70150 kısa geceyede kısa .. üvvv
Printable View
70150 kısa geceyede kısa .. üvvv
iyi akşamlar arkadaşlar.. flat devam..
iyi akşamlar
iyi akşamlar.........
yarın yeni bir gün..............
Hayırlı akşamlar cümleten..
Dowda 10886 da direnç oluşabilir. Bakalım %76,4 fibonun çalışmaya niyeti var mı?
[IMG]http://i39.tinypic.com/10yfj2w.jpg[/IMG]
Yeri burası mı bilmiyorum ama matriks için bir sorum olacak. Farzedelimki sistemlerimden birisi [B]haftalık[/B] bazda S1=ema (5,22) olsun. diğer sistemim ise [B]günlük [/B]bazda s2=ema (5,22) olsun. s1 ve s2 nin bileşiminden bir sistem (s3) kurmak istiyorum. Şöyleki: eğer s1 ve s2 al ise s3 al , s1 ve s2 sat ise s3 sat, diğer durumlarda s3 flat olsun. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
[quote=anonimm;238619]Yeri burası mı bilmiyorum ama matriks için bir sorum olacak. Farzedelimki sistemlerimden birisi [B]haftalık[/B] bazda S1=ema (5,22) olsun. diğer sistemim ise [B]günlük [/B]bazda s2=ema (5,22) olsun. s1 ve s2 nin bileşiminden bir sistem (s3) kurmak istiyorum. Şöyleki: eğer s1 ve s2 al ise s3 al , s1 ve s2 sat ise s3 sat, diğer durumlarda s3 flat olsun. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler[/quote]
Bu sistemin günlük üzerinden çalışacağını düşünürsek haftalıktaki paremetreleri x5 yapıp günlüğe taşıyabiliriz (haftada 5 trading günü olduğu için). Yani s1 ve s2 şöyle olur:
(22'leri 21 yaptım, sistemlerde Fibo serisinde olmayan sayı kullanmak prensiplerime aykırı. :) )
[B]S1:[/B]
AL
mov(c,25,e)>mov(c,105,e)
SAT
mov(c,25,e)<mov(c,105,e)
[B]S2:[/B]
AL
mov(c,5,e)>mov(c,21,e)
SAT
mov(c,5,e)<mov(c,21,e)
Buna göre S3 şöyle olur:
[B]S3:[/B]
AL
mov(c,25,e)>mov(c,105,e) AND mov(c,5,e)>mov(c,21,e)
UZUN POZ KAPA
mov(c,25,e)<mov(c,105,e) OR mov(c,5,e)<mov(c,21,e)
SAT
mov(c,25,e)<mov(c,105,e) AND mov(c,5,e)<mov(c,21,e)
KISA POZ KAPA
mov(c,25,e)>mov(c,105,e) OR mov(c,5,e)>mov(c,21,e)
Bir amatörden naçizane tavsiyeler:
1. Hareketli ortalama keşimlerinden en kötüsü EMA kesişimidir. Neredeyse tüm testlerde SMA, WMA ve DEMA kesişimleri daha iyi sonuç verir.
2. Bir hareketli ortalama kesişimini başka bir hareketli ortalama kesişimi ile filtrelemek mantıklı gelse ve birçok kitapta tavsiye edilse bile işe yaradığını gören sayısı Van gölü canavarını gören sayısı ile yarışmaktadır.
3. Bu sistemin işe yaramadığını görünce "dur şu parametrelerin yerine opt1 opt2 yazıp optimize edeyim" demek insanı geri dönmesi zor ve zahmetli olan optimizsyonlu sistem bataklığına sokar.
Orson Welles Asti featured;
I know what it is to be short, but you dont know what it is to be long...ehueheu
[URL="http://www.dailymotion.com/video/x9j5v5_orson-wellesi-know-what-it-is-to-be_music"][COLOR=#800080]http://www.dailymotion.com/video/x9j5v5_orson-wellesi-know-what-it-is-to-be_music[/COLOR][/URL]
amerikalılar ters yüz olmuş durduk yere .. :confused: .lelele.boks.
[B]70.200 :yü:[/B]
[B]69.850 :dü:[/B]
[B]Pivot: 69.775[/B]
[B]Fibonacci Denklemleri:[/B]
[B]Dirençler:71.775-71.200-70.825-70.550[/B]
[B]Destekler:69.750-69.475-69.100-68.525[/B]
bunada şükür ahah 10875 en çok görmüş 10900 felan kapasa üfff 72 bin açardı bu namıssız :)
[quote=seagate;238624]amerikalılar ters yüz olmuş durduk yere .. :confused: .lelele.boks.[/quote]
orada da zigzaglar patinajlar başladı.... daha iyi günleri hehhe..
Yukadaki tablo ile ilgili bir açıklama:
Yukarı ok rakamı;üzerinde uzun denenebilir seviye demektir:
70.200 ise 100-150 puan emniyet payı koyup 70.300-70.350 den uzun denenebilir..
70.300 den uzuna girildiyse;en fazla 250 puanlık bir SL koymalı: 70.050 ye...
Aşağı ok rakamı;altında kısa denenebilir seviye demektir:
69.850 ise 100-150 puan emniyet payı koyup 69.700-69.750 den kısa denenebilir..
69.750 den kısaya girildiyse;en fazla 250 puanlık bir SL koymalı: 70.000 e...
Pivot değeri bildiğiniz kapanış,yüksek ,düşüğün aritmetik ort sıdır..Bu değer destek ve direnç olacağından,gerek girişte ve gerekse de çıkışta önemlidir..
Fibonacci Denklemleri; ise özellikle çıkışta destek ve dirençlerin belirlenmesinde kullanılır...
[quote=halojen;238506]şelalelerdeki final çıkış ile düşüş trendinin aldığı toplam yol arasında doğru orantı var... ve şu sıralar final yapılıyorsa akabinde imkb tarihindeki en büyük düşüş gelebilir... geçmiş verilerin söylediği bu...[/quote]
[quote=saraylı;238642]Yukadaki tablo ile ilgili bir açıklama:
Yukarı ok rakamı;üzerinde uzun denenebilir seviye demektir:
70.200 ise 100-150 puan emniyet payı koyup 70.300-70.350 den uzun denenebilir..
70.300 den uzuna girildiyse;en fazla 250 puanlık bir SL koymalı: 70.050 ye...
Aşağı ok rakamı;altında kısa denenebilir seviye demektir:
69.850 ise 100-150 puan emniyet payı koyup 69.700-69.750 den kısa denenebilir..
69.750 den kısaya girildiyse;en fazla 250 puanlık bir SL koymalı: 70.000 e...
Pivot değeri bildiğiniz kapanış,yüksek ,düşüğün aritmetik ort sıdır..Bu değer destek ve direnç olacağından,gerek girişte ve gerekse de çıkışta önemlidir..
Fibonacci Denklemleri; ise özellikle çıkışta destek ve dirençlerin belirlenmesinde kullanılır...[/quote]
Detayli acıklamalariniz icin cok tesekkurler sayin Sarayli ;)
[QUOTE=mordak;237586]trend dönüşü eğer başlamış ise yazdığın gibi olması gerekiyor.....en az 2 kez daha 70-71 bin üzerileri gerekiyor.....
eğer son bir hamle kaldıysa çok sert bir şekilde 72400-72800 lere bir çıkış ile bu trend değişimi onaylanır........
eğer farklı bir yapı ilerliyorsa ki sanmıyorum......(ama belli olmaz) yeni zirveler için bizde ve paritelerde yeni bir dönem bu hafta başlamak zorunda......
bu şekil pariteler kullanılarak,borsalardaki yukarı sıkıştırma tetiklenerek son kez dönüş turu için kullanılacak ortam oluşturulup tarihi hareketlere şahit olacak piyasalar görülecektir.....
bence herşey bu hafta netleşecek.....[/QUOTE]
[QUOTE=halojen;237589]yapılacak hamle son olacaksa bu seviyelerde daha önce verdiğim tarzda düşen minör dipler ararım..saraylı abinin gösterdiği gibi 4.c.3 ve 4.c.5 şeklinde... yapılırsa, spotta 57-58bine son ataktan daha da emin olurum..
oluşacak dibin şekline göre karar vereceğim... son bir yada birkaç hamle olabilir yukarı yönlü.. şu an için net birşey söyleyemiyorum..önce dibi görelim..
2007 zirvesine göre gidersek 1 yada 2 nolu dipten birini yaptı muhtemelen geçen hafta... saraylı abinin yorumuna göre 2ncisi yapılıyor...benim de tercihim bu yönde...
[IMG]http://i41.tinypic.com/nez3ag.jpg[/IMG][/QUOTE]
olaylar netleşiyor,eller belli ediliyor,pala köeşeye elbet sıkışacaktı ve sıkıştı....ama sıkıştırmayı ihmal etmiyor.....
her yer kısa kokarken eee son bir tuzak beklemek neden olmasın.....
son vurgun için.....
SEYTAN(ufanca) diyor ki..... 71250 nerden basarsan bas.....tüpsüz dal zıpkına bas......deli balık var diyor......
detaylı analiz hafta sonuna burda....
bol kazançlar....
abilerim günaydınlar shört nöbetindeyim
amerikanlar -100 future olacak iş değil
keriz mi arıyolar gerçekten mi düşüyor
inanmak zor
saygılar
günaydın ve bol kazanclar
sa günaydın bol kazançlı gunler dilerim
günaydın......
günümüz bereketli olsun
[quote=selçuklu;238659]günaydın ve bol kazanclar[/quote]
Selçuklu Patron güzel avatar......Teprik ederim......Kill Pala Vol.1......Quentin Pelantino....Emme Uma Thurman bacımızı bu işe karıştırmasan eyiydi....Pelantino gızacak şinci....
günaydın... ciddi düşüş beklentim yok bugün için.. zigzag devam.. iyi şanslar..
[QUOTE=atarikafa;238675]Selçuklu Patron güzel avatar......Teprik ederim......Kill Pala Vol.1......Quentin Pelantino....Emme Uma Thurman bacımızı bu işe karıştırmasan eyiydi....Pelantino gızacak şinci....[/QUOTE]
patron ... kill pela vol 1 ... part 3 ... revenge işlerini en iyi uma aplamız bilir patron ... .boks..boks.
Üst tarafta 70.400-70.800 aralığı ile altta dün önemli hale gelen 69.000 çizgisini izlemeye devam ediyorum. İzlemeye devam ediyorum derken mal mal izliyorum. Bu hafta sistem haftası olduğu için sistem nereye ben oraya. :..:
Yavaş yavaş olayı anlamaya başladım ama. Haftaya sahalara geri döneceğim. :)))
Üç sistem de long devam...
tepe yuvarlak geleceği parlak bence ... susadım az bir kahve please .. üvvvv ..
[IMG]http://i43.tinypic.com/ayax68.jpg[/IMG]
[quote=selçuklu;238680]patron ... kill pela vol 1 ... part 3 ... revenge işlerini en iyi uma aplamız bilir patron ... .boks..boks.[/quote]
Patron avatar mükemmel... Kill BULL::::::
Bu arada, taş gibisin.dng
[QUOTE=Astatin;238691]Patron avatar mükemmel... Kill BULL::::::
Bu arada, taş gibisin.dng[/QUOTE]
ne taşı patron ayıp ediyon valla .. ben değilim o uma apla ... değiştiririm valla avatarı .. üvvvv .. :D
[quote=selçuklu;238693]ne taşı patron ayıp ediyon valla .. ben değilim o uma apla ... değiştiririm valla avatarı .. üvvvv .. :D[/quote]
Uma aplayı görünce piyasa coştu patron... Ters etki yaptı galiba... Böyle düşmez bu piyasa.... Süleyman Demirel'i falan mı koysan avatara acep... :..:
[QUOTE=Strategist;238696]Uma aplayı görünce piyasa coştu patron... Ters etki yaptı galiba... Böyle düşmez bu piyasa.... Süleyman Demirel'i falan mı koysan avatara acep... :..:[/QUOTE]
bu işe yarar belki patron .. üvvv .. .:D:D
[quote=selçuklu;238699]bu işe yarar belki patron .. üvvv .. .:D:D[/quote]
Bu da fayda etmedi patron.... Bugün tavan yapacak galiba... üvvvv... :..:
Benim fil de boşa çıktı... Tepiniyor tepiniyor ama boşa.... üvvvvv..... :)
[QUOTE=Strategist;238701]Bu da fayda etmedi patron.... Bugün tavan yapacak galiba... üvvvv... :..:
Benim fil de boşa çıktı... Tepiniyor tepiniyor ama boşa.... üvvvvv..... :)[/QUOTE]
du bakalım patron olacak gibi bişeyler .. pai mei amca halleder bence .. :D:D
Şöyle bir baktım da Mayıs ayında bugüne kadar kabaca toplam 7.000 puan kadar gap yedim... Kendimi teprik ediyorum.... :..:
hehhe tam komedi.. dünkü yatay kapanıştan sonra bugün aralık 2007 benzerliği yeni tepe işaret ediyor bugün için... dünün tam tersi olmalı buna göre.. 70.4 üzerinden satışla tekrar altı seyir bakalım olacak mı... :)
[IMG]http://i44.tinypic.com/14ujp1j.jpg[/IMG]
[quote=halojen;238709]hehhe tam komedi.. dünkü yatay kapanıştan sonra bugün aralık 2007 benzerliği yeni tepe işaret ediyor bugün için... dünün tam tersi olmalı buna göre.. 70.4 üzerinden satışla tekrar altı seyir bakalım olacak mı... :)
[IMG]http://i44.tinypic.com/14ujp1j.jpg[/IMG][/quote]
Bravo sayın halojen üstad.brv
No resistance yes support...powerfull VOB...günün geri kalanında yokum..hepinize bol kazançlar diliyorum..ralieynseync
[IMG]http://i43.tinypic.com/rjlim0.png[/IMG]
son dip tepeye çekilen fibo arasındaki yapı olarak göze çarpıyor son hareketler... buna göre vob max 71.500 civarı biryere gider...
[IMG]http://i43.tinypic.com/20a820w.jpg[/IMG]
grafikler pek özenli değil kusura bakmayın, ufacık netbookla idare ediyorum bu aralar..
wayyy a ********..............
bu ne rezalet.....sanırsın dünya rally yapıyor........
bize ne oluyor ulaa........
normal değil..........
bu a ********* şerrefsizleri duyum almış olabilirler.......
not artışı mı geliyor.....
dünden kalan kısalarla devam .. istopu yazdım çıkıyorum ... izleyemeyeceğim .... .. üvvv ..
[quote=boz ayı;238731]normal değil..........
bu a ********* şerrefsizleri duyum almış olabilirler.......
not artışı mı geliyor.....[/quote]
Dün dediğim 70.500 üzerinde biriken stop'ları avlama harekatı olabilir boz abi. 70.800'e kadar bu ihtimal var. 70.800 üzerine atabilirse bununla açıkalanamaz, bir gariplik var derim.