yarınada bu 2.7866 belirleyici olur,
ii akşamlar cümleten
Printable View
yarınada bu 2.7866 belirleyici olur,
ii akşamlar cümleten
iyi akşamlar
cok teşekkürler elinize sağlık sayın indragandi.
[QUOTE=indregandi;496677]yarınada bu 2.7866 belirleyici olur,
ii akşamlar cümleten[/QUOTE]
[QUOTE=rüzgar;496679]cok teşekkürler elinize sağlık sayın indragandi.[/QUOTE]
[url=http://hizliresim.com/Aq6P2B][img]http://i.hizliresim.com/Aq6P2B.png[/img][/url]
ben yazdıktan sonra
17:30 da xu030
17:45 te vob 30
23:00 da spx
hep izledim hep 2.7866 ya,
yarın sabah ta bu belirleyici olur,...bunun altındamı başalarız üstündemi,..o mesele,..
altında başlarsak 96400 saatliğin üstüne gidebiliriz,
üstünde başlarsak endex se baskı yapabilir,
abd verileri ile birlikte 2.7866 ölçü alınarak gün içinde buna mesafeli rakamlarda pozitif negatif dalgalanmalarda olabilir,...
aslında çok önemsiz bir rakam,..17:00 dan sonra saatlik körlendi kapanışa kadar başka saatlik yok diye ben 30 luğa geçmiştim bu karşıma çıktı,..
tabi 3 endex kapatınca dahada önemli oldu,...
[url=http://hizliresim.com/RV9Roo][img]http://i.hizliresim.com/RV9Roo.png[/img][/url]
bantta durum,....
cümleten günaydınlar.
Herkese günaydın
Bu gün aldıklarımla 97.484 oldu maliyet longta bugun gelecek tepki ile çıkıp hafta sonu ve pazartesi rahat edeyim diyorum. Bir yandan da aklım pazartesi CHP nin anlasacagı ve koalisyonu kuracağını düşünüyorum buna sebebiyet veren argümanım ise tüm seçimlerde kaybeden olmasına rağmen başarılıyız diye çıkıp sırıta sırıta açıklama yapmaları. Zira iktidar ortağı olduklarında da çıkıp bilmem kaç yıl sonra CHP'yi iktidara taşıdık buda bir başarı diye kasım kasım kasılma fırsatını kaçırmazlar herhalde. Buda CHP nin erimesi ve yok olmasına sebebiyet verecek zira AKP nin kitlesi ülke menfaati için yaptık koalisyonu dediğinde tekrar bağrını açabilecek özelliğe sahipken, CHP'nin ağırlıklı kemik seçmeni Nuh dese peygamber demeyen, iki dünya bir araya gelse de AKP ile bir arya gelmeyeceğine inan bir çok kişiden oluşuyor. Meclis başkanlığı adaylığında, ortak Cumhurbaşkanı adaylarını destekleyip büyük yara aladırabilecek durumda iken, eski ama eskimeyen, miyadını doldurmuş eski başkanlarını yapabilirmiyiz sevdası ile oyuna gelip, rövaşat bir gol daha yemediler mi?
günaydınlar,...
bu forumun gelip gitmesi kabak tadı verdi artık,...usandık,...hala yazıyorsak anlaşılan akıllanmadık,...
günaydın
sayın indragandi sizi engellemek için ellerinden geleni yapıyolar.
[QUOTE=rüzgar;496688]sayın indragandi sizi engellemek için ellerinden geleni yapıyolar.[/QUOTE]
sayın rüzgar ben şahsıma ait düşünmüyorum bu saldırıları,...
son olarak forumda yazan topik sahibi iki kişi kalmıştık,...
sayın larossian ve ben
geçen yine böyle forumun gelip gittiği dönemlerin birinde ben bir süre (birkaç gün) yazmıyorken,..forum yine kapandı,..
o esnada sayın larossian yazıyordu,...bu defa o yazmıyor, ...forum yine kapandı,...
öyleyse burada saldırı kişisel değil,...başka birşey var,....
ilk akla gelen burasının izleme sayısının mümkün mertebe düşürülerek burasının artık forum özelliğinden uzaklaşması,...
bundada topyekün kaliteye saldırı var,...o anlaşılıyor,....
şimdi bakın burada yazanlara, ...jelibon, larossian, saraylı,...daha bir çok,...
toptan kalite yönetimi aslolandır ya, burada toptan kalite hedef alınmış,...
demekki kalitesizlik yada iletişimsizlik hedef alınmış,..bunun blokesine çalışılıyor,..
zira bu olaylar 2012 yılından beri devam ediyor ve son zamnlarda artık tabiri yerinde ise zıvanadan çıktı,...
indragandi usta ,agresif 2 haftadan önceki son haftaya gireceğiz değilmi?usandım valla bu yataylıktan.
Yurdun dışının artıya geçme çabaları var. Tabi bizde ne olacak belirsizliği var gerçi bize göre belirsiz, bilen biliyor zaten ama bu belirsizliği kullanıp para kazanma fırsatını kaçırmayacaklarından durum böyle 1 ileri yarım geri, yarım geri 2 ileri
[QUOTE=aticik;496690]indragandi usta ,agresif 2 haftadan önceki son haftaya gireceğiz değilmi?usandım valla bu yataylıktan.[/QUOTE]
evet aynen ,...haftaya yatayda son hafta,..bu bittikten sonra 2 hafta agresif var,..
haftaya agresife geçiş haftasıda olabilir,...dikkat etmek gerekli,..
koalisyon kurulursa pozitif agresif, kurulamassa negatif agresif,..seçeneklerde ilk akla bu geliyor,..zamndaki son 2 hafta agresifi koalisyon görüşmeleri ile örtüşmüş durumda,...
birde olacakmı olmayacakmı bilse,..
totalde ise zaman bitimine 3 hafta kaldı,...
1 yatay
2 agresif
[QUOTE=indregandi;496689]sayın rüzgar ben şahsıma ait düşünmüyorum bu saldırıları,...
son olarak forumda yazan topik sahibi iki kişi kalmıştık,...
sayın larossian ve ben
geçen yine böyle forumun gelip gittiği dönemlerin birinde ben bir süre (birkaç gün) yazmıyorken,..forum yine kapandı,..
o esnada sayın larossian yazıyordu,...bu defa o yazmıyor, ...forum yine kapandı,...
öyleyse burada saldırı kişisel değil,...başka birşey var,....
ilk akla gelen burasının izleme sayısının mümkün mertebe düşürülerek burasının artık forum özelliğinden uzaklaşması,...
bundada topyekün kaliteye saldırı var,...o anlaşılıyor,....
şimdi bakın burada yazanlara, ...jelibon, larossian, saraylı,...daha bir çok,...
toptan kalite yönetimi aslolandır ya, burada toptan kalite hedef alınmış,...
demekki kalitesizlik yada iletişimsizlik hedef alınmış,..bunun blokesine çalışılıyor,..
zira bu olaylar 2012 yılından beri devam ediyor ve son zamnlarda artık tabiri yerinde ise zıvanadan çıktı,...[/QUOTE]
Aynen, başarılı oldular sanki form sesiz sedasız kaldı. Bir bura kaldı. Yönetim buna bir çare bulamadı. Bulmak mı istemiyor bilmiyorum ama bir tek ben burayı takip ediyorum. Rastgele bulmuştum. Çok bir şey bilmesem de buranın kalitesi kendini belli ediyordu. Başka bir yere de gidesi gelmiyor insanın. Tabi sadece bizim gitmek istememiz yada istememiz (Şahsım adıma) çokta önemli değil asıl bu forma, beklentisiz ve özveri ile katkı sağlayan insanların kararı önemli. Meyve veren ağaç taşlanıyor amma
yönetimde bir duvar bir korkuluk yapmıyor ? Çözüm nasıl olmalı acaba? Sonunda kötü adamların kötülükleri galip gelip burada yazan insanları bezdirecek mi?
naçizade şahsi görüşüm,
koalisyon görüşmeleri çok önemsiz,
şundan 4 lü zaten mecliste,...
bu 4 lü zaten bir koalisyon,..işte bu geniş yelpazedeki koalisyon halkın gündeminden esas saklanan,..
bu saklamanın en güzel yolu ise ayrıların biraraya getirilmesinde,..yani koalisyon içi karşılaşmalar,..
burada borsa açısından sıkıntı ise şöyle
orta uzun dönemde bu proceksiyonun beslemesine verilecek el altı/el üstü destek bir hükümet kurulamayınca adreslenemiyor,...bir mhatap bu bölüm için gerekli oluyor,...
işte bu adres işi koalisyon kurulması veya kurulamaması durumunda borsa açısından borsayı elinde tutan kişilerce pozitif veya negatif fırsatlar yaratacaktır her zaman olduğu üzere,
dolaysı ile adresleme burada, koalisyonda bu adreslemede önemli,..ve iç içe geçmişler,...
servis her durumda sıcak olacak çünkü,..
benim analizimde,
unsurlar şöyle;
meclisteki 4 lü,...
cumhurbaşkanı,
TSK,...
güç odakları ve cazibe merkezleri bu şekilde bir dağılım gösteriyor,..ve ben ilk defa cumhurbaşkanını akepeden ayrı olarak yazıyorum buna dikkat,..(gerçi daha önce ki bir analizimde buna değinmiştim)
burada halk çok önemli,...
halkın büyük kısmı iki şeyde bir araya gelir,....
1. halkın büyük kısmı istikararı seçme eğilimindedir,
2.halkın büyük kısmı güçle uyum halindedir,....
şimdi bu güçlerin savaşına tr girmiş bulunuyor bir süredir,...
cumhurbaşkanı gücü temsilen sarayla buluştu ve tskya kandırıldım dedi,...öyleyse bu ikisi ittifak halinde,...
meclisteki 4 lünün ikisi marjinal olduğuna göre burada güç ve cazibe merkezi geriye kalan ikiliden oluşuyorlar bunlar akepe ve cehepe,...büyük koalisyonun ayrıları hükümet için bir koalisyona zorlanıyorlar
demekki cumhurbaşkanı ve TSK ya alternatif tek güç meclisten bu şekilde ancak çıkabilir,...
ama bu güçlerin hepsi orta doğu politkalarında küçük ayrılıklar dışında bir aradalar,...
TSK ya baksak eğit-donata razı oldu, tampon bölge konusunda direniyor, ama eğit donat ve tampon bölge unsurlarının seçiminde yanılgıda,..
mevcut hükümete baksak, son ayakta eğit donata ilaveten incirlik açtı, işidden düşman yaptı,...
hepsi anayasanın değişmesinden yanalar,
mehepe haricinde hepsi çözümden sürecinden yanalar,..mehepe ise marjinal,...80 milletvekiline tam karşı ayağında hedepe 80 millet vekiliçıkardı,...
hedepe muhatap istiyor ve bir koalisyon kurulmasını dörtgözle bekliyor,...
1.seçim sonrası rüşdü ispatlanacak,
2.kendisine dönük olası sorunların aşılmasında bir tek parti hükümetine karşı koalisyondan koparmak çok daha kolay, talep makamı demiştik,
cehepe kılıçdaroğlu ve ekibi daha fazla gidemeyeceğini biliyor ve o nedenle bu yeni cehepe bir koalisyona girebilirse bu koalisyon hükümeti esnasında ancak yeni güç odaklarını geliştirebilir,..yani bir koalisyon cehepenin son şansı,...
akepe ile nerde ise her konuda ortaklar,..
[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1817974-turkiyeye-not-uyarisi[/url]
[QUOTE=deniz;496699][url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1817974-turkiyeye-not-uyarisi[/url][/QUOTE]
moodys yerinde olmak istemem,...
1.işid işi burada sahne alıyor zamnlama olarak,...
2.koalisyon görüşmelerinin pazartesiye alınması yine bir bekle gör sahnesi,..bu durumda cehepe koalisyondan vazgeçebilir,..buna hakkı var,...zira moodys in not indirerek piyasalar vereceği negatif ivmeyi niye üstlensin,
3.hedepenin kazanımını yok eder,zira koalisyon kurulduğunda hedepe rüşdünü ispatlıyor ve koalisyon dışında kalarak kendine dönük kazanımlarda tek parti hükümetine göre daha avantajlı, ilaveten şu anda koalisyon kurulamamsı halinde artan pkk terörünün hedepe oylarını düşreceği muhakkak
4.moodys bu durumda mehepeye çalışmış olur ki bu ne abd nin işinine gelir, ne de açılımcıların,..
5.durup durup 3 kez erteleyip tam bu güne getirmek her durumda yanlış anlaşılacak ve ABD nin türkiyedeki mevzilerinin erimesine yol açacak, obamanın son beyanatı pkk terör örgütüdür ama pkk yı bırakın işide yoğunlaşalım şeklinde,..
6. usdtry şu anda bizm 2.7866 ya nokta dokundu bir kez daha,
7.dün 2.7766 yı kullandı,..
8.bu piyasa kapanmadan bu gün yön çıkmaz,..pazartesiye kalır,..
9.piysa her ne kadar bu gün moodys baskısı hissetsede ilaveten hafta sonu risk almıyanlar, illaveten bu günkü terör olayaları,...zamn analizne göre moody den çok koalisyon daha bir önde,
sanki moodys bir kez daha öteleyecek gibi,...
10. bu piyasa hiç bu kadar analizde zor olmamıştı,...bekle gör hiç bu kadar uzamamıştı,...
ama zamn analiz sayesinde bu yatayı haftalar önceden yazdık ve artık sonuna doğru geliyoruz,
son yaklaştıkça olaylar iyice bastırıyor,...
sonuçta
1.tension
2.tension relaise
1.bitmek üzere 2.ile birlikte ikisinden biri,
negatif yada pozitif,...
ortalamalı sistemlerde
saatlik hali hazır al da direnirken 5 lik olan bir süredir satta
[QUOTE=indregandi;496703]ortalamalı sistemlerde
saatlik hali hazır al da [B]direnirken[/B] 5 lik olan bir süredir satta[/QUOTE]
saatlik al ın [B]rahatlayacağı[/B] rakam ise 97075 ve üstü,..
saatlik sata geçti, ort li olan,..ama yataydamı satar derinleşirmi,...sonuçta sata geçti,..
15:30 da tarım dışı var,...orada hareketlenmeler olur,..veri sonucunda usd gevşerse bu toparlar, yok tersi olursa derinleşir,..
sonuçta usd try den oynattıkları bir gerçek,..
96.700 lerde gelmiş, ortalama maliyet 97.280 oldu ama mal şok oldu, ortalama maliyetlere yakın noktalrdan çıkışlar için azaltmak lazım. Kolaisyon olacak dibe kadar al diyor ama aklım müsade etmiyor makul bir çıkış olursa flatlemek en mantıklısı. baklım şu coninin verisi gelsin hele
[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1818077-analistler-3-maddede-acikladi[/url]
kaldı 3 dk,
95075 üstü saatliği rahatlatır al sinyali trend halinde devam eder,
bunun altı fiyatlar da saatlik sekteye uğrayabilir,..
saat 15:00 barı ile saatlik tekrar yeşil yaptı, yatayda buna neden olmuş olabilir,..ama belirleyici 97075 rakamı,..
nok ta 97075 vurdu, çılgın gibi hareket yapıyor,..
[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1818117-abdde-istihdam-beklentinin-altinda[/url]
veri düşük geldi, faiz ötelenme işine vurgu yaptı,...düşük veri güçlü ekonomi dedi usd dolayısı ile rahatladı ve yukarı atak etti,..
öte yandan faiz ötelenme işininde altını oydu,..
Bizi niye satıyorlar ki, istihdam beklentinin altında geldi faiz artırımı gecikecek demek değil mi ? Dolar da artmış nedir bunların yaptığı iyi gelse faiz artacak cup aşağı, kötü gelse aşağı, kafalarına göre
[QUOTE=deniz;496715]Bizi niye satıyorlar ki, istihdam beklentinin altında geldi faiz artırımı gecikecek demek değil mi ? Dolar da artmış nedir bunların yaptığı iyi gelse faiz artacak cup aşağı, kötü gelse aşağı, kafalarına göre[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;496714]veri düşük geldi, faiz ötelenme işine vurgu yaptı,...düşük veri güçlü ekonomi dedi usd dolayısı ile rahatladı ve yukarı atak etti,..
öte yandan faiz ötelenme işininde altını oydu,..[/QUOTE]
düşük veri ekonominin iyileşmesi demek, fazla istihdam olmuşki tarım dışı işsizlik azlmış,....faizler de ötelenince yellen tarafından usd mecbur alınıyor çünkü ekonomi sağlam anlamınada geliyor diğer taraftan, güçlü ekonomi güçlü parayı vurguluyor anında ,
faizlerin ötelenmesindeki boşluk nedeni ile meydan usd ye kalıyor,..ama bu yelleninde koltuğunu bir taraftan sallıyor faiz öteleme işi konusunda,..
verilerden biri bu, diğeri büyüme ve reel ücret seviyesindeki artış,..
yoksa abd li wall streetin duvarlarına dayanıyor,...diyorki siz borsadan ibaretsiniz bizim refahımız için yoksunuz,...
[QUOTE=indregandi;496716]düşük veri ekonominin iyileşmesi demek, fazla istihdam olmuşki tarım dışı işsizlik azlmış,....faizler de ötelenince yellen tarafından usd mecbur alınıyor çünkü ekonomi sağlama anlamınada geliyor, güçlü ekonomi güçlü para vurguluyor anında ,
faizlerin ötelenmesindeki boşluk nedeni ile,..ama bu yelleninde koltuğunu bir taraftan sallıyor faiz ötelem işi konusunda,..
verilerden biri bu, diğeri büyüme ve reel ücret seviyesindeki artış,..
yoksa abd li wall streetin duvarlarına dayanıyor,...diyorki siz borsadan ibaretsiniz bizim refahımız için yoksunuz,...[/QUOTE]
Üstadım pardon panikten tamamen karıştırarak saçmalamışım. Pozisyonu azaltmak gerek.dng