Şimdi 11 Nisana tepeleme geldi ama 11 nisan tam noktasal bir tepe olmadı.
2-3 trade günü öncesi 6-8 Nisan tepeleme olurken 5 trade günü sonrası 18 nisan dipleme oldu.
Biz şuna bakacağız.
11 Nisan ve 19 Mayıs napıyor?
Ne yapabilir?
Jelibon.
Şimdi 11 Nisana tepeleme geldi ama 11 nisan tam noktasal bir tepe olmadı.
2-3 trade günü öncesi 6-8 Nisan tepeleme olurken 5 trade günü sonrası 18 nisan dipleme oldu.
Biz şuna bakacağız.
11 Nisan ve 19 Mayıs napıyor?
Ne yapabilir?
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
(Burada konu 11 Nisan ve 19 Mayıs.)
11 Nisandan sonrası hemen kısa vadeli bir aşağı trend yaptı.
1340-1294.
Ardına gördüğümüz en kısa günde en keskin en ivmeli ralliyi yaşadık.
1294-1371.
Vixin iki kere uyarı çekmesiyle, hatta ilki hafif patates olsada ikincide kaçamadı endeks ve kısa vadeli bir düzeltme daha beklenildiği ve öngörüldüğü gibi geldi.
1371-1341.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şimdi şurada 19 mayısa 10 trade günü var.
Bir kere şunu açık açık söyleyim.
Normalde buraya daha gelmeden düzeltme gelmesi kafada karışıklık yaratıyor.
Söyleyeceğim şu risksiz trader önce 19 mayısa kadar günlük işlem yapar 19 Mayısı görür tepemi giriyor dipmi giriyor diye?
En sağlamı budur.
Benim gibi kumarbaz ise durumu çözmeye çalışır.
Jelibon.
Esasında bu saatten sonra önemli olan 19 Mayıs sonrası sebebi daha ileri tarihleri bilmek anlığı kısa vadeyi bilmekten daha önemli bu işte.
Bugünü bilsen ne olurki, bilen bilir burada eskiler istesem Amerikanın her gün kapanışını artımı eksimi olacak söylerim önceden. Hemde iyş bir artı futureda eksi kapanışı bilirim yada tersi.
Jelibon.
İşin zor kısmı bu işte.
1 mayıs araya alınan bir tarihmi?
(bilinmeyen tarih yani tıpkı şubatla nisan arasındaki dip tarihi gibi)
Jelibon.
Şimdi araya alınan bir tarihse 19 Mayıs dip olur.
Değilse 19 Mayıs tepe olur.
Jelibon.
Burada 3 yardımcı var bu bilinmeyeni kolaylaştıracak 3 yardımcı.
Bende tradein ana yöntemi tarihtir.
Asla ew değildir.
4 yardımcım nedir?
1. Değer.
2. Ew.
3. Momentum göstergeleri ve Orta Vadeli indikatör.
4. Vix.
Jelibon.
Değer: 1339.XX altı üstüdür. Üstte 1353-1356 altı üstüdür.
Ew: 1339.XX den başlayan yukarı 1353-1356'da takılırsa triple zigzaga gidebilir.
3: Momentum ve Orta vade indik flate veya sata çıkarsa 19 Mayısa düşeriz. Çıkmazsa 19 Mayısa artarız.
Bunun belli olacağı perşembe veya cumadır, büyük ihtimallede cuma günü belli olur bu.
4. Vix her zaman bir numara. En son bir patates olsada geç geleceğini bildiğimizden çift BB dışı ile 1371'i noktasal borusal yakalattı. Herkes atlarken mala Jelibon sattı. Ve ardına vix yükseldi bilindiği gibi. Şimdi gitti üst bbye, gir çıkı alım fırsatı olacak.
Bütün bunlardan çıkardığım şu: cuma önemli,
Bence.
Cuma pazartesi 19 una nasıl gideceğimiz belli olur gibime geliyor.
Jelibon.
sn jelibon; cuma euro/usd paritesinde büyük düşüş olursa ; 19 mayıs tarihi s-p de dip mi- tepe mi olur bir kolerasyon çıkar mı?
üstad sanki bir abc yapacak gibime geliyor
dünkü 1341.50 ye a etiketi koyarsak eğer
b etiketinide bugün yağıştırırız
yani c düşüşe başlamak yakındır gibime geliyor
c 1341.50 de de bitebilir.c kısa kalabilir
c 1333 de de bitebilir
bakalım hangisi olacak
bu arada vadeli sp de 1347.75 çok önemli.sanırım buraya b etiketini koyacam.
bu arada 1.345.50 iyi destek durumunda
1345.50-1347.75 arasına sıkıştı anlaşılan ne tarafa kırarsa artık
passat
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL.
HASBİNALLAHİ VE Nİ'MEN-NASİİR ĞURANEKE RABBENE VE İLEYKEL MASİİR
ANLAMI:''ALLAH NE GÜZEL VEKİLDİR;O BİZE YETER''
bizim için özgürlük ALLAH a kul ve köle olunca başlar
paylaştığım analiz ve yorumlar yatırım tavsiyesi değildir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri