-
[QUOTE=Osmanaga;491503]tamamdır üstadım...stop ve T/P rakamlarını koydum..ama umarım 2.67 yi geçmez :D[/QUOTE]
birde saatik yelpaze verdim ya osman ağam mevki atmalarda yardımcı olur haliylen,
rakamları scalada mevcut,..
şimdi orada bu gün dönülen,oyalama yapılan, üstünde beklenilen yer var ya, ben buna emek ve çaba sarfetmedim, indikatörü yelpazeledim, yelpazeler orayı buldu,
bu yelpaze ve rakamlarının doğru olduğunu bize gösteririr,..
-
şu anda tepki sonrası 5 likte yokuş aşağı,..destekler,
1.2.6596,
2. 2.6575
-
[QUOTE=indregandi;491505]şu anda tepki sonrası 5 likte yokuş aşağı,..destekler,
1.2.6596,
2. 2.6575[/QUOTE]
saatlik ise henüz al devam ediyor,
5 lik realizede saatlik alda,..
-
endex se karşı çok soğudum yaw,
bu usd aklımı aldı benim,
keh, keh,..
-
[url=http://hizliresim.com/622kDP][img]http://i.hizliresim.com/622kDP.png[/img][/url]
bu gün tam bekleme havası içinde umarım düşüş fed sonrası devam eder
-
bende endeksle uğraşmıyorum üstadım...varsa yyoksa dolar :).. bu arada tam benim aldığım rakamlarda dolaşıyor dolar...öğle arası yukarı yapar diye korkmuyor değilim...rakamlar belli ama işte bilemedim ne yapsam ne etsem..
-
[QUOTE=indregandi;491507]endex se karşı çok soğudum yaw,
bu usd aklımı aldı benim,
keh, keh,..[/QUOTE]
hızlı çok para yapıyo üstad ..yaptığında ......
ucuz bide %20 &30 poz la girince cüzdan da ayarlanıyor.
endeks sabahtan beri 150 puan gitgel .....
medcezir .... fırtınam felaketim hasretim....
bu arada saykıl ı unutmayınız ..........
-
[QUOTE=Osmanaga;491509]bende endeksle uğraşmıyorum üstadım...varsa yyoksa dolar :).. bu arada tam benim aldığım rakamlarda dolaşıyor dolar...öğle arası yukarı yapar diye korkmuyor değilim...rakamlar belli ama işte bilemedim ne yapsam ne etsem..[/QUOTE]
keşke hareketli olsa osman ağam,...ama biraz baygın yatyda,..
piyasalara olan bu fed güdümü bıktı usandırdı artık,
-
[QUOTE=sszul;491510]hızlı çok para yapıyo üstad ..yaptığında ......
ucuz bide %20 &30 poz la girince cüzdan da ayarlanıyor.
endeks sabahtan beri 150 puan gitgel .....
medcezir .... fırtınam felaketim hasretim....
bu arada saykıl ı unutmayınız ..........[/QUOTE]
henüz saykılda değişme yok, zaten bu gün düşüş olmadığı için saykılda yerinde,
düşüş oldumu bir önceki günün altına doru devamda saykıl gündeme gelebilir,
teşekkürler hatırlattığın için,..
-
ama endex çok güsel yaw,...bu usd den bin kat ii,..
ben bunun rakamlarına dahi alışamadım,...forex ve türevlerini bünyem reddediyor,..
endex kızım en güseli,...
-
[QUOTE=indregandi;491506]saatlik ise henüz al devam ediyor,
5 lik realizede saatlik alda,..[/QUOTE]
saatlik 5 liği bırakmıyor,..
-
şerefsiz usd gitmeye 12:30 u bekliyor
-
endex bu arada 17 saattir yataya sarmış vaşşşş,..
-
benim stoplar patladı üstadım..hissettiğim gibi 2.67nin üstüne gitti..keşke reverse yapaymışım iyimiş :)
-
sayın indragandi 103800mininum rakamdı maksmumu kac acaba daha once yazmış mıydınız hatırlamıyorum?ya dsa görmedim.
-
[QUOTE=indregandi;491516]endex bu arada 17 saattir yataya sarmış vaşşşş,..[/QUOTE]
sayın abim bunun sizce anlamı ne olabilir gerçi vade sonu olması çoğu hareketi engelliyor ...
-
[QUOTE=citiwan;491520]sayın abim bunun sizce anlamı ne olabilir gerçi vade sonu olması çoğu hareketi engelliyor ...[/QUOTE]
daha önce 105 lere[B] xxx[/B] koydum,.. xxx koyduğumu özellikle belirttim,..oyalanabilir demiştim,..zor yer orası, 105xxx ler,
105xxx ler 106 ya katlanırsa süpriz olur demiştim,..haziran vade 106xxx ya katlandı buna dikkat,..malüm nisan ölmek üzere,...haziranın 106000 üstünü sürdürmesi daha anlamlı bence,...dikkat edelim o işe,
öte taraftan piyasların fed beklediği, çok doğrusu ile fed beklettiği açık,..
diğeride aynen sizin dediğiniz olay,
vade sonu olduğundan hareketler henüz anlamsız,
-
[QUOTE=rüzgar;491519]sayın indragandi 103800mininum rakamdı maksmumu kac acaba daha once yazmış mıydınız hatırlamıyorum?ya dsa görmedim.[/QUOTE]
sayın rüzgar söylenmez aıp (ayıp) diye yazdığımı hatırlıyorum,..
-
şöyle izah ediyim,
önümüzdeki hafta için bu haftadan yükselen hareket,
109450 yi minumum kabul eder,..bunu söylemek aıp haliylen,
ama dediğim üzere,
3 şey sıkışmız durumda,
vade sonu pozisyonelliği,
fed ve 105xxx lerin 106 ya katlanması,..haziran zaten katlanmış durumda,..
örneğin 105xxx geçmemekte ısrar eden fiyatlar,..sistemi sata sokmuşlarsa ve fed faizlerin ötelenmesi manasında olumlu gelimişse, saatliklerde yataya veya sata düşen sistemleri yeni vadeye geçerken grafında makas farkından bir anda ''al'' a sokabilirler,
daha önce aynı şey 114900 lere gitmeden önce yine buralarda 105xxx de başımıza geldi,..
-
ne yapılabilir,..obecektif olunmalı ve sistem takibine özen gösterilmeli,...bu bizi koncoktür kötülüğünden arındırabilir,
veya
flata çıkp koncoktür kötülüğünü ilerde kullanmak üzere ve 105xxx hareketi noktalanıp yeni hareket başladıktan sonra,..105xxx üstüne daha yüksek fiyatlarda short,..105xxx altında daha düşük fiyatlarda long,
zira dün terse drive dan bahsettim, şellale bir gerçekti ama suyu ters akacaktı,
dedimki boadan hiç bahsettimmi hayır, bahsettiklerim şellale, ve somonlar(fiyatlar),
yani ayu yok,..boadan bahsetmedim boa var çünkü,..ayu kılıklı boalar,...
işte 105xxx lerden buna dikkat edeceğiz,...
-
kısaca artık fed sonrası yalan bitiyor,
geçen cuma bulduğumuz yalan hikayesi artık devam ettirilemez,..
usdtry ile endex kızım arasında korelasyon fed sonrası ilk ollarak, kurulmuş olacak,
artık usd düşüşleri fed den gelecek karar doğrultusunda gerçek olacak,..yada fed öyle karar açıklayacakki usd buraya kadar düşmüş olacak,
şu demek :
piyasanın önündeki ilk hikaye bu saatte usd,..bunda olacak gerileme bahar havası estirebilir,..
ikinci hikaye yunanistan, bunun üzerinden olacak gelişmeler sepeti ve pariteyi olumlu etkilerse,
radyo anteni çek, çek, uzar,..
çekoslavakya işi eninde sonunda çek, çek slovakyadır,..kürt işinde buna dikkat,...
-
öte yandan 20 haftadan kalan son 3 haftadayız ve yapısı agresif,...
işte görüyorsunuz olaylar agresifi tetkleyecek şekilde nasılda gelip sıkıştılar,..
öle değilmi,
demekki zamn analiz önceden biliyor, fakat neyin nerede olacağını kime denk geleceğini şüphesiz bilemiyor,
for exmaple, ilk zamanlarda esad düşecek demiştim, burada geiz patladı,
zaman eşti, ama esad tutmadı,..
-
ayrıca bir süre sonra, fiyatlar yükselirse fiyat ve rakamlar benim kontrolümden çıkar,..makas nedeni ile,
bunu belirtmiştim,
işte ayıp yazıyorum o nedenle,
düşüş olursa kontrolüme tekrar girer,..
-
[url=http://hizliresim.com/622513][img]http://i.hizliresim.com/622513.png[/img][/url]
anlatılanlara yardımcı olması baabından saatlik bir bakış,
çizgi rakamlarına dikkat edelim,...
-
üstad şahsi düşüncem saat 15:30 ile 17:00 daki veri az biraz iyi gelir .. hatta belki büyümeyi yüksek açıklayabilirler 1 önceki 1 di sonuçta algıya müdahele edemezler . düşük çıkarsa ve faiz artmayacak görüşü baskınlaşır .. bına da izin vemez bunlar hem yellenip hemde koku bırakmak istemiyorlar ................
sonuç olarak :
usd göreceli yukarı ..... fomc den sonra makul süre ekonomi kötü fakat veriler de iyi falan filan salata parite gene 1,08 e oturur akşa üzeri aldığını geri verir dolar .
tersi durumdada sattığını alır ...... vade sonu diye temkinli olmak gerektiğindende hacimsiz olur ..............
alaman napacak basacak tefe tüfeye parası alta gelsin diye
hadi vire yelken olsun:)
-
yelkenler rüzgarla dolsun,..yelkenler fora,..ahesta yol ileri,..
-
[QUOTE=indregandi;491542]yelkenler rüzgarla dolsun,..yelkenler fora,..ahesta yol ileri,..[/QUOTE]
valla ektim biçtim euro satmak lazım her halikarda basacak aşağı siz nedersiniz üstad???
-
üstadım bu dolar 2.67'yi de aştı...gidecek mi napcak acaba deyyus...shortlamamak için kendimi zor tutuyorum sabah shorttan azım yanınca :D
-
[QUOTE=sszul;491545]valla ektim biçtim euro satmak lazım her halikarda basacak aşağı siz nedersiniz üstad???[/QUOTE]
hiç bir şey diyomuyorum fedin aradan çıkması lazım,...
bir yere geldik ve bekliyoruz sayın sszul,..ben sadece burasının devemında şu olur bu olur diyebilyorum, piyasa ise haklı olarak elini belli etmiyor,..
ama endexte günlüklerim bir süredir aldalalar,..
usd de ise 2 gündür sattalar,
sonuçta fed kararı usd için çıkacak,
bu gevşerse py da yalandan yüsekseliş biter,..
akşam fed sanırım 21:00 gibi yellenmeye başlar,
keime niyet kime kısmet,..
ben usd tarafta nemalarımı aldım,..short poz kalanımla devam ediyorum,..
duruma göre extrem short açacam ama extrem short için ilk düşünmem son tepenin geçilmesi olacak, yoksa maliyetim düşük kalır,
diyelim fed sonrası usd gevşedi bu defa elmdeki zaten kazanacak ve üstelik bu gevşeme sertt yönde düşüş olarak olacak,
-
[QUOTE=Osmanaga;491546]üstadım bu dolar 2.67'yi de aştı...gidecek mi napcak acaba deyyus...shortlamamak için kendimi zor tutuyorum sabah shorttan azım yanınca :D[/QUOTE]
osman ağam sabah bu konuda düşncemi belirttim, az önce fed yorumlarımız yaptık,...
aslında bu günü beklersen yarın daha net ve anlaşılır olur bu seni daha kararlı yapar, yönde ortaya çıkmış olur,..
zaten foreks yaptığından bu konuda sıkıntında yok,..
-
yön gelecek osman ağam,..
şimdi alınacak her poz hangi yöne bakarsa baksın, stoplu olmak zorunda,...
bu pozlarında yarına kazanma şansı %50
-
[url=http://hizliresim.com/ogg3rq][img]http://i.hizliresim.com/ogg3rq.png[/img][/url]
-
[QUOTE=indregandi;491551]yön gelecek osman ağam,..
şimdi alınacak her poz hangi yöne bakarsa baksın, stoplu olmak zorunda,...
bu pozlarında yarına kazanma şansı %50[/QUOTE]
şartlı emir en mantıklı bu durumlarda forex de değilsek ....
-
saatlik al usd try de devam ediyor,..sabah belirtmiştik zaten,..
-
saat 15:30 de 1. çeyrek büyüme var abd nin ............atın bir nalı da orada
-
[QUOTE=sszul;491554]şartlı emir en mantıklı bu durumlarda forex de değilsek ....[/QUOTE]
hiç gerek yok bence,...usd short devam etmek mantıklı duruyor,..yapılacak iş dün belirttiğimiz üzere bunda maliyete düşük yakalanmamak,...
hazirana düşüşün başlarında geçebilseydik bayağı bir avantaj olacaktı,
bunu yapmadıysak,
ben için azalttığım ve nemalandığım pozu son tepeyi geçmeden extremde shortlamam,..bu da bana hazirana geçtiğimden itibaren eğre usd yükselirse 2.76 lar gibi bir maliyet sunar,
buda portföyün 1/7 si,..
fed le birlikte düşüş devam ederse zaten sorun kalmayacak kar yazmaya başlayacağız,...
-
ben flatladım üstad sabahtan lonlamıştı biraz nemaları aldım yeter .....
hala shortum .......mecburaen 2,61 maliyetli shartları 6. aya çevirdik 2,77xx lerden
ama başlangıcın %50 si kadar pozla ....vurduu ciğerimizi söküyor gavur.....
endeks te short kovalayacam biraz
-
veriye usd spotta short olarak giriyorum...ya herro ya merro :D
-
veee merro geldi...şükür sabahki zararı çıkarıp kara bile geçtim...yarısını flatladım pozisyonun..
-
valla sana helal olsun,...