-
şimdi short için ne lazım, hayır lazım, hayır varmı yok, evet var, kazan kazan var,...short kolay deyil yani, kovboy kesenin ağzını hemen açıyor,...kaldıki raşa gibi bu konuda tavırda yok, raşa ne yaptı, kendini güzel ifade etti, önünü açarım dedi, pitır oil de, varili 18-36 dolareden 180 dolareye vurdu, raşa para manyağı oldu, bak şimdi, kırgızları özbeklerle karıştırdı, orada kovboyun çiftliği vardı, buradan da alır, gürcülere geçti arkaya puvan aldı, hooop dedi,...politika budur, yoksa kazan kazan ver ver olur,
ver ver, vop da al al anadınıznı, vobda al al, ver ver, gemi gidiyor da hangi limana gidiyor deyilmi, hangi limana,...
ben olsam çuval çuval dolare alırım kovboydan, beleş, ne borcu, borçta neymiş, madem yapıyorsun bunun karşılığı budur, yoksa raşa gibi olacaksın, politikan olacak, ver ver palitika olamaz, gün gelir vercek bir şeyin kalmaz, işte o zaman bedenine bakarlar bu güzelmiş diye, kıprıs bakın kıprıs şekil alınca, terör arttı, kıprıs bademcikti, mikrobu ilk o tutuyor bedeni koruyordu, şimdi bademcik alınınca beden hastalandı, bedene antibiyotik olarak para veriliyor, ama beden hasta çok hasta, her verilen antibiyotiğe bağışıklık kazanıyor beden bu çok kötü, bütün tabularımız yıkıldı, kıprıs artık grace ve uruma kaldı, onalardan bir yüzde koparmaya çalışıyorlar anladığım, bizim kamuoyuna dönük bu , adamlar buna bile yanaşmıyor, sonuç güzellikle deyilse zorla oldu, akıl var mantık var, dünyada borçlu olamayan ülke yok, graca niye ortaya salındı,....çünkü taraflardan biri sabit olmuş ve izole olmuş, diğeri yanşmıyor, şimdi artık orada imf var, ev ödevi var, imzayı atmazlarsa bu konuda, grace vatandaşı sokakta, ne yani bütün bu olanlar gazozmu, komşularla ''0'' sorun, bölgende süper güç deyilsen bu bir tek durumda olur, vererek....şimdi her şey ters, vermek kazanmak oldu, her şey ters,...toplum artık doğru eğriyi ayırd edemiyor, antibiyotiğe bağışıklık bu işte, sonuçta hep yeni ilaç deneniyor(açılım saçılım v.s), hasta aslında yoğun bakımda...göremiyoruz bunu, bir şey engelliyor bu para antibiyotik yani,....
-
bunu yazdıktan sonra insan 75600 ......goyum diyor,90000 de olur, 100000 de, hasta ölene kadar devam,...
-
anadınızmı, kovboy hareketlerini dışarı attığınızda burada bu var,.....kovboy için ref çok önemli,.......burayı bırakmaz.....direk yazıyorum dolandırınca olmuyor,.....böyle görüyorum,
-
-
usta sen bütün bunları yazınca osmanlının son dönemi geldi aklıma bi de pesimistlik yapma lem diyosun adamın içi de kararıyo dışıda,oyunu bozacak tek güç görüyorum yüce Mevla yeter lem zibidiler deyip bunların karşısına bunlardan daha gaddar bir güç çıkarırsa umut dünyası işte ...
-
burada ekonomik proceksiyon yok, ekonomik proceksiyon cari açık üzerine kurulu, bir şekilde döner, para koyacaksın, sistemde para bulunacak devamlı, bulunuyormu evet, net hata noksan da imf nin vereceği kadar para çıktı,.....
artık siyasi proceksiyon var, siyasi hedeflere varılıncaya kadar para esirgenmeyecek,...
bunu karşısında tek fikir durabilir, dersinizki mexcikoda çıkıyor, biricler falan, e meyve dalında yeniyor dedik, argentina menem zamanında bu süreçten geçti, geçmedimi geçti, buranın farkı coğrafyasında, hem başa bela, hemde isabetli kullanılırsa admı süper yapar, bu dolarizasyonla olmaz, adam parayı kestiğinde ölürsün, 2000-2001 de yaşadık bunu, elalemin şeyiyle gerdeğe girilmez, bir hayır dersin çeker ipi, kamu oyunla başbaşa kalırsın, yerine çoktan adam bulmuştur bile,...tek adama asla oynamazlar, bu böyle,...
-
uşağlar rasgele. bu garan neye bu kadar lönk çekti rüyasında lönk mü gördü? çok acele etti bu. bi bildii varmı? yokmu? direnç kırdıranımı oynayacak büğün. needecek.
kafam karışık velhasıl.
-
şu hugo da accık işık görür gibi oluyom akıma başka ülkelerde katılsa denge oluşur gibim ...
-
burada biz direk ülke deyiliz, asist yapıyoruz, direk ülke chinadır, işte chinaya giden sorunun göbeğinde ise iran oturmaktadır, sorun ise lojistiğin ve hammadde ikmal yollarının ele geçirilmesi, bu olmuyorsa karıştırılmasıdır, yani işin trasport bölümündedir mevzu,....china hep okyanusa bakmalıdır ana proceksiyonda, kıçına petrol borusu, doğal gaz borusu bağlamamalıdır, enerji bu manada china dışındakontrol edilmelidirki, chinada kontrol edilebilsin,.....afgan olayı budur, pakistana sıçrayan tailban terörü budur, iran olayı budur,....bu böyledir, borsalar hep çıkamaz, çıkması için yeni sahalara ihtiyaç duyar, bir kaç yeni saha var, eskisi ise savaş,.....
-
bunlara bakmadan destek direnç bunlar gazozdur, destek bu meselelerdir, direnç ise bunların yapılamamasıdır, başarılamamasıdır, direnç budur, rakam deyildir, çizgi hiç deyildir, formülü ise iyi okumaktan geçer bunları,....
-
konuya dönelim, yukarılarda bunlar uygulanırken hepimizin adına biz kendi bölgemize dönelim, mecbur,....
3/4 dolar l,
1/4 vob s devam, son durumum bu,....
-
sanırım lönkten yürüyecek piyasa ve cört coverden
-
şimdi 74975 tutturduk,
75600 tutturduk,
1.2915 parite tutturduk,
82.248 dxy tutturduk,
geriye şu kaldı, realizede tekerrür,....
bunun için şu olmalı,
parite realizeye devam etmeli, dxy tepkisini sürdürmeli, bu gecktirici dir yataydır,
parite düşüşe dönerse, dxy çıkışa başlarsa bu iyi bir düşüş getirir,......
parite, dxy ve borsalr ve faiz hepsi çıkşa dönerse bu ralli getirir,....
-
şimdi buradayız,......ve buna yukarıda dünya güzelini anlattığım pasajları ekleyeceğiz,....
-
ares dün sana demiştimki tekerrür hareket olacak, oldu, 75600 lere, şimdi derimki,
75425 altında kalırsak ve devam edersek, buradan 500 puvan short olur bu gün, bu 74975 denk gelirki kurtarır ağayı, ilk tura,..
bu durumda ikinci tura....önce ilk tura bakalım,...
-
gördüğüm kararıynan pala günnükte oboyu çizdi hade cörtleyin gari dedi. iki gündür oboyu cörtleyen cörtleyene. 750 puvan aşaa 750 yukarı devam iken. eğer 75,500 üzeri kalırsa annarım ki bu obo tuzak oboydu. gelgel oboydu. tıntın oboydu.
-
bu gün dxy de, 82302 deyiz günlükte, bunun altı bayanı ateşler,....
bayan 1.2817 ye 1.2898 te günlükte,....dışarısı böle, genel olarak da faize ve dxy ye aşağı basılarak buradaki sürü borsalara kovuldu, gidin lem dendi bunlara,......
-
ben şimdi min zarardayım, burası benim için önemli, küçük hareketlere katılmıyorum,....
dolar zararım min, vob zararım min,.....böyle iyi,.....
-
short alırsam söylerim yinede,....
-
75600 il destek, 575 e toleranslı,....
-
3 yerden 75600 aldım destek olarak, py ise son durumda çıkışta,....
-
dün demiştikki günlük te des, 743xx-400 arasında, bu aşağı kırılmadan zayıflama yok, bu böyle,....bu durumda 71 7xx-8xx hedef olur aşağıda, bunlara dikkat,....
bunu destekleyenler, paritede düşşün devamı ve dxy de çıkışın devamı, yoksa yok,....
-
bu arada graf atamıyorum, dün pc yine tekledi,....arızalı faal dvam ediyorum, irafanıda yükleyemedim, yükledim ancak ekran almıyor,...
-
gelin gız mazlumlaştı dxy de hafiften toparlanma belirtileri ...
-
[quote=ares;281331]gelin gız mazlumlaştı dxy de hafiften toparlanma belirtileri ...[/quote]
çok güzel bir bayan o, hareketleri çok yumuşak, çok cazibeli, forex te olsam gözüm ondan başkasını görmezdi,
-
şimdi hareket ortaya çıkmış günlükte,....
75829, buradayız geçlirse....
768xx, 779xx bunlar var,
ho düz çizmiş düşüş sonrası, bu şu demek düşüşe ho olarak ben katılmıyorum, 778xx den mc ye gitmemeleri şimdi anlaşılıyor,...isteseler bir kaşık suda boğarlardı o zaman, öle ise ek short aldılar yine 72500-74975 arasından, geriye kaln yukarıdan karşılıklı alıcı ve satıcı olarak poz açmaları artık, apsd + yönde artış para girişi yani,....
tersinde ise,...
aşağıyı düşünürsek, 75600 kırılacak, 754xxx altında kalınması şart, günlükte ise 734xx kırılırsa 718xx alırız,
bu yazdıklarıma dikkat,...
-
sagol indi mükemmel rota veriyon
-
[quote=indregandi;281356]şimdi hareket ortaya çıkmış günlükte,....
75829, buradayız geçlirse....
768xx, 779xx bunlar var,
ho düz çizmiş düşüş sonrası, bu şu demek düşüşe ho olarak ben katılmıyorum, 778xx den mc ye gitmemeleri şimdi anlaşılıyor,...isteseler bir kaşık suda boğarlardı o zaman, öle ise ek short aldılar yine 72500-74975 arasından, geriye kaln yukarıdan karşılıklı alıcı ve satıcı olarak poz açmaları artık, apsd + yönde artış para girişi yani,....
tersinde ise,...
aşağıyı düşünürsek, 75600 kırılacak, 754xxx altında kalınması şart, günlükte ise 734xx kırılırsa 718xx alırız,
bu yazdıklarıma dikkat,...[/quote]
tek bir eklemem var, 74975 bu çok önemli anahtar bu, kapı açar kapı kapatır, 734xx üstüne bunu koymalıyız,
sıra 75600-754xx-[B]74975[/B]-73400-718xx aşağı sırası,
-
72500-77500 arasından 5000 puvana dağılan short long var, bence bu yorumlanmalı, strateji değişik, sonuçta günün birinde mecbur mc ye dönecek bu,....yeni işim bu olacak,... adam kesmiyorlar, adam tutuyorlar,.....ilk izlenimim bu, ikincisi bu işin sonunda hareket mart 2009 sonrası görülmemiş kadar büyük olacak,.....yönü bulmak şart,....
-
bunu düşünmemde nedenşu, MC leri 77800(shortlara) de yapmadılar, 72500 (longlara)de yapmadılar sonuçta ellerinde bir 5000 puvanlık yatırımcı var kesmedikleri , isteseler keserlerdi, ref 25 gün var, bu 25 gün tutacaklar, kazan kazan için, sonra......ref -1/ref +1 hadi bakalım,.....
-
dxy günlükte 82296 destek, henüz onay yok,....
-
650 S 450 den kapattım veri fırtınası bir geçsin hele yem olmayalım :)
-
burada sıkışmışlık var, hani bir laf vardır tecavüz kaçınılmassa diye,
şimdi adam veriyi kötü açıkladı, burada kötü para devreye giriyor, buradan kaçış oluyor, kaçtı nereye gidecek, faize gitse o da dipte, adam izin vermiyor çıkmasına, orası kapalı, dönüyor yine borsaya veya çıktığı paraya, çünkü burada şu var, borsa çıkarsa dümenden büyüme mesafe almış gibi sunuluyor ve fiyat hareketi yeterli oluyor,
adam atlıyor borsaya, buna güveni yoksa çıktığı paraya geri dönüyor, bütün bunlar şu demek, sürü güdülüyor, sürü niye güdülüyor, mecbur ya güdecek ya batacak, tabiki güdecek, napıyor faiz anahtarını kapadı, adam buraya giremiyor o yüzden, giremediği bir tarafa buradan para kovulmuş zaten, gidin lem denmiş, diğeri kötü veriye kötü paraydı, dxy, buda kapalı,... geriye ne kaldı parite şu stres testi ile makyajlanan bayan, diğeri gold, emtialar, gelişmekte olanların borsaları ve diğer paralar, oynayın durun, şimdi burada veriler ne kadar sağlıklı bu sorgulanmalı, adamın biri yemin billah etmişti, yemin niye ediliyor elalemin verisine o da ayrı konu, derki bu veri işinde hesap hatası olmuş, ne diyecen, tombul parmak olmadımı,.....
sonuçta bazı odalar kapatıp kilit altına almışlar, anahtarlarda anahtar dolabında saklı, zimmet karşılığı nedenini söyleyerek alıyorsun, diğer odalarda on dönüm bostan, dışarıdan bakan odaların bütün ücra köşelerini görebiliyor, çırıl çıplak dolaşıyorlar, tülle geziyorlar ama elden bir şey gelmiyor,....bu böyle,....
-
buyrun şimdi, dxy ne oldu kötü para oldu, niye veri kötü çünkü, kötü adamın kötü parsı olur, bundan önceki verilerdede bu oldu ve dxy ye basılmıştı, buna şu demiştik bunda pay var demiştik iişte o pay kullanıldı, 80.40x lara kadar, buradan tepki ve son bir geri çekilmesi kaldı yaparsa, bunun gerisi bayanda yükseliş demek, bu [B]düzlem[/B] bittiğinde önlerinde şu şıklar var,
hep birden bütün unsurlarla taarruz, ralli,
hep birden çöküş, şelale....
zaman kazanmak, çalkalamak,.....bu çalkalama işinde gelişmekte olanlar önden koşuyor, çünkü ucuz dolare bunlarda tüketim demek, cari açık demek, bunlar o ülkelerde hele birde çözelleştirme yapılmışsa kovboyun arayıpta bulamadığı bir şey, dolarezizasyon aslında bir kablo dur, nakil hattı, elktrik kablosu, buradan her işini uzak diyarlarda görürsün, akım verirsin bununla, işine gelmesse verirsin yüksek voltajı adamı çarparsın, onun için havaya girilmemeli, yapılmayan işe kurban kesilmez,....
-
işte böyle, şimdi benim pozum dolare ama bunu dxy için almadım ben, domestic line ler için aldım bu pozu,
bu şöyle çalışıyor, dışarıda dxy öngörülenden fazla düşerse burada dolar çıkar,
burada borsa düşerse burada dolar çıkar,
dışarıda iyi veri açıklarlarsa bu defa birinciden az kazandırır ama, sonuçta portföy zarar görmez,......
-
işte böyle ne demiş dünyanın uydusu ay, bunu demiş,......
-
5 lik tam olarak des 175 te,
-
dolarede ekimde, 1.5220 üstünde kalmalıyım, işte bu benim çok kazandıran tablom,....
buna birde domestic eklenirse uçarım,.....borsa aşağı, dxy çok önemli deyil, o az kazandıran sneryoda,....
-
veri, evet veri veri delicious,.....
-
[quote=indregandi;281379]tek bir eklemem var, 74975 bu çok önemli anahtar bu, kapı açar kapı kapatır, 734xx üstüne bunu koymalıyız,
sıra 75600-754xx-[B]74975[/B]-73400-718xx aşağı sırası,[/quote]
bunu unutmayalım,...dikkat edelim,....