-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146978]Ben vadeli işlemlerden piyasalardan ve short pozisyonlarrdan değil. [U]Klasik hisse senedi piyasasının yükselişini açıklamaya çalışıyordum.[/U]
Peki atıyorum eğer sen satmaya kadar verirsen ( short pozisyon açarsan) Micrsoft hissesini 10 dakika içinde 170 dolardan 150 dolara düşürürsen aradaki fark kadar para kazanırsın. Kar ettin Nakitin açığa çıkıyor değil mi ?
Hıh işte bu nakiti ne yapacaksın ? Tekrar hisse almakta kullanacaksın. Çünkü başka yapacak birşeyin yok..
[U]İşte bu para gidecek başka bir yer bulursa borsa düşer[/U]..
2000 hisse satmışsan gidp 2300 hisse alacaksın... [U]Sen almazsan başkaları alır[/U] arkadan gelen taze para var.... Bi bakarsın microsoft tekrar 175 olmuş. işte bu yüzden longçular shortçulardan daha güçlü... Büyükler Long...Ötesinde ellerindeki nakit parayla fiziki hisse senedi bulunduruyorlar ..Hisse taşıyorlar.... Küçük yatırımcılar ise inatla Shortlamaya çalışıyorlar ve sürekli kaybediyorlar. Bir dönem benim yaptığım gibi kaybedecekler de.
Ekonomi satranç gibi zorlu bir iştir.. Derin bilgisi olmayanlara basitçe özetlersin. Ancak önyargısından kurtulamayanlara asla anlatamazsın.
Paranın yönünü iyi tahmin eden borsacı dan daha kazançlı bir adam yoktur. İleride ben de öyle olacağım.
saygılar[/QUOTE]
ABD hisse senedi piyasasında açığa satış yapmak hisse almak akdar koaly. Bizim IMKB gibi bir sürü prosedür istemiyor. IMKBye göre açıklıyorsun olmuyor.
2000 hisse satmışsam 2300 hisse mi alırım yoksa burada yazanlar gibi gelen karlarla piramit yaparak yeni kısa mı açarım? Bilemezsin o para sahibinni keyfine kalmış.
Ekonomi bilgisini derin bilgisi olmayana basitçe özetlersen o kişi sığ bilgiyle yaşamaya devam eder. O kişiye ayrıntılarıyla anlatman lazım.
paranın yönünü iyi tahmin eden kazanır ama Gökhanın bir lafı var. 10 gün bekleyip 2-3 bin puan peşinde koşacağıma güniçinde hem yüksleişe hem düşüşe fırsat tanırım 10 günde 2-3 bin puan almak yerine 10 bin puan alırım diyor. Bunu yaparken de paranın yönüne bakıyor. Dow 11 bin olacakmış 20 bin olacakmış ya kim ne demişe bakmıyor.
Bir de enorton gibiler var. Sistem al dedi mi alıyor sat dedi mi satıyor. Önyargı yok sistem var sinyal var.
Her ikisi tarzda trade edenlerin senin kadar ısrarcı olduğunu görmedim.
-
[QUOTE=Larossıan;146984]bence 9820 alıştırsan daha iyi olur.:)Ayın 17 si vade sonu galiba dowda.[/QUOTE]
yok artık .dngşimdi yeter yarım saat satış yer 300 400 puan başlarız arti..inşallah
-
[quote=QUEEN;146986]yok artık .dngşimdi yeter yarım saat satış yer 300 400 puan başlarız arti..inşallah[/quote]
bugün için demedim zaten .:D
-
[QUOTE=Larossıan;146987]bugün için demedim zaten .:D[/QUOTE]
bu çıkışı hazmetmeli şimdi..geri gelmeli..gelmezsede cani sağolsun..:..:
-
dow daki conilerde artık yakinen tanıyor beni.PALA TURKA diyorlar :::
-
[quote=QUEEN;146986]yok artık .dngşimdi yeter yarım saat satış yer 300 400 puan başlarız arti..inşallah[/quote]
Üzülerek aynı kendimi görüyorum.. Bi dönemler ben de aynı böyle DOW un son yarım saat satış yemesini umuyordum.... O zamanlaar Dow 8500 dü..
Ve ben bu zaman içinde komisyonlarla sıfır kilometre bir araba parası kaybettim.
Şimdi geceye mutlaka long girip gün içi az ama kesinlikle az al satla arabanın lastiklerini camlarını hatta motorunu yerine koydum..
DOW 11 bine gidene kadar modifiye , çelik jant mercedes amblemi bile takarım inşallah
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146990]Üzülerek aynı kendimi görüyorum.. Bi dönemler ben de aynı böyle DOW un son yarım saat satış yemesini umuyordum.... O zamanlaar Dow 8500 dü..
Ve ben bu zaman içinde komisyonlarla sıfır kilometre bir araba parası kaybettim.
Şimdi geceye mutlaka long girip gün içi az ama kesinlikle az al satla arabanın lastiklerini camlarını hatta motorunu yerine koydum..
DOW 11 bine gidene kadar modifiye , çelik jant mercedes amblemi bile takarım inşallah[/QUOTE]
üzülme:..:..ben bile üzülmüyorum..bu durumlar herkesin başına gelir..inşallah alırsın mercedes..fazla gendine güvenme kontrat artırma :..:
-
Agam işi bılıyor
napalım cezamız neyse odeyeceğiz
-
[QUOTE=BORSACIOZGUR;146990]Üzülerek aynı kendimi görüyorum.. Bi dönemler ben de aynı böyle DOW un son yarım saat satış yemesini umuyordum.... O zamanlaar Dow 8500 dü..
DOW 11 bine gidene kadar modifiye , çelik jant mercedes amblemi bile takarım inşallah[/QUOTE]
dow tepesini gördü bugün .. 9713.71 .. hayırlı uğurlu olsun ..
cümleten geçmiş olsun .. bizde alçalan bir tepe yaptık ..
artık şelale vakti .. kısa devam .. .lelele.lelele
projeksyon belli .. obo belli .. şelale şelale şelale ..
-
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG]
Alıntı:
[B]enorton[/B] Nickli Üyeden Alıntı [URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=146896#post146896"][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]geceye lönk...[/I]
herşeye karşı.. sisteme karşı.. bende lönk...
herkes şortlamış... bizim lönkler arada ezilecek gibi... neyse sabah yukarı açsın.. revers olup bende ekibe katılırım...
-
saatlikler sat da.. grafik düşme eğiliminde... sabah yukarı açsada düşüş kaçınılmaz görünüyor... ilk fırsatta lögleri şorta cevirmeyi planlıyorum... görünen o ki 58888 yada kabaca 59bin kritik değer buranın üzerinde kalamadıkça düşüş sert olabilir.. tüm frumdaşlara başarılar...
-