[URL="ftp://212.175.105.21/FindingTheTrendWithAroonbyJustinKuepper.pdf"]Finding The Trend With Aroon by Justin Kuepper .pdf[/URL]
Printable View
[URL="ftp://212.175.105.21/FindingTheTrendWithAroonbyJustinKuepper.pdf"]Finding The Trend With Aroon by Justin Kuepper .pdf[/URL]
Alıntı:
[B]belhal[/B]´isimli üyeden Alıntı [URL="http://www.traguan.com/forum/showthread.php?p=25662#post25662"][IMG]http://www.traguan.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]zipli indirip açtığımız formüller dosyasını import edemiyorum file yok diye uyarı veriyor yardım lütfen[/I]
metastock kaç version kullanıyorsunuz..
[B][COLOR=red]metastock 8.00 kullanıyorum.[/COLOR][/B]
[quote=nyse-dj;25666]import edecekken acilan pencerede dosyayi gosteriyormusunuz yada gorebiliyormusunuz.[/quote]
Gösteriyorum ama içinde import edecek file yok.ımport file uzantısı ne olması gerekiyor.
[QUOTE=belhal;25714]Alıntı:
[B]belhal[/B]´isimli üyeden Alıntı [URL="http://www.traguan.com/forum/showthread.php?p=25662#post25662"][IMG]http://www.traguan.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]zipli indirip açtığımız formüller dosyasını import edemiyorum file yok diye uyarı veriyor yardım lütfen[/I]
[B][COLOR=red]metastock 8.00 kullanıyorum.[/COLOR][/B][/QUOTE]
9.0 dan export etti yanılmıyorsam Hidioxyde, tanımıyor eski version yeni formatı doğal olarak..
Metastock 9 versionu onceki sayfalarda link olarak vermiştim,dilerseniz onu kurun...
[QUOTE=teo;25716]9.0 dan export etti yanılmıyorsam Hidioxyde, tanımıyor eski version yeni formatı doğal olarak..
Metastock 9 versionu onceki sayfalarda link olarak vermiştim,dilerseniz onu kurun...[/QUOTE]
evet benimkide 9 cunku sn teo ms9 linki vermisti onu indirin daha yeni ve sorunsuz.
[QUOTE=teo;25711]Rsquare de 0.5 diye bir sey yok, nereden cıktı o,[U] r square yon soylemez[/U],sadece trend varmı yokmu onu soyler, 0.2 degerını gecerse(20 periyod için) trend var,altına gıderse trend yok demektır.0.2 degerı de kullandıgınız perıyoda gore degısır.
Bu degerlerın tablosu vardı, gozden kactı galıba yenıden gondereyım.
Soldakıler perıyod, ve bu perıyodlara gore degerler..
5 0.77
10 0.40
14 0.27
20 0.20
25 0.16
30 0.13
50 0.08
60 0.06
120 0.03[/QUOTE]
evet 0.5 i ben eklemisim ayrica 0 ve 1 de digerlerinde oyle oldugu icin tamamiyle sallama degerlerdir. tamam bundan sonra boyle kullanacagim. yonu lineerden gorecegiz sanirim ortak kullanim sart degilmi.
[QUOTE=teo;25712]yarın ıcın bır yorum alalım sızden,nasıl pıyasa, ne olabılır, ne yapmalıyız,oyuncu ısek veya trader ısek..Elınızdekı teknıge bakarak..Tabı kımse ne olacagını bılemez ama su an ıcın teknık ne dıyor.
Bırde siz deneyın....[/QUOTE]
eskiden hatirlarsiniz bir suru tahmin yapardim insan ogredikce tahmin yapamiyor
artik trend ne ise o tahmin yapinca yada yapmak icin temel analiz yapinca o bilinc altiniza yerlesiyor(en azindan benim) sonra cikacagina inaninca hafta basindan veya genel olarak trendlere o gozle bakip yok olmaz diyorum mesela 3 temmuzda ( 3 veri kotu 35 duser diyordum) 29 temmuzda cikar ama bu kadar cikmaz diyordum( o kadar da iyi degil hersey diye).
temel analiz yapmak beni bitirdi.teknik analiz bakarsak ( aslinda ondada uzun vadeli bakmadan trende bakarak davranmak daha dogru cok ani hareketler oluyor.) bir sure daha bu trendin devam eder diye dusunuyorum.
(tam politikaci gibi oldum artik degilmi)
sn teo bu sildiginiz mesajlarda olan inverse fisher ile baktigimizda 15 dklik 28 temmuzda kocaman bir trend gozukuyor neredeyse 29 daki gibi ama orada herhangi bir hareket olmamis.
yorumunuz nedir?
[QUOTE=nyse-dj;25723]sn teo bu sildiginiz mesajlarda olan inverse fisher ile baktigimizda 15 dklik 28 temmuzda kocaman bir trend gozukuyor neredeyse 29 daki gibi ama orada herhangi bir hareket olmamis.
yorumunuz nedir?[/QUOTE]
46.578 de al vermıs(28/7 saat 12) ,47.362 (28/7 saat 17) de poz. kapat flate geç demiş, hiç yoktan iyidir.Tatlı para..en azından yanlış sinyal vermemiş.
Çok çalıştık biraz da vizyona gelecek film seyredelim...
The Mummy The Tomb Of The Dragon Emperor - CAM.PROPER.XViD-nDn.AVI (2008) [url]http://www.imdb.com/title/tt0859163/[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/134313221/tmtotde-ndn.part1.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/134313298/tmtotde-ndn.part2.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/134315847/tmtotde-ndn.part3.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/134314019/tmtotde-ndn.part4.rar[/url]
[quote=belhal;25714]Alıntı:
[B][COLOR=red]metastock 8.00 kullanıyorum.[/COLOR][/B][/quote]
zip dosyasını açtığınızda gördüğünüz MS90FORM.DTA ve benzeri içinde 90 geçen her dosyanın adındaki "90"ı silip tam aynı yere "80" yazarsanız çalışacaktır.
[quote=hdioxyde;25729]zip dosyasını açtığınızda gördüğünüz MS90FORM.DTA ve benzeri içinde 90 geçen her dosyanın adındaki "90"ı silip tam aynı yere "80" yazarsanız çalışacaktır.[/quote]
Teşekkürler oldu 15 dk verileri nereden alıyorsunuz acaba?
[quote=belhal;25853]Teşekkürler oldu 15 dk verileri nereden alıyorsunuz acaba?[/quote]
Dataları 5 dakika olarak Matriks'ten sağlıyoruz. Google'larsanız satın alabileceğiniz siteye ulaşabilirsiniz.
Aracı kurumunuzda size bu opsiyonu bedeva olarak sunuyor olabilir. Konuşmanızda fayda olur
[quote=hdioxyde;25858]Dataları 5 dakika olarak Matriks'ten sağlıyoruz. Google'larsanız satın alabileceğiniz siteye ulaşabilirsiniz.
Aracı kurumunuzda size bu opsiyonu bedeva olarak sunuyor olabilir. Konuşmanızda fayda olur[/quote]
Bende matriksten alıyorum ama 15 dk olarak yok.
[QUOTE=belhal;25859]Bende matriksten alıyorum ama 15 dk olarak yok.[/QUOTE]
nasil olur. ms downloader ekrani zaten 5 dk 60 dk ve gunluk oradaki penceredeki istediginiz endeks veya hisseleri koyup guncel fiati download ediyorsunuz. 5 dk lik veriyi alip metastock gelip sag alt kosedeki "I" harfi(period) ile 5 dk 10 15 30 60 dk ayari yapiyorsunuz.15 5 in kati oldugu icin ms bunu ceviriyor.
sizden bir cevap gelmedi ama okuduguma gore deltaya gore bugun 53800 altinda kapanis bir donus isareti. ne dersiniz?60 dkliktada bir kesisme var sanirim bu da dogru yolu gosterebilir.
dikkat etmissinizdir mutlaka ornegin yukari trend varken satici ve kontrat az ise 20-30 gibi baska zaman yuzlerce kontrati yutanlar burada ileri gitmiyorlar satici gelmesi icin ileri geri hareket yapiyorlar. cunku saticilar niye satar fiat dusecek diye onun icin.
a/d cok onemli gosterge tutarlilik icin bakin mfi ve cci satis gosterdigi halde fiat bir yere gidemiyor cunku a/d yatay eslik etmiyor.eee trend yok olsa bile trendin olusumu icin a/d ye ihtiyac var o yonde zaten diger halde trend bile olusmuyor yada cok yavas kaliyor.(5 dklik) ne dersiniz.
yok bu voba hicbirsey para etmiyor. sinyali bile karistiyorlar inansan siyale bir turlu uzun barla ile kontrpiyede kaliyorsun uymasan ya oyle olursa diyorsun. sn teo en ekonomik olarak yurtdisinda trade etmenin incelikleri konusunda bilgi verirmisiniz.yarin arti gap yapmak icin baski altinda tutuyorlar resmen terbiyesizlik gosterge ise gosterge veri ise veri korelasyon ise korelasyon.1 aydir konusmuyordum bu konuda ama dayanamiyorum. kucuk yatirimci ile top gibi oynuyorlar.gece 21.15 te faiz karari var fed in bu dowu etkiliyebilir diye bekliyorlar herhalde.
.....
[QUOTE=nyse-dj;26072]yok bu voba hicbirsey para etmiyor. sinyali bile karistiyorlar inansan siyale bir turlu uzun barla ile kontrpiyede kaliyorsun uymasan ya oyle olursa diyorsun. sn teo en ekonomik olarak yurtdisinda trade etmenin incelikleri konusunda bilgi verirmisiniz.yarin arti gap yapmak icin baski altinda tutuyorlar resmen terbiyesizlik gosterge ise gosterge veri ise veri korelasyon ise korelasyon.1 aydir konusmuyordum bu konuda ama dayanamiyorum. kucuk yatirimci ile top gibi oynuyorlar.gece 21.15 te faiz karari var fed in bu dowu etkiliyebilir diye bekliyorlar herhalde.[/QUOTE]
piyasa her zaman haklıdır, kızarak işlem yapılmaz,Biraz dinlen...Sinirlenerek trade olmaz.
Sevgiler...
Trend göstergesi olan aynı zamanda yönüden söyleyen ,0.5 bolgesı uptrend,-05 bolgesı downtrend,ara bolge flat kalınmalı..
Inverse Fisher Transform of RSI
Ms Kodumuz
v1:= .1*(RSI(5)-50);
v2:= Mov(v1,9,W);
.5;
-.5;
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1)
-----------------
Matriks kodumuz
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1):-0.5:0.5
[QUOTE=teo;26154]piyasa her zaman haklıdır, kızarak işlem yapılmaz,Biraz dinlen...Sinirlenerek trade olmaz.
Sevgiler...[/QUOTE]
aslinda tam kizma degil sinyal short milleti terse yatiriyorlar trendcileri bile. ama yatmadik tabi.otomatik pilottan ciktik.
[QUOTE=teo;26157]Trend göstergesi olan aynı zamanda yönüden söyleyen ,0.5 bolgesı uptrend,-05 bolgesı downtrend,ara bolge flat kalınmalı..
Inverse Fisher Transform of RSI
Ms Kodumuz
.5;
-.5;
-----------------
Matriks kodumuz
(Exp(2*v2)-1)/(Exp(2*v2)+1):-0.5:0.5[/QUOTE]
RSI periyodu neden 5 seçilmiş onu anlamadım acaba forex marketi için mi? Hafta sonu biraz bu formülü araştırdım. StochRSIya benziyor biraz. 1 dakikalıklarda hiçbir trendi kaçırmıyor. Pozisyona geç giriyor pozisyondan geç çıkıyor fakat temiz para bırakıyor. Trend olmayan durumlarda flat kalma opsiyonu tanıması da güzel. Uzun barlarda hızlı hareketlerde dikkatli olmakta fayda var siz trend var diye pozisyona girene kadar atı alan üsküdarı geçmiş oluyor. Teşekkürler Sn. Teo bu fonksiyonu tanıttığınız için. Alet kutusuna ekledim bile.
[QUOTE=sentinus;26171]RSI periyodu neden 5 seçilmiş onu anlamadım acaba forex marketi için mi? Hafta sonu biraz bu formülü araştırdım. StochRSIya benziyor biraz. 1 dakikalıklarda hiçbir trendi kaçırmıyor. Pozisyona geç giriyor pozisyondan geç çıkıyor fakat temiz para bırakıyor. Trend olmayan durumlarda flat kalma opsiyonu tanıması da güzel. Uzun barlarda hızlı hareketlerde dikkatli olmakta fayda var siz trend var diye pozisyona girene kadar atı alan üsküdarı geçmiş oluyor. Teşekkürler Sn. Teo bu fonksiyonu tanıttığınız için. Alet kutusuna ekledim bile.[/QUOTE]
biz mecburen 5 dk ka kullaniyoruz herhangi bir ayar yapmak gerekirmi dogru kullanim icin periodlar arasi ayarica.
[QUOTE=nyse-dj;26072]yok bu voba hicbirsey para etmiyor. sinyali bile karistiyorlar inansan siyale bir turlu uzun barla ile kontrpiyede kaliyorsun uymasan ya oyle olursa diyorsun. sn teo en ekonomik olarak yurtdisinda trade etmenin incelikleri konusunda bilgi verirmisiniz.[COLOR="Black"][B]yarin arti gap yapmak icin baski altinda tutuyorlar [/B][/COLOR]resmen terbiyesizlik gosterge ise gosterge veri ise veri korelasyon ise korelasyon.1 aydir konusmuyordum bu konuda ama dayanamiyorum. kucuk yatirimci ile top gibi oynuyorlar.gece 21.15 te faiz karari var fed in bu dowu etkiliyebilir diye bekliyorlar herhalde.[/QUOTE]
iste yaptilar bu durumda ne yapmak lazim
ben ilk defa karsilastim sisteme bu kadar ters durum ile ve kapanistan bayagi onceden baslayan dun 55 olmaliyken baskiladilar. bugunde guzelim trendi harcadilar bozuk para gibi bacaklarin bu kdar acildigi nadir oluyor. ilk defa erken cikmam bir ise yaradi 54 den flat olmustum uzulerek.
fisherin bu haliyele su anda olan duruma bakarak cci dan gec girip erken ciktigini soyleyebilirim cok az veri ile ama. sanirim. ama trend kesilince ona uyup 600 girip 300den ciktim.deneme amacli.
fisher hakkinda elinizde makale varmi sayin teo. birde bununadx ile kullanimi icin ne dersiniz sn.teo ve sn. hdioxyde eger boyle kullanilirsa ustten veya altta cikip geri girmeleri coumus oluyoruz yani trend olunca geri donuyor grafik. rsi nin adx ile kullanimi var idi zaten degilmi.
fisher ile bipolar adx( sn hdioxyde in yaptigi) gibi birlestiremedigim icin ust uste koyup baktim iyi calisiyor eger tredn var ise orada fisherin giris yada cikis sinyaline uyulmuyor trendin GUCU bitene kadar. ne dersiniz.
Arkadaşlar bir süredir yoğunluktan dolayı yazamadım ve bu akşam da tatile gidiyorum; önümüzdeki hafta komple yokum. Yola çıkmadan bir iki saatim var forumda değerlendireyim dedim...
İlk önce elime son geçen bir doküman, Active Trader dergisinde yayınlanmış trend yakalamak ile ilgili makalelerden bir derleme. [URL="http://rapidshare.com/files/135201006/TradingSystemLabPackage1CatchingTheTrend.pdf.html"]Tıklayıp indirebilirsiniz[/URL] ben daha okumadım...
[quote=sentinus;26171]RSI periyodu neden 5 seçilmiş onu anlamadım acaba forex marketi için mi? Hafta sonu biraz bu formülü araştırdım. StochRSIya benziyor biraz. 1 dakikalıklarda hiçbir trendi kaçırmıyor. Pozisyona geç giriyor pozisyondan geç çıkıyor fakat temiz para bırakıyor. Trend olmayan durumlarda flat kalma opsiyonu tanıması da güzel. Uzun barlarda hızlı hareketlerde dikkatli olmakta fayda var siz trend var diye pozisyona girene kadar atı alan üsküdarı geçmiş oluyor. Teşekkürler Sn. Teo bu fonksiyonu tanıttığınız için. Alet kutusuna ekledim bile.[/quote]
Inverse Fisher Transform bir yöntem, bunu rsi(5) e uyguladığınız gibi başka indicatörlere de uygulayabilirsiniz. Tek şartı göstergenin bir alt ve bant içinde salınıyor olması.
Formülde geçen rsi(5) yerine istediğiniz göstergeyi yazabilirsiniz. Temel kuralı şöyle tanımlayabiliriz.
deger:=(gösterge - salınım aralığı/2)
örnegin:
[INDENT][I]deger:=mfi(14)-50;
deger:=RMI(C, 13, 8)-50;
[/I][/INDENT]
cci için deneme yapmak gerek teorik olarak cci'nin alt ve üst bantları sınırsız
yukardaki deger tanımlamasını istediğiniz gibi ayarlayarak alttaki kodu devamına eklediğinizde benim "fisherizer" dediğim göstrgeyi elde etmiş olursunuz.
[INDENT][I]v1:= .1*(deger);
.5;
-.5;
[/I][/INDENT]
[quote=nyse-dj;26217]fisher hakkinda elinizde makale varmi sayin teo. birde bununadx ile kullanimi icin ne dersiniz sn.teo ve sn. hdioxyde eger boyle kullanilirsa ustten veya altta cikip geri girmeleri coumus oluyoruz yani trend olunca geri donuyor grafik. rsi nin adx ile kullanimi var idi zaten degilmi.[/quote]
sn nyse-dj bir grafikte gösterseniz ya da en azından hangi zaman dilimi hangi tarih belirtseniz de beraber aynı yere baksak örneklerinizi daha iyi anlayabileceğim...
tesekurederiz hdioxyde iyi tatiller
uzun barli dususleri 5 dk onceden yakalamis nasil oluyor hesaplamasini bilmem ama siz biliyorsaniz bu tesaduf degil sanirim.
[QUOTE=hdioxyde;26242]sn nyse-dj bir grafikte gösterseniz ya da en azından hangi zaman dilimi hangi tarih belirtseniz de beraber aynı yere baksak örneklerinizi daha iyi anlayabileceğim...[/QUOTE]
ozur dilerim. 5 dk ve bugun gun ici.
grafik yapistirmak benim icin ben kolay olmuyorda.
fisher ile baktim bug gune ve onceki gunlere fiat ile bazi yerlerde uyumsuzdu sonra sizin bipolari ekledim ustune uyumsuzluklar duzeldi boylece. butun donusleri biraz once biraz sonra yakalar gibi gozuktu bana
size iyi tatiller.
[QUOTE=nyse-dj;26175]biz mecburen 5 dk ka kullaniyoruz herhangi bir ayar yapmak gerekirmi dogru kullanim icin periodlar arasi ayarica.[/QUOTE]
5 dakikalık için denemedim ama RSI(5) nadiren kullanılan bir period. En iyisi farklı periyodlarda denemek hangisi size uyarsa o.
[QUOTE=hdioxyde;26241]Inverse Fisher Transform bir yöntem, bunu rsi(5) e uyguladığınız gibi başka indicatörlere de uygulayabilirsiniz. Tek şartı göstergenin bir alt ve bant içinde salınıyor olması.
Formülde geçen rsi(5) yerine istediğiniz göstergeyi yazabilirsiniz. Temel kuralı şöyle tanımlayabiliriz.
deger:=(gösterge - salınım aralığı/2)
örnegin:
[INDENT][I]deger:=mfi(14)-50;
deger:=RMI(C, 13, 8)-50;
[/I][/INDENT]
cci için deneme yapmak gerek teorik olarak cci'nin alt ve üst bantları sınırsız
yukardaki deger tanımlamasını istediğiniz gibi ayarlayarak alttaki kodu devamına eklediğinizde benim "fisherizer" dediğim göstrgeyi elde etmiş olursunuz.
[INDENT][I]v1:= .1*(deger);
.5;
-.5;
[/I][/INDENT][/QUOTE]
Teşekkürler Sn. Hdyoxyde. Bunları bi denerim hafta sonu. Bu formül RSIyı ve diğer fazla salınan göstergeleri bir tür yumuşatıyor.
Metastock 9.0da expert advisorda aynı anda farklı bir kaç sinyal oluştuğunda program sadece 1 tanesini ok işareti olarak gösteriyor neye göre seçtiğini anlamadım. Birden fazla göstermesi için ne yapılabilir sizce?
Şöyle bir strateji keşfettim 5 dakikalık grafiklere bakarken. Exit için kullanılabilir sanırım. Henüz system testerda denemedim ama fena durmuyor. Sizlerle paylaşmak istedim.
Periyodlarla kafanıza göre oynayabilirsiniz.
CLOSE SHORT:
Cross(ADX(10),MDI(10))
CLOSE LONG:
Cross(ADX(10),PDI(10))
[QUOTE=sentinus;26315]şöyle bir strateji keşfettim 5 dakikalık grafiklere bakarken. Exit için kullanılabilir sanırım. Henüz system testerda denemedim ama fena durmuyor. Sizlerle paylaşmak istedim.
Periyodlarla kafanıza göre oynayabilirsiniz.
CLOSE SHORT:
Cross(ADX(10),MDI(10))
CLOSE LONG:
Cross(ADX(10),PDI(10))[/QUOTE]
Bu formul wildersın kıtabında da yazar, di lar adx bacagını yukarıdan asagı kestıgınde poz kapat dıye,ama bence en saglıklısı adx,adxr'ı yukarıdan asagı keserse poz cıkmaktır.
sn teo sizden gunluk bazda bir degerlendirme alabilirmiyiz sizce trend yon degistiyormu.