bu arada yarın tarım dışı günü.. !
Printable View
bu arada yarın tarım dışı günü.. !
cümleten iyi aksamlar
kandiliniz mübarek olsun.
[quote=bull market;358992]Sn medihaluk, vın 7,2 mbps, 21 mbps ve 43,2 mbps var,
Siz vınn 7,2 yi kullanıyorum demekmi istediniz?
Eğer kablo 21 megebayt ise vınn 21 lik ona eşit olur heralde?
Yoksa yanlış değerlendirmemi yapıyorum?[/quote]
BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA Mbps (MEGABİT OKUNUYOR) VE MEGABAYTTAN((MBps) 8 KAT KÜÇÜK BİR DEĞER.VINN'DA EN YÜKSEK
21 Mbps bir hız olduğunu zannediyorum.çok da emin değilim.
fdow dünkü kapanışımıza göre -165 puan spot ise sadece 29 puan ekside kapattı.korelasyon tam gaz devam ediyor :D:D
iyi akşamlar arkadaşlar, hayırlı kandiller.
6 defa trade ve son poz [B]short[/B] yine.
[QUOTE=medihaluk;359028]BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA Mbps (MEGABİT OKUNUYOR) VE MEGABAYTTAN((MBps) 8 KAT KÜÇÜK BİR DEĞER.VINN'DA EN YÜKSEK
21 Mbps bir hız olduğunu zannediyorum.çok da emin değilim.[/QUOTE]
8 bit 1 Byte’tir.:Yani Byte, 8 bit değerindedir. Veri boyutu olarak ekrandaki bir harfi ifade eder.
Kilobyte (KB) Nedir?
1024 Byte’a eşdeğer.
Megabyte (MB) Nedir?
1024 KB’a eşdeğer.
Gigabyte (GB) Nedir?
1024 MB’a eşdeğer.
Bunların haricinde megabyte ve megabit farkı hakkında daha detaylı bilgi vermiş adamın biri... oda şöyle...
Bilgisayar birimleri konusunda özellikle internet bağlantı hızları yüzünden değinmek istedim. Ülkemizde öyle ince kelime oyunları varki bu konuda insanı çileden çıkartıyor. Bu ölçü birimleri hakkında fikir sahibi olmayanlar kolayca kanıp, hızlı internet aldığını sanarak dünyanın parasını ödüyor internet servis sağlayıcılarına. Sağlayıcıdan kastım ilk başta lanet TTnet ardından superonline, smile, biri vb. gibi şirketlerlerdir. Örnekler vercem ama önce bilgi vermem gerekiyor. Aşağıdaki bazı birimler ve sembolleri var. Biz bunlardan genel olarak Megabayt (MB) ve Megabit’i (Mb) konuşacağız.
* Bayt (Byte)
* Bit
* Exabayt (Exabyte) –> Sembolü: EB
* Exabit –> Sembolü: Eb
* Gigabayt (Gigabyte) –> Sembolü: GB
* Gigabit –> Sembolü: Gb
* Kilobayt (Kilobyte) –> Sembolü: KB
* Kilobit –> Sembolü: Kb
* Megabayt (Megabyte) –> Sembolü: MB
* Megabit –> Sembolü: Mb
* Petabayt (Petabyte) –> Sembolü: PB
* Petabit –> Sembolü: Pb
* Terabayt (Terabyte) –> Sembolü: TB
* Terabit –> Sembolü: Tb
* Yottabayt (Yottabyte) –> Sembolü: YB
* Zettabayt (Zettabyte) –> Sembolü: ZB
Şimdi ttnet diyor ki 2011 ocak ayından itibaren 100mbps bağlantı hızı vericem. 100mbps derken neyi kastediyor? mbps’nin açılımı mega bit per second yani saniye başına düşen megabitten bahsediyor. Ama bizim bildiğimiz yani bak bi film 700mb dediğimizde ordaki mb megabayt oluyor megabit değil!. Kısaca biz megabayt kullanıyoruz megabit nedir bilmeyiz. Birazdan öğrenmiş olacağız, pezevenkler sayı fazla gözüksün hani fazla sayı daha hızlı gösterir hesabı ince bir harf oyunu yapıyorlar. Bizi ilgilendiren birim çevirmeler aşağıdaki gibidir ve olay da devamındaki gibidir;
1024 Kilobayt (kilobyte) = 1 Megabayt (megabyte)
1 Megabayt = 8 Megabit (8mbps)
şimdi bu bilgiye göre ttnet’in bağlantı hızlarını inceleyelim.
1mbps = 128kb
2mbps = 256kb
4mbps = 512kb
8mbps = 1024kb (1 megabayt)
16mbps = 2048kb (2 megabayt)
32mbps = 40926kb (4 megabayt)
64mbps = 8192kb (8 megabayt)
Yani ttnet sana 100mbps dediğinde sen saniyede maksimum 12,5 megabayt dosya transferi yapabilirsin anlamı taşıyor.
Hızlar bu şekilde, fakat ttnet amcamız altyapı yetersizliğinden mi yoksa Türk milletine eziyet çektirmek için mi bilinmez bize bu hızı garanti edemiyor. Santrale olan uzaklığa göre hız düşüyor. Mesela ben evde 4mbps kullanıyorum saniyede 400 kb anca indirebiliyorum. 512kb’ye ulaşamıyorum. Hadi bu o kadar önemli değil de bir de “adil kullanım kotası” adı altında bir kısıtlama varki tam skandal. Diyor ki; 8mbps’ye kadar hız veriyorum sana ama aylık 15 gb’den fazla dosya indirirsen bağlantı hızını düşürürüm. 10 film indirsen zaten yarısı gidiyor, internette geziyosun, video izliyosun, dosya alıp, dosya paylaşıyosun cayır cayır veri transferi oluyor 5 günde 15gb’yi rahatlıkla geçiyosunuz kalan günlerde internet hızı dünyanın hiçbir yerinde rastlayamayacağınız bir hale dönüşüyor. İşkence resmen. Limitli dedikleri internet paketlerinden bahsetmiyorum bile 4gb kota şaka gibi
Olay bunlardan ibaret. 2011 ile birlikte pahalı internetimize yeni paketler geliyor demiştim. Yeni fiyatları da gözden geçirelim:
100mbps’ye kadar denilen hız aylık 149 tl (100gb kotası var üstelik)
50mbps’ye kadar denilen hız aylık 109 tl (100gb kotası var üstelik)
100mbps’ye kadar diyor da çoğusu kullanamayacak yani saniyede kimse 10mb bile indiremeyecek:) Tahminlerimce santrale yakın olanlar saniyede maksimum yakalayabileceği veri hızı 3-4mb olcak. Belki ilk çıktığında bölgenizde çok kullanan olmayınca daha yüksek hızlara ulaşabilirsiniz ama telekom herkesi havuza soktuğu için kullanıcı artınca hız da bölünüyor.
Keyifli internetler.
Ben 8 mbps'e kadar limitsiz kullanıyorum, yok adil kullanım bilmem ne diyorlar, defalarca adil kullanım sınırını geçtiğim halde, hızı düşüremediler, bir defa düştü, arayınca hemen düzelttiler.
rekabet var, bu da bize yarıyor netekim.
hacıgayahan gelmediği sürece SHORT takılmakta bir sakınca görmüyorum kendi adıma...
dow yukarı doğru hareketlendi. böyle gider ve hele de dow güzel bir artık yaparsa sanırım cortçuların işi yarın biraz zor olacak :D sadece hissiyat tabii, rasyonalite sıfırdır ve yatırım tavsiyesi asla değildir :D:D
Regaip kandiliniz mübarek olsun...
Günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar.
Günaydın hayırlı işler,hayırlı cumalar
Bugün şaka yaptığını sanmıyorum bu işi bitirecektir.Zaten 2 gündür boşu boşuna oynuyup duruyor
secim oncesi hem kucuk yatırımcıyla hemde hukumetle resmen dalga geciyorlar :)
[quote=batido;359106]secim oncesi hem kucuk yatırımcıyla hemde hukumetle resmen dalga geciyorlar :)[/quote]
Geçen gün Sayın Hasan Kurtulmuş söylemişti 20 gün allah yatırımcıya kolaylık versin diye haziran 22 sinde faiz kararını bekliyeceklerdir.
[quote=engin sözmen;359108]Geçen gün Sayın Hasan Kurtulmuş söylemişti 20 gün allah yatırımcıya kolaylık versin diye haziran 22 sinde faiz kararını bekliyeceklerdir.[/quote]
20 gun boyunca vay halimize gerci ben 13 haziran acılısını cok merak ediyorum nasıl bir gaple acılıs yapıcak piyasalar
Takip ettiğim indikatör 77200 üzerinde satış sinyali veriyor 3 günden beri yanıltmıyorsa aşağıyı görmesi gerekir buralarda uzun süre kalamaz.77200 üzeri geçen günde söylemiştim hep fake olacaktır.
bant içinde git-gel ler devam ediyor..
bakalım hangi yöne karar verilecek ?
[IMG]http://i56.tinypic.com/fuyjw1.jpg[/IMG]
dünde aynı şey oldu bugünde muhtemelen 60 dk ile işlem yapanlar bu sabah LONG oldu saat 10:00 da ve anında satışlar geldi.dünde saat 16:00 da tepeyi yaptırıp hızla basmışlardı.tepede LONG dipte SHORT yaptırıyor babalar.sistemle işlem yapanlar artık canından bezmiş durumdadır bence.herşey küsküyle bitiyor.tüm yollar küsküye çıkıyor.
[QUOTE=TÜRKOĞLU;359129]dünde aynı şey oldu bugünde muhtemelen 60 dk ile işlem yapanlar bu sabah LONG oldu saat 10:00 da ve anında satışlar geldi.dünde saat 16:00 da tepeyi yaptırıp hızla basmışlardı.tepede LONG dipte SHORT yaptırıyor babalar.sistemle işlem yapanlar artık canından bezmiş durumdadır bence.herşey küsküyle bitiyor.tüm yollar küsküye çıkıyor.[/QUOTE]
Günlükler dipde 60 lıklar güçlü al bölgesinde ala sonra sata dönüyor tekrar al gelmesi durumunda günlükleri ala çevirir.
bence bugün karar yeri en geç pazartesi veya salı sarkar.
ama dediğim gibi bu gün karar yeri. ben yönü yukarı bekliyorum bakalım hayırlısı.
[QUOTE=oguzhan;359132]Günlükler dipde 60 lıklar güçlü al bölgesinde ala sonra sata dönüyor tekrar al gelmesi durumunda günlükleri ala çevirir.
bence bugün karar yeri en geç pazartesi veya salı sarkar.
ama dediğim gibi bu gün karar yeri. ben yönü yukarı bekliyorum bakalım hayırlısı.[/QUOTE]
Aynen ben de yukarı bekliyorum bugün, Tarım dışı ile işi bitirebilirler... Ama sistemim de sat vermek üzere... İMKB 100 aşağıda 62500 yukarıda 63400 ne tarafa kırılırsa artık...
bugün görülen en düşük çok manalı olmuş.. ( dünkü minumumla aynı )
75700 bi sonraki destek seviyesi bence.
bu seviye altına sarkma olmazsa piyasa heran toparlayabilir diye düşünüyorum..
15 dk lık sistemin son 3 sinyali çok kısa aralıklarla ve 500 puan diliminde geldi ( 1 haziran 77450 sat - 2 haziran 77225 al - 3 haziran 76925 sat ) sağlam bir hareket yakın sanki ?
bull, halen long musun?
bull long kapatıp shorta geçmediysen, az önce 76.300 ile ben de uzun açtım.
artık yan yanayız.
[B]tam hacıgayahanın çıkma zamanı.[/B]
????
:d:d:d:d
[quote=padişah;359160]bull, halen long musun?[/quote]
[COLOR=red][QUOTE]
[COLOR=red]crash tüm hızıyla yolda[/COLOR]
[COLOR=red] [/COLOR]
[/QUOTE]
[/COLOR]diyen yok mu?
Allah rızası için:D
datadan önce başladı pala harekete..
dipten 800 puan zıpladık..
77200 üstünde piyasa çok afilli olabilir..
[quote=padişah;359169]
diyen yok mu?
Allah rızası için:D[/quote]
her hakkı saklı bu sloganın gayahan patron tarafından :D
[QUOTE=padişah;359160]bull, halen long musun?[/QUOTE]
Müzmin 77200 full longlarla yola devam:)))
Tarım dışıylan düşer işsizliklen çıkar bu meretbelli olmaz.dng
Ama düşerse 74000, çıkarsada 78000 üzeri bekliyorum, ne yapalım...
Sen ben uzunum diye uzuna geçmeseydin keşke:p
Vay başıma gelenler, yazarken full long yazamadım full short yazdım az evvel, demek bugün bu longlardan kurtulup short açma zamanı:)
bull sana bakıp uzun açmadım, shorttan iyi kar yazdık, biraz da uzun ile kaybedeyim diye açtım uzunu.
[quote=bull market;359176]Vay başıma gelenler, yazarken full long yazamadım full short yazdım az evvel, demek bugün bu longlardan kurtulup short açma zamanı:)[/quote]
hacı gaga effect'tir o patron :D adam dolduruyo kraş mıraş diye :..:
[quote=flexy;359183]hacı gaga effect'tir o patron :D adam dolduruyo kraş mıraş diye :..:[/quote]
[SIZE=5]Büyük crashhhhhhha az kaldı..lelele.lelele:dü::dü::dü:
full shorttttttttttttt.dng.dng:::::: [/SIZE]
hadi rastgelsin bakalım :)
Vay be yine kapayamadık uzunları,
Terso yaptılar..
Beklerim haftaya veririm bende:)
[quote=padişah;359186][SIZE=5]Büyük crashhhhhhha az kaldı..lelele.lelele:dü::dü::dü:[/SIZE]
[SIZE=5]full shorttttttttttttt.dng.dng:::::: [/SIZE][/quote]
.dng.dng.dng.dng
75700 de çok manaliydi :)
Hiisse takılanlar şimdilerde küfür ediyomudur ki:) ediyodur ediyodur...
Seçime kadar uzun takılsak demek ne sinir yapacak bu millet:)
Piyasayı iyi tutuyorlar yine de... Acayip işler oluyor 75700 den 76300 e ordan 75675 ordan tekrar 76100 lere geldi... ve bunların hepsi 5dk da oldu...
Haftasonu tatiline erken çıkmaktan başka seçenek bırakmadı pala:)
Haftasonunada full uzun:) elde kalan mallarla mecburen...
Herkeze iyi tatiller...