-
bende ztn sizin program yok ama markete gore hareket etmeye calısıyorum bugunde 39300dip olur diyordum bollingerin altı diye 39400 gordu ama aç gözlülük edip devam ettim kısaya 38900den kapatmayı düşünüyordum ama dow bekleidigmden erken buldu dibini.
-
[QUOTE=furkan;38668]bende ztn sizin program yok ama markete gore hareket etmeye calısıyorum bugunde 39300dip olur diyordum bollingerin altı diye 39400 gordu ama aç gözlülük edip devam ettim kısaya 38900den kapatmayı düşünüyordum ama dow bekleidigmden erken buldu dibini.[/QUOTE]
Bu programı ben kendim tüm bayram boyunca yazdım,matriksten aktarma yaparak kullanıyorum ,artık indikatöre bakmıyorum, önümde sadece bu ve fiyat grafiği var,ama programada pek ihitiyacınız yok, excel ile de rahat değerleri bulabilirsiniz.Biraz uğraştırır sadece, ama neticede yapar.
Şu an bile bazı hataları çıkıyor, düzeltiyorum çıktıkça...
-
[QUOTE=teo;38666]Cuma long değildi aslında, value değerinin üstünde kapattı, lakin close bu değerinin dışına taşamadı , (üst band) ayrıca tahtada satış baskısı devam ediyordu, burada en iyi yapılması gereken flat olmaktı.
Nedeni, satış baskısı devam ettiği sürece value area nın uzerıne bıle cıksa, bırbırlerını onaylamadıkları için flat kalmak daha doğrudur.
Bende flat girmiştim..Gerçi her gece ben flat giriyorum,Bunu gün içi trade için kullanıyorum...
Ama herhalde poz alsaydım geceye her iki sinyalde biribirini onayladığı için short girerdim...[/QUOTE]
cuma 43.875 kapatti degilmi burada "close bu degerin disina tasamadi demissiniz"
bu hangi deger tum degerler gecilmis gibi gozukuyor cuma icin.
-
[QUOTE=nyse-dj;38728]cuma 43.875 kapatti degilmi burada "close bu degerin disina tasamadi demissiniz"
bu hangi deger tum degerler gecilmis gibi gozukuyor cuma icin.[/QUOTE]
geçen cuma value area 42.725-43175 idi, fakat tpolarda açıkça satış baskısı görülüyordu, ben geceleri poz . ile girmiyorum,ama farklı sinyallerde gece girmek isteyenler için flat kalmayı önerebilirim..
-
sistem basarmis ama ben basaramamisin "su cocuk ornegi dogru" olurmu canim yasa cikacak onun icin yukseldi sat sinyaline uyulurmu hic cik cik deyip uymuyor insan ve digerleri. madem sistemin var uysana kardesim kendime diyorum.yok olurmu 3-5 kurus kazanacam yada cok biliyorum ya yada digerleri.
[IMG]http://img356.imageshack.us/img356/6351/60sajm9.jpg[/IMG]
-
[QUOTE=nyse-dj;38732]olurmu canim yasa cikacak onun icin yukseldi sat sinyaline uyulurmu [/QUOTE]
evet bu durum çoğu kişiyi yanılttı, halbuki grafikler karar çıksada çıkmasada basacaklar diyordu...
-
Genelde bunu hep yapıyorlar son 10 dakika 1000 puanlık veriş olurmu, sat vermeyen sistem kaldımı sizde...
Eskiden ayılar vardı, simdi boğalar geldi,ayı moduna büründü,hep psikolojiye oynuyorlar...Tüm ibreler yukarı dediği için geceye long girdim...
[IMG]http://img225.imageshack.us/img225/3812/56416566oz1.jpg[/IMG]
-
tuhh o zaman bu yeni yaklasimda para etmemis gozukuyor.
gece poz ile girmem demistiniz bunu neden degistirdiniz sn teo.
birde butun ibreler dediginiz farkli tabi ama klasik indikatorler hep satta idi en azindan bendekiler.
-
[QUOTE=nyse-dj;55048]tuhh o zaman bu yeni yaklasimda para etmemis gozukuyor.
gece poz ile girmem demistiniz bunu neden degistirdiniz sn teo.
birde butun ibreler dediginiz farkli tabi ama klasik indikatorler hep satta idi en azindan bendekiler.[/QUOTE]
o çalışmasına çalışıyorda, uygulayan teo da iş yok, point of controlun altında long girilirmi, amon-ra nın çaycı misali... piyasa boğaymış, adamlarda dayanacak para var, 35.000 düşürüp 39.000 yapıyorlar,
kayıtsız uygulayamadım, sebebi daha bu sisteme tam alışamadım, beynimde farklı yorum yapınca, en kötü günde bana denk geldi,
Yapacak bir şey yok...Bundan sonra kazanırız,azmimi kaybetmedim...
-
[QUOTE=sentinus;38610]İşe yarayabileceğini düşündüğüm piyasa diplerindeki ruh hali (sentiment) ile ilgili bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum:
1. Medyada çok bilmişlerin yandık bittik dünyanın sonu geliyor şeklinde değerlendirmelerinin tavana vurması. Forumlarda da benzer şekilde oluyor.
2. Aşağıda yeni hedeflerin dile getirilmeye başlaması ve hedeflerde aranın iyice açılması(10000-20000 daha aşağısı vb)
3.Uzun süredir stop yapılmadan taşınan pozisyon konusunda medyada ve kulislerdeki çok bilen abilerden etkilenerek ve artık inat etmekten vazgeçerek tersi pozisyon alınması(long iken tam piyasa dönmeden önce short olunması).
4. Piyasaya ilginin azalması bezginlik (forumlarda katılımın azalması)
5. Trend değişimi öncesi kişisel polemiklerin ve yıkıcı tartışmaların,sataşmaların artarak tavana vurması.
Piyasa tepeleri için de ruh hali tam tersi oluyor(Aşırı olumlu ruh hali, çok yukarılarda yeni hedefler, uzun süre taşınan shortların kapatılıp long olunması )
Sanırım market sentiment' ini de alet kutusuna atma zamanı çoktan geldi geçiyor.[/QUOTE]
6. madde eklemek gerekirse:
6. Çoğunluk kontratın büyük farkla dönüşten önceki ve sonraki gün terste kalması. Dönüşten önce herkes cesaretle mala saldırıyor ertesi gün terse geliyor tam da terse geldiği gün dönüş oluyor fakat ikinci ters oluyor bu kez kimse alışa cesaret edemiyor piyasanın kurtları dışında. Bu durum sanırım çoğunluktaki panik ve korkunun derecesini ifade ediyor.
-
İzniniz olursa hala yanıtını bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
Büyük eller, güçlü oyuncular, piyasa yapıcı ne isim verirsek artık, bu oyuncular Vob da geceye pozisyon taşıyor mu?
Taşıyorlarsa nasıl bir vade stratejisi çiziyorlar?
Çözebilen arkadaş varmı?
-
[QUOTE=shibumi;55234]İzniniz olursa hala yanıtını bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum.
Büyük eller, güçlü oyuncular, piyasa yapıcı ne isim verirsek artık, bu oyuncular Vob da geceye pozisyon taşıyor mu?
Taşıyorlarsa nasıl bir vade stratejisi çiziyorlar?
Çözebilen arkadaş varmı?[/QUOTE]
piyasa yapıcı hariç elbette hepsi poz taşıyordur risk algılamasına göre, ky geceye poz taşımaz isterse ama 20.000 kontrat işlem yapan commercials fonlar, bir yön alıyordur mutlaka, muhtemelen daha uzun vadeli periyodlarla strateji belirliyorlardır.
mesela kontra 2 aylık ise, 2 aylık vade için günlük veya seanslıklar olabilir.
Ama bunların yaptıkları genelde ortalama düşürerek trade etmek,
Diyelimki short yaptınız, O ay ki vade de hep short yapıyorlar hiç duruşunu bozmadan vade sonuna kadar.
Yukarı çıktıkça short ,aşagıdan poz kapa, yeniden short, böylece sürekli ortalamayı yukarı çıkarıyorlar,
Iki kurum alalım, birisi short biriside long yapıyor diyelim.
39000 den mesela short yaptı ise a kurum, düştükçe shortların birazını kapatıp, çıktıkça birazını short yapar.
Diğer kurumda 39.000 den long yapsın, Çıktıkça longları birazını kapatıp, düştükçe o birazı ile longlar, bu da bir şekilde ortalamasını düşürür.
Neticede her ikisi de vade sonunda karlı çıkabilirler.Eğer ortalamaları çok yukarıya çekebilmişlerse.
Hatta ben vade sonunda anlaştıklarını bile düşünüyorum...Diğer vadeye taşıma olarak...