-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;359410]hilmi abi bu formül hoş gibi yani bende düşündüm vaktiyle bunu ama şöyle bir sorun var burada 75.000 vadelide X puan ı mesela 350 puan alalım bu kabaca %0,5 lik bir harekettir ama 35.000 vadelide X puanı 350 puan alırsak bu %1 lik harekettir.yani bir noktada sistem 0,5 ile poz kapatırken diğerinde %1 ile kapatacak.bu da çok ciddi bir % sel fark.
bu nasıl çözülür bilmem.[/QUOTE]
puan 200-300 puan olarak değilde roc kullanılırsa % olarak bulunulabilir. endex düşşede yukselsede o zaman farketmiyor
-
[quote=hilmi;359409]Teşekkürler...
Sorumu açıktanda sorabilirim, katkıda bulunan veya yararlanan olabilir.
MS de geçenlerde bir deneme yapmak istedim fakat yapamadım.
Mantık şu; yatayda birkaç kez çarpılıp sonra trend yakalansa sonuç nasıl olur?
Kısa Kapat Uzun aç: Belirli bir dipten X puan yükselince alınacak ve tutulacak. Kısa işlemden sonraki en küçük dipten X puan yükseldiğinde tekrar uzun alınacak.
Uzun Kapat Kısa aç: Uzun pozisyon açıldıktan sonra görülen en yüksek tepeden Y kadar düşünce.
PREV fonksiyonu ile yapmayı denedim fakat bir türlü istediğim işlemi yapmadı. Sanırım bir yerde eksik yada fazla yapıyorum.
Kesinlikle acelesi yoktur, en müsait zamanınızda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Selamlar Saygılar[/quote]
selam türkoğlu ve hilmi bey,
iyi de dip ve tepeyi nası bilecezki?
anladığım kadarıyla sabit bir günlük değer istiyorsunuz,formüller topiğinde PC diye bi sistem vermiştim dünkü pivotu kullanan...
o daha iyi olabilir...üstünde long altında kısa...
-
[QUOTE=hilmi;359411]İşe yararmı yaramazmı, dediğin şeyler sorun olurmu denemeden bilemeyiz.
Elle ben bakıyorum sanki işe yarayacak gibi fakat MS de test edip X Y miktarları belirlemeden birşey diyemem.
Sizin yazdığınız sorunu X puanın tamamını veya bir kısmını % cinsinden yazarak cözülebilir.[/QUOTE]
söyle yassam uygun olurmu roc(C,1,%) >0.45 kapanış bi önceki kapanışdan
0,45 yukarda ise al tersi sat formülün içine ilave edilebilir.
-
evet birde böyle bir sorun var pozisyona nereden girecek? hangi dibe tepeye göre X puan aşağı veya yukarı diyecek? ya geriye dönük barlara bakacak 3 bar önceki dibin X puan altı veya üstü diyecek ya da günlük pivota göre v.s. karmaşık biraz durum.
[quote=saraylı;359413]selam türkoğlu ve hilmi bey,
anladığım kadarıyla sabit bir günlük değer istiyorsunuz,formüller topiğinde PC diye bi sistem vermiştim dünkü pivotu kullanan...
o daha iyi olabilir...üstünde long altında kısa...[/quote]
-
[quote=saraylı;359413]selam türkoğlu ve hilmi bey,
o daha iyi olabilir...üstünde long altında kısa...[/quote]
mesela dünkü pivot 76.725 şu anda bunun üzerinde long olmalıyız şu anda..
ve bu değer akşamdan belli...
bu sabit değerin yanınma bi adet de trend yönünü gösteren bir tg konabilir,mesela, MACD...
macd 0 ekseni üzerindeyse ve pivot üzerindeysek uzun gibi....saattlikte....
-
bişi itiraf edeyim,
benim şu anda uyguladığım sistemim de bu dediğimin biraz daha geliştirilmiş halidir...
nerden bildiniz yaw??
içinize doğmuş vala...
:..:
-
[quote=oguzhan;359414]söyle yassam uygun olurmu roc(C,1,%) >0.45 kapanış bi önceki kapanışdan
0,45 yukarda ise al tersi sat formülün içine ilave edilebilir.[/quote]
Oğuz kaan patron nazarında, tüm yiğitlere ve yiğidelere gıyabında tünaydın.
Patron::::
Şöyle bir fiyat gareketi düşün. Önceki bara göre değişimler +0.50, -0.60, +0.50, -0.60, +0.80, -0.90 filan::::::
yani her sistemi böyle kertenpereye getirecek fiyat senaryosu yazılabilirde, 0.45 sabiti görünce kertenpereyi hayal etmesi daha kolay oluyor..:::
-
selamün aleyküm ağalar...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
-
[QUOTE=saraylı;359413]selam türkoğlu ve hilmi bey,
o daha iyi olabilir...üstünde long altında kısa...[/QUOTE]
Abi 5 yıllık sürede ilk işlem önemli değilki.
Örneğin bu sabak 9 bar kapanışı ile uzun açtık.
Şimdi bu sabahki 9 barından itibaren görülen en yüksekten Y puan düşünce uzun kapanacak ve kısa açılacak.
Kısa açılıncada kısa açılan bardan itibaren görülen en düşükten X puan yükselince uzun açılacak.
Döngü bu şekilde devam edecek.
Pivot ile işlem yapmakta bir yol fakat uzun vadede beni tatmin etmedi.
Bu dediğim işe yararmı bilmiyorum, bir benzeri most ile yapılıyor ve pek güzel değil.
Sadece deneyip görmek istiyorum.
Böyle bir sistem yazılabilirmi, prev bu iş için uygunmu ?
Sorum bu ?
Yoksa sürekli birşeyler deniyorum ve çoğu zaman geçirmekten başka işe yaramıyor...
-
[QUOTE=Astatin;359420]Oğuz kaan patron nazarında, tüm yiğitlere ve yiğidelere gıyabında tünaydın.
Patron::::
Şöyle bir fiyat gareketi düşün. Önceki bara göre değişimler +0.50, -0.60, +0.50, -0.60, +0.80, -0.90 filan::::::
yani her sistemi böyle kertenpereye getirecek fiyat senaryosu yazılabilirde, 0.45 sabiti görünce kertenpereyi hayal etmesi daha kolay oluyor..:::[/QUOTE]
Patron 0.45 şi örnek olsun diye yazdım yani hesaplanmış bi şey değil.
-
[quote=oguzhan;359424]Patron 0.45 şi örnek olsun diye yazdım yani hesaplanmış bi şey değil.[/quote]
yok patron ben de 0.45 e takılmış değilim :o sabit sayı görünce kertenpere kurasım geldi, hani sistemler bu aralar çok çarpılıyorya o açıdan
-
[quote=hilmi;359423]Abi 5 yıllık sürede ilk işlem önemli değilki.
Örneğin bu sabak 9 bar kapanışı ile uzun açtık.
Şimdi bu sabahki 9 barından itibaren görülen en yüksekten Y puan düşünce uzun kapanacak ve kısa açılacak.
Kısa açılıncada kısa açılan bardan itibaren görülen en düşükten X puan yükselince uzun açılacak.
Döngü bu şekilde devam edecek.
Pivot ile işlem yapmakta bir yol fakat uzun vadede beni tatmin etmedi.
Bu dediğim işe yararmı bilmiyorum, bir benzeri most ile yapılıyor ve pek güzel değil.
Sadece deneyip görmek istiyorum.
Böyle bir sistem yazılabilirmi, prev bu iş için uygunmu ?
Sorum bu ?
Yoksa sürekli birşeyler deniyorum ve çoğu zaman geçirmekten başka işe yaramıyor...[/quote]
hilmi bey bunu gözle de yapabilirsinnn,
her saat başı 9 saatlik bar için en yüksek ve en düşüğü zaten görüyorsun,en yükseğin misal 200 puan altında kısa ve en düşüğün misal 250 puan üstünde uzun kalırsın...
ama bu sistemin çok verimli olcağını düşünmüyorum,çünkü:
BRS diye uygulamasını verdiğim sistem bunun benzeri ve volatilite hesapları da dahil edilmişi idi,maalesef terkettim...
ayrıca tarzıma da uygun olmadı...:o
çünkü volatilite yokken sistem bi türlü işlem yapmıyordu ve çok terse düşüyordu....
dediğiniz sistemde x ve y miktarını muhtemelen opt ile bulacaksınız,dalganın bi yerinde çöok iyi giderken diğer başka yerinde değişecektir...
-
sizi gidi tatilciler sizi :)
-
[quote=saraylı;359416]mesela dünkü pivot 76.725 şu anda bunun üzerinde long olmalıyız şu anda..
ve bu değer akşamdan belli...
bu sabit değerin yanınma bi adet de trend yönünü gösteren bir tg konabilir,mesela, MACD...
macd 0 ekseni üzerindeyse ve pivot üzerindeysek uzun gibi....saattlikte....[/quote]
demin dediğim sistem aşağıda görntüsü:
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/820/86381640.jpg/"][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/3141/86381640.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL]
-
[quote=saraylı;359433]demin dediğim sistem aşağıda görntüsü:
[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/820/86381640.jpg/"][IMG]http://img820.imageshack.us/img820/3141/86381640.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL][/quote]
macd şu anda olduğu gibi 0 ekseni üzerindeyse ve dünkü pivot üzerindeysek uzun oluyoruz,eğer pivot altına düşersek yine ya uzun kalıyoruz ya da isteğe bağlı olarak uzunları kapatıp flat okluyoruz...yeni sinyal bekliyoruzz...
macd ni sıfır eksenini de yukardaki gibi daha geniş yapabilirsiniz,esnek bi sistem yani...tam mekanik değil...
zaten Mekanik Newton dan kaldı,artık kuantumlusu varrrr...::::::
-
[QUOTE=saraylı;359427]hilmi bey bunu gözle de yapabilirsinnn,
her saat başı 9 saatlik bar için en yüksek ve en düşüğü zaten görüyorsun,en yükseğin misal 200 puan altında kısa ve en düşüğün misal 250 puan üstünde uzun kalırsın...
ama bu sistemin çok verimli olcağını düşünmüyorum,çünkü:
BRS diye uygulamasını verdiğim sistem bunun benzeri ve volatilite hesapları da dahil edilmişi idi,maalesef terkettim...
ayrıca tarzıma da uygun olmadı...:o
çünkü volatilite yokken sistem bi türlü işlem yapmıyordu ve çok terse düşüyordu....
dediğiniz sistemde x ve y miktarını muhtemelen opt ile bulacaksınız,dalganın bi yerinde çöok iyi giderken diğer başka yerinde değişecektir...[/QUOTE]
Abi bu dediğim işi ben merak ediyorum.
İşlem barından sonra en yüksek veya en düşük MS nasıl de nasıl yazılır, nasıl test edilir ?
Bu mümkünmü ?
prev komutu ne işe yarar ?
-
[quote=hilmi;359436]Abi bu dediğim işi ben merak ediyorum.
İşlem barından sonra en yüksek veya en düşük MS nasıl de nasıl yazılır, nasıl test edilir ?
Bu mümkünmü ?
prev komutu ne işe yarar ?[/quote]
düşüneyim birazz...:(
-
hala vob 30 kontratlarına sıcakh bakmıyorum gari ::: sabur ve sabur seçimden sonraya kalabilir işlemlerim:::
-
[quote=hilmi;359436]Abi bu dediğim işi ben merak ediyorum.
Bu mümkünmü ?
prev komutu ne işe yarar ?[/quote]
prev komutu,ordaki data array in bir önceki değerini alır,ama burda kullanmaya gerek yok bence...
burda saatlik yüksek ve düşüğü bulup ta yükseğin x kadar altı ve düşüğün y kadar üstünü bulup ta bu x ve y yi opt eden bir kod lazımm...
dur bakalım??:::
-
[quote=fXci;359438]hala vob 30 kontratlarına sıcakh bakmıyorum gari ::: sabur ve sabur seçimden sonraya kalabilir işlemlerim:::[/quote]
sn fxçi arada vakit buldukça mental ve sibop un dolar sinyallerini yaınlar mıısnız ?
-
[QUOTE=saraylı;359440]prev komutu,ordaki data array in bir önceki değerini alır,ama burda kullanmaya gerek yok bence...
burda saatlik yüksek ve düşüğü bulup ta yükseğin x kadar altı ve düşüğün y kadar üstünü bulup ta bu x ve y yi opt eden bir kod lazımm...
dur bakalım??:::[/QUOTE]
prev bir önceki değeri alıyorsa eksi ref den ne farkı var ?
-
[quote=saraylı;359440]prev komutu,ordaki data array in bir önceki değerini alır,ama burda kullanmaya gerek yok bence...
dur bakalım??:::[/quote]
saatlik yüksek ve düşüğü alırsak 9 bar oluyo,çok karışık oluyo...
5' lıkta onun yerine saatbaşları olarak 2 saatlik dönemleri alalım ,yani:
saat:
10.00.......12.00........14.00........16.00
günde 4 farklı sabit anda, 2 farklı yatay çizsin: yüksek ve düşük..
yani saat 12.00 de çizeceği misal: 10.00 dan 12.00 ye kadar olan sürenin en yükseği ile en düşüğü ossun...
ilkönce bunu yazayım da...:::
-
bir günde toplam 8 yatay yani oluyo..;)
-
sa ağalar:)
Herkeze bol kazançlı bir hafta olsun...
Macide 5-10-15-20-30 dk lık periyodlarda al sinyalinde..
60 lıkda henüz al virmedi..
Full longlarla yola devam...78000 üzerinde müsait biyerde inecek var:)
-
Pala sana sesleniyim bide, haftabaşı klasiği ossun
Nooldu?????
78000 üzerine atmaya g...t.n yimedi heral .kom
-
[QUOTE=saraylı;359444]bir günde toplam 8 yatay yani oluyo..;)[/QUOTE]
Selamlar..+.+. Palayı yataga bagladım..
Kırbacımı arıyorum..:p:p
:dü::dü:
-
[quote=hilmi;359442]prev bir önceki değeri alıyorsa eksi ref den ne farkı var ?[/quote]
prev birbirini takip edip tekrar eden olaylarda kullanılıyor,halbuki ref- tek bir değeri işaret eder...
prev mesela ema hesabında kullanılabilir,yani ema yı prev ile yazabilirsiniz ama ref - ile yazamayız...
ama şu anda prev le işimiz yok...:::
-
[quote=Jean_Luc_Godard;359448]Selamlar..+.+. Palayı yataga bagladım..
Kırbacımı arıyorum..:p:p
:dü::dü:[/quote]
selamlar,yaw bu kadının adını yine unuttum,hehehe
neydi Jean......kom
-
[QUOTE=saraylı;359450]selamlar,yaw bu kadının adını yine unuttum,hehehe
neydi Jean......kom[/QUOTE]
Jean Seberg....brv.brv
:p
Eski kedigillerden Kara panter üyesi..:)
-
[quote=saraylı;359443]saatlik yüksek ve düşüğü alırsak 9 bar oluyo,çok karışık oluyo...
5' lıkta onun yerine saatbaşları olarak 2 saatlik dönemleri alalım ,yani:
saat:
10.00.......12.00........14.00........16.00
günde 4 farklı sabit anda, 2 farklı yatay çizsin: yüksek ve düşük..
yani saat 12.00 de çizeceği misal: 10.00 dan 12.00 ye kadar olan sürenin en yükseği ile en düşüğü ossun...
ilkönce bunu yazayım da...:::[/quote]
[quote=saraylı;359444]bir günde toplam 8 yatay yani oluyo..;)[/quote]
YUKARDA DEDİĞİM 2 SATLİK DÖNEMLERİN EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜKLERİNİ VEREN KOD AŞAĞIDA,5' LIK GRAFİKTE GEÇERLİ,VADELİDE....
H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1000,HHV(H,10));
L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1000,LLV(L,10));
H2st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1200,HHV(H,24));
L2st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1200,LLV(L,24));
H3st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1400,HHV(H,24));
L3st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1400,LLV(L,24));
H4st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1600,HHV(H,24));
L4st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1600,LLV(L,24));
H1ST;L1ST;H2ST;L2ST;H3ST;L3ST;H4ST;L4ST
-
[quote=Se_M;359441]sn fxçi arada vakit buldukça mental ve sibop un dolar sinyallerini yaınlar mıısnız ?[/quote]
mental
[IMG]http://img836.imageshack.us/img836/8915/mentalusd.png[/IMG]
-
[quote=saraylı;359452]YUKARDA DEDİĞİM 2 SATLİK DÖNEMLERİN EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜKLERİNİ VEREN KOD AŞAĞIDA,5' LIK GRAFİKTE GEÇERLİ,VADELİDE....
H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1000,HHV(H,10));
L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1000,LLV(L,10));
H2st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1200,HHV(H,24));
L2st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1200,LLV(L,24));
H3st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1400,HHV(H,24));
L3st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1400,LLV(L,24));
H4st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1600,HHV(H,24));
L4st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=1600,LLV(L,24));
H1ST;L1ST;H2ST;L2ST;H3ST;L3ST;H4ST;L4ST[/quote]
her satırın sonundaki değerler nedense ayrı çıkmış onları birleştirin yani 10 ve 24 olcak hepsi,alla alla...
-
yemek yeyip geliyorum,az müsaade...:::
-
78 bin üzerine çıkılmadıkça piyasa güven vermeyecek gibi ?
bugün ilk bar kapanışından beri long ta sistem..
bir önceki sinyal 76925 short tu ve para yapmadı..
-
[quote=bull market;359447]Pala sana sesleniyim bide, haftabaşı klasiği ossun
Nooldu?????
78000 üzerine atmaya g...t.n yimedi heral .kom[/quote]
az sabır :..:
-
[QUOTE=unlimitted;359460]az sabır :..:[/QUOTE]
Unlimit, şu karşılıklı işlemleri kim yapıyür biliyonmu? sen bilirsin diye sordum, ister özelden cevap yaz, ama okunuyomuş mesajlar nunu hatun öle dediydi, napsak ki?:confused:
Habarımız olmadan olunca tadı kaçıyo yaw:o
-
İşte haftalık tl bazlı 30 grafiği yeniledim, ellİot sayıyoz heralde:)
iii oluşması için i tepesini geçmesi lazım, emme biraz zor, haftalığa göre belki bu hafta ani bir 81000 ler ziyaret edilebilir gibi duruo:)
[IMG]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/6/7000.jpg[/IMG]
-
[quote=bull market;359462]Unlimit, şu karşılıklı işlemleri kim yapıyür biliyonmu? sen bilirsin diye sordum, ister özelden cevap yaz, ama okunuyomuş mesajlar nunu hatun öle dediydi, napsak ki?:confused:
Habarımız olmadan olunca tadı kaçıyo yaw:o[/quote]
kulağıma bişeyler geldi... hazırlıklar tamamlanınca papa corli berlini yapacaklar diye duydum .lelele
-
[QUOTE=unlimitted;359465]kulağıma bişeyler geldi... hazırlıklar tamamlanınca papa corli berlini yapacaklar diye duydum .lelele[/QUOTE]
Hımmm, tamam oldu, çerez olmayalımda:o
-
Grafik atamıyorumda! İndikatörlerim ve sistemim alda lakin belirlenen pivotların üstüne çıkamıyor oraları zorlayınca pivot bir üste geliyor! Bu durumlarda işkillenirim AGA pozisyon almam!