sn gnome için açılmıştır.
paylaşımlarının devamını dileriz.
Printable View
sn gnome için açılmıştır.
paylaşımlarının devamını dileriz.
BOŞVERELİM HAYAT ÇOK KISA . HİÇBİR ŞEY İÇİN ÜZÜLMEYİNİZ (DEMEK KOLAY :) )
EFENDİM 2000 PUANLIK ÇIKIŞ OLDU BEN 1200 ALDIM.KAZANDA NE KADAR KAZANIRSAN KAZAN YETER Kİ KAZAN VE ASLA ÜZÜLME . KİMSE HERŞEYİ YAKALAYAMAZ , KİMSE BÜTÜN PUANLARI ALAMAZ . HELE BÖYLE TEHLİKELİ BİR YERDE VE SON DERECE MANYAK BİR MAKİNA İLE KAZANMAK ZORDUR .
GRAFİKLER İLLÜZYONDUR . KENDİNE BAKTIRARAK SİZE HAYAL KURDURUR . BUNU YAPMAYINIZ. ŞURADAN SATSAYDIM ŞURDAN GERİ ALIRDIM ŞU KADAR PUANI CEBE İNDİRİRDİM GİBİ ŞEYLER DİSİPLİNİNİZİ BOZAR .
EFENDİM BEN AZ KAZANAMAM . NEDEN ? ÇÜNKÜ ÇOK KAYBETTİM ; O YÜZDEN ACİLEN HEPSİNİ GERİ ALMAM LAZIM . OLDU GÖZLERİM DOLDU ! BU DAHA FAZLA ZARARA DAVETİYE ÇIKARMAKTIR .
İNSANLAR EKMEKLE , MAKİNA SABIRSIZ İNSANLAR İLE BESLENİR . AZ DA OLSA ÖNCE KAZANMAYI ÖĞRENİR VE BEYNİNİZİ BUNA ADAPTE EDERSENİZ UZUN VADEDE HAYATTA KALMA ŞANSINIZ ARTAR . HERGÜN NET 200-300 PUAN BİLE ALSANIZ BİR SENEDE ÇOK BÜYÜK PUANLAR YAPAR . MÜHİM OLAN SANA NE UYUYOR ? HERGÜN KÜÇÜK BİR KAR ALARAK ÇIKMAK MI ? YOKSA ORTA VADELİ ALIP-SATIP BEKLEMEK Mİ ?
İKİSİNİN DE KENDİNE GÖRE AVANTAJLARI , DEZAVANTAJLARI VAR . SİZE HANGİSİ UYARSA ONU YAPMAK GEREKİR . BU İLK ADIMDIR .
ÇÜNKÜ O HERŞEYİ BİLİYOR , GÖRÜYOR . İŞLEM GÖREN TEK BİR KONTRATI BİLE AKLINDA TUTUP GEREKİRSE SENİ KANDIRIP ONU ELİNDEN ALMADAN GİDECEĞİ YERE GİTMİYOR .
BÖYLE BİR YERDE UZUN SÜRE AYAKTA KALABİLMEK BİLE BAŞARIDIR . EKRANIN KARŞINA GEÇEREK AL-SAT YAPMANIN BASİTLİĞİ İNSANLARI ALDATIYOR . OYUN MASASINA KOLAYCA ERİŞME OLANAĞI SENİ AVANTAJLI YAPMIYOR .
ODYSSUS ' un GÜZEL SESLİ SİRENLER DEN KURTULMAK İÇİN YAPTIĞI GİBİ SİZDE NEFSİNİZİ DİREĞE BAĞLMAYI BİLMELİ VE BÜTÜN ÇIRPINIŞLARINA KARŞIN ONU İPİNİ ASLA ÇÖZMEMELİSİNİZ , ASLA ...........................
YOKSA .......
Banka kredisi ile artık biz de başımızı sokacak bir topik sahibi olduk . Yavaş yavaş 10 senede kira öder gibi öderiz :)
" ALLAH " UTANDIRMASIN . . .
Krediler düştü ucuza malolmuştur hayırlı olsun
Biz de majör analiz yok maalesef . O bizim uzmanlık alanımız değil . O iş ayrı bir kültür ve vizyon gerektiyor . Onun için müracaat sn.ındı üstadın topiği . Kafanızda bir değil bin ampül yanacaktır . (akp olanından değil) gerçek lamba ...
şimdi majörler tükendiiiii , minörlere yolculukkkkkk ...
Hayırlısı olsun,...allah utandırmasın,....
zaten majöre kaçınca bizler dayanamayız. biz vur kaç gerilla taktiği uygulamalıyız. fil e karşı kuş. ya da su aygırına karşı veya timsah a. .uyk
Sn gnome hayırlı uğurlu olsun.
ALLAH utandırmasın.
Hadi yine iyisin gnome
sıfır topik hayırlı olsuuuun .brv
sn gnome..hayırlı olsun..inanıyorum ki uzun ömürlü bir topic olacak..teşekkürler şimdiden..başarılar..
Sn.Gnome, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim...
EVEET ÇOK TRAŞ YAPTIK . FAZLA TRAŞ CİLDİ BOZAR . . .
SPOT U - 30 GÜNLÜK .
GEÇEN HAFTADA SÖYLEMİŞTİK BUNLAR TEPEDE OBO YAPMAYI SEVMİYORLAR HEM DE HİÇ .
NEDEN ???
ÇÜNKÜ OBO DA İNSANLARI KANDIRAMAZSIN HERŞEY KABAK GİBİ ORTADADIR . EN ACEMİ BİLE AAAA BAK OBO DER . OYSA OBO GÖRÜNTÜSÜ VERİR SONRA YUKARI GİDERSEN İKİLİ TEPE GİBİ VE ÖNCEKİ TEPEYİ GEÇERSEN 1-2 GÜN OYALANIP SONRA BİR ÇAKAR GOL OLUR . KİME ŞAŞKIN TRADER A .
ŞİMDİ AŞAĞIDAKİ GRAFİKTE DİKKAT EDİLECEK VE ÖĞRENİLECEK BİR SÜRÜ ŞEY VAR .
1 - 97.500 DEKİ İLK TEPENİN ÜZERİNDE KAPANIŞ YAPTI BUGÜN .
2 - AMA GEÇEN SALI 98.000 EN YÜKSEĞİNİN ÜZERİNE ÇIKAMADI .
3 - EN KLASİK TEPE FORMASYONLARINDAN BİRİNİ YAPIYOR . ÖNCE BİR ZİRVE SONRA GEVŞEME ARDINDAN İLK TEPENİN ÜSTÜNE ÇIKIŞ VE ARDINDAN HEMEN AMA HEMEN KİMSE NE OLDUĞUNU BİLE ANLAMADAN , GÖSTERGELER SAT BİLE VEREMEDEN , SÜTLER KAYMAK TUTMADAN HIZLA GERİ ÇEKİLİP İLK TEPENİN ALTINA DÜŞÜŞ . . .
4 - KISA VADELİ TEPKİLER GENELDE YA 3 , YA 5 GÜN SÜRER NEDEN ? DÜŞÜNÜNÜZ :confused:
5 - ŞU ANDA TEPE Mİ OLUŞUYOR ? WE DON'T KNOW . AMA CİDDİ EMARELER VAR .
İŞLEM HACMİ CİDDİ ŞEKİLDE DÜŞTÜ . ( HEMEN VADE SONU DİYE ATLAMAYIN SPOT DAN BAHSEDİYORUM) . YARIN 95.625 DEN BAŞLAYAN TEPKİNİN 5.GÜNÜ .
MUHAKKAK 97.700 ÜSTÜNDE BİR KAPANIŞ YAPMALI VE GÜNLÜK ÇUBUK MİNNACIK OLMAMALI . BAKINIZ BUGÜN SON BİR HAFTANIN EN YÜKSEK İŞLEM HACMİ OLUŞTU AMA NEDEN GÜN İÇİ EN YÜKSEK İLE EN DÜŞÜK ARASINDAKİ FARK BU KADAR AZ ? BU İŞLEM HACMİNE KARŞIN NEDEN COŞKUN BİR GÜNLÜK ÇUBUK GÖRMEDİK ?
KESİNLİKLE TARAFLI DÜŞÜNMÜYORUZ , SADECE SORU SORUYORUZ . BELKİ 105 BİNE GİDECEK OLUR MU , OLUR . . .
SADECE GÖRÜNTÜ ÇOK TEHLİKELİ . AVANTAJ LONG DA . . . AMMMA DÖNER DE İLK TEPENİN EN YÜKSEĞİNİN ( 97.328 ) ALTINA İNERSE , BİR DE DAHA DA İLERİ GİDİP GEÇEN SALI GÜNÜNÜN EN DİBİ OLAN 96.659 AŞAĞI GEÇİLİRSE İŞLEM HACMİDE CİDDİ ARTIŞ GÖSTERİRSE ARKANIZA BAKMADAN KAÇMAKTA BÜYÜK FAYDA VARDIR . ( VOB DA 98 BİNİN GÖRÜLÜP SONRA EN DİPTE KAPANAN GÜN , OBO NUN BAŞ KISMI OLABİLİR DEMİŞTİK.)
BAKINIZ HERŞEYİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR AÇIKLAMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ . SPOT PİYASAYA DİKKAT EDİNİZ . ORADA ÜÇKAĞIT DAHA ZOR GRAFİK DAHA ÇOK ŞEY ANLATIYOR . . .
Geçen salı dan cuma ya kadar olan düşüşte çubuklar büyük büyüktü ve kapanış hep en düşüklerde oluyordu . ( yüksek düşük farkı aradaki mesafe çoktu )
oysa son 2-3 günlük çıkışta ve nedense kapanışlar hiç en yüksekten olmadı .
Tekrar etmekte fayda illa short açısından bakmıyoruz sadece oyun planı hazırlıyoruz . Eğer yukarıdaki kötü senaryo olursa İLK ETAPTA 93-94 BİNLERE SONRA DA 89-90 binlere kadar bir düşüş olması muhtemeldir . (ZİG-ZAG DÜŞÜŞ)
Eğer verilen seviyelerin altına gelmezse problem yoktur , long para edecektir . Ama düşerse kaçınız ve kaçarken de işlem hacmine çok dikkat ediniz . . .
BU ÇIKIŞ SEVGİLİ BOZAYI nın DEYİMİYLE SÖYLERSEK ; DÜŞMEK İÇİN ÇIKIYOR NAMUSSUZ !!!
Böylesi bir devasa tren bittiğinde illaki aşağı yukarı çalkalama yapacaktır , yapmak zorundadır . ( yemeğin hazırlanıp masaya gelme hazırlığı hatırlayınız ) .
Bu çalkalama , testere ya da yatay piyasa ne derseniz deyin aşağı yukarı kar fırsatları sunacaktır . . .
Yatayda başarılı oluruz . En kötü ihtimalle 80-82 aralığında olduğu gibi çok fazla kazanamasakda , birçok kişinin düşeceği tuzağa düşmeyecek en azından para kaybetmeyeceğiz indikler sayesinde . . .
Aslında yukarıda grafik analizini yapmaya gerek yoktu . Sistemler bize nerede ne yapmamız gerektiğini işaret edecekti . Ama fazla analiz göz çıkarmaz . Ormana tepeden bakmakta ve değişik görüş açıları geliştirmekte herzaman fayda var .
Lakin hep dediğim gibi tahmin yapmak kötü değil . Kötü olan olacakmış gibi düşünüp o fikre saplanmamak . Tarafsız kalabilmek .
Gerçeği ancak tarafsız bir göz görebilir . . .
65 bin dibinden başlayan çıkış buralarda durursa ilk fibo hedefi 89-90 binde ; yani bizim düşüş hedefi ile uyumlu . ( % 23,6 )
ikinci hedef 85 binler seviyesi ( % 38 )
üçüncü hedef % 50 seviyesi o da meşhur 81 binler .
% 61 fibo 75 binlerde ama oraya gelme ihtimali zayıf . Bazı ew ci analizciler içinde bulunduğumuz dalgayı (3) olarak sayıyorlar . Eğer bu doğru ise % 61 seviyesine düşmemesi gerekir .çünkü o zaman (4) . Dalga (1) . Dalgayı ihlal etmiş olur . . .
Benim tahminim ya %38 ( 85.000 ) ya da % 50 ( 81.000) seviyeleri olası bir düşüş için . . .
Ilk düşüş hedefi . . .
Kişi hiçbir şey bilmese bile kendini grafiklerde çubuk analizi yapma konusunda eğitmelidir . Sırf bu çubuklara bakarak bile trade edilebilir .
Geçen salı dan itibaren dikkat edilirse (salı-çarşamba ve perşembe) kapanışlar açılışın altına ve aynı zamanda bir önceki günün kapanışının altında oluyordu . Ama cuma kapanış açılışın üstünde oldu . Hele pazartesi açılış cuma kapanışının üstünde olunca long denemek farz olmuştu .
Kişi kendini her açıdan eğitmeli . Herşeyden bir analiz yapabilme becerisine kavuşmalı . Sadece bar analizi bile yaparak para kazanmak mümkün . Hatta bar analizi bir çok göstergeden çok daha iyidir ; çünkü direkt aracı olmadan kendin ağa ile muhatap oluyorsun . . .
topik hayırlı olsun..hazır freeshoptan alışverişimi de yapmışken ,urusyadan önce bi yorum yapayım dedim patrom..ben de bu dalgayı 3 olarak sayıyor ama hala etiketleyemiyorum...
lakin son 2 haftadır oluşan zigzaglar ve hacimsiz hareketler,pozum kısa iken (ki çok olmadı) parmaklarımı reverse için hep tetikte tuttu.asıl beni düşündüren zigzag bitimlerindeki terse hareketlerin de hacimsiz gerçekleşmesi...e bu da bende "daha bitmedim,niyetim var" düşüncesi oluşturuyor...
velakin iki senaryom var,
ya günlüklerde bizi pis yedi ve finans dışı konjökturel bi gelişmeyle vahşi satım barlarıyla parayı basa basa tahtadan çıkaracak(öyle oyalanmadan patır patır)
ya da yukarılarda bir yerde artık hacimsiz olarak çıkışı sürdürecek,sonrası minimum 2 ay hacimsiz yatay bir piyasa ,sonrası tüm alımın %50 sine sarkış(gene hacimsiz),sonrası alımın % 22.8 ine çıtır bir ralli(hacim artmaya başlıyor),sonrası devasa hacimle 58.000(vob şimdiki aralık vadeye göre)altına veriş(ağustos gibi)...
ölmez sağ kalırsak izleyeceğiz,göreceğiz...dur bi viski sööliim,uçakta uyurum bari...
hayırlı seanslar...
hayırlı olsun Allah utandırmasın
Sn Gnome hayırlı olsun, allah utandırmasın
Hayırlı sabahlar cümleten
hayırlı olsun topik Gnome patron..Gnam Gnam style şekli, atik ve başarılı tradeler ve topiğede rekor ziyaret kliki dilerim
Şimdi topik sahibi olarak tam üstad oldun.
Başarılar
Hadi hayırlı olsun üstad.... Bunu 3 - 5 bin puanla kutlamamız lazım ..
:)
s.a
Sn Gnome hayırlı olsun, allah utandırmasın
pivotum:97800
desteklerim:97375 - 99650 - 96250
dirençlerim:98525 - 98950 - 99650...bence..
Bir şey sormak istiyorum bilgisi olan var mı acaba?
ABD de ki mali uçurum lafları var nedir bu işin aslı acaba bilen varmı?
[QUOTE=TIFIL;424120]Bir şey sormak istiyorum bilgisi olan var mı acaba?
ABD de ki mali uçurum lafları var nedir bu işin aslı acaba bilen varmı?[/QUOTE]
yaw he he
piyasa hiç işlemiyor değilmi?
işlediğinde 2008 yılında başlayan düşüş gibi dev bir düşüş olması yüksek ihtimal diyorum
ön hazırlık bunlar
ama karar vermediler dow 14000 lere gitsinmi gitmesinmi?
[quote=TIFIL;424120]Bir şey sormak istiyorum bilgisi olan var mı acaba?
ABD de ki mali uçurum lafları var nedir bu işin aslı acaba bilen varmı?[/quote]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Normalde [B]durgunluk ve işsizlik dönemlerinde[/B] maliye politikalarının [B]genişletici[/B] yönde kullanılması, yani vergilerin azaltılması ve kamu harcamalarının artırılması gerekir. Aksine, böyle dönemlerde maliye politikaları [B]daraltıcı[/B] yönde kullanılırsa, yani eğer [B]eş anlı olarak[/B] vergiler artırılırsa ve kamu harcamaları azaltılırsa, bu durum düzelmenin tam tersi yönünde etki göstererek, ekonomiyi daha da daraltır ve resesyona sokar. Büyüme azalır ve işsizlik çözülemez bir yola girer. [B]Maliye politikasının bu özel durumu[/B] mali uçurum olarak adlandırılmaktadır. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Açıklayıcı bir örnek verelim: Şarampole girmek üzere olan bir otomobilde, direksiyon düze çıkacak şekilde değil de şarampole doğru çevrilirse ve rüzgâr, arazi eğimi ve diğer etkenler de otomobili şarampole doğru yönlendirirse, düze çıkması bir yana, otomobilin şarampole daha fazla ve daha hızlı bir şekilde girmesi kuvvetle muhtemel olur… [B]Eli yanan bir kişinin elini soğuk su yerine sıcak suya tutması gibi bir şey… [/B][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman][B][URL]http://www.ankarastrateji.org/yazar/doc-dr-sevket-tuyluoglu/abd-mali-ucuruma-mi-yuvarlaniyor/[/URL][/B][/FONT][/SIZE]
Indik düz iken maxımum 1000-2000 puan altına-üstüne gidiyordu .
Düz çizgi 97.000 de dolayısıyla zaten 1000 puan gitti . Gideceği yer en fazla 98.500-99.000 olur . Tabii olağanüstü birşey olmazsa !!!
Yarına marj bırakmak için bugün biraz gevşeyip yarın tekrar yükselmek isteyebilir . Hala aralık vadede işlem yapan var mı ; bilmiyorum . Genelde hep vade sonları alır (hiçbir zaman garantisi yok) geçen vade böyle yapmıştı . Bir gün önce aşağı aşağı gelip sonra son gün up ladı .
Ben olsam eğer longsam bir kısmını 98.000 lerden bırakırdım . 97.550 sınırdır .
Indik yatayken aslında en güzeli her 300-400 puanda bir parça pozdan kurtulmaktır. Sonuçta sen ortalama 700-800 kazansanda o 1500 puan gitsin önemli değil .
97.500 e çekilebilir . Altına gitmedikçe sorun yok .
[QUOTE=TIFIL;423623]bu yükseliş 98450 ye kadar gidebilir.. bence...
96250 altında bu görüşüm iptaldir...bence..[/QUOTE]
bakalım bu öngörüm gerçekleşecek mi?...bence..
gerçi çizgim 98650 yükselmiş ama olsun :D
Bence spot piyasa düşecekse bile vade sonunun geçmesini bekleyecektir .
Aslında en güzeli ve risksizi trend gününde işlem yapmaktır . Her hafta iki trend günü olur . Bunu indik bize sms ile haber verir :)
bu iki günün birinin tamamı , birinin de yarısında trend olur . Iki günde de bir tarafa sert hareket olursa 2000-2500 puanları bulur .
En çok görüleni ya bir gün sıkışık ve yatay gidip diğer gün bir tarafa sert gitmektir . Geçen cuma sıkışık seansı ve pazartesi salı yükselişini hatırlayınız .
Kişi en az riskli parayı nasıl ve ne zaman kazanacağı konusunda kendini geliştirmeli ve az ama öz puanları sabırla toplamayı bilmelidir . Kaçan puanlara bakıp açgözlülük etmeden .
Unutmayınız damlaya damlaya göl olur . . .
En az görüleni istatistik olarak ; indiğin işaret ettiği trend gününün ikisininde yatay geçmesi . şöyle olur bir gün bir tarafa 500-800 paun gider ertesi gün aynen geri gelir . Iki günün sonunda aynı yerde duruyordur .
Böyle olursa üzülmeyiz hatta çok seviniriz . Neden ?
çünkü iki günün de yatay geçmesi ihtimali % 10 geçmez . Ama yatay olursa ardından bir tarafa çok sert bir hareket geleceği ihtimali istatistik olarak % 100 dür .
Spot ile şubat vade arası fark dün kapanışta daha fazla idi
azaldı
kısada ısrar edilecekse fark dahada azalmadan kısaları şubat vadeye geçmekte fayda varmıdır yokmudur?
bence vardır:)
şimdi insanlar en çok şundan şikayet eder .
Efendi bak aşağı yukarı bir sürü hareket oldu ama ben sadece 1000-1500 puana mı razı olacağım bir haftada . Sen her hafta düzenli olarak 1000 puan al öp başına koy .
Ayda 4000 puan yapar . çok daha fazla kazanan mutlaka vardır bu topiklerde . Ama istikrarlı bir biçimde ve haftada sadece iki gün trade edip bunu yapmak başarıdır .
Istenirse portföyün yarısı buna ayrılır . Diğer yarısı ile bütün hareketler katıl . Ama ilkinden kazandığın parayı , ikincisinde kaybedip bir de tonla komisyon ödeyeceksin .
Karar kişinindir , netice para onundur . . .
[quote=bull market;424128]spot ile şubat vade arası fark dün kapanışta daha fazla idi
azaldı
kısada ısrar edilecekse fark dahada azalmadan kısaları şubat vadeye geçmekte fayda varmıdır yokmudur?
Bence vardır:)[/quote]
cuma sabahını bekleyip ona göre hareket etmekte büyük fayda vardır . Vade geçişleri herkesin bildiği gibi çok vahşi olabiliyor . Cuma-pazartesi kendini belli edecek , etmesede indikler bize yol gösterecektir . Yeter ki kişi
kendini kaybedip piste fırlayıp palayla dans etmeye kalkmasın :)
çıkışta ağır bir hesap gelecektir . Hep dediğim gibi sakin ve coooolll !
[quote=tıfıl;424120]bir şey sormak istiyorum bilgisi olan var mı acaba?
Abd de ki mali uçurum lafları var nedir bu işin aslı acaba bilen varmı?[/quote]
en zengin ile en fakir arasındaki uçurumun daha da açılması için yapılan çalışmaların kısa adıdır :)
Ne yapıyor ? Vakit öldürüyor . Ne için ? Yeni vade için . . .
Aralık vade herzaman delikanlı olmuştur . Ama ya şubat vade ?
Neticede vade sonu balık burcuna denk gelecktir . Yani duygusal gel-gitleri fazla olan bir vade olacaktır . çok kişinin canını yakmaya maalesef niyetlidir .
[QUOTE=gnome;424130]cuma sabahını bekleyip ona göre hareket etmekte büyük fayda vardır . Vade geçişleri herkesin bildiği gibi çok vahşi olabiliyor . Cuma-pazartesi kendini belli edecek , etmesede indikler bize yol gösterecektir . Yeter ki kişi
kendini kaybedip piste fırlayıp palayla dans etmeye kalkmasın :)
çıkışta ağır bir hesap gelecektir . Hep dediğim gibi sakin ve coooolll ![/QUOTE]
ben geçeceksem son iki güne hiç bırakmam.