ftse öncü olacaktır bence bu sefer
o yüzden gözüm bugün ftse de olacaktır
Printable View
ftse öncü olacaktır bence bu sefer
o yüzden gözüm bugün ftse de olacaktır
[quote=PASSAT;450824]ihtimaller içerisinde sanırım bu ağır bastı
bununda bir ihtimali daha var
bir önceki dip olan 1598.xx kırılırsa satış devam
1598.xx kırılmazsa 13 haziran yükselen dip kalacaktır
kırarsa nereye gider onuda verelim
c=a yani 1559.xx
c=a*1.618 1504.xx
akşam herşey belli olur.dikkatli olun derim
passat[/quote]
1560.xx ile ilk dibi bulmuştuk ve cuk oturmuştu
eğer şimdi sp c.2 yi bitirdi veya bitirmek üzereyse hedef belli
1504.xx
TR DE BİR TEPKİ YÜKSELİŞİ OLABİLİR ŞU ANDA
BAKALIM NOLACAK
apsd hala eksi yi destekliyor amma iyi bir numara çekmeleri için ve alıcı çekmek için yukarı almaları lazım bana göre
yatırım tavsiyesi değildir
passat
c.3 ün ilk düşüşünü etiketledim
2 nolu düşüşünde a sı bitti b düşüşteyiz.
2 nolu hedef
.50,.618,.78 olabilir
74200-74600 olabilir gibi
olmazsada çakozlarız.çünkü alım varantına döndüm.satımlar cebe indi
ytd
passat
[quote=PASSAT;453620]c.3 ün ilk düşüşünü etiketledim
2 nolu düşüşünde a sı bitti b düşüşteyiz.
2 nolu hedef
.50,.618,.78 olabilir
74200-74600 olabilir gibi
olmazsada çakozlarız.çünkü alım varantına döndüm.satımlar cebe indi
ytd
passat[/quote]
ulen 72486.xx e 3.1 demiştim
3.2 nerdeyse yutacaktı namıssızı .99 oldu be nerdeyse.
yuhhhhhh
inşallah burda bitmiştir 3.2
eğer 72486.xx i kırmazsa hedef 74200-74600
ulen bir daha bu alt sayımlara girmeyecem
büyük plana sadık kalacam
ytd
passat
[quote=jelibon;453590]Bist,
Tepeden 73000 e ilk düşüş 1 düşüş, ardından 80000 in hafif üzerine gidiş 2 yukarının a yukarısı, 70000 e düşüş 2 yukarının irregular b aşağısı ve 2 yukarıda c yukarıdayız. Piyasa 93000-73000 düşüşünün belli fibolarını geri alabilir. 80000 tepesinden sonra 70000 e düşüş ardına oluşan alçalan tepeye trend çizin patlatırsa piyasa da 2 yukarı bitmedi ve 80000-90000 e kadar bir yere gideceğiz.
Yok eğer yukarı yerine aşağı gelirse 3 düşeriz.
Jelibon.[/quote]
üstad bu sayıma göre de şu anda 2 nin c yükselişinin ii si düştük gibi
neden derseniz
2.b 70093 seviyesi oluyor
2.c.i 77016 oluyor ve bunların şu anda .78 üstü düzeltmesi tamam gibi
amma 70093 e kadar da yolu olabilir o zaman çünkü bu 2 b veya ii leri hiç sevmiyoruz
benim sayıma göre 3 içindeyiz.
üstadın sayımınıda ekranımın baş köşesinde tutuyorum
amma herşey sp nin 1661.xx i geçip geçmemesine bağlı
caldero iv yi yapıştırdı ve son v yukarı sayıyor.
eğerki sp 1661.xx i geçerse ve oturursa 1560.xx üstadın sayımında b olacaktır ve son yükselişe gideceğiz
o zaman benim 3 düşüş değilde üstadın 2.c si daha doğru olacaktır
izlemeye devam
passat
[quote=jelibon;453579][COLOR=red]23 ünde yazılan bu mesaj ardına orta vade indik tahmin edilmiş 2 yukarıdan dolayı beklenildiği gibi yukarıdaki değerleri baya bir eritti, 2 hafta da henüz al gelmedi [/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[COLOR=red]ancak geldiği an alternatif sayım ana sayıma döner[/COLOR], [COLOR=blue]ana sayım alternatif sayıma döner.[/COLOR]
Jelibon.[/quote]
[quote=jelibon;453580][COLOR=red]Son cuma yukarısıyla hem sp hem nasdaq orta vade de flattir, yeni short ancak sinyal değişimiyle olur, orta vadede al gelirse asla yeni short yok. Geri shorta çıkarsa da asla yeni long yok[/COLOR].
2 tepme ile beklenilen ve öngörülmüş 2 tepme ile kolay bir dibi bulduk ve tepmeyi yakaladık şimdi ise tepme mi yoksa aşağıda b bittimi? sorusunu gündeme getiriyor. Al ya da sat geldiğinde ki belli ki bu, bu hafta olacak, asla terse girmek yok taa ki 26 temmuza kadar.
[COLOR=blue]Ben çok fazla yatay yapacağını düşünmüyorum piyasa bu hafta içinde kararını verecek ve ya devam edecek yukarıya ya da sert 3 e geçecek ve bunun başlangıcı bu hafta olacak. Unutmayın bu hafta koca bir 5 gün.[/COLOR]
Jelibon.[/quote]
olay budur işte
izlemeye devam
[QUOTE=jelibon;453580]Son cuma yukarısıyla hem sp hem nasdaq orta vade de flattir, yeni short ancak sinyal değişimiyle olur, orta vadede al gelirse asla yeni short yok. Geri shorta çıkarsa da asla yeni long yok.
2 tepme ile beklenilen ve öngörülmüş 2 tepme ile kolay bir dibi bulduk ve tepmeyi yakaladık şimdi ise tepme mi yoksa aşağıda b bittimi? sorusunu gündeme getiriyor. Al ya da sat geldiğinde ki belli ki bu, bu hafta olacak, asla terse girmek yok taa ki 26 temmuza kadar.
Ben çok fazla yatay yapacağını düşünmüyorum piyasa bu hafta içinde kararını verecek ve ya devam edecek yukarıya ya da sert 3 e geçecek ve bunun başlangıcı bu hafta olacak. Unutmayın bu hafta koca bir 5 gün.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;453590]Bist,
Tepeden 73000 e ilk düşüş 1 düşüş, ardından 80000 in hafif üzerine gidiş 2 yukarının a yukarısı, 70000 e düşüş 2 yukarının irregular b aşağısı ve 2 yukarıda c yukarıdayız. Piyasa 93000-73000 düşüşünün belli fibolarını geri alabilir. 80000 tepesinden sonra 70000 e düşüş ardına oluşan alçalan tepeye trend çizin patlatırsa piyasa da 2 yukarı bitmedi ve 80000-90000 e kadar bir yere gideceğiz.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;453591]Sp bu hafta orta vadede ala geçerse ilk yazdığım daha bir ağırlık olur.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;453587]60 dak sp üzerinde iki alternatif.
Orta vade flattir, karar çıkacak bu hafta ve birine doğru hareket başlayacak başladığı an tek işlem trend yönünde olunuz asla terse işlem yok.
Jelibon.[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=9552&stc=1&thumb=1&d=1373242701[/url]
Üstad;
24 bradley 1573 ün % 4,8i 1648 FLAT
................................% 5,5i 1660 yapıyor
1645 gördü..ya burdan ya 1648 den sert bc3 gelecek(1480 ile 1500)
YA DA flat ile aldan 1648den 1660 yaparsa bc 1560ta bitti...1740 var
DİYEBİLİRİZ değil mi?
Vakit olarak bugün belli etmez mi....aşağı dönecekse TR de öncüyse zaten düşmüş sert 3 olursa TR de 60lara gelmez mi....
Ama burdan devam edecekse SP TR niye düştü kafamı kurcalayan bu...
Ama şu var TR bugün yarın SP ala geçme aşamasını tamamlarken SERT 74-75e gelirse yukarıya ikiside aynı yolda gitmeye başlar...
Tezim doğru mu üstad???????????????????????????????????
Ama şu var % 51 ihtimalde anladığım TR son olarak (69 altta değer demiştiniz)69 düşüp SP serte geçerse yoldan dönmeden devam aşağı.....ala geçerse bu defa TR sert yukarıya geçer....
[QUOTE=indr-jel;453712][url]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=9552&stc=1&thumb=1&d=1373242701[/url]
Üstad;
[COLOR="Red"]24 bradley 1573 ün % 4,8i 1648 FLAT
................................% 5,5i 1660 yapıyor[/COLOR]
1645 gördü..ya burdan ya 1648 den sert bc3 gelecek(1480 ile 1500)
YA DA flat ile aldan 1648den 1660 yaparsa bc 1560ta bitti...1740 var
DİYEBİLİRİZ değil mi?
Vakit olarak bugün belli etmez mi....aşağı dönecekse TR de öncüyse zaten düşmüş sert 3 olursa TR de 60lara gelmez mi....
Ama burdan devam edecekse SP TR niye düştü kafamı kurcalayan bu...
Ama şu var TR bugün yarın SP ala geçme aşamasını tamamlarken SERT 74-75e gelirse yukarıya ikiside aynı yolda gitmeye başlar...
Tezim doğru mu üstad???????????????????????????????????
Ama şu var % 51 ihtimalde anladığım TR son olarak (69 altta değer demiştiniz)69 düşüp SP serte geçerse yoldan dönmeden devam aşağı.....ala geçerse bu defa TR sert yukarıya geçer....[/QUOTE]
O değerler o zaman tahmini olarak verilmişti, görüldüğü gibi ucuna geldi, zaten tepecekti tepti,
son durumda dünden bakalım,
Sp orta vadede flattir ve 0.5 yukarıya dün kapanışından ala çıkar, 1.2 aşağıya geri sata çıkar.
Nasdaq orta vadede flattir ve 0.2 yukarıya ala çıkar dün kapanışından, 1.7 aşağıya geri sata çıkar.
Aynı şekilde dünkü satış tr de benim de kafamı kurcaladı. İşaretmi veriyor yoksa palam oynuyormu ky yeyle???
Tezlerin doğrudur yazdığın herşey doğrudur.
69 olayı taa o zamanki ewde görülüyordu, ama bugün irregular dün bahsettiğim sayımda değilse piyasa 1,2 1,2 düşüş ardına sert 3 de 69 kalmaz aşağıda.
Dediğim gibi bu hafta karar çıkacak ve sinyal gelecek ve bu 26 sına kadar tek trend gidecek. Aynı yönde olun. Kimle? Ağayla. Ağanın bileği bükülmez.
Bizim işimize ne gelir bir an evvel ağanın kararını vermesi gelir, bir an önce sinyal ala çıksın ya da sata çıksın, 1-2 gün sıfır kapanışlar ardına karar da 1-2 gün ertelenebilir, ertelendiği her gün stres yaratacak bizde.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;453590]Bist,
Jelibon.[/QUOTE]
Alternatifi 1-2, 1-2 dir, son satırda tek cümle de yazan budur.
73 civarı 1 düşüş, 80 civarı 2 yukarı, 70 civarı İ düşüş, 76-78 deki tepe İİ yukarı ve sırada 3 aşağının İİİ aşağısı alternatiftir, sp ala çıkmazsa olacaktır. Ala çıkarsa ilk paragraf geçerli olacaktır. 80-90 a mı? 60 a mı? Çok yakında sinemalarda.
Jelibon.
Ew yapamadım sözle anlatıyorum 30 dakkalığı,
sp 30 dakda 1690 dan 159X e düşüş a düşüş, 165X e tepki b yukarı, 1560 a düşüş c düşüş ve 3 dalga da a düşüş biter,
b tepki 1640-1660 arasında kalırsa arkasına c düşüş gelir ve
tüm bu hareket b düşüşdür.
Alternatifte orta vade flat olduğuna göre eşit şansta 1560 a düşüş 3 dalga da abc şeklinde tüm b düşüşü zaten bitirmiştir.
Orta vade ala çıkarsa ikinci şık, geri sata çıkarsa ilk şıka piyasa gidecektir.
Bilin bakalım yarın ne var? Helikopter var yarın öğleden sonra, amcamdan şekillenecek herşey, amcamın görüşmeye flat kalırsak amcam belirleyecek. Amcamdan önce sinyal tercih sebebidir, amcam ötmeden bugün sinyal tercih sebebidir, bu köftehorlar yaparmı bunu ben bilmem.
Jelibon.
[quote=jelibon;453808]Ew yapamadım sözle anlatıyorum 30 dakkalığı,
sp 30 dakda 1690 dan 159X e düşüş a düşüş, 165X e tepki b yukarı, 1560 a düşüş c düşüş ve 3 dalga da a düşüş biter,
Alternatifte orta vade flat olduğuna göre eşit şansta 1560 a düşüş 3 dalga da abc şeklinde tüm b düşüşü zaten bitirmiştir.
Bilin bakalım yarın ne var? [B]Helikopter var yarın öğleden sonra,[/B] amcamdan şekillenecek herşey, amcamın görüşmeye flat kalırsak amcam belirleyecek. Amcamdan önce sinyal tercih sebebidir, amcam ötmeden bugün sinyal tercih sebebidir, bu köftehorlar yaparmı bunu ben bilmem.
Jelibon.[/quote]
Konuşacakmı bir yerde sn jelibon ?
Monday, July 8: ◾T'bill auctions 11:30 am
Tuesday, July 9: ◾Sm. Bus. Sntmnt Indx 7:30am
[COLOR="Red"]Wednesday, July 10: ◾*FOMC minutes 2 p.m.[/COLOR]
Thursday, July 11: ◾*Unmplymnt claims8:30am
Friday, July 12: ◾* Prdcr Price Indx 8:30 a.m.◾Consumr Sentiment 9:55am
Bizim piyasa kapalı denk gelir.
Jel.
Yeni ay ne zaman 8 temmuz 2013, helikopter Show ne zaman? 10 temmuz 2013, yeni ay +48 saatte pencere bitimine az kala. Tesadüf!!!
Jelibon.
altın yeni ay dolunay.
jel.
hade öptüm.
jel.
[QUOTE=jelibon;453801]O değerler o zaman tahmini olarak verilmişti, görüldüğü gibi ucuna geldi, zaten tepecekti tepti,
son durumda dünden bakalım,
[COLOR="DarkRed"]Sp orta vadede flattir ve 0.5 yukarıya dün kapanışından ala çıkar, 1.2 aşağıya geri sata çıkar.[/COLOR]
Nasdaq orta vadede flattir ve 0.2 yukarıya ala çıkar dün kapanışından, 1.7 aşağıya geri sata çıkar.
Aynı şekilde dünkü satış tr de benim de kafamı kurcaladı. İşaretmi veriyor yoksa palam oynuyormu ky yeyle???
Tezlerin doğrudur yazdığın herşey doğrudur.
69 olayı taa o zamanki ewde görülüyordu, ama bugün irregular dün bahsettiğim sayımda değilse piyasa 1,2 1,2 düşüş ardına sert 3 de 69 kalmaz aşağıda.
Dediğim gibi bu hafta karar çıkacak ve sinyal gelecek ve bu 26 sına kadar tek trend gidecek. Aynı yönde olun. Kimle? Ağayla. Ağanın bileği bükülmez.
Bizim işimize ne gelir bir an evvel ağanın kararını vermesi gelir, bir an önce sinyal ala çıksın ya da sata çıksın, 1-2 gün sıfır kapanışlar ardına karar da 1-2 gün ertelenebilir, ertelendiği her gün stres yaratacak bizde.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;453804]Alternatifi 1-2, 1-2 dir, son satırda tek cümle de yazan budur.
73 civarı 1 düşüş, 80 civarı 2 yukarı, 70 civarı İ düşüş, 76-78 deki tepe İİ yukarı ve sırada 3 aşağının İİİ aşağısı alternatiftir, sp ala çıkmazsa olacaktır. Ala çıkarsa ilk paragraf geçerli olacaktır. 80-90 a mı? 60 a mı? Çok yakında sinemalarda.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;453808]Ew yapamadım sözle anlatıyorum 30 dakkalığı,
Bilin bakalım yarın ne var? Helikopter var yarın öğleden sonra, amcamdan şekillenecek herşey, amcamın görüşmeye flat kalırsak amcam belirleyecek. Amcamdan önce sinyal tercih sebebidir, amcam ötmeden bugün sinyal tercih sebebidir, bu köftehorlar yaparmı bunu ben bilmem.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;453820]Bizim piyasa kapalı denk gelir.
Jel.[/QUOTE]
Ben amcamız sanırım 4,10 dediği bizim 23,10 a denk geliyor.....konuşacak ne konuşacak..zaten sp 0,50 yukarda...bir önceki yanılmıyorsam 1554,5 idi...burayıda geçmeye ramak kaldı 21,21 itibariyle....1620 olursa sata çıkacak...burdan 1654ten 1620 bence zor olur...en kötü 1640ta yine FLAT bırakır ve son speak bar BEN amcaya kalır...
Bu arada TR 73,077 dirençti zaten...altta 72,450 var..bir altta 71,3xx var..
Dünden beri pzt-salı 71,3xx ila 73,077 arası kendine yer bulmaya çalışıyor..
bu durumda çarşamba 72,5xx civarı açması lazım.73,333 geçerse 74,3 bitirirse bizede SP de 1660 geçileceği sinyali verir tahminim ve sert yukarı 75,8 ve 77,77 geçilir ve ilk büyük hedefi 82 ve nihai 86 da son olabilir...
[quote=indr-jel;453855]Ben amcamız sanırım 4,10 dediği bizim 23,10 a denk geliyor.....konuşacak ne konuşacak..zaten sp 0,50 yukarda...bir önceki yanılmıyorsam 1554,5 idi...burayıda geçmeye ramak kaldı 21,21 itibariyle....1620 olursa sata çıkacak...burdan 1654ten 1620 bence zor olur...en kötü 1640ta yine FLAT bırakır ve son speak bar BEN amcaya kalır...
Bu arada TR 73,077 dirençti zaten...altta 72,450 var..bir altta 71,3xx var..
Dünden beri pzt-salı 71,3xx ila 73,077 arası kendine yer bulmaya çalışıyor..
bu durumda çarşamba 72,5xx civarı açması lazım.73,333 geçerse 74,3 bitirirse bizede SP de 1660 geçileceği sinyali verir tahminim ve sert yukarı 75,8 ve 77,77 geçilir ve ilk büyük hedefi 82 ve nihai 86 da son olabilir...[/quote]
bu yazılanların aLTINA imzamı atarım
ama inşallah benim ana sayım olan 3 düşüş olmaz.
şimdi diyeceksinizki sen ne yaptın.ben öküz sayıma oynuyorum
don gömlek long giriyorum 2 gündür.gelen kaar akşam gidiyor.
zaten bir satış gelirse %50 gider zaten.
dünkü görülen en yüksek 73077 ve
bir önceki en düşük 71402
birde saatlik pivot var .dünden kalan 72545.xx
ben şahsen yukarı oynuyorum don gömlek
yatırım tavsiyesi değildir
passat
üstad bir tek daneric hala İİ SAYIYOR.
pug ve calderon iv bitirdiler.
sizdeki sayımda b bitti gibi.
sp orta vade dünkü kapanışlada ala geçti sanırsam.
ama öyle bir günde ala geçtiki fake olma olasılığı olabilirmi
yoksa ben amcanın yumuşatıcı konuşaCAĞININ sinyalinimi verdi
ulen hayırlısıyla bu akşam bir iyi geçsede şöyle iyisinden biraz kazansak
çünkü ilk defa tr de don gömlek long girdim
ya herro ya merro
passat
[quote=PASSAT;452076]üstad tr dede daha önceki 75634 e düşüşte 21 gün sürmüş
22 mayıstan alırsak düşüşü dün tam 22 gün olmuş
[COLOR=red]şimdi 34 mü bekleyecez[/COLOR] yoksa 1 gün istisnayla dip oldu diyebilecekmiyiz
sp ve tr de 21 gün uyumu güzel olmuş
ne dersiniz
8 veya 13 haftalık yükseliş gelebilirmi
hatırlarsanız bunu 75634 deykende yazmıştım hatta graf bile vermiştim
bulabilirsem yapıştırırım birazdan
eğer dip olduysak 8 veya 13 hafta yükseliş gelebilir gibime geliyor
ytd
passat[/quote]
evet bunu tekrardan öne alalım
21 fibo o gün için tutmadı ve aşağı geldik
dün ise 34.gün bitti
bakalım bu sefer dönecekmi.
döndü döndü dönmezse 55 fiboya kadar oturtur bizi gibi
dönersede iyi bir yükseliriz gibi
passat
ulen fitch senin varya
şimdi küfredecem ama oruçlu oruçlu töbe töbee
süper seansın içine etti
gelde çık işin içinden şimdi.
birde akşama fed ters konuşuıyormuş.
kalırızmı ortada dıpdızlak
allahım sen sabır ver bu namıssızların bizlere çektirdiklerinden
10 günlük altında long yok.. dersimizi aldık.. 10 günlük üstünde short yok..
[quote=seagate;453911]10 günlük altında long yok.. dersimizi aldık.. 10 günlük üstünde short yok..[/quote]
orası kesin de
akşama kumar oynuyoruz işte 3 gündür.
sp al vermesi var
vix in boll ittirmesi var
rut un tepe ihlali var
tr de dip yükseltme var
dolara müdahale var
hacimsiz tahvil piyasası var
ya herro ya merro
alayına long ulennn
passat
dow tarihi zirvesinin altına kadar geldi 200 puan felan kaldı. neyse orası az önemli. zirveyi geçmeyen her hareket çöküş getirecek dow a... belli bişey bu.. short denemek dowda daha mantıklı kumarın makbulü bu olabilirdi.. %1 2 risk primi kazanç ise belli değil..
Peki bu kağıt düşmeseydi sp % kaç artacaktı dün?
Sp orta vadede dün ala çıkmıştır, bu kağıt olmasaydı çok sert ralli olurdu.
Jelibon.
Shortmu o ne la?
Jelibon.
bist dip oldu jelibos 86,500 dibe 1000 puan kaldı dip bozulacak.. short yaşıyor biztte
bu mantığa göre o zaman dip bozulmamasına oynanır biztte .. long açılıp..
stoploss 1500 puan kazanç belli değil
[quote=jelibon;453925]Shortmu o ne la?
Jelibon.[/quote]
üstad bizim tarafta öğlen vadelilerle açılışta geçirecekler millete
bizim pozda %50 aşağı olacak
ulen alayına long ulen
ya herro ya merro
[QUOTE=jelibon;453925]Shortmu o ne la?
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=PASSAT;453860]
sp orta vade dünkü kapanışlada ala geçti sanırsam.
ama öyle bir günde ala geçtiki fake olma olasılığı olabilirmi
passat[/QUOTE]
Şaka bir yana, Passatın soruyu cevaplayalım,
her türlü yardımcı yardımcıdır, aslolan kural koyan fiyattır, sp ve nasdaq orta vade indikatörümde ala çıktı ancak fiyatın bunu teyidlemesi asla sata çıkmadan yoluna devam etmesi gerekir, flate veya sata çıkmadıkça bütün düşüşler alım fırsatıdır.
Fiyat desteklemezse fake ihtimali her zaman var.
Bakacaz görecez. Şimdilik ana sayımı b bittiye alıyorum, alternatife eski ana sayımı alıyorum.
Şansızlığım bilindiktir, ömür boyu esas ana sayımım gerçek oldu, bakalım bu sefer ana sayıma dönen eski alternatifin şansı olacakmı?
Jelibon.
üstad birde bu bernanke denen adam
abd kapandıktan sonra konuşacak galiba
yani kendi vadelilerine ve bizim piyasaya olan olacak
bu akşam sp ve dow daki hareketler bile kendine olacak
zaten şu öğle arası vobu görünce dellendim.
portföy %40-50 gider böyle olursa
ama yine söylüyorum
ya batarım ya çıkarım
alayına long ulennnn
[QUOTE=seagate;453926]bist dip oldu jelibos 86,500 dibe 1000 puan kaldı dip bozulacak.. short yaşıyor biztte[/QUOTE]
Patron ayrışırsa ben anlamam, o 70XXX ihlal oldumu bütün öküzler nanay olur.
Jelibon.
Jelibon hocam altinla ilgili görüşünüz nedir. Bu aksamki fed açıklaması yeni dip mi yoksa aetik dibi gördük sojycunu mu getirir sizce?
[QUOTE=polo;453933]Jelibon hocam altinla ilgili görüşünüz nedir. Bu aksamki fed açıklaması yeni dip mi yoksa aetik dibi gördük sojycunu mu getirir sizce?[/QUOTE]
Normalde döngüde yeni aydan dolunaya satış olması lazım, %70 böyledir.
En son dolunaydan yeni aya yukarı aldık, yeni ay tepe olmalı ve dolunaya düşmeli.
Grafta 2 temmuzda bir tepe var, piyasa 8 temmuz 72 saatten sonra yani 11 inden sonra bu noktayı yukarı patlatırsa öküz 2 dizdiriyor demekdir, bu aylardır olmayan bir şey olur, graf yükselen üçgene de benziyor, eşit tepelerin kırılımında yogi paramparça olur. Bu da %30 ihtimaldir.
8 temmuz 48 saatteyiz ve bugün ya da en geç yarın karar çıkacak ve 15 gün trend gelecek karar çıkınca ne tarafaysa asla terse giriş yok.
Jelibon.
Son zamanların denklemi ne? Altın düşer, borsa artar. Hepsi bir artar diyorlardı kapuska oldular.
Şimdi kritiğe geldik dayandık. Sp al verdi orta vadede, altında yeni aya tepe dayandı.
Son moda denklem devam ediyorsa biri su koyvermeli, bakalım hangisi?
Ya altın artacak, borsa düşecek, ya borsa artacak altın düşecek.
İkisi aynı yön yaparsa bir süredir ki son denklem değişmiş olacak.
Bekleyip göreceğiz.
Altın artıp sp düşerse orta vade indik büyük fake yer denklem aynıysa, yalnız unutmayın sp nin ufak düşüşlerinin önemi yok çünkü kısa vadede alt periodlarda aşırı alımda, ufak düzeltmeler her zaman olabilir.
Orta vade indik fake değilse sp de ana trend yukarıdır, denklem aynıysa altın düşer yeni ay tepe ardından. Denklem değişmisse ikisi bir artarsa aşağıda bir graf verecem sebebi ancak o olur.
Jelibon.
Altın mevs 1.
Şu yukardaki grafa hazda ve temmuzda yapılan iki dip felaket uyuyor yükselen dip ama aşağıda esas mevsimsel grafı da verelim o öyle demiyor.
Jelibon.
sayın jelibon sp nin orta vade flat ve sata cıkması icin yüzde kac düsmesi lazım?cok tesekkürler.
mevs 2.
jel.