sazan abi . .altın için yorum istemiştim abi ... mümnküse ... üvvvv .. üüüüüğğğğğ
Printable View
sazan abi . .altın için yorum istemiştim abi ... mümnküse ... üvvvv .. üüüüüğğğğğ
sazan abi .. altının altına yapmasını bekliyorum abi .. altın altına yapmazsa .. ben yapacam gibi ... ehuehuehuehue:D:D:D:D
Selçuklum,
Oynamadığım piyasalar. Altın dünyada Teknik analize en zor gelen ensruman.
Senin Ganalizasyondaki analizini gördüm. Gayet güzel.
Sorry. I am sooo sorry.
[QUOTE=sazan;296003]Selçuklum,
Oynamadığım piyasalar. Altın dünyada Teknik analize en zor gelen ensruman.
Senin Ganalizasyondaki analizini gördüm. Gayet güzel.
Sorry. I am sooo sorry.[/QUOTE]
canın sağolsun abi senin ... sana bişey olmasın sazan abim .... .brv.brv+.+.
Yazıklarımdan sonra. SW börtföyüm 2/3'ünü flat'a aldım. 1/3 önceki bar high geçilince yada gri çizgiye dokununca flatlanacak.
X30yVade Günlük.
Bu grafikteki üstteki yükselen trendline önemli. (Sazan Channel)
Sabah vurdu. Bakalım ne olacak.
[IMG]http://ressim.net/a/upload/919a4630.png[/IMG]
İşlem hacmi bu seviyede kaldıkça bugün düşüş zor gözüküyor.
Abi sizin UV portfoydeki shortlar duruyor mu? Onların stopu 88.000 miydi? Eğer duruyorsa ve 88.000 stopsa 88.000 görüldüğünde ve geçildiğinde longlayacak mısınız UV portfoyde yoksa flatlayacak mısınız? Teşekkürler...
[quote=enorton;296052]Abi sizin UV portfoydeki shortlar duruyor mu? Onların stopu 88.000 miydi? Eğer duruyorsa ve 88.000 stopsa 88.000 görüldüğünde ve geçildiğinde longlayacak mısınız UV portfoyde yoksa flatlayacak mısınız? Teşekkürler...[/quote]
Stop Loss'u 88.8'di. 44.4 ilk maliyetli shortları taşıya taşıya benim bile maliyetini artık bulamayacağım UV shortlar gerçekten duruyor. Şu ana kadar SW portföyün tüm karını yediği gibi (2 aya yakın SW'de tatil nedeniyle oynamadığımdan Sw börtföyde karlar da artamadı), Sistem portföylerinden birinin karlarının %20 civarını yemiş durumda.
Özetle ne kazanacak isem, yaklaşık 3/5'ine razı olmaz zorunda kaldım. (5 portföy üstünden, SW, UV ve 3 sistem börtföyü)
Hatırlatma amacıyla daha önce verdiğim DJI haftalık grafiğini bir kere daha verelim.
Yorumlar için önceki haftalarda verdiğim yorum aynen geçerli. Bu nedenle tekrar vermiyorum.
[URL=http://www.ressim.net/show.php/2450779_cs.png.html][IMG]http://ressim.net/a/upload/e4bad198.png[/IMG][/URL]
affınıza sığınarak yarı geyik, yarı bilimsel bir tespitte bulunmak isterim. burada emek verip bilgi paylaşan üstadlar türlü emekler veriyor. üzerine emeklerini kamu yararına paylaşıyor. bu tip üretken ortamlarda ne zaman ki bir parazit belirir ve "filanca usta sen satıyorum dedin ama biz rallide yükümüzü aldık, hedef 500.000" derse
işte o zaman anlarım ki piyasada güven zirve yapmistir yukarı trent o vakit son mutlu günlerini yaşıyor demektir. hisse.net te sn devir, burada sn. sazan objektif veriler ile yola çıkıp uzun vadeli kısa pozisyon açtılar. parazitin biri ya buraya ya oraya damladı damlar
[quote=akillipara;296649]affınıza sığınarak yarı geyik, yarı bilimsel bir tespitte bulunmak isterim. burada emek verip bilgi paylaşan üstadlar türlü emekler veriyor. üzerine emeklerini kamu yararına paylaşıyor. bu tip üretken ortamlarda ne zaman ki bir parazit belirir ve "filanca usta sen satıyorum dedin ama biz rallide yükümüzü aldık, hedef 500.000" derse
işte o zaman anlarım ki piyasada güven zirve yapmistir yukarı trent o vakit son mutlu günlerini yaşıyor demektir. hisse.net te sn devir, burada sn. sazan objektif veriler ile yola çıkıp uzun vadeli kısa pozisyon açtılar. parazitin biri ya buraya ya oraya damladı damlar[/quote]
Sevgili Akıllıpara,
Ben cebimdeki paraya bakarım. Hesabım büyüyorsa, bu bana 1000+ kişinin teşekküründen fazla motivasyon ve başarı hissi verir. Yine, dediğin gibi birkaç adet densizin yazdıkları, hesabım sürekli artıyorsa, benim kendim hakkımdaki başarı hissimi etkilemez. Sadece paylaşım konusunda arzumu azaltır. 2-3 hafta içinde buda yok olur. Tekrar devam ederiz.
Keşke herkes kazansa. Ama Artık 23+ yıl olan borsa ve future tecrübemde gördümki, devamlı olarak piyasada oynayıp istikrarlı kazananlar çok çok az. (Yüzde 1 değil, binde 1 civarı. Binde birin yarısı da ancak sermayelerini koruyup, faiz kazancını (alternating opportunity cost) ise kaybediyor) Diğer kazanan grup ise, bir hisseye istikrarlı olarak (eline para geçtikçe) yatırım yapan ve bir kere voliyi vurunca bunu mala yatıran ve bir daha da girmeyenler. (Tüm hayatımda böyle sadece 2 kişi gördüm. Kazanıp bir daha girmeyen)
Bu yüzden VOB gibi bir piyasada ciddi para kazandım diyen (gerçekten kazanabilir), o andığım binde 1'lik grupta değilse (bilgi, tecrübe ve cesaret babında), ve oynamaya devam edecekse orta vadede yine kaybedecektir. Orta vadede (6-8 ay gibi) kazançları sanırım yine kazanan istikrarlı gruba :))) dogru transfer olacaktır.
2 rakı sonrası yazdığım, sert veya aşağılayıcı geldiyse affola. Amacım kimseyi incitmek yada aşağılamak değildir. Belki, buradan korkunç para kazanıp, hayatımı kurtarırım diyen, hayalperestleri uyarmak amacıyla yazılmıştır.