Alışacaklar,
Alışmazlarsa iflas edecekler.
MADARANIN ENAYULARİ.
Jelibon.
Printable View
Alışacaklar,
Alışmazlarsa iflas edecekler.
MADARANIN ENAYULARİ.
Jelibon.
EKMEK ONLAR ONLAR OLMAZSA DÖNMEZ BU İŞLER.
TAZE PARA ENAYULARİ.
TAZELEYİP TAZELEYİP ORA BURA SHORT DEMELİLER, DEMEDİKLERİ GÜN BİZ SHORT BASARIZ.
SAYILARI NE KADAR AZALIRSA TEPE O KADAR YAKLAŞIR, BESLEMELİ BUNLARI.
Sürekli umutlarını taze tutmalıyız.
Jelibon.
Yeni ay 10 mayıs.
1 tarde günü var.
Salı günü pencere başladı 14-15 ine kadar sürecek.
-48 saatte dip var.
Pencere çıkışında yani 14-15 inden sonra 1490 geçilirse 25 mayıs 2013 e kadar altında asla short yok.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;445748][COLOR="Red"]Unutmayın son dipden beri ve özellikle cuma tarım dışında ele verdiler şimdilik veri iyi altın iyi.
Borsalarla uzun zamandır ters gidiyordu, son dipden beri paralel gidiyor. [/COLOR]Sonuçta altın İV tepkide, borsa da a yukarıda.
Jelibon.[/QUOTE]
Yeni parola iyi veri iyi altın taa ki İV yukarı bitene kadar.
1. Tarım dışı iyi veri, önce satış sonra toparlanma.
2. Çinden gelen iyi veri dün altında uçuş.
DYNAMİCS İN MARKETS, UZMANLIK ALANIM.
Jelibon.
[QUOTE=seagate;446204]çarşı karışır bu açıklama üzerine.. patron şu bizte özel bir analiz yaparmısınız.. c ile finaldemiyiz patron yanlış anlaşılma olmasın..
88-99 bin olur bizt yazdıydınız 91000 görüldü.. pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
marj çok geniş patron..[/QUOTE]
Ben sp için yazdım TR ile karışmasın.
Jelibon.
25 nisan dolunay tepesinden 10 mayıs yeni aya bariz yatay.
10 mayıs yeni ay pencere 7-15 mayıs pencere.
Pencereden çıkış yönünde olun.
Gerisi tırıvırı.
Jelibon.
Bu gördüğünüz ya İV ün sonu,
ya da İV ün A sı ve B yatay ardına C yukarı.
Yeni ay pencereden yukarı çıkarsak İV C yukarı için çıkacaz.
Ya da İV ün 5 i için çıkacaz.
Yeni ay pencereden satış gelirse alım yerine İV bitmiş olacak ve son düşüşe geçecez.
Hangisi olursa aynı yönde olun pencere bitince asla ters yöne girmeyin yakar çünkü gelen hareket 25 mayıs dolunayına kadar gidecek.
Az olan bir ihitmal daha vardır ve en kötüsüdür trader için bu naıl dolunay yeni ay arası yatay, bir yatay daha yeni ay dolunay arasında ve çift döngü yatay ve dolunay 25 inden yukarı. Bullların esasında istediği tek şey neden? Çünkü bull piyasalar dolunaydan artmalı, dolunaydan artmadan asla ayu piyasa bitmez. Ters zamanda artmak ayusal özelliktir.
Jelibon.
Bu bilgiler kitaplarda yok, bu ay dönümünü dünyada benim gibi yorumlayacak yorumlayabilecek tek rakibim dahi yok, benmi icat ettim? Hayır. Ewi benmi icat ettim? Hayır. Dünya da kitabını yazmış adam 25 yıldır short çekiyor.
Bu arada son möööööllllleeeeyyyyyeeeennnnnn enayu Roubini, noldu lem roubini niye mööööllledddddiiinn lem şimdi.
Jelibon.
Burada feci bir aşırı alım var, uyumsuzluk yok asla nihai tepe değil. Nihai tepe geleceği zaman uyumsuzluk olmalı, burada düz orantı var. Bu asla nihai tepe değil.
13 mayıs papatyaya aşırı alımla giriyoruz öküzsel tercihimiz 13 mayısın 3 tepe olması sebebi ardında bir 4 düşüş ve 5 yükseliş bırakırsa
ki bunlar daha a nın içinde nerde bunun b düşüşü ve c yukarısı
bu enayular 2011,2012,2013 den sonra 2014 e başarıyla devrolurlar, topic blog açmaya devam ederler. BUNLARIN EN TİLT OLDUKLARI ZAMANIN UZAMASIDIR, UZADIKÇA AYAR OLUYORLAR. BUNLARIN AĞABABASI 25 YILDIR SHORT ÇEKİYOR, 25 YIL BEKLEMİŞ AĞABABALARI, BUNLARDAKİ SABIRSIZLIK NEDİR? TEZ KONUSUDUR. BİR GÜN EMEKLİ OLURSAM BİR KİTAP YAZMAK EN BÜYÜK HAYALİM 21.YÜZYIL P.ÇOCUKLARI ENEYULARI KİTBAIN İSMİ OLACAK HE HE.
Neyse 13 mayıs 3 tepeye gelsin 4 düşelim a hiç bitmesin.
Jelibon.
Altın günlük graftan
Uzun vade Nötral: Öküze geri dönmesi için 1490-1526 üzerinde aylık kapanış ister.
Orta vade Ayusal: Ancak 1650-1675 üzerinde nötrale döner.
Kısa Orta vade Nötral: 1403 altında ancak ayusal olur.
Kısa vade Öküzsel: Direnç 1487-1494. Hatalık destek: 1439-1449 ve aylık destek: 1415-1425.------ 1439 altında kapanış ayusal. 1489 üzeri kapanış öküzsel.
Jelibon.
Bugün Altın
Dirençler 1477-1487 ve 1497-1503.
Destekler 1453-1463 ve 1437-1447.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;445749]1460-1465-1466 üstü long tut.
1460-1466 altı short tut.
Bütün hafta böyle.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=jelibon;446083]Bütün hafta böyle,
1668 tek nokta.
Jel.[/QUOTE]
Bütün hafta böyle
1460-1465-1468 altı üstü.
Jelibon.
Başarılar, pazartesi görüşürüz.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;446322]Başarılar, pazartesi görüşürüz.
Jelibon.[/QUOTE]
Papatya Günü.
Miki değil daisy, donaldın sevgilisi.
Jelibon.
Daisy.
.boks..boks..boks..boks..boks.
BJK İNÖNÜ : Desibel rekoru kırdığınız günden beri kulağımda işitme kaybı var. Beşiktaş taraftarı kavga ettiği gün kalbim teklemeye başladı.
BJK İNÖNÜ : Beni yıkıyorlar. Üstelik karanlıktan korkarım ben, O 85 teki Gündoğdu var ya hani , o benim O da mı gidiyor şimdi ? Hay Allah.
BJK İNÖNÜ : O kadar maçı kaldırmak kolay değil, tansiyonum da var artık. Doktorlar heyecan verici şeyleri yasakladı.
BJK İNÖNÜ : Kolonlarım çatladı, koltuklar eskidi, boyalar dökülmeye başladı. Ben galiba ufaktan yaşlandım ey yoldaşlar Ben ufaktan gidiyim.
BJK İNÖNÜ : Eskisi kadar sağlam olmayınca insanlar da eskisi kadar güvenemiyor bana. Ben siz üşürken oturduğunuz yerde sizi ısıtamıyorum da.
BJK İNÖNÜ : Dedik ya yaşlandık diye evlat… İşte beni bu yüzden emekli etmek istiyorlar. Oysa biz mutluyduk değil mi böyle BEŞİKTAŞLILAR ?
BJK İNÖNÜ: Siz ıslansanız da yağmurla coşuyordunuz hatta besteniz bile vardı ya Siz ne kadar soğuk olsa da hava benimle ısınmıyor muydunuz ?
BJK İNÖNÜ : En güvende hissettiğiniz yer benim yanım değil miydi ? Artık böyle diyorlar, beni yıkıyorlar.
BJK İNÖNÜ : Sizin o son dakikalarda hep bir ağızdan söylediğiniz Gündoğdu var ya hani , o benim iyi geceler öpücüğümdü...
BJK İNÖNÜ : Hakkınızı helal edin be Beşiktaşlı Evlatlarım ! Ben artık yokum ama Siz Daima Var Olun...
BJK İNÖNÜ : He birde unutmadan Çocuklarım yeni stadın Üstü kapanmazsa üstünüzü sıkı giyipte gelin soğuk olur buralar benden sonra ....
BJK İNÖNÜ : Son olarak sakın yeni Stadyumda kavgalar etmeyin aranızda ! Unutmayın Beşiktaşlının Beşiktaşlıdan Başka Dostu Yoktur .Hoşçakalın...
[img]http://666kb.com/i/cdx9zs2vfpy1jr4jm.gif[/img]
[QUOTE=jelibon;440541]Çünkü ben BEŞİKTAŞLIYIM---Özer ÖZÇETİN
Bir nefes daha aldım şu kahrolası dostum sigaramdan.Yüze gülüp arkadan vuranları düşünürken.Gördüğüm en güzel rüyam,yaşama dair ne varsa bulduğum ,kişiliğim,kimliğim,Kartal gözlerin derinliğinde yittiğim BEŞİKTAŞIM.İsyan ateşi söndü sanki ,yanlış gönüllerde seni arayanların yüzünden.Dünyayı toz pembe gören ama aslında göremeyenlerin yüzünden.
Oysa senin için ne fermanlar yazmıştım,sen yüreğimde ateş,gözlerimde fer,bedenimde güç,ayağımda derman.Sevdim sevincini sevdim kederini.
Oturup köşesinde,bir köşede,en kuytu köşede ağlayanlar gördüm.Mutlu şaşkın dargınlar vardı.1903 hayalini beyninde yeniden yaşayan.Yaşamışcasına o günleri hepsi birer Şeref Bey,Ahmet Fetgeri,Hüsnü Bey ,Fuat Balkan dı.Baba Hakkı gibi sert çakmak gözleri.Acaba fersah fersah satılan metremetre kattıklarımıydı bozuldukları.Oysa bir tarih yaratmışlardı,özene bezene,biriktire biriktire.Beşiktaşlı Kartaldır diye emanet etmişlerdi maziyi.Şimdi birileri 8-10 yıldır endüstriyel denilen melanete kurban ediyorlardı emanetleri.Binbir zahmetle kazandırdıklarını elegüne veriyorlardı,verdiler,vermişlerdi.Vereceklerde.
Nasıl olsa kendileri bir damla ter akıtıp almamaıştı oraları ve ne acıydıki tüm bunlar olurken Beşiktaşlı olmalarıyla hep gurulandığımız arkadaşlarımız alkış tutuyor,kurullarda onaylıyor,dahada fazla satın diyordu.Ve yine ne acıdırki gerekirse herşey satılır diyorlardı.İsim bile ,salonlar,binalar bile.Ne kalacak acaba 10 yıl sonra elde avuçta.Hovardaca harcadıkları,borsaya açıp paraları toplayıp kaybettikleri babalarından kalmamıştı ya.Tuğlaları bile satsalar ne olacaktiki.Sadece kendi dönemleri şaaşalı olsun yeterdi onlar için.Onu bile beceremediler.Milyonlarca dolar borç 8 yılda sıfır Avrupa,bir şampiyonluk.bir kupa.Satıp savdıklarıyla ne borç ödediler,ne kupalar getirdiler üstüne borç eklediler.Buna evet diyenlerde Beşiktaşlı ne yazıkki.
Tarihimden kalanları satmayın yeter.Mazimize acı düşürmeyin.Hani herşey güzel olacaktı.Toprak kil kokacaktı,çeşme ise sadece su.İçimizden kopardınız sevdamızı,sevincimize karanlık düşürdünüz.Ama biz kuru ekmeklede en görkemli sofrayı kurarız unutmayın.Küçük tepeciklerden bakarız maviliklere.Siyah Beyaz yorgun düşlerde yaşarız birbaşına.Dudaklarımızda derbeder bir beste ,çığlıksızda bekleriz zamanı.
Üzülme sen ŞANLI TARİHİM,ŞEREFLİ MAZİM.Anılar gezinecek masumca söylenen her sözün ve başkaldırının ardında.Dile gelsede ayrılık ve özlem ,senin sevdan dünkü gibi terketmeyecek beynimi.Aslında terk ettiremeyecekler ve sevincimize karanlıkları düşüremeyecekler...
Benim maçları kaybedişimin üstünden yıllar geçti, yıllardır verilen haksız penaltıya gıkım çıkmadı, çok eleştirdi beni skor yazarları, yerden yere vurdu, onlar vurdukça ben güçlendim, kaskatı kesildim, kenetlendim benim gibilerle, KARTAL bakışlılarla.
Çok hain girdi benim içime, dünya kulübü yaptılar beni, kurumsallaştırdılar akıllarınca, yıldız oyuncular aldılar, başarı için her yol mübah dediler, bense bakmadım skor tabelasına, RUHTUR dedim onlara önemli olan, yılmaz savaşçısı oldum doğru bildiğim yolun.
Hep belden aşağı vurdular, arkamdan iş çevirdiler, kendileri gibi olmamı istediler, kirli oyunlarına alet olmadığım için azsınız dediler, nerede şampiyonluklarınız, nerede kupalarınız dediler, ben ŞEREFLİ İKİNCİYİM dedim, azız ama özüz dedim.
Yuvamın üstüne pahalı pahalı kafesler yaptılar, sandılar ki müşteriyiz, sandılar ki paralarıyla, pahalı içkileriyle oturup ahkam kesecekler, biz de boyun eğip, kaçıp gideceğiz, cevabım sert oldu onlara, sizin viskinize karşılık benim maçtan once içtiğim ucuz şarabım, sizin pahalı kafesinize karşılık benim tribünde hiç oturmadığım koltuğum var dedim. Ne müşteriyim ne seyirci ben TARAFTARIM diye haykırdım onlara.
Çok küfür ediyorsun dediler, herşeye karşısın dediler, bu kadar muhaliflik olmaz dediler, her oyunun kuralı var dediler, oyunu kuralına gore oyna, düzene uy sen de bizim gibi ol dediler, Asını gösterdim duvarda bir maç öncesi yazılan yazının, bırakın beni, çekemezsiniz bataklığınıza beni dedim, ben herşeyin karşısındayım kendimin bile, ben buyum dedim, ben HALKIM dedim.
Renkli formalarıyla evlerinden sallamaya başladılar, benim şarkılarımla bana küfrettiler, bir de yanlarına yasaları aldılar, gelemezsin dediler, ben de dedim ki onlara onbinimiz değil onbirimiz yeter, RUHUMUZ YETER.
Şimdi yeniden kuşanıyorlar kılıçlarını, evime sokmamaya çalışıyorlar beni, yıldırmaya çalışıyorlar, ne acıdır ki savunması gerekenler beni onlar da susuyor, adeta göz yumuyor kendi hesapları için, şimdi bana düşeni biliyorum, başkaldırmak zamanı, ŞEREFİMLE OYNADIM HAKKIMLA KAZANDIM deme zamanı yine.
Zaman yine geçecek, güzel günler de gelecek, kötü günler de, ama siyah beyaz atkımla ve havadaki yumruğumla ben hep yanında olacağım, çünkü ben BEŞİKTAŞLIYIM. Çünkü ben SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİM.[/QUOTE]
............................................................................................................................
[url]http://www.voborsa.com/forum/attachment.php?attachmentid=8729&stc=1&thumb=1&d=1365672033[/url]
Sayın üstadım burdaki 5 bizim şu an devam ettiğimiz a bunun tabiiki 2 aşaması daha var..1. aşaması bitmek üzere.2.aşama tamam olunca a sonlanacak...''c''yi de anladık.ta; şu ''b'' var ya burda son grafiğine göre 50-60 puan fark var...bu grafı 11 nisanda atmışsın...hangisi güncel b olarak...teşekkürler
[quote=aliveli;445754]şimdilik dönmüşe benziyor.mum olarak düzeltme yükselişinin ün yüksek mumu.1488.
şahsi fikrim:
bu yeniay içerisinde 1410-1425 aralığında yükselen dip yapıp mayıs dolunayına 1450-60 ta tepe yapacaz altında.[/quote]
[quote=aliveli;444426][URL="http://bit.ly/c25MCx"][IMG]http://j1304.hizliresim.com/18/t/mfjp8.png[/IMG][/URL]
bakalım bu sefer trend değişecekmi?[/quote]
[quote=aliveli;444514]ikisi bir arada...
kolalı jelibon tadında..
çocukken ne yerdem yaw...brv[/quote]
aliveliden masallar...lelele
5 yıl emek verdim tanımadığım en az 3 kişiye dikkat en az 3 kişiye bu işi öğretim
Parayla pulla ogrenemezler idi.
Jelibon in Cevahir.
Kabak dolunay tepe yatay aşağı yeni ay dip
Elbette en dibe göre yükselen dip olacak
10 Mayıs 72 saatler dibi alım fırsatıdır altında
Bugün 9 Mayıs kapitülasyona dikkat.
Jel.
Pencere 15 ine kadar açık.
Jel.
Tu kaka jelibon.
YaZdıklarım altın ve gümüş için
Endeks papatya 13 Mayıs bakacak Pazartesi duruma.
Kel.
[quote=jelibon;446532]5 yıl emek verdim tanımadığım en az 3 kişiye dikkat en az 3 kişiye bu işi öğretim
Parayla pulla ogrenemezler idi.
Jelibon in Cevahir.[/quote]
Allah razı olsun patron senden.trade de farklı bir bakış açısı öğrettin bana.farklı ne kelime hiç bilmediğim birşeyi öğrettin bana.yeniay dolunay..tekrar teşekkür ederim.+.
[QUOTE=jelibon;446536]YaZdıklarım altın ve gümüş için
Endeks papatya 13 Mayıs bakacak Pazartesi duruma.
Kel.[/QUOTE]
pAPATya nın açılımı ne acaba? fal gibi aşağıda-yukarıda gidebilir mi demek?
[QUOTE=sungur;446585]pAPATya nın açılımı ne acaba? fal gibi aşağıda-yukarıda gidebilir mi demek?[/QUOTE]
2009 Şubat senın buraya üyelik tarıhın
4 yıl sonra bu soruyu sorman
Enteresan
Evet fal gıbı ya aşağı ya da yukarı gıder
Ya aşağı ya yukarı
Sen 17 Kasım'dan berı nerdeydın?
Jel.
Bügün 10 Mayıs 2013
Alayı enayu
Kerhanede
sp en yüksek kapanışda
13 Mayıs
Papatya
Alayına gider
Kel.
[QUOTE=jelibon;446588]2009 Şubat senın buraya üyelik tarıhın
4 yıl sonra bu soruyu sorman
Enteresan
Evet fal gıbı ya aşağı ya da yukarı gıder
Ya aşağı ya yukarı
Sen 17 Kasım'dan berı nerdeydın?
Jel.[/QUOTE]
ben bizim borsa yı izliyorum. papatya -öküzsel -.. cidden ne demek öğrenmek için sordum. s-p şimdilik beni ilgilendirmiyor.
geriye doğru binlerce mesajdan bulmam da zor.
cevap ta yazmayabilirsiniz. bist ten bahsettiğiniz için ilgimi çekti sordum.
Evet daha dönemedim bu gece geç saatte dönerim yarın akşam kendime gelirim.
Alt derece bir 4 de uğraşı devam ediyor, arkası 5 gelecek sıpada.
13 mayısa 4 ü koyarsak 5 yukarıya devam ederiz.
Jelibon.
Altında 13XX den sıçrama 4 yukarıdır.
25 dolunayda görülen tepe 4 ün tamamı mı? Yoksa sadece A yukarısımı?
10 mayıs cuma idi, yeni aydı.
Eğer 15 ine sürecek pencere yani 10 uyla 15 i dipse 25 dolunaya yukarı gidersek geçen 25 dolunaydan 10-15 yeni aya B aşağı bitecek ve C yukarı başlayacak ve 25 dolunaya sürecek.
Eğer 10-15 inde görülern dip seviyeleri 10-15inde pencere bittikten sonra dip alçaltırsa 4 taa geçen 25 inde bitmiş demekdir ve 5 aşağıdayız demekdir. O halde asla 10-15 inden sonraki dip alçaltma da asla yeni long olunmaz.
Piyasa 10-15 inde kapitilasyona dikkat longdur altında ama 10-15 inden sonraki dip alçaltma KATİ STOPTUR.
Salı gece bakarız.
Jelibon.
[QUOTE=sungur;446616]ben bizim borsa yı izliyorum. papatya -öküzsel -.. cidden ne demek öğrenmek için sordum. s-p şimdilik beni ilgilendirmiyor.
geriye doğru binlerce mesajdan bulmam da zor.
cevap ta yazmayabilirsiniz. bist ten bahsettiğiniz için ilgimi çekti sordum.[/QUOTE]
Cevap yazmak tabii ki isterim Sevgili Sungur ancak binlerce mesajı iki satıra indirmek benim için de zor.
13 mayıs papatyadır ewe etiket atar, attığı etiket yükselen dipse yukarı gider, tepeyse aşağı gider.
Jelibon.
[QUOTE=jelibon;446679]Evet daha dönemedim bu gece geç saatte dönerim yarın akşam kendime gelirim.
Alt derece bir 4 de uğraşı devam ediyor, arkası 5 gelecek sıpada.
13 mayısa 4 ü koyarsak 5 yukarıya devam ederiz.
Jelibon.[/QUOTE]
Üstad;
Şu anki görüntü papatya 3e etiket atacak gibi duruyor....3 olursa ne olur üstad..papatya bozulmaz bence....3 olur sadece..ama bir yere koyar etiketini değil mi,,,
Ama papatyanın seviyom açması için bir bahane ile 4 yapması arzumuzdur..
[QUOTE=jelibon;446682]Altında 13XX den sıçrama 4 yukarıdır.
25 dolunayda görülen tepe 4 ün tamamı mı? Yoksa sadece A yukarısımı?
10 mayıs cuma idi, yeni aydı.
Eğer 15 ine sürecek pencere yani 10 uyla 15 i dipse 25 dolunaya yukarı gidersek geçen 25 dolunaydan 10-15 yeni aya B aşağı bitecek ve C yukarı başlayacak ve 25 dolunaya sürecek.
Eğer 10-15 inde görülern dip seviyeleri 10-15inde pencere bittikten sonra dip alçaltırsa 4 taa geçen 25 inde bitmiş demekdir ve 5 aşağıdayız demekdir. O halde asla 10-15 inden sonraki dip alçaltma da asla yeni long olunmaz.
Piyasa 10-15 inde kapitilasyona dikkat longdur altında ama 10-15 inden sonraki dip alçaltma KATİ STOPTUR.
Salı gece bakarız.
Jelibon.[/QUOTE]
abi bullish döngü için .. dolunaylar dip yeni aylar tepe dönüşü nası olacak .. yani .. şuan bearish döngüdeyiz ve en son 25 nisan dolunayı tepe aldık . şuan mayıs yeni ay net değil . bu yeniay tepe çıkarsa mayıs 25 dolunayına dipte tüm düzetmeyi bitirme ihtimalimiz oluşabilirmi ..
Dün 13 mayıs 2013.
PAPATYA.
Sp endeksi 2009 martından beri en yüksek kapanış değerinde.
Çok az farkla gün içinide yeniledi.
Papatya ana dalgaya gelmedi gibi gözüküyor.
Herşeye rağmen bizim için papatya ewden önceliklidir. Dünden sonra gelmeyecek kapanış yükseğini dikkatli takip edin. 13 mayıs kapanış yükseği kalmasın.
Ewde ise şu anki görüntü ya 4 düşüş 335 yatay yapıyor ya da 5 e geçtik.
Unutmayın bu son 4 bitince ya da bittiyse son 5 yukarı a yı bitirecek ve haftalar sürecek b düşüş başlayacak.
Burada ilk bakılacak şey 13 mayısın kapanış yükseği kalıp kalmayacağı, 13 mayıs doğru tespitlerimizle bir kaç yolda yanlış ew versekde teyidlenemeyen satlarla ve vix al sinyalleriyle bizi yukarı yönde kolayca taşıdı. 13 mayısdan sonra bunun garantisi yok. İsterizki 13 mayıs ana dalganın tepesine gelsin ancak 5 dalgaya değil 3 dalgaya ulaştığımız graftan net anlaşılıyor.
Ya bizi buralara getiren 13 mayıs papatya işe yarayacak ya da pas geçecek, bakılması gereken 13 mayıstan sonra kapanış yükseği varmı yokmu?
Jelibon.
Altında elde 10 mayıs yeni ay tam gününde dip var. Bir önceki 25 tepe olduğundan 10 mayısa düşüş kolayca çözüldü. Şimdi normali ayu döngüde 15 gün artmak, döngüler fiyatın önüne geçemez, fiyat kural koyandır, pencere bitimiyle 10-15 yani 10 +72 saatten sonra fiyat çıldıracak. 25 72 saate çıldırdığı yönde olun. 10 mayıs dibi kati longcu stopudur, her zamanki gibi şakası yok.
Jelibon.
[QUOTE=indr-jel;446719]Üstad;
Şu anki görüntü papatya 3e etiket atacak gibi duruyor....3 olursa ne olur üstad..papatya bozulmaz bence....3 olur sadece..ama bir yere koyar etiketini değil mi,,,
Ama papatyanın seviyom açması için bir bahane ile 4 yapması arzumuzdur..[/QUOTE]
Bana göre dünkü geçen haftadan hafif yüksek tepe 3 değil, 3 geçen haftaki tepe, dünkü spdeki az yukarı 4 ün b yukarısı, c aşağı ile düşecez ve sonra 5 gelecek.
Bu durumda bizi buralara getiren papatya 13 mayıs ana dalgaya gelmemiştir. Ancak şu hak saklı kalsın papatya ewden önemlidir, 13 mayısı ileride kapanış bazında geçmeyen her türlü durum da papatya kalır ew değişir. Zaten 13 mayısı kapanış bazında geçersek 13 mayısın anlamı kalmaz.
Jelibon.
[QUOTE=selçuklu;446752]abi bullish döngü için .. dolunaylar dip yeni aylar tepe dönüşü nası olacak .. yani .. şuan bearish döngüdeyiz ve en son 25 nisan dolunayı tepe aldık . şuan mayıs yeni ay net değil . bu yeniay tepe çıkarsa mayıs 25 dolunayına dipte tüm düzetmeyi bitirme ihtimalimiz oluşabilirmi ..[/QUOTE]
Tüm düzeltmeyi bitirirmi onu ben bilemem de dediğin olup yeni başlayacak döngü 25 nisan dolunaya satarsa 10 nisan 72 saatler alçalan tepe olmuş olup iki döngü satış olmuş olur. Sonucunda tüm düzeltme bitmiş olurmu bilmem, ancak sonuçta istebilen ve bullish döngüye geçmek için gereken dediğin gibi dolunayların tepeye değil dibe gelme durumudur.
Pencere bitince yani 10-15 den sonra dip alçaltma 25 ine düşüş demekdir.
Pencere bitince yani 10-15 den sonra tepe yükseltme 25 ine yükseliş demekdir.
Her döngüde dikkat her döngüde dipse tepeye gidiş %70 ihtimal, döngünün çalışmama durumu ise %30 ihtimaldir.
Jelibon.