kuvvetli bassınlar ,
Printable View
kuvvetli bassınlar ,
veri varmı , aylaklık verisi falan,....
işsizlik var
iyi bekleyen varmı,..... bence yoktur,....
bu veri kötü gelirse parite yukarı gider,
burasıda aşağı düşer sonra toparlar,.....
veri iyi gelirse parite yine yukarı gider,.....parite tepki dirençlerini test etmeli, ilk ciddi direncinden döndü bu gün, yukarıdaki şatrlar bunu sağlayack, her durumda bizde fiyat oynayacak,.....kötüye aşağı sonra toparlama, bunun garantisi yok tabi, ama bir süredir hareket böyle,....
şu anda satış devam ediyor, ....825(805) önemini koruyor,....aslında ara bölge var, bu 74136- 73805 ti, araya girmek hatam oldu ,....panic yok,....
aslında bu işsizlik verilerinde sıkıntı yok, sıkıntı bunu öngörenlerde, onlar kim biliyoruz, bu öngörü tutmayınca satış yapıyorlar sonra da alıyorlar, gidecek yer yok çünkü, aşağısı uçurum barası ise [B]yayla,[/B]
paritenin de katılması iyi olurdu, şu anda 60 lık ta 1.2678 destek testi yapıyor, bayan....
şimdi ağa bu ailenin bir ferdi olarak evin reisini takip etmeli, paritede şu an için çıkarı yok, ......
artık bayan gelir gelemez, alışverişe çıkar, makyaj tazeler, ....belkide ata binen adam onuda kolundan alır sürükler, sonuçta aile bu,...
bu gün dolarede full falatım, aşğıdan yerine koyacam,....bunda pariteye bakacam, bunların hepsi çıkarsa dolarenin bir anlamı yok, borsa anlamlı olur bu durumda, ,...geriye ref kalır çünkü, o da ailenin ferdi, ....şu dünya güzeli olan, köşe başındaki çocuk,....
bu direnç ve destekleri koyarken bu kadar çalışacaklarını inanın düşünmüyorum, ulen ne adm bunlar,....bekleyeceğiz artık,...
74468 gider derim en azından kovboyla, ama dünkü analiz her zaman yürürlükte,....74136-73805 ti,...kriter yereleri, fiyat ne görmüş, 74150-73750,
denizde havada karada yüz demişler, deyilmi,....
turuncu devrim olabilirmi acaba, 5 likte, geldi sürttü bekliyor, 100 le baskılanıyor, 75 e çiçek, 50 ye böcek oluyor,....
bugùn 7 year treasuries ihale var. Ihaleden sonra TNX direnç olan 255-257 kirabilirse olumlu (ihale saat 13 USA)
[quote=m.e.ang.;284395]bugùn 7 year treasuries ihale var. Ihaleden sonra TNX direnç olan 255-257 kirabilirse olumlu (ihale saat 13 USA)[/quote]
bak bu güzel bilgi,.....sayın m.e.ang siz bunları yazın,
mümkünse bunları öncesi gecesinde belli bir saatte alalım, sonuçta bu, taş koyuyor yani çıkış olsa bile, bu gerçekleşene kadar geberik olacak,...
yani biz kapalı olacağız,....
sn indregandi, eger ihale den gelen algilama faizlerin dip (simdilik) yaptigini ise, bir ònceki destek 255-257 kirmasi lazim . yoksa ikinci defa dibi denebilir.
Algilama'ya gòre.
benim bu taraklarda bezim pek yoktur, bir ara graf atıyordum bununla ilgili bildiğiniz gibi, 2.77 ye dip koymuştum, 2.53 e kadar indi, fakat pyler gevşeme dışında paek bir tepki göstermedi, -4000 puvan civarında bir çözülmeydi bu, benim beklentim bunun çok daha aşağısında idi,
tabi bu 2.77 ta 1982 senesinden gelyordu iddialıydı o yüzden, bir ikinci dip çağrısı yapıyordu, yani 28 sene geçmiş,....şimdi bunun dalgalanması çizdiğin çizginin kalınlığı derken biz bunu m.a.ang den alsak yerinde olur, bu tnx ler çok çok önemli,....
amca şimdi gece patlatacak olayı, işin garibi benim p.c çökünce bu çalışmalarda gitti,...bu durumda geriye benim senaryo kaldı, dov da açılmış,....
bayan toparlamış, ata binen adam bayanıda arka eğere atmış, dıgıdık dıgıdık, dört nal yok henüz, m.a.ang. bunu açıkladı, ancak değerleri verdi, para ise devinimde, bu konuda fikriniz varmı,....örneğin,....
[quote=m.e.ang.;284407]sn indregandi, eger ihale den gelen algilama faizlerin dip (simdilik) yaptigini ise, bir ònceki destek 255-257 kirmasi lazim . yoksa ikinci defa dibi denebilir.
Algilama'ya gòre.[/quote]
şimdi anladığım 255-257 destekken direnç mi oldu demek istiyorsun,...
bu yukarı kırılırsa kovboyun dötü toparlaması anlamına geliyor,.....veriler düzelme eğilimine girer, dxy artış eğilimine girer, motor gaz yemeye başlar,...paritede önden koşmaya başlar,....bu balona hava üfler, balon bir defa daha irtifa alır,.....
+400 puvandan verdim, yarın için dolare yi düşünecem ne olur diye, bizim refle beraber ele alacam konuyu,......
şu an için 1.53 ten önce buna el atmam, yarın yön yukarı duruyor borsada, ama güçlü kovboyun güçlü parası olmalı, şimdi şunlar para paralardan kovulmuştu, para bondlardan kovulmuştu, capan hoop demişti, china diyetteydi, ....bunları tekrar edeceğiz,.....ylnız şu izim py güçlü dxy ye birebir uyarmı refide yanına alarak,....neyse borsa daha cazip şu anda ama dolareyede bir analiz yapıyım yinede,....
[quote=indregandi;284393]turuncu devrim olabilirmi acaba, 5 likte, geldi sürttü bekliyor, 100 le baskılanıyor, 75 e çiçek, 50 ye böcek oluyor,....[/quote]
turuncu devrim oldu, çalıştı, çünkü mecburdu, 1.si geri geldi, 2.geri geldi, 3. de iş yaptı, seneryomuz çalıştı,.....paritemiz atın arkasında,....süzülüyor, paramız cebimizde, yarınada hareket devam, ben full falatım,.....
katkılarınız için teşekkürler, bu gün yine teşekkür etmekten yorulduk,:::
cümleten iyi akşamlar,....
İndicim dun ve ondan onceki gunler yoktun sanırım,umarım hasta filan degilsindir..Ben is gucten bu aralar foruma pek giremiyorum..girdigimde de tesekkürü basıyorum abi sana her zaman..yarın gorusuruz..
Teşekkürler indi iyi akşamlar ....
[quote=ares;284257]Sn m.e.ang birde bir sefere mahsus nasıl okumamız gerektiğini yazsanız trene bakar gibi bakmasam o verilere sevinirim :)[/quote]
TNX = 10year treasuries. Simdiki algilama faiz dùserse olumsuz ve tersi.
sebep : piyasa olumsuz oldugu zaman daha çok treausuries satin aliyor ve baska yatirimdan kaçiniyor: borsalar dùsùyor ve faizler dùsùyor(talep oldugu için).
Tabi ki enflasyon dùsùyorsa faizler de dùsùyor ve bu olumsuz degil.
onun için (bence) TNX beraber baska rakam bakmak lazim: CDS "credit default swaps".
CDS bir sigortadir. Bir zarar sigortasi.
Ne kadar zarar riski varsa ( piyasa algilamasi) o kadar sigorta primi.
CDS fiyati artarsa = risk artiyor ve tersi.
NA.IG : North America investment grade index (investment grade sigortalar endexi.)
Bu endex hizli hareket yapabilir .
Tabi ki CDS bu kadarsa Dow su kadar olucak bir formùl yok.
Teşekkürler sn m.e.ang. ( treausuries ) zor okudum be yav ::: :D
short kriterleri,...
74062, 73871, [B]73391,73300[/B], bu ikisi yakın, önceki
72950 idi, bu artık bu günki yükseliş etkisi ile, 73300 geldi, aşağıdan kıramıyorsunuz bari yukarılıyım dedi,...yorum şu olmalı 74062 ye kadar L ler savunulabilir, yada buradan L denenebilir,....bunlar riskli tabi,...normali şu, ağustos 73871 altındayken short girmek nereye ekim vadeye, burada + makastan en azından faydalanmak,....73391 ve 73300 kırıldığında iş biter, haftalıkta ise 703xx altında iş biter,...demekki en az buraya kadar 73300 kırıldığında ineriz,....
L kriteri ise 752xx ve üstü, bunda ısrarcıyım buraya kadar short açılabilir, ancak burası geçilirse yeni bir yükseliş başlar,
sonuç; yarın için 74062 dengedir, öle ise 74062 ile 73871 ara bölgedir,.....yarın - gap olsa örneğin 74062 den başlar, zaten, biraz salsa 73871 olur,....neyse bu 73871 altında kalınması, 73391-73300 kırılmasını hazırlar, 73871 e kadr olan hareketler ve sonrasında toparlanarak 74062 üstüne atışlarda yine L ye döner py,....
treasure 10 lukta 2.43 dipmiş, şimdi 2.48 de her şeyin fazlası zarardır, gördüğünüz gibi bu dxy yi bile etkiledi, buradaki mantalite hemen kötü veri, kötü ülke, kötü para oldu,...bu güvensizlik demek, kime ata binen adama, burada tabiki gerilmeye karşı fed ve piyasa nın direnci artık önemli olacak, bu durum iyi deyil,......m.e.ang nin dediğine göre güven tesis edilemedi, ama nereye gidecekler,...
kırılsın artık, yeter ya,...crash olsun, ....burada bir [B]turuncu devrim[/B] olabilir yarına, bu 73300 e bağlı,...
27-Ağu
Almanya, TÜFE, Ağu, bek: %0.1, önceki: %0.3, TSİ: 11.00
ABD, Ekonomik Büyüme, 2Ç, bek: %1.4, önceki: %2.4, TSİ: 15.30
ABD, Tüketici Harcamaları, 2Ç, bek: %1.7, önceki: %1.6, TSİ: 15.30
ABD, Michigan Tüketici Güven Endeksi, Ağu, bek: 70, önceki: 69.6, TSİ: 16.55
TNX ihalesine çok talep geldi . Olumsuz algilandi.
TNX 2.55-2.57 direnç geçemedi - 2.50 kapadi.
CDS NA.IG 114.2 kapadi ( gùnùn en yùksek degeri)
günaydınlar,
ekim short açtım, maliyetim yukarıda, + makası var, bu da avantaj, çok şekilci olmamak lazım, tren kaçabiliyor,....2/6 short yaptım,.....dlolare 1.05405 leri, 1.5365 den istihdam ettim,...
10 dakikalık satışa dönmek üzere,
ağustosta 74575 60 lıkta, en yakın destek şu anda,....
752xx üstü stobum olacak,....dün dediğim gibi,....
link koptu bir süre,......herkese oldumu bu,
evet forum dan herhalde
bu seneryoyu iyi yazdık zamanı denk geldi,.....
ağustosta, ağam long, şimdi vade geçişi,....ky siteden takip ettiğim kadarı ile 76-74 arasından short son dönemde, ağamda 68 den geldi buraya 77.5 gördü ve oradan bastı,..72 ye kadar, sonra düşmedi, ısrar etti,...
şimdi ağustosta 75 i zorluyor, yani bu orta fiyatta ki kaln long pozlarını max karla kapatsın,... bunda artık inisiyatif ekimde py yi o yapıyor çünkü spotun 100-200 üstünde + maksata ve poz geçişi yarıdan çok tamamlandı, bu meyanda spotla birlikte ekim yukarı sürdükçe, bu 76-74 ky si shortuna long alıp uzuyor, ağamda bu vadedeki longun short alıp uzuyor, poz bu sayade yurt dışına falan pek aldırmadan max karla kapatılarak yeni vadeye geçiliyor,......
şimdi bu çıkışa yeni vade l dürtüsü eklenerek yeni vadeye L tdariki de sağlanıyor,..çünkü maç için iki takım lazım en az, hakemler ise futuralar, paralar, pullar,...demekki bir yerde alacak var ise bu alınıyor, extrem durum olmadıkça,....
işte bu senoryoyu yazdım, dün deyil önceki gece,...
bir süre işim var çıkmak zorundayım, tekrar görüşürüz,.....
indi ekim de shortsun stop ağustos 752xx doğru anlamışmıyım ?
tekrar merhaba,