12 dklık data yok 1 lik periyotta matriks ebenden bahsedeceğim ama.dng
Printable View
12 dklık data yok 1 lik periyotta matriks ebenden bahsedeceğim ama.dng
875 altı kapanış flatlarım longu 11,15 barında
Sistemden ziyade ,Para Yönetimi konusuna tekrar dikkat çekmek isterim...
PY ile ilgili dirsek çürütmek gerek,halbuki hep sistemle uğraşıyoruz...
aşağıda bu forumda verdiğim bir gönderi var:
[URL]http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=269682&posted=1#post269682[/URL]
Ryan Jones'un "Fixed Ratio Money Management" tekniği...
bu teknik basit olarak ,kontratlarn belli puan ya da para kazançlardan sonra,sıçramalı olarak arttırılasını ya da kayıp olunca azaltılmasını öngörmekte...
halihazırdaki sisteminizin geçmiş tradelerini misal 3 aylık alın:bu PY sistemi ile uygulayın,mesela sermaye 2 misline çıkınca kontrat arttırın ve bunun hemen altına düşünce k ları ilk seviyeye geri çekin...;)
giriş-çıkış la ilgili sistem iyi güzel de ,biraz da bu PY sistemiyle oynayın,bence tabi....:::
850 den flat bu sinyalden de hava aldım :o sistem 81875 de Al demişti halbuki ufak bi tereddüm vardı son gelen Al sinyalleri hep çarpıldığından dolayı son gelen Al sinyaline de acaba mı diye geç girdim .dng
[quote=Strategist;311180]Bu işle uğraştığım zamanlarda şu sonuca varmıştım: Mekanik sistem için en önemli parametre volatilitedir. Volatilite yatay/trend ayrımından çok daha önemli bence. Çok volatil bir trend dümdüz giden yatay piyasadan çok daha tehlikeli, çünkü trendde sistem bir ters poza geçti mi doğrulana kadar kayıp çok yüksek oluyor. Çaresi kesinlikle sistemi yavaşlatmak değil, çünkü o zaman da kazandığını geri veriyor. Yüksek volatil yatay da tehlikeli, özellikle uzun sürerse.
Ama işin özünde volatiliteyi tariflemek ve ona göre sistemin kendini ayarlamasını sağlamak var. Bence o trend gücünden daha önemli. Tabi işkembeden atıyorum anlamam ben bu işten.. :)))[/quote]
stro,
açık söyleyeyim ,volatilite ile sistem tasarımında fazla uğraşmadım,
bu konuda tecrübem yok,:o
sistem tasarımında volatilite ya da t/Yh ayrımı tanımlanması zor ve bazen tehlikleli bile oluyor...
10 dakikalık ve 5 dakikalık graflarda eksik barlar var!!!
82600 e tikkat derim
MATRİKS i hasretle kucaklıyorum,öpüyorum onu...bu memlekette kıçı kırık bir program bile adam gibi çalışmıyor.elin adamı uzayda 7 takla atıyor bizim durum meydanda...
Saraylı hocam özellikle şuna dikkat etmek lazım trndr21 de 5 likde Yh girdiği anda hiç bi atraksiyon harekete bulaşmamak lazım her giriş çıkış hüsran oluyor denemelerle buna şahidim :..: misal az önce 11,15 de 5 lik yataya girdi ve ondan sonraki hareketler dehşet çarpma amaçlı sanki .dng .dng
[quote=seçilmiş böcük;311193]10 dakikalık ve 5 dakikalık graflarda eksik barlar var!!![/quote]
Tam hali böyle.. FX2000'den...
[quote=a.kaya;311196]Saraylı hocam özellikle şuna dikkat etmek lazım trndr21 de 5 likde Yh girdiği anda hiç bi atraksiyon harekete bulaşmamak lazım her giriş çıkış hüsran oluyor denemelerle buna şahidim :..: misal az önce 11,15 de 5 lik yataya girdi ve ondan sonraki hareketler dehşet çarpma amaçlı sanki .dng .dng[/quote]
o tg ye 5' lıkta bakarsanız çok çarpar...
onu,oluşan trendi teyid eden bir tg olarak kullanın...;)
[quote=saraylı;311198]o tg ye 5' lıkta bakarsanız çok çarpar...
onu,oluşan trendi teyid eden bir tg olarak kullanın...;)[/quote]
evet bende öyle kullanıyorum ustad teşekkürler sadece 0 girdiğinde hiç bi sinyali ya da harekete bulaşmamak lazım diye söylemek istedim.Ben sistemi 15 lik ve sinyal geldiğinde 5 likde trnd21 trend diyorsa 15 lik sinyali dikkate alıyorum artık :rolleyes: :cool: böylece az bi kayıpla sistem sinyaline uyabiliyorum