Bakın şimdi dax çıkışın düzeltmesini yaparken bizimkini alıyorlar hep aynı gideceği varsa da bizimkinin dax ve fıcırın düzeltme yada realize yapmasını bekliyorlar :..: :rolleyes: gene öğle arasına bıraktı darbeyi galiba
Printable View
Bakın şimdi dax çıkışın düzeltmesini yaparken bizimkini alıyorlar hep aynı gideceği varsa da bizimkinin dax ve fıcırın düzeltme yada realize yapmasını bekliyorlar :..: :rolleyes: gene öğle arasına bıraktı darbeyi galiba
[quote=kitaro;311163]bende bi sistem var şimdi geçen ay 12000 bu ay 14000 puan kar yapmış gıcıklığına bende sistem getiriniz noldu anketine yazıcamda herkeş biliyo sistemsiz olduğumu ayıp olmasın şincikkkk
[COLOR=red]1) yani herkeşler sistemlerinin karlı zamanını yazıyor zarar edincede optimize ettip yeni hali bu deyip değiştirip yazıyor forumu gören çaylaklarda sistemciler para basıyor zannediyor[/COLOR] 2) [COLOR=green]ama ben 1 yıl sistem kullandım sora hepsini çöpe attım[/COLOR][/quote]
Kitara patra,
1) Bence şöyle bir şey yapalım. Sistem performansları topiğinin başına "Opt edip sonuç yapıştıran kunek olsun":D:D yada daha ağır bir şeyler yazalım.
Efet dediğinin yapılması mümkün. O yüzden ben demiştimki bir ara, sadece o ayın değil, kümülatif 4 ay sonuçlarını da yapıştırak. Gerçi onda da 3 kağıt mümkün. Sistemi belirli tarih aralıklarında farklı değerlerle çalışacak şekilde de kodlamak mümkün..
2) Bu senin elindeki sistemlerin performansına ve tercihlerine bağlı..
Velakin ben derim ki hep, önemli olan bir sisteme sahip olabilmek değil, onu disiplinle uygulayabilmektir..Bir de risk yönetimi var tabi..Habire ful kaldıraç basıyorsan 100 sinyal karlı olsa ve 50000 puan kazansan, 3 tane peşpeşe hatalı sinyalle 9000 puan kaybedince paran buhar olur (risk yönetimi)...diğer yandankaldıraçtan bağımsız, yatırımcı için zor olan peşpeşe hatalı sinyaller sonrasında da sistemi uygulamaya devam edebilmektir.
Yani; madem sistemlerin performansı bu kadar iyi neden herpiniz trilyoner değilsiniz sorunun yanıtı biraz bu maddelerde... felan feşmekan..
Sistem performansları topiğine gelince, orada karşılıklı güven temelinde paylaşılıyor sonuçlar..Paylaşımda hit başına Hellim para ödemiyor yada sistem satışı yapılmıyor:p Zaten topiğe dikkatli bakarsan kimin dürüst kimin başka olduğunu anlarsın..BEn şahsen Amerikalı 2. el araba satıcıları tarzında yazılanlara güvenmem;)
felan feşmeken..
her neyse yaw; en iyi sistem sana para kazandıran yöntemdir..gerisi boş..ayrıca sistemi sadece oklar olarak da algılamamk lazım..bir kurallar dizisine göre işlem yapmakta sistemli işlem yapmaktır... sen bile sistemcisin aslında...sabit TP ve SL kullanıyordun bir aralar mesela...
zzzzzzzzzzzzz
sakın kısa düşünmeyin derim bu pala bir hainlik planlıyor % 2-3 yukarı yaparsa şaşırmam
82750 destek gibi artık
nasıl ters iş yapıyorlar.DAX a verirken burayı alıyor babalar...
83300 de ne var geçemedi bir türlü
asti ben böyle çok rahatım. trendi kaçırmim diye sürekli ekranda durmam. kafam eser 2 ay tatilimi yaparım. ama mekanikçiler öyle değil risk yönetimini para yönetimini uygulasan bile aylarca zarar edersin yada tapi olursun yılın 2-3 ayında müthiş kar yaparsın o dönemdede tatildeysen mafiş olursun. ama benim tarzımda istediğin zaman tatile git istediğin zaman trade et. neyse ben bidaha kimseye karışmıyom isteyen istediğini yapsın abicimm. ama buraya gelip hava atılmasına tilt oluyom bide çok bilmişlik yapıp bu iş böyle yapılır şöyle yapılmaz denmesinede tilt oluyom neyse dedim ya artık karışmıyom
[quote=TÜRKOĞLU;311211]nasıl ters iş yapıyorlar.DAX a verirken burayı alıyor babalar...[/quote]
eski bir atasözü der ki "neyi alıp satıyorsan onun grafiğine bak, başka tarafa bakarsan kollayamazsın .............. :::"
[quote=Astatin;311215]eski bir atasözü der ki "neyi alıp satıyorsan onun grafiğine bak, başka tarafa bakarsan kollayamazsın .............. :::"[/quote]
evet biliyorum dışarıya bakarsan çok fena terse geliyorsun.özellike son 3-4 aydır bunu çok yapıyorlar.sistemine ya da trade tarzın neyse işte ona odaklanmak lazım.nasılsa herşey fiyatın içine dahil ediliyor pala emmi tarafından :D
kayaboss sana bir soru;
Sistemin 5 dklıkda satta ama PUPU lar var, sistemin 15 dklıkta alda ama NUNU lar var..
Bu durumda ne yaparsın :) (Ana fikir: Senin işin de zor be abi) :)
bu seferde geçemesiz flat olurum
[quote=Astatin;311207]
Velakin ben derim ki hep, önemli olan bir sisteme sahip olabilmek değil, onu disiplinle uygulayabilmektir..[/quote]
nayır nolamaz. sahipsen kullanıcan yoksa sahip olmıycan/bakmıycan bile.
[quote=Astatin;311207]Bir de risk yönetimi var tabi..Habire ful kaldıraç basıyorsan 100 sinyal karlı olsa ve 50000 puan kazansan, 3 tane peşpeşe hatalı sinyalle 9000 puan kaybedince paran buhar olur (risk yönetimi)...
[/quote]
bunu yapmamız için hayatta kaybedecek hiçbişeyimizin kalmamış olması gerekir. o kadar büyük bir risk. aklı başındabirinin bunu yapacağını sanmam. ya da dalga geçiyordur başka işi gücü vardır.
[quote=Astatin;311207]
diğer yandankaldıraçtan bağımsız, yatırımcı için zor olan peşpeşe hatalı sinyaller sonrasında da sistemi uygulamaya devam edebilmektir.[/quote]
en yukarda yazdığım gibi.
[quote=Astatin;311207]Yani; madem sistemlerin performansı bu kadar iyi neden herpiniz trilyoner değilsiniz sorunun yanıtı biraz bu maddelerde... felan feşmekan.. [/quote]
money monagoment yüzünden kazandığımız 5000 puan aslında 500 puan felan filan. sistemli trade edenler çok kazanmaz. sadece dışarıdan bakanların ağzı sulanır o kadar.
[quote=Astatin;311207]Sistem performansları topiğine gelince, orada karşılıklı güven temelinde paylaşılıyor sonuçlar..Paylaşımda hit başına Hellim para ödemiyor yada sistem satışı yapılmıyor:p Zaten topiğe dikkatli bakarsan kimin dürüst kimin başka olduğunu anlarsın..BEn şahsen Amerikalı 2. el araba satıcıları tarzında yazılanlara güvenmem;)
felan feşmeken..[/quote]
orda uçuk kaçık puanlar paylaşılmıyor. kazanması gayet mümkün puanlar. inanmayacak ne var. o puanlarıda kazanmayan zaten gider parkta oynar.
[quote=Astatin;311207]her neyse yaw; en iyi sistem sana para kazandıran yöntemdir..gerisi boş..ayrıca sistemi sadece oklar olarak da algılamamk lazım..bir kurallar dizisine göre işlem yapmakta sistemli işlem yapmaktır... sen bile sistemcisin aslında...sabit TP ve SL kullanıyordun bir aralar mesela...
zzzzzzzzzzzzz[/quote]
evet grafiği bilem olmayan çok basit [B]%100[/B] kazandıran ama çok sermaye gerektiren(kocaman) sistemim var. çeyizimde duruyo :)))