cümleten iyi akşamlar,.....
Printable View
cümleten iyi akşamlar,.....
tek kelime ile üzüldüm üüü
sayın indi dünden yazdığım gibi bugün çok yoğundum bilgisayarı hiç açamadım.şimdi topiği okudum.sanıyorum arkadaşları biraz ateşlemek için topiği kapatmaktan bahsettiniz.kendi adıma düşüncelerimi söyleyeyim.(sanıyorum çoğu arkadaşlarda katılacaktır)buraya birşeyler yazmış olmak için yazılmayacağı düşüncesindeyim(çoğu forum o durumda bol bol gevezelik ve geyik)teknik olarakta birşeyler yazabilecek bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum.bu durumda bana düşen buradaki değerli bilgilerden azami ölçüde yararlanmak olabilir.ekran başında olduğum her an sizin değerli görüşlerinizden son derece fayda gördüğümü belirtmeliyim.takdirlerinize sunarım.saygılar cümleten iyi tatiller
[quote=culex;282275]sayın indi dünden yazdığım gibi bugün çok yoğundum bilgisayarı hiç açamadım.şimdi topiği okudum.sanıyorum arkadaşları biraz ateşlemek için topiği kapatmaktan bahsettiniz.kendi adıma düşüncelerimi söyleyeyim.(sanıyorum çoğu arkadaşlarda katılacaktır)buraya birşeyler yazmış olmak için yazılmayacağı düşüncesindeyim(çoğu forum o durumda bol bol gevezelik ve geyik)teknik olarakta birşeyler yazabilecek bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum.bu durumda bana düşen buradaki değerli bilgilerden azami ölçüde yararlanmak olabilir.ekran başında olduğum her an sizin değerli görüşlerinizden son derece fayda gördüğümü belirtmeliyim.takdirlerinize sunarım.saygılar cümleten iyi tatiller[/quote]
aynı fikirdeyim, herkes bir şey yazınca çorbaya dönüyor topik ehemmiyet taşıyan bilgilere ulaşmak zorlaşıyor tabi bu dediğim seans esnasında ,katkı
sağlamayacaksa özellikle seans işlerken yazmamak en iyisi diye düşünüyorum ,öte yandan sevgili indiden bir şeyler kapamadan topiği kapatırsa kendi adıma üzülürüm
fakat kararına saygı duyarım
[quote=culex;282275]sayın indi dünden yazdığım gibi bugün çok yoğundum bilgisayarı hiç açamadım.şimdi topiği okudum.sanıyorum arkadaşları biraz ateşlemek için topiği kapatmaktan bahsettiniz.kendi adıma düşüncelerimi söyleyeyim.(sanıyorum çoğu arkadaşlarda katılacaktır)buraya birşeyler yazmış olmak için yazılmayacağı düşüncesindeyim(çoğu forum o durumda bol bol gevezelik ve geyik)teknik olarakta birşeyler yazabilecek bilgiye sahip olduğumu düşünmüyorum.bu durumda bana düşen buradaki değerli bilgilerden azami ölçüde yararlanmak olabilir.ekran başında olduğum her an sizin değerli görüşlerinizden son derece fayda gördüğümü belirtmeliyim.takdirlerinize sunarım.saygılar cümleten iyi tatiller[/quote]
[quote=ares;282283]aynı fikirdeyim, herkes bir şey yazınca çorbaya dönüyor topik ehemmiyet taşıyan bilgilere ulaşmak zorlaşıyor tabi bu dediğim seans esnasında ,katkı
sağlamayacaksa özellikle seans işlerken yazmamak en iyisi diye düşünüyorum ,öte yandan sevgili indiden bir şeyler kapamadan topiği kapatırsa kendi adıma üzülürüm
fakat kararına saygı duyarım[/quote]
değerli dostlarım, arkadaşlarım konu bu deyil, sizlerinde farkındayım, sizlerlede aynı fikirdeyim buna inanın, topiğin bu hali gerçekten güzel,...daha öncede belirttim bunu kirlilik yok, sade ve öz,...bunlar tamam,...her şey güzel 10 numara, ama bir teşekkür esirgenmemeli düşüncem,........
benim gibi fikrini beyan eden, ortaya koyan insanlarında yakıtı bu, bununla onörö oluyoruz,... eski romo konsülüne açıklama yapmıyorumki ben, karşılıksız bildiğiğmi sunuyorum, ha katılmaz iseniz bu düşüncelere lütfen seyretmeyin topiği, nick siz hiç gelmeyin misafir falan kabul etmiyorum, bir garaf atıyorm hucum oluyor, bütün bunlara rağmen de izliyor isen bu topiği, hakkınıda verelim, buda bana yakıt olsun, eğer katılmıyor isen bu defada fikrini açıkla memnun olurum, bundan memnuniyet duyarım, beklentim bunlar dostlar, karınca kararınca,....
yoruldum artık ve bu yorgunluğu taşıyacak moral lazım insana,.....
[QUOTE=indregandi;282294]değerli dostlarım, arkadaşlarım konu bu deyil, sizlerinde farkındayım, sizlerlede aynı fikirdeyim buna inanın, topiğin bu hali gerçekten güzel,...daha öncede belirttim bunu kirlilik yok, sade ve öz,...bunlar tamam,...her şey güzel 10 numara, ama bir teşekkür esirgenmemeli düşüncem,........
benim gibi fikrini beyan eden, ortaya koyan insanlarında yakıtı bu, bununla onörö oluyoruz,... eski romo konsülüne açıklama yapmıyorumki ben, karşılıksız bildiğiğmi sunuyorum, ha katılmaz iseniz bu düşüncelere lütfen seyretmeyin topiği, nick siz hiç gelmeyin misafir falan kabul etmiyorum, bir garaf atıyorm hucum oluyor, bütün bunlara rağmen de izliyor isen bu topiği, hakkınıda verelim, buda bana yakıt olsun, eğer katılmıyor isen bu defada fikrini açıkla memnun olurum, bundan memnuniyet duyarım, beklentim bunlar dostlar, karınca kararınca,....
yoruldum artık ve bu yorgunluğu taşıyacak moral lazım insana,.....[/QUOTE]
Bu işler gönül işi. Gönül için yapılıyor, kalkıp yapmaya kimsede mecbur değil.
Bir sürü kişi seğrediyor görüyorum.
Niye teşekkür etmez şaşıyorum.
Şiir gibi oldu bu be..brv
Jelibon.
iyi geceler,
günlük te,
direnç 75550-800,
anahtar 74975,
destek 743xx, 73750,
1.743xx altı, 73750 ve 72950 ye gider,...
2.743xx üstü 74975 ve sonrasında 75550-800 e gider,
kuvvetli direnç bölgesi, 756xx olarak durmakta,
kuvvetli destek, 743xx olark durmakta,
anahtar 74975..
cümleten başarılar,
düşecek ama uğraşacağız,....
1.743xx altı, 73750 ve 72950 ye gider,...
2.743xx üstü 74975 ve sonrasında 75550-800 e gider,
sayın indi rotayı çizmiş... pala korkusundan 275 kapatmiş galiba zaman kazanmaya çalışıyor.
cümleten iyi akşamlar,....
[URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/38ba275b.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/ac626d63.jpg[/IMG][/URL]
soldaki günlük ortalama, sağdaki aynı indiğin alt değeri,......
soldaki 74283, kapanış 74275, alt değer(yarın) 73801, de
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/3307503e.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/a5005506.jpg[/IMG][/URL]
73801 kırıldığında 72950 desteğimiz, bunu dün vermiştim, burada bu defa 72950 nin tutmayacağını düşünüyorum, yeterki oraya gelelim, diğer açıdan 72950 sağdaki grafta görüldüğü üzere çift destekli, kırılışı her açıdan bu nedenle önemli,...
[U][URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/e279fac8.jpg[/IMG][/URL]
[/U]
grafta yukarı yöneliş durumundaki dirençleri görmektesiniz,
74975-75200 74975 ten itibaren dikkatli takip edilmeli, çünkü 74975-75200 arası önemli, 74975 geri gelebilecekken, 75200 ün 75800 e gitmesi kuvvetli ihtimal,
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/8e26c84b.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/8fb459fd.jpg[/IMG][/URL]
yukarıda üstteki graf dxy i göstermekte, alttaki garf ise pariteyi göstermekte, bay ve bayan bunlar, evliler,.......
burada bay sıradan hayatta olduğu üzere ailenin geçimini sağlıyor, o dünyayı dolaşıyor, kazanıyor ve ailesine bakıyor, bide çocukları var bunların gelişmekte olanlar diye, onlara gözü gibi bakıyorlar, özelleştirmelerde büyütüyorlar onları, adları yanei dünya düzeni koydular hepsinin, yalnız son olanına farklı olarak [B]dünya güzeli[/B] adını koydular,.....yalnız mutassıp bir aile bu, bay bayanın çalışmasını pek istemiyor, daha ziyade ben kazanıyım sen bu kazandıklarımı kendine harca diyor,......ancak gelirleri paek iyi deyil bu sıralar bu yüzden aile dışında ve içinde işler pek iyi gitmiyor, son zamanlarda çocukları çalıştırıyorlar yaşlandık yorulduk birazda onlar çalışsın biz yiyelim diyorlar,.....işte buna yeni dünya düzeni diyorlar,....ama çocukların kazancı bu ikisini doyurmaya ne yazıkki yetmiyor,......çünkü kendi harcamalarını kısamıyorlar, çocukların tüm kazancı neredeyse bu ikisinin harcamalarına gidiyor, çocuklar bunlardan çok şikayetçi ama yetiştiriliş tarzlarından olsa gerek saygıda kusur etmiyorlar, diğer taraftan başka birinin çocuklarını ayda 30 40 dolara çalıştırdıklarını duymuşlar ve aman beterin beteri var hiç sesimizi çıkartmayalım böyle daha iyi demişler,...işte böle,.....
işin anderson bölümü,....
şimdi şöyle bakacağız, bir kere borsalara bakmayalım yanılırız, paralara bakalım ve borsayla ilişkilendirelim, diğer değişkenlerde.....
china ya diyet uygulandı,
capan problemli, durgunluğu aşamıyor ve pahalı yenin ihracatını vuracağından endişeliydi,
kovboy, ucuz dolarla carry trade üzerinden vurgun yapıyordu, vurgun yetmeyince diğer ikisinin sahasına girdi, china ile anlaştı, bu yuanın dolara bağlı dalgalanmasını geçci olarak durdurması ile son buldu, bu defa ucuz dolar yenin başına bela oldu, bayan bir ipte iki cambaz oynamaz kuralı yüzünden kendi söküğünü dikemiyor, bayın kazancıda yukarıki nedenlerle ne kendine nede eşine yetecek seviyede deyil, çünkü talepte sorun var ve işler eskisi gibi gitmiyor, kesenin ağzını açacaklar, uçuracaklar ki bu defa dünya siyasetine sıkıştılar(iran), burada çocuklardan sonuncusu olan dünya güzelinin iyi iş çıkartacağını düşünüyorlar, köşe başını ona vermişler, bundan parayı da esirgemiyorlar,....
....paralara vursalar kapanın elinde kalacak bu defa hemde toptan talebe ulaşamadan, borsalara vursalar, paralar gelemiyor peşinden bu defa borsaların, çünkü büyüme yok, var diyorlar kimse yemiyor, borsalarda etraf ayılardan geçilmiyor, sardılar sarmaladılar stres testi faln olmadı, bay bayan ikisi birden yaptı bunu oysa, stres yokki test olsun, stres nasıl olur paran yoksa olur, bunlarda para kum gibi, sorun ne parayı çevirecakleri aln yok, alan olmayınca talep yok, talep olmayınca da, soygun yok, soygun olmayınca da stres çok,....sonuçta işin hiç dadı yok, eh işte, 29 dan 79,....
....bayan koca krizde bir kere bile faizini düşüremedi, bay eşine sen karışma ben hallederim dedi, izin vermedi, o da iyi o zaman bey dedi, zaten bankalar resti çekmişlerdi yiyosa batırın lem diyorlardı, tinerden kafayı bulmuş jiletçiler gibiydiler, biri iki küçük bulup ufaladılar aralarından, oysa sorun zaten büyüklerindeydi, onlarda şu jiletçi dediklerim, citiler, boa lar, paribaslar, hsbcler,.....
oysa problem bunlarla iligili deyil,jiletçiler bu bölümde aracı zaten, piyasa yapıyorlar, bu aralar onuda yapamıyorlar goverment kontrolündeler, sorun bunlarda zaten deyilki, sorun gelir bölüşümündeki adalette, problem tam bunda, talepte işte tam burada, ancak dolare oralara yapısı gereği ulaşamıyor, ulaşamayınca, talep artmıyor, artan talep ise zaten kredili, olmayan parayla yani, o da sınırlı, gelirin kadar konuş ilkesi yürürlükte, raşayı batıran bunlar deyilmiydi şimdi raşa oldu capitalist bunlar oldu neredeyse comünist, bir manifestoları eksik bunaların, G-20 de hazırlarlar bu aralar onuda,
sonuç; bunlar batmışlar, anacak düşemiyorlar,...şimdi buradayız, .....
işte
bu bölümde hepsi beraber çıkarsa bu ralli,
hepsi beraber düşerse bu crash,
biri iner bir çıkarsa, doldur boşalt, jandarma reşat,....
dirençler, destekler yukarıda garaflarda var, hadin bize iyi akşamlar,...
güzel bir gündü benim açımdan, 1100 puvan kadar aldım ağadan, dolar L lerimi verdim bir kısmını istihdam ettim, ağamın veriyle birlikte aşağı gidişinde 550 L dim, kaşım dahi oynamadı, bunu 775 verdim, 74025 ten makul shortum yine geceye,..
ağam bunu yapacak çalkalayacak, aşağıda kritik yere 72950 biz buraya bakacağız, ....çift destekli olan dün grafla vermiştim bunu,....
ağam deli gibi poz kapatıyor, hayırlara vesile olur inşallah, onun bu gidişiyle forumda biz götürürüz py sayı artık, ağam bunu nereden istihdam eder bunu bulacağız, bu önemli, o kadar çok malı varmışki py bile düşemiyor bu yüzden zararı büyük olur çünkü,....
şimdi bunu nereden koyar buna bakacağız, şu 800 lük kontratlarla hacimi kabartılar, ama APSD müthiş bir kayıp var, neredeyse 2006 ya döndü APSD,.......
dolare alanlar bunlarla uğraşmıyor, rahat para aynı, trendi de güzel, gıvıttırak deyil,...1.5490-1.5510 dan verdiklerimi yerine koyana kadar iyi sabrettim ancak, bu yönüylede eğitici aynı zamanda, sonuçta 1.5455-75 den istihdam ettim onları, bu konuda bayağı yazmıştım hatırlarsanız, mealiyle birlikte,....umarım değerlendirenler olmuştur,...
sonuçta yarın çok kritik olacak bizlere, kader maçı diyebilirim,...büyük bir çubukla 72950 ye vursak güzel olacak, top kovboyda artık, akşama bakrız bunlara, değişenler ne diye, .....
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/91c28d84.jpg[/IMG][/URL]
bay bayan diyalogları, bay çok nazik, bayanın alışında ve satılışında 3-4 gün gecikiyor,...
benim bu kırmızı mavi ho lar bu ikisinde güzel iş çıkartıyor, günlük trade imkanı sunuyor, sanırım diğerlerindede iş yapar,.....denemedim...zaten vopta işlem yaptığımdan biligi amaçlı yarar sağlıyorlar bana,.....
burada hem düşüş ve hemde çıkış trendinde kırmızıyı her iki durum için de araya almak şart, ....bu oluncaya kadar yaşanan süreç çalkalamada kullanılıyor, ancak kırmızı araya girdikten sonra bu artık o yönde trend demek,........
forex yaptığımızda bu lazım olacak bize, şimdilik kenerda dursunlar......biz en zor py deyiz, bu vob, sabahı akşamı bize belli deyil, ağama ise belli,......
iyi akşamlar indi bugün göstergede ben de longdum hemde 600 den istifimi bozmadım bekledim 750 den verdim tesadüf bir hareket etmişiz senden bir şeyler mi kaptım yoksa :)
indi bu ho ların cinsi rengi km si sır değilse öğrenebilirmiyim geceden verdiğin rotalar için ayrıca teşekkür ederim
kovboy işimizi kolaylaştırıyor, bu ikisi ise sıkıştılar şöleki,
bayda durumu idare edecek kadar yükseklik payı yok ki aşağı bassınlar, biraz toparladı ama yetrli deyil aşağı basılışı kötü algılanır bu saatlerde,.....
bayanda işler malum bu kendi ne ait yapılanmaları kriz sürecinde yapamadı, ECB faiz indirimi kararı açıklarken bende beklerdim indirecekmi bu defa diye, çok beklermişiz, bunu şimdi iyi anlıyoruz, sonra bunu kurala bağladık biliyorsunuz, bir ipte iki cambaz oynamaz diye, bunun sünger olduğunu anlattık ve beraberce inceledik, sünger emer yada bırakır dikkat basamaz,.....görevi budur, emer yada fazlayı bırakır, taki bu evlilik bitene kadar, bunlar boşanana kadar, boşanma ise şiddetli geçimsizlikten olur karı koca arasında, şimdilik böyle dertleri yok bunların, bunu krizde gördük 1, bu defa stres testleri ile IMF -AB operasyonlarında gördük 2, ailede sorun yok,......
öyle ise ailede erkeğin sözü geçiyor, bu da belli,....bayan daha ziyade allık pulluk ve makyaj üzerine yoğunlaşmış, düm buna değinmiştik, çocukları ile beraber bütün aileyi ele almıştık, diğer ailelerede şöle bir göz atmıştık,.....demekki otarite belli, krizde tartışılmıştı ama sonra iyi veri derken kaş göz yapmışlardı bu ihtiyara,....şimdi kötü veri açıklıyor bir süredir, yuakarıda dediğim kötü algılanma budur, dolare tekrar tartışılabilir, öle ise fazla seçeneği yok bu anlamda demekki yükselecek, yani pay yapmak zorunda düşüş için, yada hep beraber çoluk çocuk ralliye kalkacaklar o da bu aşamada inandırıcı deyil, verileri kötü çünkü, bu zaman alacaktır her durumda,......
öte yandan diğer ailelerden birine diyet önerilmişti, buradan anlıyoruzki zamana ihtiyaç var, komşusu ise ucuz dolardan yakınıyordu kısa zaman önce, yine buradan anlıyoruzki, borsalar için zaman var, ama bu sıkıştı bunun gazının alınması gerekli, yine hepsinden çıkardığımız sonuç ise öyleyse hepsi sıkışıklar,.....resetleme çözüm olabilir,...
ancak bunun öncesinde süngerler yinede(her türlü emtialar, bono piyasaları, türev enstrümanalar, convertıble paralar, borsalar, gelişmekte olan borsalar, türev py ler, bunların amacı otaritenin arz ettiği basımı ve varlığı sorgulanamayan dolareyi emmek..)sonbir şanslarını denemeli,...sıralamada bu süngerlerle enflasyonun arasına ise bireyi koymalıyızki, oluşan tasarruflar ve değer artışları enflasyonca emilebilsin,...
öyle ise şimdi aşama 1 deyiz,....yani crsh(resetleme) dediğimiz yer buraya denk geliyor, ikinci bir dip istediğimiz yer bu zamana denk geliyor,....ben olsam buna izin vermem,.yani bu aşmada ikinci bir dibi göze alamam,....yapacağım iş algılatmaya yönelik olur, ayıları rahatlatırım, gazını alarım, burada yine sorun düzelmiyor, çünkü kovboy zaten çukurda bir süredir, bizse çukura düşümüyoruz, çünkü kovboyun bu py leri kontrol edeck gücü var, paradan yana sıkıntısı yok kovboyun, para kovboyda gani, 1991 de başlamış bu işe kovboy yeni deyil, gelişmekte olanlarda ise kırılgan yapı bu bol kovboy parası ile rahatça baskılanabiliyor, bizde şimdilerde seçim malzemesi olarak bile kullanılıyor bu durum,....imf ye dedikki anlaşırsak alırız,şartlar uygunsa alırız ,falan fıstık, vatandaş ne anlar imf den, dünyanın hailinden, bu açıdan iş kolaydır, iki şey yaparsın: ya vatandaşın cebine para koyarsın, paran yoksa ise basarsın umudu,....
konuya dönersek, bir crash beklemiyorum, ama düşüş bekliyorum, yani resetleme yok gaz almak ise var,.....bakalım göreceğiz, bekleyeceğiz, yarın başlasalar iyi veri açıklamaya bu lavuklar yine mallanırlarmı evet, bernacke tamam beyler alkış dese saldırırlarmı evet, konu bu deyil, bunlar tutmaz, bireye ulaşmaları lazım, tasrruf burada oluşacak ve bunlardan alınacak, aşam 1. deyiz, öle ise şimdi gazımız alınacak, iyi geğirseler bari deyilmi,....
gaaarrrrrrrkkkkkk...
[quote=ares;283657]iyi akşamlar indi bugün göstergede ben de longdum hemde 600 den istifimi bozmadım bekledim 750 den verdim tesadüf bir hareket etmişiz senden bir şeyler mi kaptım yoksa :)
indi bu ho ların cinsi rengi km si sır değilse öğrenebilirmiyim geceden verdiğin rotalar için ayrıca teşekkür ederim[/quote]
ares bunlar sabit indikatörler deyil, ancak ben üstünde çalışarak bunalrı topik için analmlı hale getirmeye çalışıyorum, yol gösteriyorlar hem size hem bana, yani yorumsuz bunlardan fayda alamayız,...;)
şimdi yorumlayın diye aşağıda bir tane verecem,....
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/5cc5b9b1.jpg[/IMG][/URL]
benim indikatörlerden okuduğum tepme mepme deyip sakın ola long poz açma pembe de yeşil e uyarsa yol var epeyce aşağıya doğru :)
şimdi ne bekliyoruz düşüş bekliyoruz ama trend halinde düşsün istiyoruz,...yukarıdaki grafta bunun olabilmesi için, turuncu çizgiyi kırmızı ile yeşil çizgi arasına almamız gerekiyor,
burada bu kural mart 2009 dan itibaren hep çalışmış, bir tek mavi kutu var var ondada kırmızıyı araya alamadıklarından, yine yükseliş kaçınılmaz olmuş, o zamanı hatırlarız hepimiz, çok sistemli bir düşüş yapmışlardı, disiplin dahilinde, her gün düşüyorlardı, ama bir öncekinin topu topu 300 puvan altındaydı, iyi short topladılar pıçak kaçınılmaz oldu sonrasında, sarı daire içinde olduğumuz bölüm ise şimdiki, burada görüldüğü gibi turuncu henüz araya girmemiş, bu şu demek truncunun araya girmesi iyi bir düşüşle olanaklı, dün bunu 72950 olarak açıklamış ve burayı yarmamız gerekli demiştik, bunun altında 72950 altında turuncu çalışır diye düşünüyorum,....sözün özü bu araya girdiğinde trend halinde ineceğiz, yoksa yok,......
ikinci bir husus bu büyük puvan hareketleri ile olacak, büyük düşecek, büyük geri gelecek ve trende girecek,yorumlamanız için çşitli sinyal yerelerini sarı çizgilerle işaretledim size,
sonuç turuncuyu bekliyoruz, yoksa yok, bu böle, aağanın elnden malı alıp onun adına satacak halimiz yok, sabır......
bir başka husus vade arasına denk geldik artık, total 190.000 kontrattalar,bu sayı az, bir 30000 kontrat kapanmış şimdiden, bunun bir kısmı 800 lükten, bir kısmıda vobu imkb gibi düşünenlerden, haklılarda, hisseye bak, yürümüyorsa buradada flat ol, shortu pas geç, ne işin var shortla....am short güzeldir,....güm güm güm deyilmi,...
öte yandan vade değişimi ağa için önemli, dötü kurtarma aralığı, çünkü takvim elinde ağanın, ayarını bu takvime göre rahatça yapabilir,....bunu inceleyeceğiz,....
[quote=ares;283675]benim indikatörlerden okuduğum tepme mepme deyip sakın ola long poz açma pembe de yeşil e uyarsa yol var epeyce aşağıya doğru :)[/quote]
sonuçta o oraya girmeden trend halinde düşemez bu belli,....çünkü mart 2008 dan beri
hareketini de inceledim, ağır ama güzel oturuyor, trend boyunca uzun kalıyor bu güzel bence, iki 15000 verse yetr zaten,...daha ne yapacağız gerisi kaldıraçla ilgili, 1h-10 gün gecikiyor trendde girmede ama girdimi tozunu atıyor,....
zaten önemli olan bu trendleri yakalmak, böyle zamanlarda yüksek kaldıraçta olabilmek,...
özetle yarın,....
73825 short için kritik değerdir,
72950 ise hedef düşüştür, bunun altı ise rahattır ve artık yeni durumdur,
yrın long kriterleri ise,
74225, 74600(alçalan trend çizgisi), 74975 (anahtar), 76000,
[b]sonuç:[/b]
kapanışa göre platform(10 dk) alda kapatmıştır, ancak günlükler ise sattadır,
short kuralı 73825 altında kalınması,
long kuralı 74225 üstünde kalınması, yetmez sonra 74600 ün geçilmesi,
yarın short ve long kurallarını uygulayacam, dolare düşerse toplamaya bu gün kaldığım yerden devam edecem,
Cümleten iyi geceler ve başarılar,....
ağam ortada bırakırsa bende ortada bırakacam, yani flat,..
ordinolar, ekimde 525 S, 075 L dizilişinde ve tabiki dolare L devam ediyor,...
şu vade sonu olması bu duruma yol açıyor,.....
gönlümden geçen 525 shortun gerçekleşmesi, bu vadede l olan ağa, belliki ekimde short, + 500 de bonusu var cebinde, çünkü buradan short açanlara +500 puvan yukarıdan imkan tanıyor, bu vade bitimine kadar olası zarar için - 500 puvan demek, buna normalde izin vermez,...sonuçta bu vadeyi mümkün olduğu kadar tutmaya çalışıyor,....
bu vade 675 üstü kapanışlar, 5 dak nın alda kapatmasını sağlayacak, günlük te ise 74525 geçilmedikçe sat devam ediyor,...
[quote=indregandi;284048]bu vade 675 üstü kapanışlar, 5 dak nın alda kapatmasını sağlayacak, günlük te ise 74525 geçilmedikçe sat devam ediyor,...[/quote]
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/f8823271.jpg[/IMG][/URL]
650 kapadı, eğer 675 kapasa idi bu alış olacaktı, 5 dk için bir kademe ne ifade edr, hiç bir şey, burada sonuç şu ortada bıraktı, nasıl ayrlıyor inanılmaz, ya ben onu iyi ölçüyorum, ya o çok mükemmel,...ikincisi tabi,....
[URL=http://www.ressim.net][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/62576c0b.jpg[/IMG][/URL]
günlükte yukarıdaki değerlerde kapadı,....
akşama bunlara bir yorum getiririz,.....
cümleten iyi akşamlar,....
bu gece topik dolaştım biraz onun için analiz yapamadık,
bir META TRADER ÜZERİNDEN ISE30 un alınıp satılması olayı var, yetkililere söylüyorum buradan izin müsade asla, paşalar gibi satarız falan asla,......
bu müsadeyi vermediğiniz müddetçe uluslararası mahkemelerde, dava açama hakkınız saklı kalır, kanunsuz oluşumlara karşı, gerektiğinde açarsınız, buradaki yatırımcı daha kapsamlı bir terminal üzerinden bu tür bir uygulamayı tabiki yapmak isteyecektir, ancak şu bilinmelidirki, yatırımcı açısından bir şey değişmeyecektir, deyili metatrader terminali allemi cihan olsa, 50.000 renkli indikatör olsa, kişi kaybettikten sonra orada da burada da kaybeder bu böyle, işin bizi ilgilendiren kısmı sistem falan satışlarından çok, bu devede kulak, ülkeye ait önemli bir kaynağın el değiştirmesiyle son bulacağıdır, böyle bir şey olursa eğer buna gitti gözüyle bakabiliriz, nelerimiz gitmediki zaten şu son senelerde, borsamız kör toplada olsa şu haliyle azda olsa bir kontrol de, bir spk sı var, beğen beğenme bir mevzuatı var,.....diğer haliyle direk musluğun başına geçilmiş olacaktır, zaten başındalar.....buna dikkat, aman ha,.....
yapabilenler gidin forexte onları soyun,...yetr ama, skıtınız artık,.....bir şey kalmadı elimizde, hiç birşey kalmadı ya, noluyoruz yeter artık,......yeter,....
şimdi ağustos vade, ekim vade, burada ayar var, ayarlanıyoruz radyo istasyonu gibi,...
ağanın ağustosta L olduğunu biliyoruz, 68500 den 77500 desek 10000 puvan almış, şimdi
ise 73-74 arasında ve ısrararını düşmeme yönünde sürdürüyor, belliki bu vadeyi kapatacak bu haliyle, ekim vade içinde 77500 den short geldiğini düşünelim, niye....
burada ağustosa göre bir makas farkı var, +500, 600 puvan, bu şu demek ben şortlayacaksam, ayın 30 unuda tatilse 500-600 puvan yukarıdan short imkanım var ky olarak benim bu vadeye göre, demekki o da ekimde 77xxx lerden şhort,....+ makas bonusu cebinde çünkü,..tersi olsa idi şu karamsarlıkta ağustos - vade giderdi, o meyanda ağada ekimi ucuzdan longlardı ve bunun için - makas kullanırdı, bunu yapmadı.....
diğer husus ağustosu terkedişleri bu defa erken başladı, şimdi buraya ekime yani long almalılar, eğer alamıyorlarsa buraya erken short açanları biçecekler,.....bunu yapmak zorundalar yoksa karın bir kısmını kaptırırlar, ayrıca burada çift bıçak çalıştırma imkanı da var yukarı giderek, ağutos şort girenleri stoplatarak, ekim short girenleri stoplatarak, bunun tek istisnası ise yurt dışının bütün değerlerde toparlaması şu bir kaç gündür bahsettiğim, üzerinde durduğum, buda hemen olmaz, cacık mı bu,.....geriye yukarıdaki seneryo kalıyor, öle ise bu olacaksa şekil yönünden hareket kuvvetli olmalı....çabuk olmalı can yakmalı,....
başka bir husus ise yakın vade kırmasını ümit ettiğimiz desteklere (72950) karşı refe bu kadar yaklaştığımız halde kırmamakta, bırakın kırmayı değmemekte ısrarcı olması,.....yani bu vade longunu cebine almakta ısrarcı daha doğrusu,.....
diyelimki bu seneryo yanlış tam tersi, ağa 77500 den bastı short girdi, 72950 ye kadar, buradan ekimde long açtı, ağustosta short diyelim, iyide bunu besleyecek olaylar henüz yok, içi dinamiklerde ref gündemde, dışarıda birbiri arkasına açıklanan kötü kovboy verileri, yani kovboy henüz atın sırtında deyil,...böyle olunca bu zayıf olasılık bence,...
bu durum aynı zamanda kovboy py leri için de bir ipucu,
demekki panik o kadar yok henüz, daha gün var, kovboyun yerinde ben olsam zaten düşeceksem bile, şu bizim refi beklerim öncesinde düşmem doğrusu, çok uğraştı çünkü, iç dinamiklere hiç bir dönemde olmadığı kadar müdahil oldu kovboy, buraya zaten diğer zamanlarda adım adım yaklaşmıştı, nefesi hissediliyordu, bir kaç yıldır ise bedenini görüyoruz, bay bayan ailecek burdalar, bunun için durumu zedelemek istemez kovboy, meydanlarda ekonomi malzeme olarak kullanılıyor zaten bu durum, ...bunlar eğer kovboy iran yapacaksa, ki yapacak, cephe gerisini ayarlamak zorunda....neyse sazı aldımı gidiyorum, ama bunda ciddiyim ben, alenen yani bu böle, eş durumları gereği, evlilik buradada var anlayacağınız, alenen var yani,.....alenen....kovboy burada nikah tazeleyecek,...
bay, bayan, 10 yılık, futursuzlar, v.s ve dov kapanışı olumlu, yarın futursuzların sabaha + girmelerini bekliyorum bu anlamda, bayanın açılan yerelerini biraz kapatacağını beklerken
bütün bunlara bakrak teknik byutta olaı ele alırsak ki doğrusu bu diğerleri şahsi fikirlerim benim,....
[B]73805[/B] görüyorum short kriterini, niye yukarıda kapanışa göre çünkü gnlükte satıştayız zaten, bu nedenle,....hedef 72950 nin kırılmasıdır...73805 altında kapatmamız olumludur short için, bir tek şartla üstüne çıkmamak şartıyla, eğer çıkarsa....deyilmi....
bu durumda long kriteri 74136 takiple, 74875-975 anahtara, buradan 752xx e devam eder,.....ve sonrası insaf bölümü olur,....
bildiğiniz gibi yarına flatım, bunda parite etkili oldu, bayan, ağam yine aşağılara dalış denerken, ben öncesinde ekimde ki shortlarımı 74250 den flatlamış ve 774200-075 den L olmuştum bunları 275 den verdim, çünkü bu L indiklerin yanı sıra yukarıdan tekrar short açabilme buray kadarda L gidebilme amacındaydı, verdikten sonra 075 tekrar L denedi, 525 S vardı o da olmadı, ısrarcı olmadım çünkü, dolarede L yim,....bu yetrli zaten kayıp için, ama minumum,...içimdeki ayılığı bununla bastırabiliyorum işe yarıyor, her neyse yukarıda seneryom işlerse, yarın korkmadan L açarım, yereler belli,...sabha durum netlik kazanır zaten,...her durumda L için kuvvetli gap açacağı kesin, bu beni mala sokmaz, shortları da bayıltır, ben olsam öle yaprım çok short var çünkü,...
parite takibi yol gösterdi, dxy nin de + olması o dilimde buda işaret verdi,...ancak yinede dolaremi tuttum, çok az azalttım bunu, çünkü aşağıdam toplayacam, gelirse,....
sonuçta ağayı yakalayamaz isem yukarıdan short basarım, olgun yerelerden ekimde,...diyelimki ağam daldı aşağı bu durumda dolareden kazanırım,...ve short için yere bakarım,....düşüncelerim bunlar ....
cümleten başarılar .....
[quote=indregandi;284060][URL="http://www.ressim.net"][IMG]http://www.ressim.net/l/upload/f8823271.jpg[/IMG][/URL]
650 kapadı, eğer 675 kapasa idi bu alış olacaktı, 5 dk için bir kademe ne ifade edr, hiç bir şey, burada sonuç şu ortada bıraktı, nasıl ayrlıyor inanılmaz, ya ben onu iyi ölçüyorum, ya o çok mükemmel,...ikincisi tabi,....[/quote]
İndregandi ağam, başarılarınızın daim olmasını dilerim, tüm gönderilerinizdeki ho lar tarafınızdan özenle seçilmiş ve ayarlanmış üst üste konulmuş maşallah, eğer çok gizli değerler değilse rica etsem en azından şu gönderinizdeki 5 renk ho değerlerini banada verebilirmisiniz, bu şekilde ho ayarlayamıyorum hiç, özel mesaj atacaktım ama henüz buna yeterli gönderim yokumuş:o, hayırlı sahurlar, selamlar sevgiler.
bond piyasasindan bakis:
CDS ( default credit swaps ) NA. IG :
82 altinda - çok iyimser
82 - 97 - iyimser
97 - 107 - nòtr (iyimser)
107 - 113 - nòtr (endise basliyor )
113 - 127 - endiseli
127 - 143 - çok endiseli
143 - 167 - korku var
iki gùn evvel 112 (113) iyimser siniri kirarak dùn 115 gòrdù.
dùn kapanisi 112.4
TNX 254-258 band kirarak dùn 242 gòrdù.
dùn kapanisi 253.8.
Bence bu cuma kapanisi onemli. Eger geçen cuma kapanisi ùzerinde olursa (TNX - 262.5 )
TNX 242 - cds 115 simdilik dip oldu