[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1779775-cari-acik-beklenenden-yuksek-cikti[/url]
Printable View
[url]http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1779775-cari-acik-beklenenden-yuksek-cikti[/url]
Yine almaya başladılar neyi alıyorlar acep, soluklanma bu kadar mı oldu ki, hop zıplayacaklar mı burdan
Ve artı helal olsun sizi şerrolar
[QUOTE=deniz;492462]Saat kaçta geliyor sayın sszul ?[/QUOTE]
sayın deni,z dışarıya çıkmıştım mesajınızı simdi gördüm .......ama geçmişti
selamlar cümleten,
voborsa artık iice tadını tuzunu kaçırdı işin,
bir süredir ve geçen serzenişlerimize sayın [B][COLOR="Red"]HeLLIM[/COLOR][/B] kulak vermiş ve ana sayfada arıza duyurusu yapmıştı,..biraz olsun yatışmıştık,...
bu defa yine bu pas geçildi,..nedenleri konusunda bu durumu anlamak artık bizi aşıyor,
bizler sonuçta burada tanıştık,..biribirimizi tanımasakta bu sanal alemde bir aile gibi olduk, geniş bir aile gibi,
ben buraya elbette bağlı değilim,..ama elli yere kendi adıma kayıt açmak ta istemiyorum,..sonuçta bana ne bir faydası var, nede bundan bir çıkarımım,
tesadüf;...
mütevazi buradan başladık , mütevazi burada bu iş biter düşüncesindeyim,..bunu hep belirttim bir daha vesile ile belirtiyorum,...
sayın [COLOR="Red"][B]HeLLIM[/B][/COLOR] in geçen ne kadar belirtsede nedenler konusunda bir açıklama borcu olduğunu düşünüyorum,
bu her defasında oluyorsa bence her defasında da açıklamalı sayın moderatör,...
103800,
rakamda son kaldığımız yer,
bunun altına 100225 verdik, ve test ettik,..99800 le bu test yapıldı,
sonrasında gelişen tepki hareketi 104600 lere kadar yaşandı,..
ve dün ve bu gün yatay kokan bir realize durumundayız,..
[QUOTE=indregandi;492487]103800,
ve dün ve bu gün yatay kokan bir realize durumundayız,..[/QUOTE]
analiz konusunda işlerimiz biraz daha zor,..
zira iki rakamımız da çiğnenmiş durumda, 103800 çiğnendi, 100225 yine çiğnendi,...
biz burada tek rakam 103800 ü referans almaya devam edeceğiz,
long hareket mecbur bir şekilde bunun üstüne gelişmek ilerlemek durumunda, başka şansı yok,...bu olduğu taktirde neden ve niçin aranmamalı,..103800 üstü long hepsi bu,...bu kabul edilmeli,..aynen altının da short olacağı gibi,..
[QUOTE=indregandi;492487]103800,
ve dün ve bu gün yatay kokan bir realize durumundayız,..[/QUOTE]
[QUOTE=indregandi;492488]analiz konusunda işlerimiz biraz daha zor,..
zira iki rakamımız da çiğnenmiş durumda, 103800 çiğnendi, 100225 yine çiğnendi,...
biz burada tek rakam 103800 ü referans almaya devam edeceğiz,
long hareket mecbur bir şekilde bunun üstüne gelişmek ilerlemek durumunda, başka şansı yok,...bu olduğu taktirde neden ve niçin aranmamalı,..103800 üstü long hepsi bu,...bu kabul edilmeli,..aynen altının da short olacağı gibi,..[/QUOTE]
103800 üstü kalmayı bşaran yükselen hareket,...rakamda minumum 113975 hedefler,...
ve 103800 den 113975 minumuma olan hareket birden ani ve hızlı olacak,
zira ara bölgenin geçilmesi, hız ve çeviklik istiyor,...bir diğer neden olarak bu harekete karşı koyuş,
yani short düşünce en çok bu ara bölgeden sağlanabilir ve tersinde bunlar 113975 e götürülerek ruhu teslim edebilirler,..
bu nedenle 113975 aynı zamnda minumum,...
ben bunu bir süredir söylenmez aıp(ayıp) diye yazıyorum,...zaten bu düşüncem çoğu kişyede ütopik gelebilir,
hele hemde bu sıralar,...
ama analiz fiyatların 103800 üstünde kalma becerisine bunu gösteriyor,...bende yazıyorum,...
Her taraf pancar gibi olmuş bizim borsa daş gibi sağlam. Akşama dogru uyarmıyız onlara yoksa az biraz eksinin azalması ile bizim ki çoşar mı. sayın indregandi nin dediği gibi sebebi nedeni yok, sadece almak istiyorlar. Just do it.
neticede,
20 haftalık obcektif düşüş parkurumuz bu hafta sonlanıyor,...ve karşısına 35 belkide 37 haftalık yeni bir zamn dilimi açılıyor,...
bu zaman başlarken geçen yazılarımızda belittiğimiz üzere usdtry aşırı makasta,...ve şu sıralar endex taraf ise makas açık değil,
işte endex taraf 113975 min giderse makası açacak ve benim kontrol alanımdan çıkacak,...bu olursa elbette usd nin görece düşük seyretesi gerekiyor,...
yeni zamn paketi başlarken,...
2 hafta kör sahamızda olacak, ütopik olacak,...sonrasında gerçeklik herkesçe görünmeye başlayacak,
103800 2 hafta öncesinin min rakamı idi,..
bizim yaptığımız ise aıp bölgeyi yorumlamaktan kaçındığımız için buradan bunu long için min rakam olarak vermek oldu,...altınada diğer zaman ralamını alt/üstte 100225 olarak vermek,
şimdi bu hafta ve gelecek hafta kör sahadayız,...beklentide ise ütopik 113975,..
[B][I]ama reelde çok gizli iki rakamımız var,
104550, 105825 bunlar,...[/I][/B]
[B][I]bu iki rakam[COLOR="Red"] top secret[/COLOR] rakamlar ve,
103800 üstünde ikisi birden dirençleri oluşturyorlar,
aynı zamnda şimdilik bahsettiğim min 113975 hedefini[COLOR="Red"] bloke[/COLOR] ediyorlar,...[/I][/B]
[QUOTE=indregandi;492495]bu iki rakam top secret rakamlar ve,
103800 üstünde ikisi birden dirençleri oluşturyorlar,
aynı zamnda min 113975 hedefini bloke ediyorlar,...[/QUOTE]
öyleyse dikkat edilecek hadise,
long için 103800 üstünde 104550 ve 105825 dirençlerini geçmek,
yine dikkat edilecek hadise,...shortun etki alanı 103800 ü geçmekle zayıflıyor ama 105825 e kadar kendini koruyor,
[B][I]demekki 105825 short portföy için başlangıç stop,..[/I][/B] demekki kopuş hareketi agresifte 105825 ve üstüne çılgın,...
öyleyse ;
105825e kadar short tanım olarak varken, 103800 altı tamımda kesin short olan bölge,..
yani 103800-105825 arasında kırmızı ve yeşilce boyanan bir alan var,...
genel,
103800 üstü long, altı short,...
benim 104500 maliyetli longlarım devam ediyor, geçen fiyatlar görmesine rağmen flat etmedim bunları,..
usd try de ise katı short duruşum halen sürüyor,...
stop kullanmıyorum malum, bunu yerine az poz alıyorum,..
cümleten bol şans herkese
by the way;
[I][B]ilk zaman paketi [COLOR="Red"]15 hafta[/COLOR] sürecek[/B][/I],..35-37 nin alt bölümünü oluşturcak,...ortalarda bir bölümü bayağı bir yatay,...başlangıç agresif, final agresif,...
sayın indragandi bu zaman diliminin short yada long olması bu rakamlardan ortaya çıkacak dimi?
[QUOTE=rüzgar;492500]sayın indragandi bu zaman diliminin short yada long olması bu rakamlardan ortaya çıkacak dimi?[/QUOTE]
aynen,
yazılanları ne kadar iyi anlarsak başarımız o kadar artar,
sonuçta ben karşıma çıkan işi yorumluyorum, ve bu yoruma rakamda dayanaklar veriyorum,...
Ustad Gandi 1 Nisanda: [COLOR=Red][B][I]secım sonuçları ne olursa olsun pıyasa sevmeyecektır.. Bu durumda bunu alışla değil satışla secımı bekleyecektır..[/I][/B][/COLOR]
BUNU YAZDIK SEÇİME 5 KALA SATIŞ DEMİŞTİK
Bu gorusunuz devam ediyor mu. Ediyorsa bu hafta cuma ya da gelecek hafta basi short yapmak firsat mi?
[QUOTE=elmas;492502]Ustad Gandi 1 Nisanda: [COLOR=Red][B][I]secım sonuçları ne olursa olsun pıyasa sevmeyecektır.. Bu durumda bunu alışla değil satışla secımı bekleyecektır..[/I][/B][/COLOR]
BUNU YAZDIK SEÇİME 5 KALA SATIŞ DEMİŞTİK
Bu gorusunuz devam ediyor mu. Ediyorsa bu hafta cuma ya da gelecek hafta basi short yapmak firsat mi?[/QUOTE]
bu görüşümü askıya aldım,....
şu önümüzdeki haftadan itibaren 2 hftalık kör bölge o nedenle çok önemli, fiyatlar 103800 üstünde kalarak 104550 ve 105825 dirençlerini geçerek 113975 minimuma giderse şekil değişebilir,...
her şeyin yolunda gidişine ben fasılalı olarak 125xxx civarında hedef görüyorum,...
bunu 103800, 104550 ve 105825 üstünde minumum 113975 e kadar şimdilik adresleyebiliyorum
seçimin sonuçları manasında piysanın seveceği tek şey, meclisteki 4 lünün değişmemesi olacak,...bu şu demek hedepenin barajı geçmesi arzu edilen,....
dediğim üzere bir şey düşünmemek, neden niçin aramamk,
first, 103800 üstündemi, 103800 üstünde kalacakmı???,...
second, 104550 ve 105825 dirençleri geçilecekmi???,...
[url=http://hizliresim.com/8g1dEr][img]http://i.hizliresim.com/8g1dEr.png[/img][/url]
HDP'nin baraji gecmesi demek koalisyonu gundeme getirir bu da ilk hafta satis getirmez mi? Ustune Sp'de dusmeye baslarsa dusus hizlanmaz mi?
Tek basina iktidar da ilk hafta olumlu karsilansa bile orta vadede olumsuz algilanabilir.
TC en zor secim donemlerinden birine giriyor. Ulkemiz icin hayirlisi olsun.
[QUOTE=elmas;492506]HDP'nin baraji gecmesi demek koalisyonu gundeme getirir bu da ilk hafta satis getirmez mi? Ustune Sp'de dusmeye baslarsa dusus hizlanmaz mi?
Tek basina iktidar da ilk hafta olumlu karsilansa bile orta vadede olumsuz algilanabilir.
TC en zor secim donemlerinden birine giriyor. Ulkemiz icin hayirlisi olsun.[/QUOTE]
113975 min üstüne giderse, geriye bir oturuş gelebilir,...
o ndenle bu önümüzdeki hafta başlayacak olan kör 2 hafta çok önemli,...
rakamları,
103800 üstüne 104550, 105825 in geçilmesi halinde min 113975,..işte bu olursa 113975 üstünden bir back test gelişebilir,..
104550 ve 105825 hedfli olur,..
ilk yaplacak iş, neden niçin aramamk, bu 1. ,...
2. si rakamları ve bu rakamlar üstüne kurulan analizi iyi etüd etmek..
hersey masada siyasette
hdp barajı geçerse, MHP 18 chp 28 cıvarı oy alırsa akp külliyen tek basına ıktıdar olamaz
hdp barajı geçerse MHP 16 chp 25 cıvarı oy alırsa akp tek basına ıktıdar olur
burada kılıt rakam hdp barajı gecmesı ve akp nın %43 altı oy almasıdır..
pıyasa olarak,
106000 görürse az mıktar short acar makul kar ıle yetınırım.. kalıcı olmam
2.65 gelırse dolarda yüklü long alırım, vadeli fıyatı olarak 2.6880ler
gelmezse pala bılır flat devam
secım sonuçlarını çekirdek cıtlayarak ızlememe kımze manı olamaz :)
Zaman analizimde gelecek hafta, ozellikle dolar acisindan da cok kritik bir kirilmayi isaret ediyor. Sizin de vurguladiginiz gibi kritik rakamlara bagli kalma zamani. Cok tesekkurler.
alım yapanlar arasında bana göre gram yabancı yok, ister Londra ıster new york transferlı olsun suud parasıdır
suudlar yenı stratejik ortağımız olduğundan yabacı sayılmaz :)
artık katar değil suud fon girişi revaçta..
arap pıyasa işlemlerinden zarar yazsa ne olur sanki
karşılığında mılyar dolar ımtıyaz almışşsa...
memleket altın tepside ikram.. yanında petrus şarabı...
akşam yemegınde memleket & şarap haram değil onlara göre..
keyfen içersen haram, iş icabı caızdır
Sedef Kabas â€@SedefKabas 4 dk.4 dakika önce
Evindeki 30 milyon avro için "küçük bir miktar kaldı" diyenler elbette devlet parası ile alınan 1 milyon TL'lik araca "ne ki" diyecektir..
cok teşekkürler iyi aksamlar sayın indragandi.
günaydınlar
cümleten günaydın.
Herkese günaydın
günaydınlar cümleten,...
günaydınlar,hayırlı kazançlar
sayın indragandi secime 5 kala analizinizi değiştirmenize neden bu 35 haftalık dongu ve usdnin orta vadeli zirve yaptığını düşündüğünüz için mi?simdiden cok teşekkürler.
[QUOTE=rüzgar;492521]sayın indragandi secime 5 kala analizinizi değiştirmenize neden bu 35 haftalık dongu ve usdnin orta vadeli zirve yaptığını düşündüğünüz için mi?simdiden cok teşekkürler.[/QUOTE]
zamnda ve macroda önemli değişimler oldu,..bunları yorumladığımda piyasa önümüzdeki dönemde dalgalansada, bu değişimler beni olası bir kırılmanın gecikeceği sonucuna götürdü,..