68500 çanağı kapandı..sırada 800 çanağı varki sistemi long a çevirir..
göstergede pozitif bölgeye iyice yaklaştı,bekliyoruz..
![]()
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
800 üstü kapanış benide longa çevirir.Kapanmadığı sürece short devam.
"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir"
12.00 barı için destek 68300...
68700 market profil 5 günlük alt band yeridir. Kırılması önemli olacaktır kanaatimce... 12.00 bar kapanışı 68700 üstünde olursa shortta ısrar etmemek rasyonel olacaktır Sn. Larossıan'ın dediği gibi...
özellikle gösterge ip üstünde dans ediyor ve halen negatif bölgede..
ortalama üstünede atak göremedik henüz..
![]()
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
12.30 barı için destek 68400...
Sn. Artanis forumda fikirler sistemler topiğinde bu konuyla alakalı Sn. Teo'nun açıklamaları var, okursanız faydalı olur. Market profil sadece destek-direnç tespit etme değil, yorumlama faaliyetidir. Kısa ve uzun vadeli traderin faaliyetlerini parçalara ayırır ve buna göre piyasanın yönü hakkında çıkarımlarda bulunur. Hakkıyla uygulanırsa faydalıdır, ama tek başına al-sat mekanizması olarak uygulanmamalı teknik göstergelerden de teyit alınmalıdır. Hesaplamaları evet excelde yapıyorum...
İsterseniz bir programcı bunu programa dökebilir tabii Sn. Artanis. Ancak ben uzun süredir böyle götürüyorum ve program ihtiyacı duymadım. Zira market profil 30 dakikalık periyotlar halinde uygulanıyor... Bildiğim kadarıyla market profili hazır sunan bir veri sağlayıcısı yok, ancak yurt dışında hazır programları varmış. Ancak dediğim gibi bir programcı bunu rahatlıkla yapar...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri