esasında t/yh analzini de içine ithal etmek için çok uğraştım mekanik olarak,.boks.
ama tam başarılı olamadım,:o
ben de yatayda çarpılmayı göze alarak vazgeçtim ondan,
yeterki trendi yakalasın ve sonuna kadar oturayım içinde...:rolleyes:
Printable View
esasında t/yh analzini de içine ithal etmek için çok uğraştım mekanik olarak,.boks.
yeterki trendi yakalasın ve sonuna kadar oturayım içinde...:rolleyes:
84550 günlük direncimiz
ilk daire özellikle önemli dikkatinizi çekerim.
[url=http://urlal.com/dqqf][img]http://i1012.hizliresim.com/2010/12/1/1436.jpg[/img][/url]
[quote=saraylı;311170]esasında t/yh analzini de içine ithal etmek için çok uğraştım mekanik olarak,.boks.
yeterki trendi yakalasın ve sonuna kadar oturayım içinde...:rolleyes:[/quote]
Saralı hocam trndr21 cidden mükemmel ancak benim sistem sinyalinden çoook sonra trendmi yh haberini veriyor ve buda 500-600 puan kaybıyla poza girmekte zor oluyor
heleki yukarda verdiğim grafikte günlükte daha da geç verebiliyor yh/trd haberini dün eksi kapasaydık aşağı kıracaktı
[quote=a.kaya;311176]Saralı hocam trndr21 cidden mükemmel ancak benim sistem sinyalinden çoook sonra trendmi yh haberini veriyor ve buda 500-600 puan kaybıyla poza girmekte zor oluyor[/quote]
evet kaya,
t/yh analizi yapan tg lerde bu tip sorunlar var,gecikiyorlar yani....
bunlarla poz a girmek değil de ,oluşan trend takip etmek daha mantıklı...
ADX,TRD21,r-squared,RAVI gibi t/yh ayrımı yapan bir sürü tg ye baktım ama,sistem içinde mekanik olarak kullanılabilecek gibi bir sonuca ulaşamadım....
bunları kullanıyorsun ama bu sefer de sistem mekanik değil de senin yorumuna açık oluyor,halbuki mekanik olmalı....;)
sistem dediğin,misal bu işten anlamayan bir adama verdiğin anda,onun tarafından bile kullanılabilecek kadar mekanik olmalı....lelele
matriksi aradım problem var bizden kaynaklanıyor dedi datalar grafiğe yansımıyor
[quote=saraylı;311178]
ADX,TRD21,r-squared,RAVI gibi t/yh ayrımı yapan bir sürü tg ye baktım ama,sistem içinde mekanik olarak kullanılabilecek gibi bir sonuca ulaşamadım....
[/quote]
Bu işle uğraştığım zamanlarda şu sonuca varmıştım: Mekanik sistem için en önemli parametre volatilitedir. Volatilite yatay/trend ayrımından çok daha önemli bence. Çok volatil bir trend dümdüz giden yatay piyasadan çok daha tehlikeli, çünkü trendde sistem bir ters poza geçti mi doğrulana kadar kayıp çok yüksek oluyor. Çaresi kesinlikle sistemi yavaşlatmak değil, çünkü o zaman da kazandığını geri veriyor. Yüksek volatil yatay da tehlikeli, özellikle uzun sürerse.
Ama işin özünde volatiliteyi tariflemek ve ona göre sistemin kendini ayarlamasını sağlamak var. Bence o trend gücünden daha önemli. Tabi işkembeden atıyorum anlamam ben bu işten.. :)))
Ya matrikis seni öpecem ya:mad:
[quote=negrolino;311179]matriksi aradım problem var bizden kaynaklanıyor dedi datalar grafiğe yansımıyor[/quote]
Evet hem yurtiçi hem yurtdışı tüm graflar dondu... Bunca zaman sonra FX2000'i açtım.. Yaw kesinlikle Matriks'den daha iyi bu... Sistem de kullanmıyorum Matriks'le niye uğraşıyorum bilmem.. En kısa sürede tası tarağı toplayıp kalıcı olarak FX2000'e dönecem arkadaş... :)))
Kesin bir pislik çıkar arkasından...
[quote=saraylı;311178]evet kaya,
t/yh analizi yapan tg lerde bu tip sorunlar var,gecikiyorlar yani....
bunlarla poz a girmek değil de ,oluşan trend takip etmek daha mantıklı...
bunları kullanıyorsun ama bu sefer de sistem mekanik değil de senin yorumuna açık oluyor,halbuki mekanik olmalı....;)
sistem dediğin,misal bu işten anlamayan bir adama verdiğin anda,onun tarafından bile kullanılabilecek kadar mekanik olmalı....lelele[/quote]
Astiprofa bu görevi versek yapar ama yaptıktan sonra bize verir mi orası mechul :rolleyes: :p
83075 -100 çalışırken 3141 kont 975 den kim bastı Asti senin parmağın var bu işte ::: ::: :::