-
[quote=vobarey;189013]Unutmayınız Sn.Tyrant burada sizinle kimse makara yapmadı ve sizi gayette ciddiye aldı almaya da devam ediyor siz 3 ayınızı harcamış olabilirsiniz ama kendi adıma konuşayım biz de arkadaşımla 2 sene geceli gündüzlü çalıştık ve elde kendimize göre bir sistemimiz mevcut... O nedenle buradaki eleştirileri okurken yazan insanlarında sizin geçtiğiniz yollardan fazlasıyla geçtiğini unutmayınız...
Sonuçta hepimiz ne sistemler gördük mesela biri 61500 short demiş sona 5 dkda vob 61800 den 62500 e uçmuş arkadaş yazmış ki oraya zarar -400 puan meğerse sistemin ilk sinyali o 5 dklık içinde 61900 da görünmüş de poz ordan kapanmışta vs vs ve bu programı bu adam 20000 tl artı kdv ye indirimli sattığını söylüyor ama bakın 5 dklık kapanış 62500 varmı 61900 dan shortları kapatıp long a dönmenizin garantisi ya o tick içinde 62000 görülüp tick 61000 kapansaydı nolcekti??? Böyle pazarlamacılara ben sadece gülüyorum ve bu adam sitesinde ayda 80 işlemle puanlar bastığını ifade ediyor grafikize ediyor anca bu tip ayrıntılara bakınca bu işin reelde öyle olamayacağını hepimiz biliyoruz ve sırf bu nedenlerden dolayı haddimiz olmadan bizde bazı engelleri aşıp bi yerlere geldiğimiz için eleştirilerimizi görüşlerimizi belirtiyoruz... Bir hatamız olmuşsa affola ancak burası içi boş bir aile değil...[/quote]
Sayin vobarey,
Buradaki insanlarin cok degerli insanlar oldugunun ve dediginiz gibi ici bos bir yer olmadiginin farkindayiz. o yuzden buraya uye olup sistemimizin sonuclarini sizlerle paylastik.
o dediginiz indirimli 20000tl+kdv ye satilan sistemi biliyorum:) biz de kendi sistemimizi karsilastirmak icin cok fazla arastirma yaptik. o aralar denk geldim.
sozun kisasi, biz burada yazmaktan memnunuz. sadece ileride birseyler yazdigimizda "bunlar zaten fake rapor vermislerdi, inanilmaz bunlara" gibi bir dusunce olusmasini istemiyoruz o kadar.
-
Günde 1 den fazla trade de yapılabilir,ama overtrading yapmayın.
Sistem günde 2 kez stopladıysa,artık o gün işlem yapmayın.
Kademeli girişin amacı ,muhtemel stopun tek parti yapılarak,PY açısından zararın yarım pozisyon ile az tutulmasıdır.
Bu sistem benim tarzıma göre ama siz daha güzel hale getirebilirsiniz,bu mümkün ,gayet değerli arkadaşlar ,her yerde hep var!
Birşey unuttuysam sonra da söylerim.
Hayırlı olsun ,Allah kullanana çok versin....lelele
-
Svg .VOBİX,
Senin sitende de daytrading sistemi yoktu galiba,18. sistemin burda!.brv
-
[QUOTE=saraylı;188956]Evet ama burda başladık ,mahzuru yoktur herhalde..[/QUOTE]
Est. ben 18 numara olarak etiketledim zaten bunu. Bilgi ve emeklerinizin yanı sıra karşılıksız paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler..
-
-Bu sistem tüm piyasalara uygulanabilir hemen hemen ,ancak yukarda verdiğim MS formülleri vadeli u30 için geçerlidir.
-sarı çizgi kırılırken, kırılmadan emin olmak için hacmi takip edebilirsiniz.
-realizasyon için ,bu piyasanın 700-1500 puanlar arasında dolaşan yüksek -düşük farkı yol gösterici olabilir.
-ORB için geniş bilgi alacağınız bir kaynak:
[URL]http://files.meetup.com/81452/Trading%20The%2010%20Oclock%20Bulls.pdf[/URL]
-
[QUOTE=TyranT;188981]Sayin VOBIX,
Herseyi biranda soyleyip, "biz sunu yaptik, biz bunu yaptik" gibi megalomanlik yapmak niyetinde olmadigim icin bazi seyleri yuzeysel anlatiyorum. MS Downloader sayesinde anlik olarak programimiz verileri guncelleyebiliyor. biz hicbirseye karismiyoruz. o bize saat sonuna yaklastigimiz sirada duruma gore "bak yakinda poz degisebilir" yada "bak poz simdiden degisti, saat sonunda hala boyle giderse sen de degistir" gibi uyarilarda bulunuyor. bir sorun yoksa da hic ses etmiyor. otomatik al/sat konusunuda programla bir insanin hareketlerini simule edip, piyasadan cat diye yaptirabiliriz ama o riski almak istemiyoruz. cunku bazen hata verebiliyor sayfa. kitlenebiliyor. onu da biz kendimiz yapalim degil mi yani:)[/QUOTE]
Şu 5dkda bir sinyal verme ihtimali var, saat başı bakıp normal işimize bakıyoruz dediğinizden alternatif sunmak çin dedim.
-
[quote=VOBiX;189064]Est. ben 18 nuamr aoalrak etiketledim zaten bunu. Bilgi ve emeklerinizin yanı ısra karşılıksız paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler..[/quote]
Ben herkese yararlı olmasını dilerim.
Rica ederim.:)
-
[QUOTE=vobarey;189013]Unutmayınız Sn.Tyrant burada sizinle kimse makara yapmadı ve sizi gayette ciddiye aldı almaya da devam ediyor siz 3 ayınızı harcamış olabilirsiniz ama kendi adıma konuşayım biz de arkadaşımla 2 sene geceli gündüzlü çalıştık ve elde kendimize göre bir sistemimiz mevcut... O nedenle buradaki eleştirileri okurken yazan insanlarında sizin geçtiğiniz yollardan fazlasıyla geçtiğini unutmayınız...
Sonuçta hepimiz ne sistemler gördük mesela biri 61500 short demiş sona 5 dkda vob 61800 den 62500 e uçmuş arkadaş yazmış ki oraya zarar -400 puan meğerse sistemin ilk sinyali o 5 dklık içinde 61900 da görünmüş de poz ordan kapanmışta vs vs ve bu programı bu adam 20000 tl artı kdv ye indirimli sattığını söylüyor ama bakın 5 dklık kapanış 62500 varmı 61900 dan shortları kapatıp long a dönmenizin garantisi ya o tick içinde 62000 görülüp tick 61000 kapansaydı nolcekti??? Böyle pazarlamacılara ben sadece gülüyorum ve bu adam sitesinde [B]ayda 80 işlemle puanlar bastığını[/B] ifade ediyor grafikize ediyor anca bu tip ayrıntılara bakınca bu işin reelde öyle olamayacağını hepimiz biliyoruz ve sırf bu nedenlerden dolayı haddimiz olmadan bizde bazı engelleri aşıp bi yerlere geldiğimiz için eleştirilerimizi görüşlerimizi belirtiyoruz... Bir hatamız olmuşsa affola ancak burası içi boş bir aile değil...[/QUOTE]
Onbinde iki komisyonla işlem başına 30 puanı aracı kurum alır. Bir de aktiften emri vermezseniz terste kalma riskiniz olduğundan aktiften emri vermeden dolayı 25 puanlık kaymalar olacak. Piyasa hızlı hareket ettiyse bu kayma 200 puana kadar çıakbiliyor ama biz onu da 25 puan alırsak eder işlem başına 55 puan. Ayda 80 puandan 4400 puan yapar. Yani her aya -4400 puandan başlamış gibi olursunuz. Ben sırf bu komsiyon ve kayma meselesinden yeni sistem tasarımlarında getiriden çok işlem sayısının azlığına odaklandım.
-
[QUOTE=saraylı;189059]Svg .VOBİX,
Senin sitende de daytrading sistemi yoktu galiba,18. sistemin burda!.brv[/QUOTE]
Koydum bile :..:
-
[quote=VOBiX;188889]Bunun gibi mi? .dng[/quote]
[quote=VOBiX;189068]Onbinde iki komisyonla işlem başına 30 puanı aracı kurum alır. Bir de aktiften emri vermezseniz terste kalma riskiniz olduğundan aktiften emri vermeden dolayı 25 puanlık kaymalar olacak. Piyasa hızlı hareket ettiyse bu kayma 200 puana kadar çıakbiliyor ama biz onu da 25 puan alırsak eder işlem başına 55 puan. Ayda 80 puandan 4400 puan yapar. Yani her aya -4400 puandan başlamış gibi olursunuz. Ben sırf bu komsiyon ve kayma meselesinden yeni sistem tasarımlarında getiriden çok işlem sayısının azlığına odaklandım.[/quote]
Aynen dediğiniz gibi Sn.Vobix... Benim eski sistemim ayda 20 işlem yaparken şu an ben 10 işleme düşürdüm ki bahsettiğim yer 70-80 işlem aylık ort ile 16 ayda 170000 puanlardan bahsediyor eh sizin kısa hesabınız işin içine girince artı bi de tick sonunu beklemeden işlemlerin yapılma olayı ortadayken gerçekten herşey hikaye kalıyor... Ayrıca bu programlar demosu bile verilmeden satılmaya çalışılıyor bu da baya ilginç... yani burada kimseye düşmanlık beslemiyoruz tabi ama bazı şeylerin görülmesi bilinmesi ve farkedilmesi yatırımcıların bilinçlenmesi açısından çok ama çok önemli...
-
[QUOTE][CENTER][color=#FF0000][b][SIZE="4"]"Breakout Setups"[/SIZE][/b][/color]
[url=http://1.bp.blogspot.com/_7GlNFFm0xVk/SsmwfEJx-9I/AAAAAAAAAng/mNXfUlDNLVw/s1600/176.JPG][img]http://resim.ekibi.org/finans/2009/200910/200910050130.PNG[/img][/url][/CENTER]5.setup,bir intraday setup olan:
[b]"Opening Range Breakout"[/b]
Bu setupı,çok farklı şekillerde uygulamak mümkün,ama ben bunu vadeli 5' lıkta şöyle uygularım:
Vadeli 5' lıkta mum grafik açın.Sabah açılıştan itibaren 7 mum sayın 9.45 e kadar. Bu 7 adet mumun en yükseğinin 1 kademe üstünü mavi çizgi ile ve en düşüğünün 1 kademe altını kırmızı çizgi ile işaretleyin.
Bu sabah için:
59.775 ve 59.550 çıkıyor.
Üst çizgi yukarı kırılırsa uzun ,alt çizgi aşağı kırılırsa kısa açılır:
Bu durumda 59.550 aşağı kırılmış ve 59.525 ten kısa açılmıştir.9.50 çubuğunda.
İzleyen stop bir önceki barın en yükseğinin 1 kademe üstüdür.
Poz , 10.15 çubuğunda 59.275 ten kapatılmıştır.
25' da 250 puan kar bıraktı bu sabah bu sistem...
Bu sistem,sonuncu güniçi setup idi.
2 tane daha günötesi setup vereceğim yarın ve öbürgün...
[color=#FF0000][b]Kaynak:[/b][/color] [url=http://devridaimmakinasi.blogspot.com/2009/10/breakout-setups_05.html]Devridaim Makinası[/url] 05.10.2009[/QUOTE]
Sitem olarak değil de Breakout Setups konusunda 5. setup olarak geçiyor.
-
[quote=VOBiX;189068]Onbinde iki komisyonla işlem başına 30 puanı aracı kurum alır. Bir de aktiften emri vermezseniz terste kalma riskiniz olduğundan aktiften emri vermeden dolayı 25 puanlık kaymalar olacak. Piyasa hızlı hareket ettiyse bu kayma 200 puana kadar çıakbiliyor ama biz onu da 25 puan alırsak eder işlem başına 55 puan. Ayda 80 puandan 4400 puan yapar. Yani her aya -4400 puandan başlamış gibi olursunuz. Ben sırf bu komsiyon ve kayma meselesinden yeni sistem tasarımlarında getiriden çok işlem sayısının azlığına odaklandım.[/quote]
[quote=vobarey;189072]Aynen dediğiniz gibi Sn.Vobix... Benim eski sistemim ayda 20 işlem yaparken şu an ben 10 işleme düşürdüm ki bahsettiğim yer 70-80 işlem aylık ort ile 16 ayda 170000 puanlardan bahsediyor eh sizin kısa hesabınız işin içine girince artı bi de tick sonunu beklemeden işlemlerin yapılma olayı ortadayken gerçekten herşey hikaye kalıyor... Ayrıca bu programlar demosu bile verilmeden satılmaya çalışılıyor bu da baya ilginç... yani burada kimseye düşmanlık beslemiyoruz tabi ama bazı şeylerin görülmesi bilinmesi ve farkedilmesi yatırımcıların bilinçlenmesi açısından çok ama çok önemli...[/quote]
kesinlikle katiliyorum sizlere. biz, poz acarken 25 puan kayma, kapatirken 25 puan kayma, 25 puan komisyon, 25 de bizden olsun dunyanin binbir turlu hali var, diyerek 100 puan duz hesap yapiyoruz. direk net kar = kar - islem * 100 yaziyoruz. sonra hayal kirikligina ugramamak lazim.
-
[QUOTE=vobarey;189072]Aynen dediğiniz gibi Sn.Vobix... Benim eski sistemim ayda 20 işlem yaparken şu an ben 10 işleme düşürdüm ki bahsettiğim yer 70-80 işlem aylık ort ile 16 ayda 170000 puanlardan bahsediyor eh sizin kısa hesabınız işin içine girince artı bi de tick sonunu beklemeden işlemlerin yapılma olayı ortadayken gerçekten herşey hikaye kalıyor... Ayrıca bu programlar demosu bile verilmeden satılmaya çalışılıyor bu da baya ilginç... yani burada kimseye düşmanlık beslemiyoruz tabi ama bazı şeylerin görülmesi bilinmesi ve farkedilmesi yatırımcıların bilinçlenmesi açısından çok ama çok önemli...[/QUOTE]
Satılan VOB sistemleri Matriks platformu için gerçekleştirilmiş. Birisinin sahibi yazılımcı olduğunu diğeri de bilgisayar mühendisi iddia ediyor. Dİplomasını görmediğim için öyledir ya da değildir bilemem fakat kodlmayı bilmiyorlarsa sayın sazan bu forumda sistemlerin demosunun hazırlanmasına olanak sağlayan formülleri paylaştı zaten. Yani şu tarihten sonraki sinyalleri verme gibi özellikler eklenebiliyor. Satışını yapan kişiler bir tanıtım kapmyanyası düzenleyip diyelimki Mayıs ayının başında demoyu downloada sunacağız. Haziran sonuna kadar gelecek sinyalleri birerbir kullanabilecekseniz deseler bir şey kaybetmezler. Demoyu sürekli yayında tutarlarsa kullanıcılar eşi dostu adına demoyu alıp suistimal edebilir ama bu şekilde yılda sadece bir ay süre ile ücretsiz kullanıma sunsalar hem akıllardaki soru işaretleri kalkar hem de sistemin ne kadar gerçekçi daha doğrusu pratiğe dökülebileceği görülmüş olur. Gerçekçiliği doğruşltusunda satışlarında da çok güzel bir artış yaşarlar. Bu söyledikelrim matrix platformunda çalışan sistemlerini satmak isteyen kişiler için geçerlidir.
-
[QUOTE=saraylı;189057]Günde 1 den fazla trade de yapılabilir,ama overtrading yapmayın.
Sistem günde 2 kez stopladıysa,artık o gün işlem yapmayın.
Kademeli girişin amacı ,muhtemel stopun tek parti yapılarak,PY açısından zararın yarım pozisyon ile az tutulmasıdır.
Bu sistem benim tarzıma göre ama siz daha güzel hale getirebilirsiniz,bu mümkün ,gayet değerli arkadaşlar ,her yerde hep var!
Birşey unuttuysam sonra da söylerim.
[COLOR="Red"]Hayırlı olsun ,Allah kullanana çok versin[/COLOR]....lelele[/QUOTE]
paylaşımlarının ve emeğiniz için çok teşekkürler Sn. saraylı..
akşam sistemi iyice özümsedikten sonra yarın başlıyorum uygulamaya..
kendime çok katı kurallar koydum ve kesinlikle uygulayacağım.. ilk kural; gece pozisyonu kesinlikle yasak.. :)
-
[quote=VOBiX;189085]Satılan VOB sistemleri Matriks platformu için gerçekleştirilmiş. Birisinin sahibi yazılımcı olduğunu diğeri de bilgisayar mühendisi iddia ediyor. Dİplomasını görmediğim için öyledir ya da değildir bilemem fakat kodlmayı bilmiyorlarsa sayın sazan bu forumda sistemlerin demosunun hazırlanmasına olanak sağlayan formülleri paylaştı zaten. Yani şu tarihten sonraki sinyalleri verme gibi özellikler eklenebiliyor. Satışını yapan kişiler bir tanıtım kapmyanyası düzenleyip diyelimki Mayıs ayının başında demoyu downloada sunacağız. Haziran sonuna kadar gelecek sinyalleri birerbir kullanabilecekseniz deseler bir şey kaybetmezler. Demoyu sürekli yayında tutarlarsa kullanıcılar eşi dostu adına demoyu alıp suistimal edebilir ama bu şekilde yılda sadece bir ay süre ile ücretsiz kullanıma sunsalar hem akıllardaki soru işaretleri kalkar hem de sistemin ne kadar gerçekçi daha doğrusu pratiğe dökülebileceği görülmüş olur. Gerçekçiliği doğruşltusunda satışlarında da çok güzel bir artış yaşarlar. Bu söyledikelrim matrix platformunda çalışan sistemlerini satmak isteyen kişiler için geçerlidir.[/quote]
eminim ki boyle birsey yapsalar, alacak olan da almaz. benim sahsi dusuncemdir.
-
-
17:00 sonu itibariyle 69050 kisa.
-
[QUOTE=TyranT;189349]17:00 sonu itibariyle 69050 kisa.[/QUOTE]
[url]http://www.voborsa.com/forum/sistem-gun-sonu-son-barda-sinyal-verirse-ne-yaparsiniz-t5224.html[/url] konusundaki soruya cevap verebilir misiniz?
Bir de şöyle bir durum var örneğin dün 69075ten kapandık ama uzlaşma 69375ten gerçekleşti. BAzı günlerde Kapanış Fiyatından emirler oluyor bu emriler VOB kapandıktan sonra gerçekleşiyor. Dün böyle bir şey olmadı ama olsaydı kapanıştan sonra saatlik çubuğun kapanış fiyatı 69375e güncellenecekti.
Diyelim sisteminiz 69,200 altında SAT verecek. Böyle bir durum olduğunda siz çubuğun kapanışı beklemeden seans sonunda kısa açtınız ama fiyat güncelelnince sinyal kaybolacaktı. Bu gibi durumlarda neler yapıyorsunuz ya da planlıyorsunuz?
Sorumun sistmeinizin sinyali ile alaksı yok. sadece üzerinde çok konuştuğumuzdan bir konu olup hem dünkü uzlaşma kapanış farkının büyüklüğü hem de sizin kapanışı beklemedne işleme geçmiş olmanız cuk oturdu diye soruyorum.
-
[quote=VOBiX;189986][URL]http://www.voborsa.com/forum/sistem-gun-sonu-son-barda-sinyal-verirse-ne-yaparsiniz-t5224.html[/URL] konusundaki soruya cevap verebilir misiniz?
Bir de şöyle bir durum var örneğin dün 69075ten kapandık ama uzlaşma 69375ten gerçekleşti. BAzı günlerde Kapanış Fiyatından emirler oluyor bu emriler VOB kapandıktan sonra gerçekleşiyor. Dün böyle bir şey olmadı ama olsaydı kapanıştan sonra saatlik çubuğun kapanış fiyatı 69375e güncellenecekti.
Diyelim sisteminiz 69,200 altında SAT verecek. Böyle bir durum olduğunda siz çubuğun kapanışı beklemeden seans sonunda kısa açtınız ama fiyat güncelelnince sinyal kaybolacaktı. Bu gibi durumlarda neler yapıyorsunuz ya da planlıyorsunuz?
Sorumun sistmeinizin sinyali ile alaksı yok. sadece üzerinde çok konuştuğumuzdan bir konu olup hem dünkü uzlaşma kapanış farkının büyüklüğü hem de sizin kapanışı beklemedne işleme geçmiş olmanız cuk oturdu diye soruyorum.[/quote]
Selam VOBIX,
Bu konuyu da dusunduk ve cozum bizim icin kolay ama matriks vb. kullanicilari icin cok zor hatta yok gibi. Biz datalari matriksden aliyoruz ama program kendi veritabaninda sakliyor. Ornek dun 69075den islem oldu mu oldu. o saatin son islemi de 69075miydi, evet. o yuzden eger uzlasma fiyati 69375 gibi sistemin sinyalini degistirecek bir noktaya gelirse programdaki veriyi elimizle 69075 olarak degistiriyoruz. ve sistem uzlasma fiyatini bilmeden gercek kapanis fiyati ile devam ediyor. Programi kendimizin yazmasindaki artilar diyelim. Ama dediginiz gibi uzerinde gercekten cok tartisilacak bir husus.
-
Sn Vobix,
Ben de hazır bu konu acılmısken bir soru sormak istiyorum bilginiz varsa. kapanıstan sonra kapanıs fiyatından islem gerceklesmesi durumu neye gore belirleniyor ve dediginiz gibi neye gore karar verilip bu islemler uygulanıyor ve kapanıs fiyatı uzlasma fiyatı olarak degistiriliyor.
[quote=VOBiX;189986][URL]http://www.voborsa.com/forum/sistem-gun-sonu-son-barda-sinyal-verirse-ne-yaparsiniz-t5224.html[/URL] konusundaki soruya cevap verebilir misiniz?
Sorumun sistmeinizin sinyali ile alaksı yok. sadece üzerinde çok konuştuğumuzdan bir konu olup hem dünkü uzlaşma kapanış farkının büyüklüğü hem de sizin kapanışı beklemedne işleme geçmiş olmanız cuk oturdu diye soruyorum.[/quote]
-
[QUOTE=Rock;190003]Sn Vobix,
Ben de hazır bu konu acılmısken bir soru sormak istiyorum bilginiz varsa. kapanıstan sonra kapanıs fiyatından islem gerceklesmesi durumu neye gore belirleniyor ve dediginiz gibi neye gore karar verilip bu islemler uygulanıyor ve kapanıs fiyatı uzlasma fiyatı olarak degistiriliyor.[/QUOTE]
[B] Aracı kuruma emrinizi iletirken aşağıdaki üç fiyat belirleme yönteminden birini seçmeniz gereklidir:[/B]
[B]
1. Limit (LMT)[/B]
Belirlenen limit fiyat seviyesine kadar işlem gerçekleştirmek için kullanılan emir yöntemidir. Bu yöntem kullanıldığında fiyat girilmesi zorunludur.
[B] 2. Piyasa (PYS)[/B]
Emrin girildiği anda ilgili sözleşmede piyasada bulunan en iyi fiyatlı emirden başlayarak emrin karşılanması amacıyla kullanılan emir yöntemidir. Piyasa yöntemi seçildiğinde ekranda oluşan “En İyi Fiyat” seçeneğinin işaretlenmesi durumunda ise emir sadece piyasada o anda bekleyen en iyi fiyat seviyesindeki emirlerle eşleşir.
[B] 3. Kapanış Fiyatından (KAP)[/B]
[U]Gün sonunda hesaplanan uzlaşma fiyatı üzerinden işlem gerçekleştirmek amacıyla kullanılan emir yöntemidir. Uzlaşma fiyatı hesaplandıktan sonra “kapanış fiyatından” emirler karşı tarafta bekleyen “kapanış fiyatından” emirlerle eşleşir. Alış ve satış tarafında bekleyen “kapanış fiyatından” emirler eşleştikten sonra kalan “kapanış fiyatından” emirler uzlaşma fiyatını karşılayan normal seans emirleri ile eşleşir.[/U] Kapanış Fiyatından emirler sadece “kalanı pasife yaz” emir türü ve “seans” emir süresi kullanılarak sisteme gönderilebilir.
Kaynak : [url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=66[/url]
-
Bilgi icin tesekkurler,
Hic KAP turu emir girmedigimden dikkat bile etmemisim demekki oyle bir turun olduguna:) ama kullanıslı olabilir ozellikle dun aksamki gibi son an surprizleri yasandıgında yalnız handikapı gerceklesme ihtimali %100 degil yazılanlardan anladıgım kadarıyla o problem:(
Ama denemekte fayda olabilir en azından belli bir miktar icin.
[quote=enorton;190055][B] Aracı kuruma emrinizi iletirken aşağıdaki üç fiyat belirleme yönteminden birini seçmeniz gereklidir:[/B]
[B]1. Limit (LMT)[/B]
Belirlenen limit fiyat seviyesine kadar işlem gerçekleştirmek için kullanılan emir yöntemidir. Bu yöntem kullanıldığında fiyat girilmesi zorunludur.
[B]2. Piyasa (PYS)[/B]
Emrin girildiği anda ilgili sözleşmede piyasada bulunan en iyi fiyatlı emirden başlayarak emrin karşılanması amacıyla kullanılan emir yöntemidir. Piyasa yöntemi seçildiğinde ekranda oluşan “En İyi Fiyat” seçeneğinin işaretlenmesi durumunda ise emir sadece piyasada o anda bekleyen en iyi fiyat seviyesindeki emirlerle eşleşir.
[B]3. Kapanış Fiyatından (KAP)[/B]
[U]Gün sonunda hesaplanan uzlaşma fiyatı üzerinden işlem gerçekleştirmek amacıyla kullanılan emir yöntemidir. Uzlaşma fiyatı hesaplandıktan sonra “kapanış fiyatından” emirler karşı tarafta bekleyen “kapanış fiyatından” emirlerle eşleşir. Alış ve satış tarafında bekleyen “kapanış fiyatından” emirler eşleştikten sonra kalan “kapanış fiyatından” emirler uzlaşma fiyatını karşılayan normal seans emirleri ile eşleşir.[/U] Kapanış Fiyatından emirler sadece “kalanı pasife yaz” emir türü ve “seans” emir süresi kullanılarak sisteme gönderilebilir.
Kaynak : [URL]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=66[/URL][/quote]
-
[QUOTE=TyranT;189989]Selam VOBIX,
Bu konuyu da dusunduk ve cozum bizim icin kolay ama matriks vb. kullanicilari icin cok zor hatta yok gibi. Biz datalari matriksden aliyoruz ama program kendi veritabaninda sakliyor. Ornek dun 69075den islem oldu mu oldu. o saatin son islemi de 69075miydi, evet. o yuzden eger uzlasma fiyati 69375 gibi sistemin sinyalini degistirecek bir noktaya gelirse programdaki veriyi elimizle 69075 olarak degistiriyoruz. ve sistem uzlasma fiyatini bilmeden gercek kapanis fiyati ile devam ediyor. Programi kendimizin yazmasindaki artilar diyelim. Ama dediginiz gibi uzerinde gercekten cok tartisilacak bir husus.[/QUOTE]
Tam "Elinizdeki dataları programınıza yüklerken hangi günlerde bu tür emirler gerçekleştiğini nasıl ayırt ettiniz?" diyecektim vobun sitesinde kapanış ve uzlaşma fiyatlarının yayınlandığı aklıma geldi :..:
-
[QUOTE=enorton;190055][B] Aracı kuruma emrinizi iletirken aşağıdaki üç fiyat belirleme yönteminden birini seçmeniz gereklidir:[/B]
....
[B] 3. Kapanış Fiyatından (KAP)[/B]
Kaynak : [url]http://www.vob.org.tr/VOBPortalTur/DesktopDefault.aspx?tabid=66[/url][/QUOTE]
Burası VOBun derin devleti gibi KAPı KUPu affetmeyiz...
Neyi varsa biliriz ya da öğrenmek isteriz :::
-
68225 uzun 16:00 itibariyle
-
[quote=TyranT;191270]68225 uzun 16:00 itibariyle[/quote]
16:00 derken bu saatin sonu anlaminda.
Bu arada soyle bir bilgiyi daha sizlerle paylasmak isterim; sistem, bu ayi da sayarsak, 49 ayda, aylik olarak en dusuk -125 puan yapmis (tek eksi ay nazar boncugu olarak:)), en yuksek 20000 puan yapmis. malumunuz, ortalama 9000 puan civari. sinyalleri yazdigim sure boyuca da 9000 puan cikaracak gibi bir dusunceye kapilacak olmaz aranizda diye dusunuyorum.
Herkese bol kazanclar ve sistemli al/satlar.
-
1 haftadır bu topic e girmemiştim şimdi baştan okudum hepsini.kısaca hepsine cevap vermek istiyorum.sistemler aslında uzaktan söylendiği gibi güzel diillerdir birçoğu.iyi olanlarınada uymak zordur para kazandırıcağına inansanız bile.işin para kaybetme korkusu devreye girince ve genel izlenimim özellikle voborsadaki sistemcilerin çoğu yüksek stoplarla oynadığını gördükçe, sisteme uymak bir o kadarda daha zor oluyo çünkü vobta 5 dakda 1500-2000 puanların düştüğü çok görülmüştür.sen daha stopunu yazamadan vob sana stopunu yazar hiç üşenmeden basiretin bağlanır kalırsın öyle.
sistemlere gelince ayda 5bin puan iyidir dimi herkes için.ama bu ayda 5bin puan yapan sistem ay sonunda size yüzde 80 gibi bir getiri sağlicak diiil.10milyarla girince 18milyar paranız olmicak ay sonunda.içini iyi kurcalamak lazım.arka arkaya 15 kere çarpılmış sonrasında 4000binlik trend almadığı ne malum.o zaman hesaplar değişiyo.aylık olarak bakılmaz sistemlerin puanlarına.sadece kabataslak bakılır o kadar.senelik hele hiç bakılmaz.geçen sene 90bin yapan sistem optimizasyon ile bu sene 25bin bile yapmıyo mesela.ama bu seneye uyarlarsam oda 2009un grafiğine göre maksimum 65bin yapıyo.ama sene bitmiş oluyo sen bu opt u yapınca.yani hangi optu ne zaman kullanıcağını bilemiyosun.
sistem satan arkadaşlara lafım yok istediğini yapsınlar kötü eleştiri getirmekte mantıksız bence.istiyen alır istiyen satar almicaksan sanane derler adama.o yüzden satmak istiyenlerinde şevkini kırmayın.geçen sene 100bin veren sisteme inanırım o bişi diil.trendli bi seneydide bu sene 100bin verene inanmam mesela.
49 ayda zarar etmemiş bir sistemede inanmam.sistemin hesabı güzeldir ama vobun hesabına uymaz.bigün hızlı bigün yavaş takılan bir borsa bu.hata gün içinde hepside o yüzden o sene trendliyse iyidir ertesi sene diilse daha kötüdür.bir ortalama yapılamaz.
işin diğer boyutu, satmak istiyen arkadaşın sistemi bu kadar mükemmel ise neden burda satıyo forumda uraşıyo kendi kazansın dimi diye akla bir soru gelirki ilk soruda budur.iyimser düşünücek olursak 20milyar bir sistem için güzel bi para.10 kişiye satsan 200milyar derdin yok stresin yok.
kötümser düşünücek olursakta harbiden süper bir sistemim olsa ne işim var forumlarda doğruya doğru.
bu arada 400bin veya 2milyon gibi puanların hesabı doğrudur ama dediği gibi 1 kontrat üzerinden yapıldığında öyle bir hesap çıkıyo.ilk voba başladığımda aynı hesabı yapıyodum 5 kontratla gün içinde 4000 puan almışım sevinirken kafam karışıyodu hesabına bakıyosun yüzde 10 artmış:)) süper acemi matematik canavarı gibi hissetmiştim kendimi.
o yüzden öyle saçma sapan rakamlar gördüğünüzde one ya 400bin puanmı olur demeyin yok öyle şeyler ayda 10bin puanlar falan.senede 1-2 en fazla 3 kere 10bin ve üzeri puan alabilir sistemler full uyarsan tabi ama onun dışında impossible.
insanlara basit sistemler az geliyo.bu çok basit bununla paramı kazanıcam borsa bu kadar kolaymı dedirtiyo ama aslında işin özü bu.çok karmaşık sisteme gerek yok.ali perşembeninde dediği gibi amerikayı keşfetmeye gerek yok.en basit sistem en iyi olanıdır.
saygılar..
-
sevgili rooks, arkadaşlar sistem satmıyor ama yanlış anladın galiba. sadece bizimle sonuçlarını paylaştılar.
-
[QUOTE=enorton;191334]sevgili rooks, arkadaşlar sistem satmıyor ama yanlış anladın galiba. sadece bizimle sonuçlarını paylaştılar.[/QUOTE]
olabilir çok hızlı okudum çünkü hehehe.neyse lafım genel olsun bari bundan sonra satıcaklar için:)
-
..sistemle trade etmeyelim..ne yapalım..histem hiç olmuyo..histem sistemden çok zarar ediyo..
fxcim..sistemin geç kalıyo..yannış anlama..bak benimki seninkini düver gibi..
[IMG]http://i45.tinypic.com/2ivfjao.png[/IMG]
-
[B]Graliçhem [/B]ozaman senı [B]gobidik [/B]5 dakkayla tanıştırıym :::
[IMG]http://i45.tinypic.com/zol8l.png[/IMG]
-
tanıştığıma çok menun oluyore..gobbidik 5 münüt..fxcimin yanında ol onu koru gayri..heheh,,
gı posta kutunu açmıyomusun..
-
[QUOTE=QUEEN;191339]..sistemle trade etmeyelim..ne yapalım..histem hiç olmuyo..histem sistemden çok zarar ediyo..
fxcim..sistemin geç kalıyo..yannış anlama..bak benimki seninkini düver gibi..
[/QUOTE]
Evet bu güzelmiş queen, geçmiş performansı nasıl ki?
-
[QUOTE=enorton;191346]Evet bu güzelmiş queen, geçmiş performansı nasıl ki?[/QUOTE]
gayet güzel..yataydayız bu kadar bile başarı sayılır..20 dak sonuçta..
-
insanlara basit sistemler az geliyo.bu çok basit bununla paramı kazanıcam borsa bu kadar kolaymı dedirtiyo ama aslında işin özü bu.çok karmaşık sisteme gerek yok.ali perşembeninde dediği gibi amerikayı keşfetmeye gerek yok.en basit sistem en iyi olanıdır.
saygılar..
Sn.Rooks un yukarıda dediği sistem basitliği konusunda bende hemfikirim hiç öle abartı şeyler 3-5 göstergenin aynı anda sinyal vermesini felan beklemeye gerek yok trendi isleyen yataydada ii bir stopla az kaybeden aydada 2500 3000 puan ortalamayı tutturan bir sistem herkese bu yaşamda yeter yeterki psikolojiyi koruyan bir sistem olsun ve zararları hemen telafi eden yatay hareketlerden sonra gelen trendlerde kalmasını bilsin...
-
14:00 sonu itibariyle 68675 flat
-
17:00 sonu itibariyle 67725 short.
-
-
sn saraylı uzun zamandır yazılarını okuyarak bilgilendim ve üstüne voba başladım:))
sisteminizi bende ekranıma koydum alternatif olarak ve gün gün izliyorum.bi eksiklik yapmışım sarı çizgiyi koymamışım o yüzden biraz kafam karışmıştıda bugün syn zozo resmi koyunca tekrar bakıp hatayı düzelttim.sarı çizgime kavuştum:)
sorum şu olucak, diyelim fiyat sarı çizgiyi yukarı kesti ve çıkmaya devam ediyo.ilk mavi çizgiden bir uzun açıyoruz ,2. mavi çizgidende 2. uzunları açıyoruz dimi.tersindede mor çizgiler için kısa.ve stoplossumuz yine sarı çizgimi oluyo yoksa kırmızımı.yoksa herşeyi karıştırdımmı:)
vaktiniz varsa basit bir şekilde anlatabilirmisiniz.bu arada 5daklıkta durucak dimi grafiğimiz.60 yapınca çünkü çizgilerin hepsi kayboluyo.
kısaca açıklarsanız bunları sevinirim.şimdiden teşekkürler
-
[quote=TyranT;191807]17:00 sonu itibariyle 67725 short.[/quote]
68425 flatla birlikte ilk zararlı hareket mi oldu?