[url]http://www.usdebtclock.org/[/url] .dng.dng.dng
Printable View
[url]http://www.usdebtclock.org/[/url] .dng.dng.dng
spot 78,4 varr
78,00 var
77,700 var
76,6 var....?
[quote=kayahan;328866]BALTIC DRY INDEX
1.186,00
% -3.89 :dü::dü::dü:
[URL]http://www.naftemporiki.gr/markets/quotegraph.asp?id=.BADI&ctime=1Y&cperiodicity=D&cstyle=L[/URL][/quote]
bizde de olabilir mi acaba ki acabaaaa
:dü:xu30 spot hedefler
% 23 : 76600
% 38 : 67700
% 50 : 60
% 618 : 52800
40.340?
garanda ayi stratejisine uygun olasi hedefler % 38: 6.48 %50 5.68 %618 477
işc 4,88
gar 7,10
bugün ...
Spanien: Arbeitslosenquote steigt in Q4 auf 20,33% von 19,79% im Vorquartal.
ispanyada işşizlik 4. çeyrekte % 20.33 *e yükseldi.
3.çeyrekte % 19.79 idi.
kimse yokmu ki...
burda herşey orjinal...
gel vatandaşş..
boz dayı kızma..
sen yoksun diye..
boşluk dolduralım dedik bulmacanın
63,1 ve 76,6 son benim için
63,800 ve 78,00 uzun oldum...
geçenki gibi çarpılmaya niyetim yok...
olsun 63,100 76,800 önemli değil...
şimdi uzuuun bir yeşil 80,500 hadi pala sana kanım ısındı..sevmeye başladım kereeta
şu an boz dayımın yerine temsil edebiliyorsak ne mutlu...
teşkür edende yok arkadaş.
78,300 ü kırarsak bırakın kara cumayı kara hafta gelebilir. Trend desteği ordan geçiyor. Ordan verilen tepki çok cılız kaldı. Operasyonu öğle arasında yapacaklarını düşünüyorum, ama yönü konusunda kararsızım..
s.a...
gençler ve kendini genç hisseden moruklar..
pivot..78.600.............
Günaydın abi, hoşgeldin
spot 2 defa 77,600-77,700 gösterir, uzuuuna geçeriz gibi,
ben cahilim pala beni rakip görüpte,,uğraşma benle,,,ben cidden bi şe bilmem, burası beni iştaha getiriyor...
bide yazan olmayınca...
boz dayım baktıkça güler artık..acemice yazılarıma,,,
pala bana bakıp işlem şeettiriyorsa,,,gerçekten bunak derim,,
palaya zarf atıpta yutturabilirsm bana kocaman bir BRAVO...
iştaha geldim...
palayı kızdırmaya geldim,,
ben kimim de ...
dayımın yerini doldurmaya geldim
dayı hoş geldin....
ben köşeme...
sen başköşeye,,,
motorum soğusun...
laf edersem vur kafama...
dayı ben adam oluyom galiba...
senin sayende...
dün yeni şort açıldı..bugünkü resim şort açamın pala olduğunu söylüyor...
o zaman MC...saati önemli........
tahsilat zamanı......
kanka açgözlüdür..tanırım...
[quote=boz ayı;325340]bu 3 rakkamı not alınız..............
tek rakkam her endekse.......bunak ihtiyardan....
[B]100 endeks.........64.650........[/B]
[B]30 endeks...........82.300...[/B]
[B]vob....................83.100...[/B][/quote]
[I]17 ocak tarihindeki gönderim....[/I]
[I][B]benim yol haritam....önemli...[/B][/I]
[I]ben cumadayken siz düşünün..yukardaki rakkamlar destek mi.?direnç mi?[/I]
[I]ne yapmalıyız.???[/I]
[I]sonra konuşuruz inşallah....unutmayın bugün haftalık kapanış olacak..[/I]
[I]bugün ve p.tesi özel günler....ya tamam..ya devam......:cool:[/I]
[URL="http://img713.imageshack.us/i/vob30gnlk.png/"][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/228/vob30gnlk.png[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL]
Selamlar Boz Ayı ve herkeze. Sürekli giremiyorum, kısaca bir grafik analiz paylaşıp işime döneyim tekrar. 1 yıldır takip ettiğimiz yükselen kanal çatırdamak üzere. 79000 seviyesinde bu kanalın desteği var. Bir kaç gün hacimli bir şekilde bu seviyenin altında kalmamız buranın kırıldığı sinyalini verir. Bu durumda ilk hedef 75 bin seviyesi ve kısa-orta vade 70 bin. Ayrıca 92 seviyesinden gelen düşen kanalımız bu aşamada bize yön gösterici olacak.
Diğer önemli bir nokta ise EMA'lar. 30 günlük EMA 100 günlük EMA'yı aşağı kesmek üzere. Bu durum 2009 nisan tarihinden bu yana ilk olacak. Eğer keserse ve 2-3 gün 100 günlüğün altında kalırsa düşüş için ciddi teyid olur.
79000 seviyesinde tutunursak 83000 seviyesine doğru bir atak gelebilir.
Fakat not artırımı vs gibi bir haber olmaz ise kısa-orta vadede 92 bin seviyesinden gelen düşüş kanalının içinde hareket edeceğiz.
eğer üstüne atamazsak dirençtir, öyle görünüyor..
dayı bence çarpacağı kadar çarptı...
şimdi daha da düşer diyerekten herkesin malı kendine vermesini bekliyor...
depoyu doldurnca kaç kaç yapacak,,arkasından kimse de yetişemez...
ta ki depo bitine kadar...
[quote=SEREN I;318894][I][B]80.300[/B]..den longlar yeni sahiplerine teslim edildi...FLATT....[/I]
[I]fırsat gelene kadar[B].......bar analisti pusuya yatar......[/B][/I]
[B][I]şimdi ara piyasaya giriyoruz....ara piyasada bar analisti İZLER....[/I][/B]
T..C[/quote]
[quote=boz ayı;319313]92.000 lerden başlayan şort trademiz...77.000..lerden long tradeye ..şimdide day tradeye döndü....
uzun ve yorucu bir yolculuktu...bereketli oldu...güzel puan aldım...şimdi pivotlarla
day trade zamanı....son bir ayda bu yaşımda bilmeme rağmen yapmadığım ancak
yapmam gereken tradeyi düşünüyorum...bana bu şekilde düşündüren olay bar analisti
arkadaşımızın sadece 2 haftada ve iki işlemle 13.000 puan almasıdır...
gereken yerde pozisyonda olmak..ve kuvvetli pozisyona girmek...fırsat yoksa flatt..
profesyonel kamyon söförü resmen ormanda bekliyor...gece olunca ortaya çıkıyor..
sopayı basıyor..aşırı satımda kapanıp longdanda parayı alıp kenara çekiliyor..
hamallık yapmıyor...kendisini tebrik ediyor ve izliyorum.... ben yoruldum....
belkide bundan dolayı böyle düşünüyorum..[/quote]
[quote=boz ayı;319347][B]81.400[/B] üstünde kalabilirsek/kapatabilirsek yukarda ilk hedef [B]82.450[/B] olacaktır...
topikte longçu arkadaşlar var..onları unutmayalım..[/quote]
[quote=SEREN I;321507]genelde hedef vermem....dönüşü görmeden hiç vermem....ama bu seferlik varsayım
üzerine EW..sel vereceğim....şubat vade için....
[B]84.000[/B] tepeyse hedef...[B]78.650.............[/B]
[B]84.500[/B] yeni yüksek gelirse hedef...[B]78.200....[/B]
yıl sonu kapanışı ile abartırlarsa en fazla [B]85.200[/B] beklerim...o zaman hedef [B]77.550[/B] olur.
ben söylemiyorum ..barlar konuşuyor....vade sonu olmasa yukardaki analizlere gerek
duymazdım....vade sonuna özel.....
lastik patladı şöför atladıya hazır olunuz..ben hazırım.....çıksada düşecek..çıkmasada..[/quote]
maziden....
[SIZE="4"]balon patladı.
pala çatladı.[/SIZE]
Dış ticaret açığı 10 yılın zirvesinde
28.01.2011 - 10:20
Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'nin 2010 yılı ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 11,5 artarak 113 milyar 930 milyon dolar, ithalatının ise yüzde 31,6 artarak 185 milyar 493 milyon dolar olduğunu açıkladı.Dış ticaret açığı ise yüzde 84,5 artışla 71 milyar 563 milyon dolara yükseldi.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
ekonomi striptiz yapıyor.
endekse yön veren tüm ağır kağıtlar özellikle bankalar(işc, garan, akbank) ya 21.12 de gördükleri en düşük seviyelerin ciddi altındalar yada o seviyedeler. Endeksler ise %2 civarında yukarıda.
Günlerdir, bankaların işlem hacmini düşürüp alakasız kağıtlara işlem hacmi yaptırarak endeksi canlı tutmaya çalışıyorlar. Şu bilinmeliki endeks bankalar olmadan yükselemez hele yeni zirveler yapması imkansızdır. Büyükbaşlar ellerindenki banka kağıtlarını basacak adam arıyorlar fakat bulamıyorlar.
Zaten yukarıda bahsettiğim endeks ve temel kağıtlar arasındaki korelasyonun bozulmasının nedenide budur. Bankaları cıkabilmek için abuk sabuk kağıtlarla endeksi biraz yukarı sürüp ellerindeki bankaları satabilmek için müşteri arıyorlar. Bunu yapmasalardı eğer çoktan 60 bin seviyesini boylamış olurduk. Gelen her seviyede bassalar bir günde %5 düşeriz.
Fakat bu şekilde istedikleri kadar alıcı bulmaları zor, ya adam gibi alacaklar iyice yukarı taşıyacaklar yada kol budamaya başlayacaklar. Bu tarzdaki yukarı hareketler cılız tepkilerden öteye geçemez. Kolu kesip hızlıca cıkmakda işlerine gelmiyor çünkü dövize geçişide karlı değil. Merkez elindeki tüm doları bassa yine karlı cıkamazlar. Kısaca kapana kısıldılar sanki. Aslında merkezin son hamlesi fena değildi.
[B]boz ayı[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=325340#post325340"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]bu 3 rakkamı not alınız..............
[B]vob....................83.100...[/B][/I]
[I]ne yapmalıyız.???[/I]
[B]rakkamlar dirençtir..ancak yazdığım tarihte vob..84.200 üstünde işlem görüyordu..[/B]
[B]o zaman 84.200 destek mi??..direnç mi??..diye soruyordum......[/B]
ZİRVECİLERE..........
şu anda herkes görüyor....[B]üstadlar bile......[/B]
3 rakkamın birden aşağı geçilmesi...özellikle u100 64.650 altı benim için sat sinyalidir.
64.650 altında kapanış...teyit...haftalık kapanış....işi bitirir...aslında bitmiş işi ( 92.450)
bitirir..GÖMER.....bugün kapanış..ve p.tesi teyit yeterlidir.bence.....
[quote=boz ayı;329054][B]boz ayı[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=325340#post325340"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]bu 3 rakkamı not alınız..............
[B]vob....................83.100...[/B][/I]
[I]ne yapmalıyız.???[/I]
[B]rakkamlar dirençtir..ancak yazdığım tarihte vob..84.200 üstünde işlem görüyordu..[/B]
ZİRVECİLERE..........
şu anda herkes görüyor....[B]üstadlar bile......[/B][/quote]
kisaya gectiginizi haber verseydiniz keske!:D dun ayrildiginizda longdunuz en son:rolleyes:
[quote=boz ayı;329054][B]boz ayı[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=325340#post325340"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]bu 3 rakkamı not alınız..............[/I]
[I]tek rakkam her endekse.......bunak ihtiyardan....[/I]
[I][B]100 endeks.........64.650........[/B][/I]
[I][B]30 endeks...........82.300...[/B][/I]
[I][B]vob....................83.100...[/B][/I]
[I]ne yapmalıyız.???[/I]
ZİRVECİLERE..........
şu anda herkes görüyor....[B]üstadlar bile......[/B][/quote]
boz abi ama bu rakamlar arasındaki kolerasyon bozuldu. bu rakamları değiştirir mi yoksa geçerli mi hala?
Turkıye'nın 5 yıllık cds'lerı 152,82 baz puana cıktı
[IMG]http://s3.amazonaws.com/twitpic/photos/large/231997875.png?AWSAccessKeyId=0ZRYP5X5F6FSMBCCSE82&Expires=1296215854&Signature=y5mrxEQvO8gUbq1O5sMskye3D6c%3D[/IMG]
[B]tadım yok...[/B]biliyorsunuz..içimden yazmak gelmiyor...ama bir anlamda kendimi
okuyucularıma mecbur hissettiğim için yazıyorum.....
dün akşam long olan pozisyonum şu anda şort.....64.650..aşağı geçildiği için...
bu rakkamları çok önceden yazmıştım....kırarsa acımam demiştim.........
[B]pivot trade yapıyorum...ve 64.650...yi takip ediyorum.......[/B]
[URL="http://img97.imageshack.us/i/vob30saatlik.png/"][IMG]http://img97.imageshack.us/img97/2852/vob30saatlik.png[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL]
güzel bir ters flama-bayrak. bakalım sonu nasıl tecelli edecek!
[quote=caretta;329066]kisaya gectiginizi haber verseydiniz keske!:D dun ayrildiginizda longdunuz en son:rolleyes:[/quote]
[I]bismillahirrahmanirrahim...............[/I]
[I]ALLAHIM sen bana sabır ver.......[/I]
[I]işte....maksadı ne olduğu belli ..amaç kötü....üüü[/I]
[I]istersen telefon edeyim...fax..çekeyim.....:o[/I]
[I]benim yaptığım yanlış olabilir...ben aşağı atlarsam atlayacakmısın...:([/I]
[quote=caretta;329066]kisaya gectiginizi haber verseydiniz keske!:D dun ayrildiginizda longdunuz en son:rolleyes:[/quote]
[I]insanların özel işleri olabilir....saygı duymanız gerekir...[/I]
[I][B]hiç kimse kimsenin derdini bilemez....ALLAH kimsenin başına vermesin.[/B][/I]
[I]her saniye burada olma mecburiyetim varda ben mi bilmiyorum..[/I]
[I]arka sayfaları okuyun....geceye longg girdim..sabah kol kestim ..[/I]
[I]zarar ettim şorta döndüm....vee..yazıyorum........[/I]
[I][B]sen ne istiyorsun ..terbiyesizlik mi.???...:(:(:([/B][/I]
[sıze="5"]boz emmimi sevmeyen gebersin
crash tüm hızıyla yolda
boz emmi kara cuman hayırlı olsun
saat 15*30 dan sonra esas maç başlayacak
[/sıze]
[I]sanırım benim bir süre ara verip kafamı dinlemem gerek.....[/I]
[I]sonrasında [B]karar[/B] vereceğim..........[/I]
[I][B]benden ne istiyorlarsa......anlarız elbet...[/B][/I]
[I]sağlığım bozulacak bu gidişle.......[/I]
[I]ALLAHA emanet olun.......[/I]
[quote=boz ayı;329074][I]bismillahirrahmanirrahim...............[/I]
[I]ALLAHIM sen bana sabır ver.......[/I]
[I]işte....maksadı ne olduğu belli ..amaç kötü....üüü[/I]
[I]istersen telefon edeyim...fax..çekeyim.....:o[/I]
[I]benim yaptığım yanlış olabilir...ben aşağı atlarsam atlayacakmısın...:([/I][/quote]
maksat belli niyet belli boz ayı, okumaya değmez, cevap yazmaya hiç değmez. Biz işimize bakalım.
[quote=boz ayı;329083][ı]sanırım benim bir süre ara verip kafamı dinlemem gerek.....[/ı]
[ı]sonrasında [b]karar[/b] vereceğim..........[/ı]
[ı][b]benden ne istiyorlarsa......anlarız elbet...[/b][/ı]
[ı]sağlığım bozulacak bu gidişle.......[/ı]
[ı]allaha emanet olun.......[/ı][/quote]
boz emmi keyfine bak
zevkini çıkar
otamatik pilota al
tek yol aşagıya
kahVeni yudumla
[quote=boz ayı;329078][I]insanların özel işleri olabilir....saygı duymanız gerekir...[/I]
[I][B]hiç kimse kimsenin derdini bilemez....ALLAH kimsenin başına vermesin.[/B][/I]
[I]her saniye burada olma mecburiyetim varda ben mi bilmiyorum..[/I]
[I]arka sayfaları okuyun....geceye longg girdim..sabah kol kestim ..[/I]
[I]zarar ettim şorta döndüm....vee..yazıyorum........[/I]
[I][B]sen ne istiyorsun ..terbiyesizlik mi.???...:(:(:([/B][/I][/quote]
hayir, oyle bir maksadim yok, nerden cikardiniz, cok sinirlisiniz....
keske ustteki mesaji, kol kestiginizi en basta yazsaydiniz,
herneyse, dedigim gibi, sinirlenecek bir sey yok, gayet medeni bir sekilde bir arzuhalde bulundum, siz isi karalamaya kadar getirmissiniz, ilginc, gercekten ilginc, neyse, bu topige ugramiyorum artik, siz en ufak bir olayda herkese bir etiket yapistiriyorsunuz, bu kadar sinir de iyi degil ki ama...
[quote=caretta;329093]hayir, oyle bir maksadim yok, nerden cikardiniz, cok sinirlisiniz....
keske ustteki mesaji, kol kestiginizi en basta yazsaydiniz,
herneyse, dedigim gibi, sinirlenecek bir sey yok, gayet medeni bir sekilde bir arzuhalde bulundum, siz isi karalamaya kadar getirmissiniz, ilginc, gercekten ilginc, neyse, bu topige ugramiyorum artik, siz en ufak bir olayda herkese bir etiket yapistiriyorsunuz, bu kadar sinir de iyi degil ki ama...[/quote]
bakın sayın caretta,
Kimse kimseye pozisyon bilgisini vermek zorunda değil çünkü kimse kimsenin ne maaşlı memuru nede yatırım danışmanı. Öngörü paylaşmak ayrıdır pozisyon paylaşmak çok ayrı. Siz daha öncede bu topiği takip etmediğinizi ve kavga olduğu için geldiğinizi yazmıssınız. Bence çok yazık, bilgi almak az yada cok bir şeyler öğrenmek yerine kavgayı tercih ediyorsunuz. Bence çok doğru bir karar vermişsiniz, bir daha bu topiğe uğramama düşüncesiyle. Bu şekilde başkalarınında bir şeyler öğrenmesine engel oluyorsunuz. Topik sahibi boz ayı yıllardır bir şeyler öğretme peşindedir, doğru yada yanlıs yapar, beğenir yada beğenilmez, takdir edilmeside gerekmez. Ama en azından kinayeli konuşmaları hak etmiyor. Onun verdiği bazı akademik bilgileri para karşılığı bile öğrenmeniz çok zordur. Aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz ama saygılı olmak zorundasınız.
Bilgi sahibi bir çok insandan para bile verseniz bu bilgileri alamassınız bunu çok iyi bilin ve üzülerek fark ediyorum ki bu ve bunun gibi tavırlar yüzünden boz ayı her geçen süre daha az bilgi paylaşıyor sizlerle ve daha yüzeysel datalar veriyor. Yazık ki çok yazık.
Lütfen, eleştirirken bile saygılı olun, seviyeli olun hürmetli olun. Karşınızdaki insanı kırmak yerine ondan daha çok bilgi alabilmek için teşfik edin bence.