Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Bu niye aklıma yatıyor, önceden bahsedildiği gibi 5 ay düşüşe 14 trade gününde rallinin %50 yi bir orantısızlık yaratıyor zaman açısından.
Bu gibi bir senaryo bu orantıyı normale çeker.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Ancak Sayın Obsidyenin işaretlediği gibi irregular b de zaman biraz daha dengeli oluyor.
Onda 3 ay düşüş, 3 ay yukarı gibi bir denge var.
Onun için burada 3 ihtimalde tutulmaldır.
20-31 den düşüş v aşağı, b aşağı veya 3 aşağı olacaksada orta vadeli indikatörün sinyal değişikliğine bağlı ayrım getirecektir.
Her ihtimalde 20-31 ekim tepeye gelecektir.
Ve büyük ihtimalle 26-28 bradley ve ay dönümünden öbür hafta başına yani çarşambadan çarşambaya tepe gelecektir.
Mühim olan bu tepe değil, geri çekilmesi ne kadar olacaktır?
b aşağı içinse %5-6 olur.
v ise 1075 az aşağı geçilir.
3 ise çok sert olacaktır.
İlk önce 20-31 arasındaki, biliyorsunuz hep bir gün geçiyor yani 20-01 diyelim, ardından 11 kasımdaki davranış sonrayı ortaya koyar.
Burada 20-01 bir pencere değil tek tarih olsa tam gün tutar tepe ama böyle aralık olunca çok kötü oluyor.
Tarih açısından bir diğer şekilde 26-28 tepe, 31-01 dip, 11 kasım tepedir.
Şimdilik yoluna gidelim 20-01 tepe diyelim bakalım olmaya yakın bunu vixde gösterecek, ya gidecek yine değecek ya bb nin altına değecek.
İyi pazarlar.
Jelibon.
yani ilk neye bakıyoruz?
20-01 in başından ortasına veya sonuna önce yükseliyormuya?
Şimilik öyle başladı ve öyle devam edecekse 20-01 arasında tepe gelecektir.
Ardından 11 kasım düşüş gelecektir.
20-01 çift trend yaparsa yani hem yukarının hem aşağının tarihi olacaksa bu sefer 11 kasım tepeye gelecektir.
Şimdilik yukarı gidiyor bu ikisi 20-01 bitince kesin netleşecektir.
Ağırlık ise 20-01 in tepe olacağı şeklindedir.
bu tarih bitince 11 kasıma hareket çok önemli olacaktır çünkü sonrayı anlatacak.
20-01 tepesinden 11 kasıma düşüş olursa 11 kasımda alırım.
20-01 hem tepe hem dip olup 11 kasım yukarıya gelirse 11kasımda satarım.
Ayu 11 kasımı tepe ister, öküz ise 11 kasımı dip ister.
Jelibon.
Şimdi bu fibo pencere burada günler önce verildi ve bu ab kararı geldi bunun ortasına tam geldi oturdu.
Hatta önce pazara dediler sonra çarşambaya ertelendi karar.
Tesadüf!!! mü papatyamı?
Papatya elbet.
Jelibon.
Kabak.
Jelibon.
kabak neyi anlatıyor?
bunlar ab haberi bekliyorlar.
gelince kapitilasyon gelip yukarı vurup gösterip aşağı vuracaklar. Bu yukarıda büyük ihtimal 26-28-01 ekim de tepe yaparak olacak.
esas o aşağı nereye olacak önemli olan o olacak.
Tersinde önce satarlarsa bu sefer aşağıdan yukarıya dönüş olur.
Yukardan dönüş daha çok ihtimal ama
Bence trader bu avrupa işini sabırla beklemeli çok güzel fırsat verecek.
Jelibon.
Sayın Akhenaton,
Sanılılanın ve düşünüleninin aksine doğru orantılıdır.
Ancak zaman zaman değişiyor.
Likidite yoksa ne altın var ne endeks var.
Ayu rallisinde yani mart 2009 dan beri orantı doğru orantıdır.
Hatta altın son darbeyi 2008 sonunda yemiş endeksde onu 3-5 ay geriden takip etmektedir.
İşin aslı esas doğru orantı copperdır yani bakır.
Jelibon.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri