı, nasdaq hangi tarihte çıktı?
Cevaba ister bakın ister bakmayın sorun değil haftasonu ben alıntılayacağım merak etmeyin.
Jelibon.
Şöyle Kızılaya yürümek gerekir.
Off Ankara off seni sevemedim.
Suyun yok senin.
Şöyle Ankaraya çılgın ötesi proje yapacak yokmu oyum ona yeterki denizi Ankara'ya getirisin.
Lem adında bile kara var bunun Andeniz yapacak bir babayiğit aranıyor buraya.
Jelibon.
Çin kredi derecelendirme kuruluşu Dagon, ABD'nin kredi notunu indirdi.
Çin kredi derecelendirme kuruluşu Dagon, ABD'nin kredi notunu ''A+ ''dan ''A''ya düşürdü.
Standard&Poors, ABD'nin kredi notunu bir kademe azalttı.
ABD’nin notu ilk kez düştü
Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......
haftaya satışların bitmesi ve alışların başlaması dileklerimle..
ağustos vadenin buralardan dönmesi daha çok para kazandırır palaya...
karşısında ki boğaları bitirmiştir. Bence boğaların %80 i sıfırlamış yadada kaçmıştır. Pala onların yokluğunda yeni boğalığa soyunabilir. Yeni ayulara tuzak kurabilir....
yinede stratejimden taviz yok. şimdi realize. buarayı pivotlayarak yeni al satlarle yön kovalama..
Pala beni hiç sevmiyor. Olsun ben onu çok seviyorum.. Öpecem pala
ERK Nickli Üyeden Alıntı![]()
üst üste 2 vadeyi 92 000 - 70000 kısa kapadıktan sonra
nisan vade 70-87 uzun
haziran vade 87- 77 kısa
ağustos ?(arka arkaya 2 kısa yaparsalar haziran ağustosu kısa devam edebilir. Bir uzun bir kısa devamsa ağustos uzun kapar). Yaklaşık 10- 15 bin puan farkıyla uzun kısa yapıyor pala. Ağustosu teknik temele bakmaksızın yakalamak mesele. % 75 uzun % 50 kısayım yönü yakalama çalışması yapıyorum. Yaptığım sadece işlem yapmak 3 bin puan karşılıklı 3 bini tarttığı tarafa ağırlığımı koyarım. Pivot fiyatım 78.000.... Duygu yok al sat var. Yön ne olur düşünmek yok ... Al sat var...
AĞUSTOS SONU 68000 ALTI OLABİLİR.. 85000 ÜSTÜ OLABİLİR. iKİSİNE DE VARIM...
YATAY DEVAM HALİNDE 2- 3 BİN PUAN KAYBIM OLABİLİR.
Alıntı:
bu bir stratejik yaklaşım stres yok tahmin yok eğer vade farkı bir yöne 10000 puan ve üstü olursa ilk 3000 hariç gerisi garanti. Yapman gereken sadece al sat. ben 500 puanlık dilimler halinde aynı yönede pozisyon artırıyorum. Aldığım fiyatın altından asla almam. Ya da sattığım fiyatın üstünden asla satmam.
girdiğim pozisyonun tersine dönmesi halinde stop emirlerle pozisyon azaltır. Aynı yöne devam halinde elimden çıkardıklarımı yerine koyarım. Düşecekse düşşün ıkacaksa çıksın ama bişey yasın.
alışlarımı da satışlarımı da stop emirle yaparım
Alıntı:
ben şuan pozisyondayım 78 000 pivot olarak alım satımlarım başladı. 81 e kadar 78000 78500 79000 diye uzunlarım devam ediyor. 81 den sonra da devam edecek 77.500 77000 diye kısalar devam edecek. 75-81 aralığının dışına taşınca tek tarafa devam edilecek elbette dönüşlerde stopla korunmak kaydıyla.
75-81 aralığında git gel yaparsa o vade boş geçer. 3 bin zarar olabilir. en az 10000 bi tarafa yıkılmamış demekki. Geçmiş vadeleri incelersen her vade ez 10000 var.
evet bir kezdaha teyyit oldu bu yaklaşımdan başkası bize gelmez..
VE PAPATYA SAYIN ERK'İN DEYİMİYLE GELECEĞİ YENMİŞTİR.
Güvenirliliği tartışılan not şirketleri milyonlarca yatırımcıya bu sorumsuz davranışlarıyla kurşunu sıktı.
PAPATYA NOT İNDİRİMİNİ BİNGOLAMIŞTIR, ÜSTELİK TAM TARİHİNDE.
1-8 Fibo pencere.
8 Ağustos ana tarih.
17 Ağustos ana tarih.
Bir önceki ana tarih 7 temmuz.
PAPATYA AFFETMEZ, PAPATYAYA KARŞI DURULMAZ.
JELİBONUN YORUMU YANILIR HER ZAMAN DEDİM BUNU AMA PAPATYA YANILMAZ.
GÜNLERDİR UYARDIM UZAK DURUN. TARİHİ BEKLEYİN.
MARKET GÜNLERDİR VERİYE MERİYE DEBTE MEBTE GİTMİYORDU BUNA GİDİYORDU.
PAPATYA KAH DEPREME TSUNAMİYE, KAH ÇİN FAİZ ARTTIRIMINA, KAH ŞİLİ FACİASINA(EMTİA), KAH YÜZYILDA İLK DEFA OLAN ABD NOT DÜŞÜŞÜNE.
PAPATYA BORUDUR BORU.
DÜNYADA SADECE JELİBONCADA.
Jelibon.
Yani borsanın 2009 dibini 1-2 yıl önceden fiyatladığını düşünün ve borsanın %100 den fazla düştüğünü,
Neredeydi o zaman bu not şirketleri?
Bunlara borsa fiyatlamasından 4 yıl sonramı kafalarına dank etti yani.
Tam Hikaye.
Hikayeden hikaye.
Zamanında yapma sonra böyle yap.
Hadi ordan.
Doğru ama değilmi bunlar TR ile Yunanı yunan lehine tutan aymazlar değilmiydi?
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri