cümleten günaydın .
Printable View
cümleten günaydın .
selamlar ve bol kazançlar..
105-106- 106750 sıralamalı shortlar ortalama 105400 ıle kapatıldı
2.6490 dolarlar da 2.6630 ıle kapatıldı
hedef kara ulaşıldığı ıcın yenıden flat
daha düşüşün başındayız, hedefe ulaştığım ıcın flata gectım.. belkı 85-85500 lerde bır destek bulup yenıden 86 denemesı yaparsa yenıden poza gecerım..
2.65 altı dolar da alıcıyım..
tünaydınlar diyelim,
ustad,
dolarla flörte başladığınızdan berı endeksı boşadınız
aşk olsun :)
dolar satışta borsada satışa girdi bugün,
birinin kendisini düzeltmesi gerekiyor,..
[QUOTE=kaos;491642]ustad,
dolarla flörte başladığınızdan berı endeksı boşadınız
aşk olsun :)[/QUOTE]
boşlamadım,
ama ya daha düşükten long olmam gerekiyor, ya daha yüksekten short olmam gerekiyor,...
yüksek işinde 106 beni kesmiyor,
düşükte ise 103800 kesmiyor,
haliylen zamanı kovalıyorum,...haftaya bayram filan yoksa agresif bir py ile ikiside mümkün hale gelebilir,
beklemedeyim,..
seans yapamıyoruz yaw,..bayramın b si olsa hemen kapatıyorlar piyasaları,..
işçimizin emekçimizin bayramı kutlu olsun bu arada,..
.brv.brv[B]YAŞASIN 1 MAYIS[/B].brv.brv
sermayenin en ürktüğü bayram bu bayram,..
çiçek dediler olmadı, bahar dediler yerini bulmadı,..:)
ey sıte yonetımı, ey bm ey Avrupa bırlıgı...
ben nıye alıntı yapamıyorum, hadı onu bosverelım ben nıye yazdığım bır yazıdaki ımla hatalarını ya da yanlış ıbarelerı gerı alıp duzeltemıyorum
ustad ne güzel alıntı yapıyor.. kıskançlıkla ızlıyprum..
dolar endeks korelasyonu devem
dolar düşer endeks düşer
dolar çıkar endeks çıkar
ilahı pala..
:)
YAŞASIN 1 MAYIS
EMEK MUCADELE DAYANIŞMA GUNU..
tum emekcılere ve emekten yana olanlara kutlu olsun..
[quote=kaos;491651]ey sıte yonetımı, ey bm ey avrupa bırlıgı...
Ben nıye alıntı yapamıyorum, hadı onu bosverelım ben nıye yazdığım bır yazıdaki ımla hatalarını ya da yanlış ıbarelerı gerı alıp duzeltemıyorum
ustad ne güzel alıntı yapıyor.. Kıskançlıkla ızlıyprum..
Dolar endeks korelasyonu devem
dolar düşer endeks düşer
dolar çıkar endeks çıkar
ilahı pala..
:)[/quote]
google chrome dene,...benim sorun o şekilde düzeldi,..
Explorerin bir yerlerini virus proğramın kapatmış olabilir,..
bakın bu emk işi öylesine kutsalki,
örneğin bize musallat olan etnik hareketlerin bir numaralı düşmanı,...
alınteri bir kere damlaya görsünherkes bu uğurda yan yana gelir,...
emek bayrağı en yukarıya asar ta gönderine,..altında öyle bir barikat kurarki bayrağa asla zeval gelmez,...
yani emek kendini korur, dolayısı ile milletini, dolaysı ile vatanını,...işbirlikçilik karnesine yazılmamıştır,..çünkü emek geniş kitlelerin kalesidir,..bu nedenle kısa yolu seçemez,..
ancak araya sarı sarı renkler koyarlar,...önleyebilmek için,..
örneğin son tekel direnişi eğerki başarılı olsaydı,..bu günkü siyasi dinamikler bambaşka konumdaydı,...bir kere etnik hareket kesin silinmişti,..çünkü yerini emek ve dayanışma göndere astığı bayrağın altında almıştı,..
emek öylesine kutsal bir müessese,..dolayısı ile emekçilerimizde her daim kutsallar,..
eski vade 103800 de şu anda ama ölmek üzere bekleyelim yeniside(haziran) gelsin,..
normal şartlrda yeni vadenin
zaman analizine göre
104100 direği,
veya
olmadı
103800 haftalık minumumunda kalması gerekiyor,
aslolan yeni vade,..
haziran,..
şu anda 103800 rakamını izliyoruz çıkışta bunu hissetmedik ama işte defansta önemli hale geldi,
zaten haftalık minumum rakam olma özelliği taşıyordu,..
aps görebilen varmı ? benim ekran kapalı ......
geçişler bittimi acaba..
[QUOTE=sszul;491666]aps görebilen varmı ? benim ekran kapalı ......
geçişler bittimi acaba..[/QUOTE]
bir allahın kulu yokmu bilgi verebilecek ...........valla hi bravo ..daha da istemem ....
haziran vade toplam 172575
bugün açılan poz +25412
nisan vade 54705
bugün açılan poz -24432
[QUOTE=PASSAT;491670]haziran vade toplam 172575
bugün açılan poz +25412
nisan vade 54705
bugün açılan poz -24432[/QUOTE]
çok teşekkürler birader ...............+ 0,13 daha alır o zaman bu da düşük nisan
104,500* 0,13=104,635
104,635*0,0296=104,944 kapanış
104,635*0,296= 107,792
alın size rakamlar :)))))))
fiction at market .....not to beleive . for the watchers at above . that can not answer a simple question
sayın sszul her zaman bakmıyorum foruma su an yeni vade 173bin eski vade 53bin.
sszul abi
kısaca şöyle diyeyim bugün için
105300 üstü long tut
104400 altı 101700 e kadar yol var diyor
4 mayıs dolunay
11 mayıs fibo
gönlümden geçen 11 mayısa kadar aşağı amma kendileri bilir
bol kazançlar
ne oldu yav dövize ...:))))) 0,001 saptımı? veri
[QUOTE=indregandi;491662]normal şartlrda yeni vadenin
zaman analizine göre
104100 direği,
veya
olmadı
103800 haftalık minumumunda kalması gerekiyor,
aslolan yeni vade,..
haziran,..[/QUOTE]
haziran en düşük 104100 de,..bakalım aşağı vereceklermi, verirlerse son kale haziranda 103800, nisan ise yok hükmünde,..
haftaya 20 haftadan son 2 hafta kalıyor,
103800 altı fiyatlarda bu 2 hafta satış olur,...
103800 üstünde bu 2 hafta alış olur,..
haziran en düşük 103875 gördük şu anda yakından takip gerekiyor,..
altın neden korktu üstad sizce?
saykıl dan mı
usd tarfta;
saatikte;
vadeli satışta devam ediyor,..bu na karşılık spot alışta bir süredir,
makas;
makas frkı nedeni ile saatlikte satışta olan nisan kapandıktan sonra yani bu gün,
haziran vade usd sistemlerde muhtemelen bir anda al olacak buna dikkat,.....
[QUOTE=sszul;491687]altın neden korktu üstad sizce?
saykıl dan mı[/QUOTE]
yok ya onu basıyorlar kasıtlı basıyorlar,..ilk darbeyi o yiyor,..dün fed kararı usd yi işaret etti,..
mecburen altını aşağı basıyorlar,...zira fed in vediği kararlarda sağlıklı değil, her durumda uzatmayı oynuyor, bundan şüphelenenler altına yığılırsa para otaritedsi sarsılacak, dolaysı ile iki yere aynı durumda satış geliyor, bunlardan ilki gold,...diğerii malum parite,...
aslında sp ile altını beraber indirseler kaldırsalar, piyasalar sağlıklı hale gelir,...bu durumda karşılarına usd koyacaklar,..
ama pratikte bu geçerli değil,...o nedenlede yapmıyorlar,...
şunu yapsalar o da bir süreliğine olabilir,
sp yi 2300 e götürseler, goldu 1474.x se götürseler sonra bu ikisini görece düşürüp usd yi yukarıya alsalar,..bu olur,...
zira fed in derdi,..görece yüksek usd,...bu sayede hem sp, hem gold, hem usd yükselmiş olur, gelişmekte olanalar geçici rahatlarlar, kur baskısından kımen bir süreliğine uzaklaşırlar,..
ama fed in derdi,..her şeyden önce görece yüksek usd (global abluka)bunun üzerine uğraşıyor, bu aynı zamnda bedeva mal ve hizmet alımı sağlıyor ve hane halkı refahı artıyor,..
işte şimdilerde serzenişler başladı,..yuksek usd ihracatı vuruyor diye, ama fed değişen bir şey olmadığını dün gösterdi,...
ve bir kez daha öteledi,..
103800 işinde buraya kadar dediklerimiz oldu,
aslolanda haziranı işaret ettik, ve haziran 103800 leri bir süredir okutuyor,...
bundan kellisi artık yeni vade için 103800 üstünde kalma problemi, kalamssa 2 hafta satar,
kalabilrse 2 hafta en az alır, sonrada devam etme ihtimali var alım işine,...
[url=http://hizliresim.com/RYYjB1][img]http://i.hizliresim.com/RYYjB1.png[/img][/url]
sabah günlüğün sata düşütüğünü belirtmiştik, periyodlu dakkalık sistemde bu şekilde ilerliyor, rakamlarda 103800 referanstan takip oluyor,
usd işini de yine yazdık, orada sistemler saatlikte satta iken bir anda yeni vadeye makas farkı nedeni ile alda geçebilirler,..spotu ise yazdık saatlikte alda idi,
yazacaklar yazıldı fazlasıyla yazıldı geriye bir şey kalmadı,..
şimdiden iyi haftalar dilerim,
ustad bu altını ne zaman alcaklar?pis bastılar hele gumuse %4 basmıslar.bunlar cok serefsızler...
103.400 den reverse LONG.
cümleten iyi aksamlar.
sayın indragandi endekste pozisyon aldınız mı?
[QUOTE=finalwave;491704]ustad bu altını ne zaman alcaklar?pis bastılar hele gumuse %4 basmıslar.bunlar cok serefsızler...[/QUOTE]
sayın final,
sorunuza cevap vermek için alıntı yapıyım dedim,...bu soruyu cevaplayacak o kadar çok yazmışızki,..
şimdi son olarak aktör,..dün mevcud oyununun devamı dedi,...
bunu dediği anda ilk akla gelenler,...emtialar ve kıymetli madenler oluyor,..gümüş bir emtia iken gold ayrıca otoratiye karşı güvensizliği tetiklediğinden (dayanak varlık-ikame varlık ilişkisi), böyle kararlar sonrasında isyan bastırma adına bilet kesilen ilk enstrumanlar oluyorlar,
teknik olarak baktığımda gümüşte zaten bir saykıl bağlama yok,..ancak goldda vardı ve geçen verdiğim grafta saykılı 1220.x ten bağladığını ancak fiyatların saykıl altında kaldığını bunu grafta ilk defa gördüğümü, yinede 1220.x üstüne giderse tut olacağını söylemiştim,
öte yandan gold da zamansal çıkıştayız ve saykıla göre 1220.x referanstan 2 haftdır bu bastırılıyor,..
öte yandan bu çıkışa 6 haftadır pasaj olarak girmiş durumda,...
bahsettiğim çıkışı yapabilmesi için goldun yinede önünde kalan 9 haftası var ,...
gümüşte öncelikle saykıl bağlayamamış bu büyük sıkıntı,..goldda dediğim üzere bağladı ama nizami değil,
şu demek gold 1189.x altına tekerrür aşağı sarkışlar yaparsa saykılı bozar ve yeni denge arayışına girer,
bir diğer husus bunların vadeli piysalarını takip etmiyorsanız takip etmenizi öneririm,..buradaki tarih aralıklarında aşağı baskı varsa genelde vade de bu baskı ile bitiyor,
[url]http://destekmenkul.com/cfd-bitis-tarihleri[/url]
goldda hikaye,
1189,x bir önceki saykıl,...aşağı geçerse stop
1208.x geçerse al başlangıç
1220.x geçerse aldığını tut
gold denklem halen bu şekilde,..
geriye kalan tek formül,...aşağıda
[quote=indregandi;491694]aslında sp ile altını beraber indirseler kaldırsalar, piyasalar sağlıklı hale gelir,...bu durumda karşılarına usd koyacaklar,..
Ama pratikte bu geçerli değil,...o nedenlede yapmıyorlar,...
şunu yapsalar o da bir süreliğine olabilir,
sp yi 2300 e götürseler, goldu 1474.x se götürseler sonra bu ikisini görece düşürüp usd yi yukarıya alsalar,..bu olur,...
Zira fed in derdi,..görece yüksek usd,...bu sayede hem sp, hem gold, hem usd yükselmiş olur, gelişmekte olanalar geçici rahatlarlar, kur baskısından kımen bir süreliğine uzaklaşırlar,..
Ama fed in derdi,..her şeyden önce görece yüksek usd (global abluka)bunun üzerine uğraşıyor, bu aynı zamnda bedeva mal ve hizmet alımı sağlıyor ve hane halkı refahı artıyor,..
Işte şimdilerde serzenişler başladı,..yuksek usd ihracatı vuruyor diye, ama fed değişen bir şey olmadığını dün gösterdi,...
Ve bir kez daha öteledi,..[/quote]
ancak bu hikaye,...böyle sp yi de çıkaramıyorlar,...
Bas usd yi aşağıya,...piyasalrı götür yukarı(sp için 2300), sonra usdyi yanlarına çağır,...usd çıkarken bas piyasları aşağı,
madem uzun miyadlısın(fed için) bir türlü datalarda umduğunu bulamıyorsun,...
Tek formül bu,...
[quote=rüzgar;491712]sayın indragandi endekste pozisyon aldınız mı?[/quote]
sayın rüzgar az pozisyon long açtım, ama 103800 altına düşmemiz iyi olmadı,..
Usd vadelide zaten shortum,
spotta usd tryyi aşağı basarlarsa bu gün ve cuma biz + gap açarız ama reelde 103800 altı bana göre satıştır,
ve 103800 altı kaldıkça 2 hafta satar py
cok teşekkürler.
cevap için tesekkur ederim hocam. okudum gecmıs yazılarınızı. 9 hafta yanı gumusun vade bıtısıyle zırve yapmasını beklemenızı anlıyamıyorum.
hocam bır sorum daha olacak...ornegın 6 ay vadelı sıralı senet ile gumus satıyoruz. tl bazında odeme alıyoruz. fakat biz alım satımdan dogacak karımızı gumus bazından sabıtlemek ıstıyoruz. bunu nasıl cozeriz...
vay vay vay
neler olmuş böyle... ah pala ahhh :)
ustelık pozlarımı yazmıştım, sen kalk 105 den 106700lere kadar shortla, dolarda 2.6480den long ol.. sonra alacağın karın sadece 1/3 ü ile yetin..
şaka bır yana, ben bugun böyle bır hareket paladan beklemiyordum, vade sonu dıye.. hatta 85lerden bır yukarı deneme hatta sert bır yukarı alım bekliyordum..
hayal kurmak ucrete tabı değil ya, 86 uzerınden daha yuklu poz açacaktım..
onumuzdekı hafta olacağını umduğum hatta haftaya yayılan gıdım gıdım düşüsü bır kac saatte yapmış şerefsız...
nasrettın hoca almış sazı elıne hap aynı notada parmağını tutarak çalmaya başlamış, dınleyenler demıstı hoca başkaları öyle çalmıyor parmaklarını perdelerde gezdırıyor.. hoca demıs kı cevaben, onlar benım bulduğum yerı arıyor :)
şimdilik flat ızlemekte yenıneceğim.ç. zıra bana göre 86 uzerı aşırı pahalıydı, 84 cok pahalı, 81 de pahalı..
olması gereken 76 altı.. buradan bıle long olmaya korkarım velev kı 68lere aşırı satımlara gelmesin. oralara gelmesı şimdilik hayal ötesi.. o yüzden de güven ıcınde bıstte long olmam zor.. çıkacağını bılsem poza gırmem.. prensip meselesi :)
dolarda yukarı beklentım suruyor ama eurodakı zıplamadan sonra üç kez düşünmek lazım long olmak ıcın..
zıra bu kavaslar 2.60 altına bıle sert denemeler yapacak kadar gözü kara ve pıyasa koşullarından uzak cılgın hareketler yapmaya teşne..
bu sebeple şımdılık uzun uzun ve sabırla ızlemekle yetıneceğim..
secımler oncesı cılgın hareketler yapabılırler.. yukarı da aşağı da..
bu hareketlerın mantıklı bır gerekcesı de olmak zorunda değil..
hep bırlıkte gorduk, 83lerden 87 sınırına gelecek ne vardı.. yok teknikmiş, yemişim teknıgını.. 83700lerı yukarı kırdı dıye ekonomik gerçeklerden bağımsız bu cıkısın ne anlamı ve ne mantığı vardı..
aynı şekılde, 2.75lere dayanıp ardından 2 günde 2.64 e getirecek ne vardı?
bu şerefsızlerın ipi ile kuyuya inmem...
aklım ve param benım ıcın kıymetlı..
poz almaya cok heveslı değilim ama aynı sisteme devam, en az rısklı yerlerden poz açmak. makul hedeflerle karı görünce de pozdan hızla çıkmak.. sımdılık bu senaryoya uyacağım..
yenı bır trend ve bu trendı destekleyecek pıyasa gerceklerını görmeden de senaryomda değişikliğe gitmem..
palaya not;
1/3 aldık ama 2/3 paladan alacaklıyım.. bunu bır seferde mı verır yoksa parça parça mı, orasını pala bılır.. ben paladan alacaklıyım...