Hayırlı akşamlar herkese.
Hayırlı akşamlar herkese.
"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir"
bugün itibariyle 2010 yılının ilk zararlı işlemini gerçekleştirmiş oldum. Bunun temel nedeni dünden gelen shortlarımı bırakmama isteğim idi. Oysa beğenmediğim sisteme son 10 dk. uysam zararım %50 azalacaktı diyerek kendimi avutayım bari. Trend kırıldı diye ezbere short yapmadım ama rahat davranma ve gap sayesinde ağama öptürdük sonunda kendimizi. Stoplarım bugün olmaz dediğim noktada çalıştıda yoksa ben hala full mal taşırdım. Baya komuş bana hala ekrandan ayrılamadım. Ders çalışmak yerine ders almayı öğrenmek gerekiyor. En önemlisi de oyunun kurallarına her zaman uyulmalı.
5 dk. sistemim ben onu beğenmiyorum ama o görevini yapıyor.
![]()
Bu amiralın durumu beni düşündürüyor.Kaptan gemiyi terketmedi daha
Larossıan abi, piyasa göstere göstere shorta gitmezdi gitmedi de ama piyasa bugün yükseldi ama bakıyorum da ne teknik açıdan ne de ekonomik göstergeler açısından şu anki yükselişin gücü yok. İşte bence püf nokta bu, tam piyasa yapıcılarının sevdiği puslu ortam biz onların ekrandaki sonuçlarına göre karar verdiğimiz için puslu ortamda karşıdan gelen dost mu? düşman mı? tam ayırt edemiyoruz. Piyasa da ayırt etmemizi istemiyor. Şimdi foruma baktım en teknikci ve sistemci arkadaşların tamamı vurgun yemiş. Hepside aslında aklı ile sistem arasında kalmış benim gibi. Ahhh aklıma edeyim desemde yazdık zararı ama eskisi gibi olmadığım için onda birini kaybettim varlığımın zaten o yüzden ayaktayım. Eskiden olsa bugün itibariyle %50 kayıptı.
60 dk graf.(Arkadaşların bir kısmı karışık bulmuş diğer yayınladıklarımı bende sadece ana trend çizgilerini bıraktım şimdilik)
![]()
Zihinsel olarak bizi longa inandırana kadar yukarı tam inanmaya başladığımızda aşağı
(dikkat sistemsel değil bizi zihinsel inandırmalı çünkü sistemleri de o zaman görmezden geliyoruz illüzyona uğruyoruz.)
Çok Çok Önemli Not: Kendime bir kedi arıyorum illüzyona kapılmamak için hatta arada da beni çırrrmalasın vahşi bişey olsun hatta hatta leopar, panter, kaplan, arslan vb. de olabilir.
15 dk graf.
Ordi kafanı tek yöne takma.Graflarına bakıyorum hep düşmeye odaklanmışsın.Aşağı gelecekse bile bir kanal oluşturacak ilk sonra o kanalda hareket edecektir.
Yukarı gidecek demiyorum ama her olasılığı göz ardı etmeyeceksin.
Bu çizgilerle bir yere gelemezsin.Kafan iyice karışır işin içinden çıkamazsın.
bu türden bişeyler olsun lütfen
Kendimi palaya feda edeceğime kedime bırakırım kendimi ben ettim ben buldum derim en azından karnı doyunca bırakır ölümüne mokoko yapmız zannımca![]()
bu topik çok guzel olmuş...katkıda bulunanlara tebrikler...
larossian hocam....orta vade kocaoğlan ala geçtimi acaba...tesekkurler...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri