-
üstad geçmiş olsun.kendinize iyi bakın.siz bizim için çok değerlisiniz
vob ta kısa
altında long devam ediyorum
10 ho 64732 iken kapanış 64730.süper bir kapanış
144 ho 64815.kıramadı bekliyoruz şimdi
direnç 65700 seviyelerinde.zaten bir türlü orayı geçemedi
haftaya ayular kazançlı çıkacağabenziyor
hayırlısı bakalım
herkese iyi tatiller
passat
-
:) Sn jelibon çok geçmiş olsun....:)
-
sevgili passat geç oldu ama ömürboyu mutluluklar dilerim,....
-
[quote=jelibon;334371]Aynı yönde olmalı grafikle her zaman, grafiğe ihanet asla yok.
burada Mısır ile (Sevgili İndinin yazısı üzerine) (Süveyş Yazısı), transı birleştirdik ve gelişen üçgen kırılımı
MÜBAREĞİN İSTİFA EDECEĞİNİ ÖNCEDEN SÖYLEDİ.
Trasda denklem mısır kriziyle satışlardı, ayrışma vardı, istifa beklentisi ve gerçekleşmesi tepeye tekrar yakınlaştırdı.
dow teori için trans kritik haftaya giriyor, önümüzdeki hafta dow teori al rekonfirmasyonu gelecek yada gelmeyecek, bakacağız,
ANCAK TARİHİN TAM BU NOKTADA BURAYA GELMESİ ASLA TESADÜF DEĞİL.
TARİH HEM ÇİN KAPALILIĞI HEM MÜBAREK İSTİFASINI TIPKI GRAFİK GİBİ BİLİYORDU.
PAZARA ANLATACAĞIM 14 ÜNÜN NELER GETİREBİLECEĞİNİ.
Jelibon.[/quote]
kuzey afrika projesi mısırla birlikte start aldı, yeni tarlayı açtılar hayırlı olsun globa, bu olay tam bir komedi,....hele turkeyin mısır yaklaşımları komedinin önde gideni,.....
demokrasi maliyet ister, maliyetse basılan paraların emilmesi demektir, para emildikçe globda sorun yoktur, emme durduğunda ise sorun globaldir, ...
sevgili jelibonun dediği gibi dolar artık ölü paradır, sığır güden haricindeki diğerleri ise bu dolar öldükçe hayat bulmaktadır,.....sığır güdeninin artık paralarını geri almak gibi bir derdi yoktur, çünkü alamaz, bu şu demektir ölese bundan sonra ya hep basacak yada yok olacaktır,......tam gelinen bu noktada , cümlenin virgül koyduğu bu esnada,....
sığır güden bir ve ikinci parasal genişlemelerini yapmış üçüncüyü ise piyasalara tehdit olsun diye hazırda tutmaktadır,...burada diğer sorun AB de kendisine karşı yaşanan mukavemetin (portekiz, ispanya....) yanı sıra sorunun daha da büyüğü bastıklarında yaşanan emilme problemidir,....
işte bu anlamda mısır ve kuzey afrika projesi yeni sarıldıkları ve uzuncadır dillendirilen bob projesinin bir alt projesidir, hedef bireydir, birey ise talep demektir, harcama demektir, mal ve hizmet kalemlerinin toptan harcanması demektir ve unutulmamalıki bireye demokrasi olmadan ulaşılamaz, ülkeler nüfüsça büyük olmalı, harcama alt yapısına görece ulaşmış olmalıdır, yani bir verilse hep harcayacaklardır,...gelişmeler sıcaktır ölçümüz ise sağlamdır,...
kuzey afrika projesi afrika öncesinde hazırlık safhasıdır,...elbette başarılamayacaktır, sanki ırak başarılmışmıdır!... ancak bu bile yani başarılamaması bile para etmektedir, çünkü aslolan paranın harcanmasıdır, kazanılması deyil,...eşşeğe ters binilmektedir, artık içinde bulunulan konjoktür bunu emretmektedir,...
kuzey afrika ülkeleri başkanlığı bırakırken bizim tam tersi süreç izlememiz beraber birleştirilerek yorumlanmalıdır, birbirinden ayrı olaylar deyillerdir, temelleri ise ılımlısından birdir,....
yetkilinin dediği gibi halkımız sadece 2010 da kazanmadığı 40 mil usd(48 oldu) yi harcamıştır, artık globdaki mötörlerde demokrasi para etmektedir, demekki neeeğ kaadaar demokrasii o kadaadrrr çok para demektir,.....
ne diyor yetkili biz herkez için herşey için demokrasi istediğimizi seslendirdik diyor, kendisi için deyil kendisini bıraktı dünya adına istiyor artık,...demokrasi deyilmi kimin aklına gelirdi para edeceği, ama ediyor artık,....
sonuç, sığır güden basıyor demokrasiler paraya koşuyor,.......
-
-
[QUOTE=nemaproblema;334374]üstad, geçmiş olsun, naparsın benim de ruhumda ayuluk var, pala saolsun apne olmadan bize aphne'lik:..: yaptığından biz de geceelri uykusuzuz::: kriz yalan olmasın yoksa biz yalan olcazz::: bu arada 3lü tepeyi aşarsalar tsunamiden önceki 5. dalga mı geliyor dersiniz:eek: iyi geceler[/QUOTE]
Sağol Sevgili Nemaproblema,
Kriz yalan olmaz, sürecin 6-8 yıllarca süreceğini dünyada tek yazan benim.
Herkes bu yolda olanlara şaşırdı.
2007 den 4 yıl oldu.
Ana dalga A düşüş.
B yükseliş araya giren dalga.
Açık net söyleyim B yükselişin adım adım bu kadar uzun süreceğini asla Great depressionda olduğu gibi 3 yılda bitemeyeceğini defalarca kere yazdım, hatta yapısının aynı olacağını ABC dahil olarak ama zamanın farklı olacağını.
Sebebi otoritenin millenyumda etkin rol alacağını biliyordum.
Ve ayunun amacının hem ayuyu hem boğayı yemek olması bunu pekiştiriyordu.
Burada tecrübem ön plana çıktı ne yalan söyleyim.
Jelibon.
-
[QUOTE=PASSAT;334376]üstad geçmiş olsun.kendinize iyi bakın.siz bizim için çok değerlisiniz
vob ta kısa
altında long devam ediyorum
10 ho 64732 iken kapanış 64730.süper bir kapanış
144 ho 64815.kıramadı bekliyoruz şimdi
direnç 65700 seviyelerinde.zaten bir türlü orayı geçemedi
haftaya ayular kazançlı çıkacağabenziyor
hayırlısı bakalım
herkese iyi tatiller
passat[/QUOTE]
10 ho noktasal kapanış yatay devam bizimkisi.
144 ho çöpe at, 200 ho anahtardır.
Ayular kazançlı çıkacak? Anlatacağım sonraki mesajlarda.
Jelibon.
-
[QUOTE=okansak;334415]Abi ne oluyor bunlara[/QUOTE]
Önce Beşiktaş sonra Bursayı diyorsan beklenilenler oluyor.
Trabzon-Fener çekişmesi yaptırılacak.
Trabzon şampiyon olacak.
Jelibon.
-
Jelibon etme eyleme.bugünkü maçta mı hakem,tff yüzünden gitti? yoksa hocaların hocası?????? schuster yüzünden mi? pili bitik üzülmez,kendi kendini çalımlayan ekrem,sivok,toraman kim bunlar ya?
diyorlar schuster olmasa yıldızlar gelmezdi.geldilerde ne oldu? tarihi kadro ile tarihi hezimet yaşıyoruz.bu konuda GS ile yarışıyoruz resmen.LUCESCU zamanında bu takım yüreğiyle oynardı.
[quote=jelibon;334422]Önce Beşiktaş sonra Bursayı diyorsan beklenilenler oluyor.
Trabzon-Fener çekişmesi yaptırılacak.
Trabzon şampiyon olacak.
Jelibon.[/quote]
-
[QUOTE=TÜRKOĞLU;334423]Jelibon etme eyleme.bugünkü maçta mı hakem,tff yüzünden gitti? yoksa hocaların hocası?????? schuster yüzünden mi? pili bitik üzülmez,kendi kendini çalımlayan ekrem,sivok,toraman kim bunlar ya?
diyorlar schuster olmasa yıldızlar gelmezdi.geldilerde ne oldu? tarihi kadro ile tarihi hezimet yaşıyoruz.bu konuda GS ile yarışıyoruz resmen.LUCESCU zamanında bu takım yüreğiyle oynardı.[/QUOTE]
Yok yahu, Bursayı kastederek yazdım.
Bizim iş İstanbul maçıyla bitti.
Burada Enarton haklı çıktı, senin dediğinde doğru.
Hoca palavra.
Jelibon.
-
Jelibon üstad geçmiş olsun...
Dow Jones küçük realizasyonlarla bu yıl zarfında 15 bine gidebilir mi?
Endeksteki sıkışmanın (?) bir ralli ile sonuçlanmasını bekler misiniz?
Bazı yorumcular 67500-68000 arasına bile ulaşsa da endeks geri gelecektir diyor. Sizce bu mantıklı mıdır?
Saygılar
-
[QUOTE=jelibon;331699]Tamam yada devam işi?
40 ila 61 gün ralli süreçleri yüzde %2.5 düşüş olmadan devam edenler.
Gün 55 deyiz.
61 maksimium.
61-55=6
6.2.2011+6 trade günü=14 Şubat.
AÇIK NET BU PİYASA 6 TRADE GÜNÜ İÇİNDE %2.5 DÜŞMEZSE BİR ŞEKİLDE, VE 61 GÜNÜ GEÇERSE BU RALLİ KENDİNİ 150 GÜNE TAMAMLAYABİLİR. yANİ 61 GÜNDEN 89 GÜN DAHA RALLİ, 150 YAPAR.
Ben demiyorum eskiler diyor.
[url]http://lh3.ggpht.com/_APmrYvpA45s/TU4RJMPsmrI/AAAAAAAAJzg/NbTSlTUAheQ/s1600-h/NowOrNever%5B2%5D.png[/url]
Jelibon.[/QUOTE]
Etti 60.
[url]http://lh6.ggpht.com/_APmrYvpA45s/TVc1f2Lrz9I/AAAAAAAAJ2Y/QznDN7K2Am0/s1600-h/NoCorrection%5B2%5D.png[/url]
61 pazartesi. Trabzon he he.
Jelibon.