Her zaman daha iyi bir sistem arayanlar ..Kitap önerileri ve sistem paylasımları icin boyle bir konu actım...heyk.heyk
Katkılarınızla ve paylasımınızla iyi bir is yapacagımızı dusunuyorum....
Printable View
Her zaman daha iyi bir sistem arayanlar ..Kitap önerileri ve sistem paylasımları icin boyle bir konu actım...heyk.heyk
Katkılarınızla ve paylasımınızla iyi bir is yapacagımızı dusunuyorum....
"trend takipçisi"
Trend takibi olarak hangi göstergeyi kullanıyorsunuz...En beğendiniz System trading ve Teknik analiz kitabınızı bizlerle paylaşabilirmirsiniz...
forumda bi çok topik var bunla ilgili fikirler-sistemler, metastock öğreniyoruz, formüller gibi topiclerde bi çok kaynak formül ve açık kodlu bazı sistemleri görebilirsiniz....
bişey çıkmaz bu topicten.forumda zaten sistemden anlayan adam sayısı 2-3 kişi.bir grup arkadaşta orta karar sistem var.onun dışında sözde anlıyormuş süper sistem sahibiymiş gibi görünen bir kesim varki bunlar genelde sinyal içeren grafiklerin son kesitini koyarlar.en fazla son birkaç sinyal.öncesini NE HİKMETSE görme imkanınız olmaz. ya da bakarsın pala kandiruy kandiruy der son pozda -4.000 puan terse gelir sistemi adam kaybolur 2 gün sonra çıkar ortaya sistem bu ay hiç zarar etmedi 6.000 puanda kar var der falan filan.yalandan kim ölmüş?
sözün özü bu toipiğin ömrü uzun sürmez.yinede size kolay gelsin...
zozo kardeşimin dediği gibi eski açılmış topicleri bir inceleyin.belki işe yarar birşeyler çıkar.
bu arada aklıma geldi konuyla ilgisiz ama nickinizle ilgili.askerliğimi izmir/narlıdere de yapmıştım.ne günlerdi...
birde şu kaynak mesela bence çok faydalı.
Moving Averages-Jeffrey Kennedy
yazan kişi EWI ekibinden.MAV deyip geçmeyin çok faydalı şeyler anlatıyordu.
bende PDF formatı vardı ama hardisk göçünce malesef yaklaşık 4 gb lık orjinal e-book arşivimde buhar oldu.flash diske aldım mı hatırlamıyorum ama varsa paylaşırım sizinle.
[quote=TÜRKOĞLU;320814]bişey çıkmaz bu topicten.forumda zaten sistemden anlayan adam sayısı 2-3 kişi.bir grup arkadaşta orta karar sistem var.onun dışında sözde anlıyormuş süper sistem sahibiymiş gibi görünen bir kesim varki bunlar genelde sinyal içeren grafiklerin son kesitini koyarlar.en fazla son birkaç sinyal.öncesini NE HİKMETSE görme imkanınız olmaz. ya da bakarsın pala kandiruy kandiruy der son pozda -4.000 puan terse gelir sistemi adam kaybolur 2 gün sonra çıkar ortaya sistem bu ay hiç zarar etmedi 6.000 puanda kar var der falan filan.yalandan kim ölmüş?
sözün özü bu toipiğin ömrü uzun sürmez.yinede size kolay gelsin...
zozo kardeşimin dediği gibi eski açılmış topicleri bir inceleyin.belki işe yarar birşeyler çıkar.[/quote]
benim amacım mevcut sistemlerimi daha çok geliştirmek için yeni fikirler, stratejiler edinmek. bu topik faydalı olabilir. sisteminin grafiğini koyan adamın bana faydası yok. biri çıksın ayda 20.000 puan kazandığını ekstresiyle kanıtlasın bana faydası yok. paylaşacağı bişey varsa faydalanırız sadece.
[quote=cırcır;320824]benim amacım mevcut sistemlerimi daha çok geliştirmek için yeni fikirler, stratejiler edinmek. bu topik faydalı olabilir. sisteminin grafiğini koyan adamın bana faydası yok. biri çıksın ayda 20.000 puan kazandığını ekstresiyle kanıtlasın bana faydası yok. paylaşacağı bişey varsa faydalanırız sadece.[/quote]
inşallah faydalı olur...takipteyiz :D
türkoğlu sözlerin 10 numara ağzına sağlık... bu arada ben de askerliğimi narlıderede yaptım..sene 1982...istihkam
Bazu uşağlar benum sısıtemu ornek gösturerek yazu yazmuş uzuldum,yaw benum eksu yada artu alduklarumdan sana nedur Sayun Türkoğli ben senun hakkunda yazumamki be uşağğ.
Ben o kadar edebuldim sen daha eyusunu edersun İnşallah,ben sısıtemcuyum demedumki etmuye çaluşuyum benle ugraşme uşağumm işum olumaz senun gibun adumlarla git be daa.Çarşuna puzar başku yerude ara delukanlılarla benum işum daa,oynuklarla heç eşum olumaz uşaşğğ
[quote=belhal;320827]Bazu uşağlar benum sısıtemu ornek gösturerek yazu yazmuş uzuldum,yaw benum eksu yada artu alduklarumdan sana nedur Sayun Türkoğli ben senun hakkunda yazumamki be uşağğ.
Ben o kadar edebuldim sen daha eyusunu edersun İnşallah,ben sısıtemcuyum demedumki etmuye çaluşuyum benle ugraşme uşağumm işum olumaz senun gibun adumlarla git be daa.Çarşuna puzar başku yerude ara delukanlılarla benum işum daa,oynuklarla heç eşum olumaz uşaşğğ[/quote]
kimin delikanlı kimin oynak olduğu yazdıklarından bellidir.fazla söze gerek yok.
sen değil misin aralık başında sistemim az trade ediyor diye övünüp yaptırdığı tradeleri imzana yazan? sen değil misin 84.300 de LONG oldu sistemum deyip ondan sonra vadeli 80.700 hala LONG sistemim PALA kandiruy,PALA kandiruy diyen.ardından pırrr buharsın.vadeli düşmeye devam bi baktım belhal imzasını silmiş.76.750 görüyor vadeli sonra 80.000 lerde çıkıyorsun 80.200 LONG um diyorsun.bu ay hiç zarar etmedi 6.000 puan da kar vardur diyorsun.ne oldu 84.XXX LONG lar nerede belhal? 80.200 den LONG olabilmen için önce 84.XXX LONG ları SHORT a çevirmen lazım.80.700 gören vadelide hala LONG tu sistemin yani -3.600 puan falan tersteydi.atması beleş nasılsa.bu mu lan delikanlılık?
dansözün kralısın sen! ikile belhal...
Tamumda be kardeşum sana nedur benumu takup edeysun uşağ ben senu takup etmeyorumki daa bane gucukmusun yada neden böle edeysun uşağumm
Paylasımlarınızdan oturu teekkur ederım..Eski forumlardan tabiki faydalanacagiz ancak cogu zaman 1000 lerce sayfanin icersinde boguluyoruz...Su an Chaos Trading uzerinde calisiyorum..Ben Palayi bilmem ancak sistemli calismak her zaman para kazandirir..
Kendimden bahsedeyim bu VOB a 2.5 ay once girme tahlisizligine bulundum...Zannadersem 84.500 den short yapmistim (bana gore cok yukselmisti...)Yaklasik 35.000 kaybettim...Saclarim dokuldu,psikolojim bozuldu....Ne yapsan kendime gelemiyordum..Sonucta bu parayi cikarmam gerekiyordu..Sonra Ali persembenin Kitabini gordum inceledim hosuma gitti..Bana cok faydasi oldugunu soyleyebilirim,System olarak yeterli degildi ama mantik acsindan faydali oldu:))) Ali persembeden sonra system trading uzerinde calismaya basladim...Amazon.com dan ,Wilder.com dan onlarca kitap siparis ettim...Kitaplar ve arastirmalarim sonucunda begendigim ve test ederek feasible buldugum sistemleri sizlerle paylasmak isterim..Sizlerinde katikisiyla iyi biseyler yapacagimizi dusunuyorum..
Endustri muhendisiyim,MBA derecem var..Bilgisayar Dili ve Algoritmalari Uzerine Olimpiyatlara katildim..Olimpiyat Birincisi olmam (1995) kotu bir trafik kazasi nedeniyle engellendi..:mad::mad:
Narlidereyi iyi biliirim..Arkadasimda orda askerik yapti..
Parabolic Sar a hastayim//Vobta uygun bir sistemle cok guzel seyler yapiyor kendimce gelistirmeye calisiyorum...
[quote=belhal;320832]Tamumda be kardeşum sana nedur benumu takup edeysun uşağ ben senu takup etmeyorumki daa bane gucukmusun yada neden böle edeysun uşağumm[/quote]
seni ne takip edeceğim ya? keşke takip edilecek güzel güzel bişeyler yazsan bizde öğrensek.ya da sohbet geyik ona da eyvallah...
ama sen olmayan şeyleri olmuş,varmış gibi yazıyorsun.çok çirkin bu.benim kızdığım nokta budur.
neyse belhal biz seninle anlaşamayız benim anlayışıma,bakışıma v.s. tamamen terssin arkadaşım.
dürüst olmak lazım.zararsa zarar karsa kardır.kimse sana sistemin -2000/3000 yazdı diye bişey demez.ama olmayan,gerçkleşme ihtimali sıfır olan şeyler yazarsan bu ayıp.ben bile zaman zaman yazıyorum sistem kevgire döndü diye.
kimse zarar etsin istemeyiz.ama burada meydanı boş bulup sallamanında kimseye faydası yoktur.sanada faydası yoktur.insanların gözünde yücelmez aksine dibe vurursun.
atmanın,sallamanında bir sınırı var...
neyse daha fazla uzatmanında alemi yoktur.
[QUOTE=izmirli;320837]Paylasımlarınızdan oturu teekkur ederım..Eski forumlardan tabiki faydalanacagiz ancak cogu zaman 1000 lerce sayfanin icersinde boguluyoruz...Su an Chaos Trading uzerinde calisiyorum..Ben Palayi bilmem ancak sistemli calismak her zaman para kazandirir..
Kendimden bahsedeyim bu VOB a 2.5 ay once girme tahlisizligine bulundum...Zannadersem 84.500 den short yapmistim (bana gore cok yukselmisti...)Yaklasik 35.000 kaybettim...Saclarim dokuldu,psikolojim bozuldu....Ne yapsan kendime gelemiyordum..Sonucta bu parayi cikarmam gerekiyordu..Sonra Ali persembenin Kitabini gordum inceledim hosuma gitti..Bana cok faydasi oldugunu soyleyebilirim,System olarak yeterli degildi ama mantik acsindan faydali oldu:))) Ali persembeden sonra system trading uzerinde calismaya basladim...Amazon.com dan ,Wilder.com dan onlarca kitap siparis ettim...Kitaplar ve arastirmalarim sonucunda begendigim ve test ederek feasible buldugum sistemleri sizlerle paylasmak isterim..Sizlerinde katikisiyla iyi biseyler yapacagimizi dusunuyorum..
Endustri muhendisiyim,MBA derecem var..Bilgisayar Dili ve Algoritmalari Uzerine Olimpiyatlara katildim..Olimpiyat Birincisi olmam (1995) kotu bir trafik kazasi nedeniyle engellendi..:mad::mad:
Narlidereyi iyi biliirim..Arkadasimda orda askerik yapti..
Parabolic Sar a hastayim//Vobta uygun bir sistemle cok guzel seyler yapiyor kendimce gelistirmeye calisiyorum...[/QUOTE]
Sizin için üzüldüm, fakat burası böyle bir yer, bir karar verip pozisyon alıyorsunuz ve yanlış yönde olursanız kaybediyorsunuz...
Böyle bir piyasaya sizi üzecek para ile girmeniz son derece yanlış olmuş, umarım bunu ileride yapmazsınız...
Birdaha buralara sizi üzecek miktar para ile gelmeyin. Kaybettiğinizde sizi üzmeyecek paranız yoksa buralarda durmayın, çünkü her an kaybedebilirsiniz. Sıradışı bir olay olur ve borsa aşağı veya yukarı % 100 gidebilir bu durumda bile sizi üzmeyecek miktar veya risk ile burada olmalısınız...
10 lot pozisyon aldınız ve sıradışı bir olay ile 50 000.- TL daha kaybettiniz ne yaparsınız ? Aldığınız pozisyonun bu anlamda cevabını verebiliyorsanız buralarda olun. Üstüne bir bardak su içer yola devam ederim diyorsanız burada olun, yoksa buralardan gidin...
Burada özel bazı sorularınıza yanıt almanız dışında sistem adına pek birşey bulamazsınız. MS, Sn Saraylı ve Sn Sazanın topiklerinde veya internette yüzlerce sitede sistemler bulabilirsiniz. Onlardan biri ile sanal olarak çalışmaya başlayın, sizde bu özellikler varken kısa zamanda iyi bir sisteme sahip olursunuz...
Fakat iyi bir sistemle bile ciddi miktarda kaybedebilirsiniz...
Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın, herhangi bir nedenle kaybedebilirsiniz. Kaybettiğinizde sizi üzmeyecek bir miktarın dışında risk almayın...
System arayanlar icin cok guzel bir yer....Forumca katilsak mi acaba
[url]http://www.moneyshow.com/TradeShow/orlando/world_moneyshow/main.asp?scode=020738[/url]
[quote=hilmi;320842]Sizin için üzüldüm, fakat burası böyle bir yer, bir karar verip pozisyon alıyorsunuz ve yanlış yönde olursanız kaybediyorsunuz...
Böyle bir piyasaya sizi üzecek para ile girmeniz son derece yanlış olmuş, umarım bunu ileride yapmazsınız...
Birdaha buralara sizi üzecek miktar para ile gelmeyin. Kaybettiğinizde sizi üzmeyecek paranız yoksa buralarda durmayın, çünkü her an kaybedebilirsiniz. Sıradışı bir olay olur ve borsa aşağı veya yukarı % 100 gidebilir bu durumda bile sizi üzmeyecek miktar veya risk ile burada olmalısınız...
10 lot pozisyon aldınız ve sıradışı bir olay ile 50 000.- TL daha kaybettiniz ne yaparsınız ? Aldığınız pozisyonun bu anlamda cevabını verebiliyorsanız buralarda olun. Üstüne bir bardak su içer yola devam ederim diyorsanız burada olun, yoksa buralardan gidin...
Burada özel bazı sorularınıza yanıt almanız dışında sistem adına pek birşey bulamazsınız. MS, Sn Saraylı ve Sn Sazanın topiklerinde veya internette yüzlerce sitede sistemler bulabilirsiniz. Onlardan biri ile sanal olarak çalışmaya başlayın, sizde bu özellikler varken kısa zamanda iyi bir sisteme sahip olursunuz...
Fakat iyi bir sistemle bile ciddi miktarda kaybedebilirsiniz...
Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın, herhangi bir nedenle kaybedebilirsiniz. Kaybettiğinizde sizi üzmeyecek bir miktarın dışında risk almayın...[/quote]
son derece haklisiniz ...Askere gitmeden biseylerle ugrasayim dedim.Biraz
pahaliya mal oldu ama benim icin yeni bir kesif oldu..
Kaldirac cok onemli haklisiniz....
izmirli kardeş geçmiş olsun ama hilmi abinin dediği gibi sistemli olmakta yetmiyor aynı zararı hatta daha fazlasını sistemli olarakta kaybediyosun tek farkı suçu kendine değil sisteme atıyosun
izmirli patron kolay gelsin... Kitap tavsiyesi istemişsin.. Benden kitap tavsiyesi isteyen herkese Mark Douglas'ın Trading in the Zone kitabını tavsiye ediyorum... Özellikle piyasanın geleceğinin hesaplanabileceği gibi bir düşüncen varsa bu kitapta okuyacakların çok işine yarar... :)))
Mühendislerin piyasada çok kaybetmelerinin birinci nedeni işte bu düşünce, yani sistemle veya EW ile veya Gann ile veya başka bir şekilde geleceği görebileceğini zannetmek... Ya da para kazanmanın yolunun piyasanın geleceğini tahmin etmek olduğunu düşünmek... Ben de senin gibi mühendis olduğum için çok çektim bu lanet düşüncenin elinde.. Bana en çok yardımcı olan kitaplardan biri bu olmuştur... Olayın sadece ihtimallerden ibaret olduğunu, yönetebileceğimiz tek şeyin riskin boyutu olduğunu ve tek yapman gerekenin sürekli yüksek ihtimalin olduğu yönde olmak gerektiğini anlatır. Sana da tavsiye ederim.. Gerisi sana kalmış.. Kolay gelsin.. :)))
"Yapabilenler yapar, yapamayanlar nasıl yapılacağını öğretir"-Bernard Shaw
"Traderlar trade eder, Yazarlar yazar"- sovalye
[url]http://www.moneyshow.com/TradeShow/New_york/traders_expo/main.asp?scode=021100[/url]
su ana kadar 2 kitap onerisi aldim...Endekste cok kararsiz bir trend yapmiyor Zannadersem USDTL e gore yon bulacak...
Mark Douglas in Trading Zone kitabini inceleyecegim....
Parabolic Sar ,R2,DMI sistemi oldukca tatminkar performansa sahip yada bana oyle geliyor..Ancak trendsiz ortamda basarili degil...Ama buna ragmen trendin %70 ine hakim olabiliryosunuz..15 dk likta iyi ama 5 dk likta cok sinyal verip hata yaptiriyor..
Ben de ilmim dahilinde bişiler yaziym...:)))
Sistematik trading ile ilgili arayışa giren trader,eksiğinin iyi bir sistem olduğunu düşünür,
yoksa geri kalan herşeyi tamamdır,
ona göre tabi,
işte hata burda yapılır,
-sistem ile strateji birbirine karıştırılır.
-para yönetimi gözardı edilir.
-disiplin nasılsa herkeste vardır.
-tecrübeye gerek yoktur...
Halbuki yapılması gereken şudur:
Elinizdeki en iyi sistemi alıp bu unsurlarla beraber uygulayın,tecrübe kazanın...
:)
Cebindeki parayi yonetmesi bilmeyen, uzun donemde tabiki basarili olamaz....
[quote=saraylı;320894]Ben de ilmim dahilinde bişiler yaziym...:)))
Sistematik trading ile ilgili arayışa giren trader,eksiğinin iyi bir sistem olduğunu düşünür,
::::::.brv.brv
yoksa geri kalan herşeyi tamamdır,
ona göre tabi,
işte hata burda yapılır,
-sistem ile strateji birbirine karıştırılır.
-para yönetimi gözardı edilir.
-disiplin nasılsa herkeste vardır.
-tecrübeye gerek yoktur...
Halbuki yapılması gereken şudur:
Elinizdeki en iyi sistemi alıp bu unsurlarla beraber uygulayın,tecrübe kazanın...
:)[/quote]
Degerli ustadim onur verdiniz....brv.brv
[url]http://www.thinkmoney-digital.com/thinkmoney[/url]
System trader icin ufuk acici bir calisma
Daha kimseye evlenme teklifinde bulunmadim bunu gorunce biraz korktum
[url]http://video.milliyet.com.tr/Boyle-reddedilme-gorulmedi_1_46637.htm[/url]
Benimde bir katkım olsun bu siteyi incelemenizi tavsiye ederim [URL]http://x30yvade.com/[/URL]
Sistem kurmak için önce hangi periyotta çalışacaksanız karar verin ve o periyodun özelliklerine yoğunlaşın çok inkikatör kullanmanız o sistemi iyi yapmaz uygun indikatörler bulmaya çalışın piyasa hareketlerinde aynı şeyleri tekrarlamış, sonrasında ne olmuş notlar alın. kafanızdakileri parça parça ayırın tek tek deneyip sonra birleştirin işe yaramayanları eleyin.sisteminiz 5 veya 15 dk ise 4 aydan fazlasını test edemezsiniz 60 dk ise son 3.5 seneyi test edebilirsiniz.sorun yalnız sistemle bitmez onu uygulayabilmek yapmaktan dahada zordur örnek sistemin 4 aylık getirisi muhteşem diyelim peki sistemin 10 kez hatalı sinyal verdi uygulayabilecekmisin ? o sistemle devam edebilecekmisin ? o sabıra sahipmisin ?
pekiii ne yapmak gerekli... sistemin rüştünü ispat etmesi ve değişen piyasa koşullarına uyum sağladığının görülmesi.güven sağlayabilmesi için uzun zaman boyunca testinin yapılıp yedeklenmesi gerekir. sistem öncedende 10 hatalı sinyal verip yoluna devam etmişse o ihtimal her zaman var olur telaşa kapılınmaz..sabır.. sistemin al, kar alma-stop,açığa sat,kar alma-stop şeklinde tasarlanması çok önemlidir.(tavsiyem hareketli stoploss uygulamanız) Aylık sistem sonuçlarının açıklandığı bölümde her ay 6000-8000 puandan bahsedilmekte maşallah millet neler yapmış neler !!!! 2000-3000 ler hiç konuşulmuyor !!!!
Basit hareketli ortalamalarla ayda 6000-8000 getiren sistemler yapılabilir.
Burada ayda 12000 getiren sistemleri olanları biliyorum çok karmaşık sistemlere bile gerek yok abartmışsınız.
iyi bir sistem ayda ne kadar getirmelidir ? kişiye göre değişir sanırım bu soru.. benim için aylık 3000 puan çok iyi bir getiridir 5 kontrat ile başlanmış olsun ve sözleşme artırdığımızı varsayalım
4500*1.33=6000
6000*1.33=7980
7980*1.33=10613
10613*1.33=14141
14141*1.33=18807
18807*1.33=25013
25013*1.33=33267
aylık net 3000 puan ile 7 ayda 4500 tl 33267 oluyor Sn. Saraylının istikrar ile büyüme dediği bu olsa gerek.
Sistem trendi yakalayabilmeli yataydada çarpılmalıdır evet çarpılmalıdır diyorum trendi yakalayabilmek için çarpılmalıdır.Çarpılmayanı yapabiliyorsanız ne ala ben yapamadım çarpılsında az zararla atlatması yeterlidir benim için...
Sn.Saraylıya hocam şurdan dönermi, bu direnci kırarmı diye bir çok soru soruluyor üstadımın bu kadar yıllık tecrübesiyle dediği şey ''sadece sistemlerimi takip ediyorum''
Sistem önemlidir yapması meşekkat, uygulayabilmesi sabır ve disiplin ister.......
sozleşmeyu her aymu artturursunuz para yonetumuna gore saraylu 2 ye katlayunca yapar
[quote=engin sözmen;321128]Basit hareketli ortalamalarla ayda 6000-8000 getiren sistemler yapılabilir.
Burada ayda 12000 getiren sistemleri olanları biliyorum çok karmaşık sistemlere bile gerek yok abartmışsınız.[/quote]
sayın saraylı yı sanırım bırcogumuz tanırız ve bu ısın duayenlerındendır. devirdaim makinası topiğinde 2008 aralıkta paylastıgı ccimacdspar adlı sitemin o donemkı sonucunu su sekılde paylasmıstır bızlerle :
3,5 aylık sürede toplam kazanç:28850 puan.
[B]aylık ort kar=8242 puan[/B]
33 trade ,16 kazanan ,17 kaybeden
trade başına kar 876 puan
ort kar/ort zarar=3,35
sayın saraylı sıtemın metastocka uygun halını vermıstı, bahsi gecen sistemin matrikse uyarlanmıs al-sat kosulları ise asagıdakı gıbıdır.(testler saatlık perıyotta yapılmıstır)
al:
Q1:=If(CCI(21)>0,1,0);
Q2:=If( MACD()>Mov(MACD(),9,S),Q1+1,Q1);
Q3:=If(C> SAR(0.02 ,0.2 ) ,Q2+1,Q2);
Q4:=If(CCI(13)>0,Q3+1,Q3);
Q5:=If(CCI(8)>0,Q4+1,Q4);
cross(Q5,4)
sat:
CROSS(4,Q5)
2008 aralık ortalarından gunumuze kadar yaklasık 2 yıldakı getırısı ıse onbınde 2 komısyon oranıyla sadece 20.000 puan , hıc kayma olmaması ve dısıplınle uygulanması durumunda aylık ortalama getirisi onda birine yani 800 kusur puana dusmus.
sımdı bunları nıye yazdım. elbette bu sıstemın ıcınde optımızasyon vardı ve dırek uygulamaktan cok ısın mantıgını anlamamız ıcın bıze ogretılmıs seylerdı. asla sayın saraylıyı ya da verdıgı sıstemı elestırmek ıcın de yazmıs degılım.
fakat burada paylasılan ve yeterınce uzun sure gercek pıyasada test edılmeden ya da ıcınde bulundugumuz bırkac aya gore optımıze edılerek sonucları acıklanan sıstemler cok cok yanıltıcı oluyor ve bu işe yeni baslayan bircok arkadasımızı gereksiz beklentiye sokuyor. mesela ben hala bunun hayal kırıklıgını yasıyorum.
elbette dedıgınız gıbı basıt bazı hareketlı ortalamlarla son bırkac aya ait cok ıyı getırılı sıstemler yapabılırsınız. uygulamaya basladıktan sonra goreceksınız kı sonuc hayal kırıklıgı olacaktır..
[quote=eloy;321135]
elbette dedıgınız gıbı basıt bazı hareketlı ortalamlarla son bırkac aya ait cok ıyı getırılı sıstemler yapabılırsınız. uygulamaya basladıktan sonra goreceksınız kı sonuc hayal kırıklıgı olacaktır..[/quote]
Optimizasyonlu sistemle değil 3-4 ay, 1 ay bile para kazanabilirseniz piyango olur. Sistem geliştirken daha ekrana "opt1" yazdığınız anda kayıptasınız zaten.
Her ay 6.000-7.000 puan kazanabilen, sermayesini sürekli katlaya katlaya giden arkadaşların isimlerini niye Forbes dergisinin en zenginler listesinde okuyamadığımı merak ediyorum... ::: :)))
bir sistem bulursanız,tasarlarsanız v.s. sakın ola bunun son 2-3-4 aylık test sonuçlarına aldanmayın.ya da size birisi son 2-3 aylık test sonucunu koyup sistem pazarlamak isterse,parayla satmaya kalkarsa falan sakın o tuzağa düşmeyin.
sistemine güvenen koyar 5 dk. periyotta 2 senelik performansı EXCEL tablosu olarak değil system tester çıktısı olarak ve sermaye eğrisi ile birlikte.o zaman az çok bişeyler anlaşılır.diğer periyotlar içinde aynı şey geçerli.MTX te çalışan arkadaşlar bu bakımdan şanssız.neyse sanırım bu işide halledecekmiş matriks birkaç aya kadar.alt periyotlar için daha geniş data görme imkanı olacakmış MTX te.şu anki hali hoş değil çünkü.sistem tasarla ama sadece son 4 ayı gör.ve ona güvenerek paranı bağla işlem yap.deli cesareti lazım.
sermaye eğriside özellikle önemli çünkü bakarsınız 2 senede 150.000 puan kazanç ama sermaye eğrisine bakarsın arada 20.000 puanlık koca bir çukur.peşpeşe zararlı trade.bu da çöptür at gitsin.
valla opt olayı zigzag gibi faydasız :) son ayağında neler yapacağı belli olmuyor keretanın....:::
[quote=belhal;321133]sozleşmeyu her aymu artturursunuz para yonetumuna gore saraylu 2 ye katlayunca yapar[/quote]
Ben sadece örnek olarak verdim uygulama, para ve risk yönetimi kişinin tercihidir...
Karar aldım günlük trade yapmıyorum artık 10 aylık uğraşımla hazırladığım ve kafama sonunda uyan 2 sistemle yeni yıl paket programıma başlıyorum detayları 2 ayda bir açıklayacağım inşallah...
[quote=zozo;321145]valla opt olayı zigzag gibi faydasız :) son ayağında neler yapacağı belli olmuyor keretanın....:::[/quote]
zozo MAV ları optlamakta çok sakınca yok gibi be :p
diğer indikatörler v.s. için evet haklısın.gerçi onlarında pek çoğu zaten MAV içeriyor.ama sadece bildğimiz EMA,SMA falan opt etmek masumca bir davranış değil mi? :..: şunun için diyorum bunların sabit rakamları yok gibi dünyada kabul görmüş.kimi 20 der mesela kimi 21.kimi 9 periyot bakıyor kimi 10.mav larda opt a izin var zozo.yani olsun zozo.bu konuda çok baskıcı olmayalım istersen :D
[quote=TÜRKOĞLU;321148]zozo MAV ları optlamakta çok sakınca yok gibi be :p
diğer indikatörler v.s. için evet haklısın.gerçi onlarında pek çoğu zaten MAV içeriyor.ama sadece bildğimiz EMA,SMA falan opt etmek masumca bir davranış değil mi? :..: şunun için diyorum bunların sabit rakamları yok gibi dünyada kabul görmüş.kimi 20 der mesela kimi 21.kimi 9 periyot bakıyor kimi 10.mav larda opt a izin var zozo.yani olsun zozo.bu konuda çok baskıcı olmayalım istersen :D[/quote]
mov lar için sölediğn doğru sabit rakamı yok seç abicim fibolardan seç kafana göre seç herhangi bi makaleden okuduğun stratejiden seç asıl sorun şu seçtiğin rakamı günün gelişeen şartlarında ve devamlı farklı hareket eden grafiklere uyduruyormusun uydurmuyomusun? uyduruyosan i am soryy :o
[quote=eloy;321135]sayın saraylı yı sanırım bırcogumuz tanırız ve bu ısın duayenlerındendır. devirdaim makinası topiğinde 2008 aralıkta paylastıgı ccimacdspar adlı sitemin o donemkı sonucunu su sekılde paylasmıstır bızlerle :
3,5 aylık sürede toplam kazanç:28850 puan.
[B]aylık ort kar=8242 puan[/B]
33 trade ,16 kazanan ,17 kaybeden
trade başına kar 876 puan
ort kar/ort zarar=3,35
sayın saraylı sıtemın metastocka uygun halını vermıstı, bahsi gecen sistemin matrikse uyarlanmıs al-sat kosulları ise asagıdakı gıbıdır.(testler saatlık perıyotta yapılmıstır)
al:
cross(Q5,4)
sat:
CROSS(4,Q5)
2008 aralık ortalarından gunumuze kadar yaklasık 2 yıldakı getırısı ıse onbınde 2 komısyon oranıyla sadece 20.000 puan , hıc kayma olmaması ve dısıplınle uygulanması durumunda aylık ortalama getirisi onda birine yani 800 kusur puana dusmus.
sımdı bunları nıye yazdım. elbette bu sıstemın ıcınde optımızasyon vardı ve dırek uygulamaktan cok ısın mantıgını anlamamız ıcın bıze ogretılmıs seylerdı. asla sayın saraylıyı ya da verdıgı sıstemı elestırmek ıcın de yazmıs degılım.
fakat burada paylasılan ve yeterınce uzun sure gercek pıyasada test edılmeden ya da ıcınde bulundugumuz bırkac aya gore optımıze edılerek sonucları acıklanan sıstemler cok cok yanıltıcı oluyor ve bu işe yeni baslayan bircok arkadasımızı gereksiz beklentiye sokuyor. mesela ben hala bunun hayal kırıklıgını yasıyorum.
elbette dedıgınız gıbı basıt bazı hareketlı ortalamlarla son bırkac aya ait cok ıyı getırılı sıstemler yapabılırsınız. uygulamaya basladıktan sonra goreceksınız kı sonuc hayal kırıklıgı olacaktır..[/quote]
eloy sağol beni duayen yapmışsın,:)
bişi bilmem falan dedim ,
ama herkesi kandıramamış gibi kendimi hissettim,
bu verdiğin sistem de tg periodlarında değil de sadece kesişme seviyesiyle ilgili zamanında bir opt vermiştim,
bunu 4 yerine daha farklı da alabilirdiniz..çok ta önemi değil yani...ben o opt u ,kesişme seviyesi konusunda da yapılabilirliğini göstermek için yapmıştım...
sistem testi süresi yerine işlem sayısı kavramına geçerseniz daha mantıklı olur,
bunu da makinada belirtmiştim,
mesela 5' lıklarda 3 ayda çok fazla işlem olabiliyor...ama 60' lık için 3 ay tabi azdır...:)))
zozo yalan yok şimdi üzerinde uğraştığım sistemde bir tane MAV ı optladım.ama karlılık iyi oldu.süper değil yani gariban işi işte :D
yani aslında baskıcı olmayalım derken bana baskı yapma demek istiyorum MAV opt etmek konusunda :..:
neyse sende zaten seç beğen al demişsin.eyvallah zozo :D
NK uygulaması ile ilgili sorularım olacak sana zozo.sistemin sermaye eğrisini oluşturdum.bazı yerlerde müdahale gerekiyor onu el yordamıyla yapsam mı NK ile yoksa tüm işlemleri olduğu gibi mi yapsam buna karar veremedim.
bu konuda senin düşüncen nedir zozo? vaktiyle biliyorsun bu konuda enteresan uyulamalar görmüştüm sende.
söz sende zozo :D
[quote=zozo;321149]mov lar için sölediğn doğru sabit rakamı yok seç abicim fibolardan seç kafana göre seç herhangi bi makaleden okuduğun stratejiden seç asıl sorun şu seçtiğin rakamı günün gelişeen şartlarında ve devamlı farklı hareket eden grafiklere uyduruyormusun uydurmuyomusun? uyduruyosan i am soryy :o[/quote]