sp de geçen hafta(perşembe veya cuma olsa gerek) bahsettiğim,
minörde macör düşüş bence tamam artık,...
[url=http://hizliresim.com/xVJRYy][img]http://i.hizliresim.com/xVJRYy.png[/img][/url]
Printable View
sp de geçen hafta(perşembe veya cuma olsa gerek) bahsettiğim,
minörde macör düşüş bence tamam artık,...
[url=http://hizliresim.com/xVJRYy][img]http://i.hizliresim.com/xVJRYy.png[/img][/url]
[quote=indregandi;471836]long sl,
76075,
aşağı eğim var negatif[/quote]
aynen devam
üstat sizce 78300 yükselişinemı yönelecek
sabahki dibe yöneleceğiz bence..:D
[quote=tutku;471845]üstat sizce 78300 yükselişinemı yönelecek[/quote]
şu stoptaki aşağı eğim kaybolursa pekala olabilir,..
bunun içun 5 likte tepeleme yapmalı en az,..
yada 76950 geçmeli,..
6*5 içinde netleşir durum,
30 dakika,...
gandi hocam özel mesaj kutun dolmuş mesaj atamıyom .. :D
[QUOTE=indregandi;471847]şu stoptaki aşağı eğim kaybolursa pekala olabilir,..
bunun içun 5 likte tepeleme yapmalı en az,..
[COLOR="Red"]yada 75950 geçmeli[/COLOR],..[/QUOTE]
yanlışlık mı var hocam 76500 de yiz zaten
artık ağa kendini ortya koymalı,...
kocaman ağa,...
Yusuf, Yusuf nereye kadar,...
geçmişte ne yazdık,
74000 altında hep cepten yer ,
bunun tek istisnası 88475 e gidip düşerse bir nebze olsun kasayı sağlama alır,...
yani bu yükseliş olmadan 74000 altına düşüşler kaç puvan olursa olsun yalan olur
[quote=TIFIL;471850]yanlışlık mı var hocam 76500 de yiz zaten[/quote]
üstadın önceki yazışmalarında 76.950 olarak belirtmişti diye hatırlıyorum..
[quote=TIFIL;471850]yanlışlık mı var hocam 76500 de yiz zaten[/quote]
düzelttim,
76950 olacak,....brv
[URL="https://twitter.com/bulent_peker"][B]Bülent PEKER[/B] @[B]bulent_peker[/B] [/URL] [URL="https://twitter.com/bulent_peker/status/444469878284910592"]49 dk.[/URL] Gezi olaylarının da tapesi yayınlandı! Gezi'de yitirdiğimiz canlar adına M.Güler'in küfürlü sözlerini misliyle kendisine iade ediyorum!
[URL="https://twitter.com/GokhanVots"][B]Gökhan Vots[/B] @[B]GokhanVots[/B] [/URL] [URL="https://twitter.com/GokhanVots/status/444471959888596992"]41 dk.[/URL]
Muammer Güler'in küfrünü çok ciddiye almayın. Cem Yılmaz'ın buna güzel bir açıklaması vardı: "Tesisat çalışmadığı için çeneye vuruyor."
DİKKAT : günlüktede kırmızı yandı. pazartesi aşağı açılış üçgenin aşağı kırılmasına neden olabilecektir..
Çökertme :D:dü:
gandi üstadım mevcut duruma göre ben hafta kapanış tahminimi 375 civarı revize etmek durumunda kalıyorum sanırım :D.. gerçi daha yarım saat var ama sanki oralarda kapayacak gibi...eğer pala başka bir numara yapmaz ise tabii..son dakikalarda sert bir alım falan :D
tahmin rakamım 75900 idi 75850 görmüş. vaybe 50 puancık ıskalamışım.:D
tahmini tutturamadık ancak yaklaştık...
inşallah önümüzdeki hafta tuttururuz önümüzdeki hafta
hepinize ailenizle birlikte güzel bir hafta sonu diliyorum
kapanış ortaya sandık olmuş,
aşağı eğim negatiflik devam ediyor,
son sl long 76050 den,
76500 üstü fiyatlar olumlu ancak ''v'' yapabilirse,...
ii haftalar cümleten,
üstadım paylaşımlarınız için sonsuz teşkler... müsait olduğunuzda birde altına yorum geçseniz...saygılar....
[quote=indregandi;468296]gold düşüşleri ayrıca önemlidir,
geçmişte hep işledik o konuyu,...
malum gold güvensizlik elamanı olarak usd yi geçemez, bu olursa global kriz çıkardı,...
bunun da önlenebilmesi için gold dizginlenebilmeli,....
işte olası sp ve dji düşülerinde bu nedenle gold önden basılıyordu aşağıya hatırlayın,..
bakın bu gün %1 çaktılar yine golda,....
Fatma gülün suçu ne dimi,...[/quote]
[quote=indregandi;468297]demekki aslında öznelde gold çıkıyor, ama nesnelde siz bunu usd olarak görüyorsunuz,...
keh, keh,.....
bunlar yenilir yutulur olaylar diil,..
gold için 75 haftayı yazalı tam 16 hafta olmuş,...
gold kalanı 49 hafta, sp disturbu 49 hafta,
tr kalnı 43 hafta, nedeni kavruk oluşu,
önden düşer önden çıkar,...[/quote]
[quote=indregandi;468299]burada usd iki şey yapıyor,...
1 gold yükselişini bloke ediyor, güvensizliği önlüyor,.....yani dayanak varlığa güven kalmaz ise, yani resesyondan çıkmış, sözüm ona durgunluğu yenmiş, ve bunun için çuvallar dolusu para basan amerikaya golda karşı yükselerek güveni sağlamaya çalışıyor,...
2 bu güven waall sreette hisse senetlerine vuruyor ve yine güçlü dolar QE lerde global sisteme mecburi dağılmış usd nin geri çekilmesini sağlıyor, bu varlık artışı ise waall streete artış yapıyor,
3 görece güçlü dolar abd hane halkının alım gücünü olumlu etkiliyor ve olmayanı harcamalarını sağlıyor, doğrusu ise diğer para birimlerine karşı usd dedki değer artışı daha fazla mal ve hizmet alımı sağlıyor abd ye,......bundan çin gibi üretici ülkelerde olumlu etkileniyor ve büyük ihtimal tehlike çanları çan çün için çalıyor,...üretemesse çöker,...
zira bir süre sonra usd değer artışı enflasyona illaki vuracak üretemeyen çan çün çon bununla mücadele edemez, işte burada subcektif usd artışı bunu regüle ediyor,...
bir taraf çalışıyor bir taraf yiyor,..
sorun şüphesiz hem çalışmayan, hem çalan, hem yiyenlerde yaşanıyor[/quote]
[quote=indregandi;468534]son gold saykıl 1296.x te,..
şu an yenisini bağlayabilirse 1224.x ten bağlayacak,
şu demek 1224.x üstü durumlar yukarıdaki analizle birleştirilmeli,...[/quote]
[quote=indregandi;468536][IMG]http://666kb.com/i/cl80vex5smw8rzezk.gif[/IMG]
yinede gold bu çıkışı yaşasa dahi,....
eğer ki gold 1224.x si bağlarsa diyelim, bunun sonrasında bu 1224.x üstünde bir değerden bir başka saykıl bağlamadan boaya çıkamaz,....
sadece yükselmiş olur ,....[/quote]
[quote=indregandi;468537]son aldığı saatlik saykılları,
1203.x
1244.x
1266.x[/quote]
[quote=indregandi;468544][COLOR=red][I][B][U]yukarıda ki yorumlr çalışırsa saykıl işleri ki fiyatlar bunu çalıştırmak için yükseliyorlar,...[/U][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=red][I][B][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=red][I][B][U]gold için 1388.x[/U][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=red][I][B][U]ag için 22.538[/U][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=red][I][B][U]ilk hedefler,...[/U][/B][/I][/COLOR]
[COLOR=red][I][B][U]sonrası sonra,....[/quote][/U][/B][/I][/COLOR]
[quote=indregandi;468588]gümüşçüler, goldçular,...
au,ag....[/quote]
[quote=indregandi;468621]dediğimiz şartlar bir bir gerçekleştiğinde ilk etaplarda bu olacak,....
oarada eğer indik cevap verirse yükseliş sürer ayrıca bakacağız demem bu nedenle,...[/quote]
[quote=indregandi;468623][IMG]http://666kb.com/i/cl9773mw6f40ibxr4.png[/IMG]
ikisi arasındaki pembe indik farkı gümüşle gold arasında anlattığım durumu veriyor,..
ama gümüşte indikatörün fiyat üstüne inişi tek harekette artık buranın geçilmesine kalmış,...bunuda yazın madem
[B][I]20.37[/I][/B]
[B][I]saatlik 19.49[/I][/B]
[B][I]ve günlükte bu 20.37 bu günün konusu,....[/I][/B][/quote]
[quote=aliveli;471862]üstadım paylaşımlarınız için sonsuz teşkler... müsait olduğunuzda birde altına yorum geçseniz...saygılar....[/quote]
sayın aliveli bir özet geldim, ne yazmışız ne olmuş,...
sanırım 1388.x görmüş bizde oraya hedef vermişiz,
burada olmayan diğer yorumlarda ise malum 1224.x saykılı içun emek harcamış ve bağlayıp gold yorumlarını kesmiştik,...
1388.x sonrası içun sonra demişiz,
hafta sonu bir bakarım,...
sonrası nasıl olabilir,...
[url=http://hizliresim.com/e5O6J5][img]http://i.hizliresim.com/e5O6J5.png[/img][/url]
ancak hemen belirtmeliyimki bu macör analizler gold tradesine nasıl oturtulabilir o artık kişilere kalan durum,
aksi olsa idi bende trade ederdim,...
gümüş içun 22.538 imiş öngörümüz o da golddan daha önce 22.185 görüp gevşemiş,
biraz hisse özelliği var ondan,..
xu030 a dahil deil,..
hatırladıklarım,..
gümüş saykılı golddan sonra bağlayabildi,...ancak saykıl moduna golddan önce girdi,...
o dönemde bir yanıltmanın aracı olarak kullanıldı,...
şimdi ilk hatırlamanız gerekenler,..
bunların saykıllarını bağlarken yazdıklarım,...
örneğin gold içun,
bir önceki saykıl 1296.x, bu saykılı ise 1224.x,
o rada bunu işlemiş olmalıyız,..
bir boğa trend çıkartabilmemiz içun,...
bir sonraki saykılın, 1224.x üstünde oluşması gerekli,..
burada duralım ve ilk olarak analizlerimize buradan sonra devam ederiz,..
öncelikle ilgili alıntıları bir bulallım,.....
[quote=indregandi;468653][IMG]http://666kb.com/i/cla5efmnnbjmcxc8n.gif[/IMG]
siz ise saykılı böyle görmektesiniz,..
bant kapandımı ile long profit yapar, short yoktur,...oda düz olan indikle penbenin sıfır buluşması,..
dolayısı ile 1224.x te bu olacak takip oradan yapılacak,....penbe 1234.x te şu anda ve 10 puvan fark kalmış,...bu 10 puvanı bir kaç gün içinde tüketir aktüaryel zamnda,...
bağlayamama ihtimalinde ise mutlak puvan farkı vardır,...şimdi puvan farkı olduğuna göre bu ihtimal var,....
ama biz zaten buradan bağlayacak diyoruz,....bağlarsa,..
o saatte bunun altına üstüne minör tradelewr çözüm sunabilir,..ama şimdi,
1267.x te kapanışı,...
saatlik saykıla bakılacak 1224.x se göre yüksek, kaldıraç ise 100,...saatlik son sayklı 1266.x te oradan kovalanacak,
ama hep 1224.x ölçü alınacak,..günlük olan[/quote]
[quote=indregandi;468654]ben şimdi bu analizleri geçmişte açıkladığım için tekrar etmiyorum,..
analizini açıklayan bir başka kişi varmı bunuda bilmiyorum şahsen,...
bir tek zaman analizlerini vermedim burada,....[/quote]
[quote=indregandi;468647]tabi dxy 80.701 civarında sabit olmak üzere,...[/quote]
[quote=indregandi;468662]neyse uzatmıyım o nisan aylarına dönülürse gold için yazdığım bu bant ve 75 hafta olayını nisandan bugüne doğru gelirseniz mutlaka bulacaksınız,..çok defa yazmışımdır illaki usandırır gibi,...
daha önce yazdıklarımda global süngerlerde bulunabilir,
şu spek primi
güvensizlik primi
ve emtiya primi ile
dayanak varlık ve ikame varlık konularına atıflar,...
mutlaka bu yazıları bir den çok defa bulursunuz,....[/quote]
[quote=indregandi;468667]pt düşebilir,...
salıdan itibaren,....
9 gün çıkar
3 gün düşer,
17 gün çıkar,
10 gün düşer,
25 gün çıkar,
6 gün düşer,
7 gün çıkar,...
total çıkış 78 gün,.....
haftalık olarak total 16 hafta çıkar,.....
17*5=85
haftalık ya -1 hafta yapar, ya +1 hafta,....
yani ya 16 haftada kalır ki bu durumda 80 gün yapar, bu günlük toplamı 78 ile uyum arzeder,....yada 1 hafta daha geç kalır,..85 gün yapar,....[/quote]
[quote=indregandi;468668]siz şimdi burada şunlara bakacaksınız,...
önce şart,...yani bu çıkışı sağlayacak mantık,...
uzun uzadılarını yazdık
sadece dxy nin 80.701 etrafında bir kaç puvanla dolaşmasını gözlemlemek, bu şart,....
diğer yöndende gelişmekte olan ülkelerde, örneğin tr de nedensiz bir usd realizasyonu gözlemlemek,...bunu merkez başaramadı, ama bu nedensiz durum başarabilir,...zira goldun bu yükselişi de nedensiz olmalı,...nedeni ni burada yazdık ama bu kabul görmeyecektir ,...
bu sürede sp düşüşü sürmeli 10 hafta boyunca daha belki 9 a geçtik,...ayrıca buna paralel,....gelişmekte olanlarda kurlar realizeye girmeli,...dxy ise yerinde saymalı,....[/quote]
[quote=indregandi;468669]ve bu sürecin ilk 4 haftası bir saklanma şeklinde geçebilir,......yani hissedilmeyecek tarzda,...
şimdi mesela goldu hissettiniz, ama gümüşü hissedemiyorsunuz gibi,....bunlarında uc uca gelip denkleşmesi gerekli çıkış öncesi, ama çaktırmadan,....[/quote]
[quote=indregandi;468670]sonra tekniğe bakacağız,...
gold için sayklıda 1224.x bağlanacak, bu bağlanmadan 1224.x üstünde olsa dahi realizeler olabilir, 1224.x se doğru,...açıkladım bunu, bağlı olmakla olmamak arasında fark var,...bağlı deyilken bir düşüş hep ihtimaldir,...ama eksen hep 12224.x tir, denge yani,...
gümüş için ise bu durum 19.574 te,..gümüş teknikte biraz daha zayıf ancak gold dediğim üzere 1224.x se realize yer ise uc uca gelme öncesi bu defa gümüş tersine 19.574 üstüne çıkış yapabilir,...bu tezat oluştursunki saklanma olabilsin,
bu o ilk 4 hafta ile ilgili bir durum olarak yaşanabilir,...4 haftanı sonunda bunlar çizgiye gelirler, start çizgisine,..
diğer durum ise bu 4 haftayı kullanmadan da çıkışa başlayabilirler,....
bunlar hep saykıl bağlama,...1224.x gold, 19.574 gümüş,....buradan belli olacak,...[/quote]
[quote=indregandi;468671]yükseliş te gold şu an için daha ivemeli,..ve 1388.x hedefleyecek,....
ag ise 22.538 hedefleyecek bunlar,....
ilk hedefler,...
eğer buraya gelirsek oradan bir daha bakacağız,...
şimdi yazılarımızı yazdık değerlendirmelerimiz yaptık,...
genel olarak,
80.701 etrafında bir dxy olurken, sp düşüşünün kalan 9-10 haftasına devam ederken,...
gelişmekte olanlar, gold ve emtiyaların birlikte düşüşlerine karşı ara zamnsal bir tepki yaşacaklarını hesap ediyoruz,...
mantığımızın temelini bu oluşturuyor,...
ve yazdığım günlere bir bütün olarak bakıyoruz,..78 gün,...hafta olarak ta yine 16 veya 17 hafta olarak bir bütün olarak bakıyoruz,[/quote]
[quote=indregandi;468672]golddan 1224.x bağlıyarak çıkacağız, gümüşten 19.574,...
dxy 80.701 civarlarını bir kaç puvanla okutacak bize.....bu süre zarfı boyunca,..
ilk hedefler 1388.x gold ve 22.538/615 gümüş[/quote]
[quote=indregandi;468668]siz şimdi burada şunlara bakacaksınız,...
önce şart,...yani bu çıkışı sağlayacak mantık,...
uzun uzadılarını yazdık
[I][B][U]sadece dxy nin 80.701 etrafında bir kaç puvanla dolaşmasını gözlemlemek, bu şart,....[/U][/B][/I]
[I][B][/B][/I]
[I][B][U]diğer yöndende gelişmekte olan ülkelerde, örneğin tr de [COLOR=red]nedensiz[/COLOR] bir usd realizasyonu gözlemlemek[/U][/B][/I],...[U][I][B]bunu merkez başaramadı, ama bu nedensiz durum başarabilir[/B][/I][/U],...[U][I][B]zira goldun bu yükselişi de nedensiz olmalı,...nedeni ni burada yazdık ama bu kabul görmeyecektir ,...[/B][/I][/U]
bu sürede sp düşüşü sürmeli 10 hafta boyunca daha belki 9 a geçtik,...ayrıca buna paralel,....[U][I][B]gelişmekte olanlarda kurlar realizeye girmeli,...dxy ise yerinde saymalı[/B][/I][/U],....[/quote]
pekala ürktüm ve korktum yetr bu kadar,...
ürkmem ve korkmam bolt yazan yerelerden,...cuk oturmuş,...
buralardan devam ederiz şöyle bir hatırlayalım ve ısınıyım istedim,...
:eek:
[url=http://hizliresim.com/eaZbvd][img]http://i.hizliresim.com/eaZbvd.png[/img][/url]
[quote=indregandi;468676]ben esas oradan rasyo yapmam macro banttan yaparım,......
burası kısa hedef için 1388.x o nedenle indikatörden,....buraya bir gelsin sonra diğerine bakarım,...macro olanına,..[/quote]
rasyoya bakmalıymışım esas,..burası kısa kalıyormuş,...1388.x
[quote=indregandi;468682][IMG]http://666kb.com/i/clacgcd8kmzthk5yv.gif[/IMG]
sp/gold rasyosu,....
pembe oval gold düşüşünü gold orayı geçtiğinde düşüşe başladı ve bir üstteki sp grfındaki mor çizgilere değerek düşüşü yavaşladı, bir süre çizgiye yamanarak aşırı satış gösterdi, 1180 ve 118 dipleri,
şimdilerde ise mor çizgiden uzaklaşarak şu bahsetiğimiz çıkış isteğini gösteriyor,
ama bu bir bulish piyasa deyil,..bulish pembe altına düşerse başlar,...tranj altında ise artık bulish olur,....
bu bir ara zamnsal yükselme isteği,....bulish olmak için en az 49 hafta beklemeli,...
saykılda ise eğer 1224.x si bağlayabilirse,...daha sonraki düşüşünden sonra bu 1224.x üstüne tekrar saykıl alabilmeli,..
bunalr 49 haftanın bütününde olacak,...
biz bunun az önce 16, 17 haftasını verdik, 16 hafta da önceden gelişmiz var,...
eğer bu 16 hafta da tutarsa örneğin,
75 haftalık analizmizn 32 haftasını tamamlamış oluruz,.....[/quote]
hııımmmm :..:
[quote=indregandi;468695][IMG]http://666kb.com/i/clb9p6j3if76yd66s.gif[/IMG]
bunu çizmekte yarar var,...
topicler filan falan kapanırsa, yada ben yine ara ara bulunmadığım dönemlerde kenarda bulunsun,...
49 hafta kalanında bahsettiğim düşüş ağırlıklı disturbationun (bu bir ayı piysası değil, ama ayı gibi algılanabilir)
nihai denge hedefi 1414.40 olacak, (1414.65+1414.14/2),...
ilk realizeler ise yukarıdaki yelpazeye çarpacak,....ilrleyen zamanda, daha doğrusu 14 haftanın kalan 10 haftasında, bu kalan 10 haftada muhtemelen 9 haftaya girecek bu hafta sanırım,...bakmadım ama tahminen öledir,....
1414.4 bizdeki 81.175 gibi düşünülecek,..bir denge yeri,....disturbation max burada dengelenecek düşüncesindeyim,.....
he neyse bulunsun kenarda zaten ilerleyen zaman doğruluğunu gösterir ve inandırıcılığı artar,...
ilk etap bu dediklerim olursa ben tepeyi alacam bir süre sonra tabi bu haftalar sürecek,..
indikatör 1684.x te şu anda bu tepe olan 1849.44 de birebir olacak,...bu haftalar o arada geçen zamanı oluşturacak,...buda tahminen 49 hafta sürecek bire bir,...
o arada
22.05.2013
02.08.2013
19.09.2013
30.10.2013
29.11.2013
31.12.2013
tepelerinin trdeleri tek tek yaşanacak sırsı gelince,...
ama bu tradelerin totli 49 haftanın bütününde 1414.40 ta dengelenecek,
bütün bunların temel şartı ise yeni tepeleme olmaması,...yeni tepe olursa uzatma alır,...bu yine olur ama haftalar süren gecikme yaşanır,....
şimdilik bunu geçmiş üretiyor, gelecek ise teyit edecek,...[/quote]
hımmmmmmmmmmm yeni tepeler aldık, kayda değer değiller elbettei
2300.x verdi ama biz 1956.x te biteceğini düşünüyoruz,
malum daha 2014 teyiz,..2300.x de ne işimiz var,....dng
indikatör hangi indikatör acep,..
bazen unutuyorum ha, şaka deil, hangisinden yapmışım bu analizi,..
sanki hatırlar gibiyim,
zira hatırlayacak şekilde yazmışım,....
gold 147x=sp 147x denkliği sanırsam bu analiz beni oraya götürmüştü ama şöyle,
sp düşmeden goldun 147x i anlamsız yani,..
çıksada sopa yer,...
[quote=indregandi;468696][IMG]http://666kb.com/i/clbas3mszsroutaxg.png[/IMG]
usd-try ise bu şekilde düşünülebilir,...
borsa için tekrar boğaya dönüş kırmızı t line nin iz düşümünde olur,...şimdiden çizersek bunu da bir kenara, kur bu t line altına gerilediğinde/düştüğünde o zaman bizde deriz ki artık kur baskısı yok,...
bunun için 43 hafta daha tahminim var malum borsa cephesinden yola çıkarsak,....muhtemelen buda son olarak bakmadım 42 kalmış olabilir bu haftayı dahil edersek,...
ancak işin o kısmı önemli deyil,.... önemli olan burada kur baskısı o t-line lar altında kalkabilir üstünde ise kırılganlık sürer, devam eder,....
rasyosunda bir şey gördüm ama yok canım dedim, korktum...bende kapağı bu analize attım,...berrak düşünceyi burası üretiyor,...[/quote]
hımmmm, rasyosunda bir şey görmüşüm yok canım demişim,...
sanki eğer çıkarsak 88475 ten sonraki düşüşe atfen yazılmış bu,...
:eek:
[quote=indregandi;468697]türbülance,....
biz bu gün için önden konuştuk,...
merkez olağan dışı ppk yapacak,..
MC BANK ın gayreti
dediğim anlamda dxy sabit olmak üzere,...
gold+ emtiya+ gelişmekte olan ülkeler up,......
sp down formülünde,...
kendisine karşı olan güvensizliği bu döngüye yetiştirip döngüyü fırsat bilip güven otaritesini tekrar sağlamak olacak,...
aslen bu olay otomatik bahsettiğim SP merkezli global döngüden kaynaklanacak,....
1.faiz artırabilir
2. ek önlemeler alabilir,...
ben olsam faiz artırmam,..çünkü döngü var, bu artırımı madem geçen yapmadım saklarım,...böyelece 4 mil usd lik müdehalenin bir anlamı olurdu,...
ama şimdi bunu yaparsam kırılganlığım çok fazla döngüye rağmen yapıyorum anlamına gelir,....
zira sp nin ara dönemsel çıkışları olacak bu 49 haftada,...
neyse ben dediğim gibi alım yaptım,...şu anda py kapalı, usd türbülansa girdi,....
2. seans bayağı hareketli olcak,...
temel hareket şu olacak,...
sp tepelerine bizim dipler vardı ya bunun sp izah edecekti hani,..
sp 49 haftasına yukarıdan dip çizeceğiz,...
yani baskın çıkış,...
ve bunun sonrasında sp düşüklerine yukarıdan iniş,...
74050 ve 2.9 2.8 cent Aküpe harketlerinden bağımsız olarak teknik anlamda ppk sonrasında artık dipl adayı olacaklar,....[/quote]
buradada aküpeden bağımsız bir şekilde yani sp eş zamanlısı olarak yeni dipler öngörülmüş,...:rolleyes:
[quote=indregandi;468718]para işinde...
gold, usd farketmez hep macrodur,...
dün verdiğim macro analiz bu ihtiyaca yöneliktir ve faiz artırımı eğer olacaksa dün verdiğim macro analiz ihtiyacı karşılayacaktır,
paraya kalldıraçsız piyasada minör trade olmaz,....[/quote]
allah allah para alıp satabilmemiz içiun kaldıraç icat edilmiş öyle diyor,...
:..::):D:eek:
[quote=indregandi;468719]bu iki kırmızı üstünde usdtry bir realize yese dahi yinde hep güçlüdür,...[/quote]
[quote=indregandi;468720]kehanetim şudur,...
eğer bundan sonraki bölüme,....yani yerel seçimden sonraki bölüme,....
bir hükümet krizi ya yada eğer yapılacaksa yerel seçim sonuçlarının neden olacağı bir erken seçim tetiklemesinde,....ve veya sonrasında hükümet kurulamaması gibi bunalımların oluşması durumunda,..
usdtry
3.8 tekniktir,....ama bunlar hep safha safha görüldüğü üzere,....[/quote]
burada dayanamamış kusmuş,..
kehanet demiş ama,...obcektif bir kişi kehanet kelimesini kullanmış, neyse şartlarını yazmış bari,....dng
[quote=indregandi;468721]rasyo da gördüğüm korku ve analizi değiştirmem deki mantık işte bu nedenledir,
berrak iş dediğim iş işte bu nedenledir,...analizi korkuya çevirmedim yani, tersine berraklaştırdım,...
bu analiz de ise iki kırmızı line üstünde güçlü ilan ediyorsun bacak bacak üstüne atıyorsun,...:..:
nereye giderse gitsin,...
ama altında kalışa güçlü deyil,...siyasi gerilimler artık noktalanmış oluyor, yada global gidişat,...
49 haftacık, burası içinde 43 haftacık,...[/quote]
buradada günah çıkarmış,....:p
[quote=indregandi;468732]her türlü sp yükselişi gold düşmanıdır,
her türlü gold yükselişi sp düşmanıdır,..
dxy sabittir,....[/quote]
[quote=indregandi;468733]gold yazdığım gibi,......
günlükte 1124.x
saatlikte 1266.x
tir bunlar geçen hafta yazıldı,.....
1266.x son saatlik ondan önceki iki taneyide verdim,...
trade edecekler 1224.x ana yer olmak üzere,...
bu üç saatliği tradede kullanabilirler,..
her durumda 1224.x saykıl bağlandığında kopuş olacak,...bu na ise daha var,....
bu merkez dışında ve kurduğumuz gold+emtiya+gelişmekte olan py salar formülü dışında
bu konuda değerlendireceğim kısa vade bir durum şu anda [I][B][U]yoktur[/U][/B][/I]
saatliksaykıllar
1203.x
1244.x
1266.x
ve son eklenen
1284.x[/quote]
[quote=indregandi;468735]likidite,...ara dönemsel haricinde,...
49 hafta boyunca dxy olarak tutulamaz,..ancak dxynin usd lokasyonlarında yerel paralara karşı usd olarak görev alabilir,..
dolayısı ile dxy ye giremeyen likidite ya emtiyaya geçici girer, yada yeniden hisseye döner,...
mevcut durum bir disturbation olduğu için her iki yerede ara dönemsel giriş çıkışlar en mantıklı durumlar olacaktır,....
öyleyse hareketlerde, düşüş olarak ve ya çıkış olarak tüm branşlar için bir kalıcılıktan söz edilemez,....
alan almıştır , satan satmıştır,....
bunda ülke konumları,..onaların stratejik bölgesel durumları,...kronik ekonomik kırlganlıkları ve siyasi gelişmeleri belirleyici etkenlerdir,.....[/quote]
[quote=indregandi;468743]piyasaya sp düşüşünün izahı zamn alacaktır,.....yine sp düşüşüne usd almamaları gerektiği zaman alacaktır,..
ülke kırılganlığına al usd veya tut ama sp düşüşüne tutma, veya kg altın al gibi,...
yada goldda forex se takıl mesela,...[/quote]
neyse uzatmayalım son bir formül kaldı ona da bir bakıyım,...:rolleyes:
[quote=indregandi;468749]gold için saykıl biraz daha var,....
[IMG]http://666kb.com/i/clc7kfc59nzu2wu50.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;468762]bu bölüme ekleyeceğimiz son şey,..
şu formül, bir ara çıkış ve long için,...
demişitik bir daha,....
gold+ emtiyalar+gelişmekte olanlar, [I][B][U]ara[/U][/B][/I] bir çıkış için FED sonrasına odaklanmalı,....
bunun için gold ve gümüş saykıllarına gelişecek yukarı ataklar bunu bize söyleyecek,
ara işarette ise 80.701 etrafında bir dxy istiyoruz,.....
her durumda her türlü sp/dici çıkışı gold düşmanıdır,......[/quote]
[quote=indregandi;468765]usd try için
1.98xx-2.05xx arasında kalan bölge fiyatlar buraya gelirse tekrar alış üretebilirler,...
yada bir soluklanma yapacağı açık,.....
2.05 üstünde kalan bölge için bir şey diyemem, ama şu mevcudun devamı olduğu açık,....yani ara ppk işe yaramamış demek olur,....[/quote]
[quote=indregandi;468779]buraya da formülünü yazmıştır,....
gold+ emtiya+gelişmekte olanlar,...dxy sabit olmak üzere,..
gümüşün dün 19.574 ten saykıl bağlayamaması bu manada olumsuz oldu,...gold için 1224.x merkezli saykıl için zaman var daha bekliyoruz gelişmeyi,...
bunlar göçerse dxy sabit olamaz,....işin önemi burada[/quote]
[quote=indregandi;468780]gelişmekte olanların faiz artışlarında sıkıntı yoktur, artsın dursunlar,...işleri ne,...harcarken banamı sordular,..
ben buradan bağırdım, kum, fayazns, çimento , çimento şerbetine fazla bulanmayın dedim,....
bu mevcut bir tek şeyi taşıyamaz,....
ten years old+ dxy..........
işte gold +emtiya+gelişmekte olan formülasyonunda buna bakıyoruz,....[/quote]
[quote=indregandi;468797]şimdi gözlerinizi dört açın ve bundan sonra yazacaklarımı daha dikkatli okuyun[/quote]
[quote=indregandi;468798]1.
bu kriz ortamı gelişmekte olan piyasalarla sınırlı kalmalı,..ve asla sp/dici ikilisine yansımamalı,....
bu 1.sabitimiz,.......yani bu iş bize ait kalmalı,...[/quote]
[quote=indregandi;468799]sp ve dicide globdan sermaye çekenler ve waal streete vuranlar,....
bu dğer artışından çıktıkları pozu,......49 hafta sp disturb olacağından,...sp yi alamıyacaklarına göre bir yerden sonra lokal paralara ve bunların hisse stoklarına gelecekler,....
yani usd görece yüksekliğini sürdürürken pozlar lokal paralara faiz ve bir yerden sonra lokal ülke stoklarına ,....yönelecek[/quote]
[quote=indregandi;468800]işte zamanda olan bu gecikme,...
sp için 49 hafta, lokal py tr için 43 hafta,...
ana py disturb özelliğinden dolayı, geçen buna pompalama demiştim,...yani kamyonun gaz pedalını düşünün öle bir şey,....
çoklu tepe ve çoklu dip özelliği taşıyacak,.....
yani bu saatte yüksek verilmeli, düşük alınmalı,...
çünkü borsaların dibi yoktur,....korkuyla yaşanmaz,.....[/quote]
[quote=indregandi;468801]2.
işte bu genele,...TR özelini yaşamamalı,...yani mevcudun eğer değiştirilecekse değişimi halka bırakılmalı,..
kimse ayak dirememeli, kimse illa ben dememeli,...halk ne dediyse o olmalı, yoksa ne gelen yönetebilir ne giden,...
işte bu denklem geçen de aralarda dokundurdum,...
yukarıdaki sp saykılın [I][B]dışındadır[/B][/I],......
ama halka kadar sp saykılın içindedir,....[/quote]
[quote=indregandi;468802]1.e devam edersek,...
bu 74050 kırılışı,....70120 nominal dip desek,....
disturb gereği tepkilerini kuvvetli kurup, 43 hafta genelinde tekerrür düşüşlerini bu 70120 ye göre yapmalı,....
yoksa TL sini koruyamaz,...
işte bu iş, şu sıra bu günlerde belli olacak,...
gelişmekte olan ülkelerin farkı tl stoklarını koruyabilmekten geçer, bunun içinde yerli paradan kar vardır, yerli paradan ana sermaye vardır,....
işte geçen dediğim,....
tl graf yukarıda kalmış dediğim budur,....[/quote]
[quote=indregandi;468803]şimdi bu manada MC bankın buraya kadar olan bölümde kriz yönetimi başarılı,....
21 ppk sı sonrasında
4 mil usd dolar boğasına verdi ve doyurdu,.....
28 ara ppk sında FED öncesi faiz artırdı ve dışsal şoka hazır olduğunu gösterdi,....ve beklemeye başladı FED i,...
beraber bekliyoruz şu sıralar,....[/quote]
[quote=indregandi;468804]usd kronik yükselişini çözdü şimdilik,....ve tekerrür müdehale hakları saklı kalmak üzere beklemeye başladı,....[/quote]
[quote=indregandi;468805]hepsinin öncesinde varlık barışı ile rezervini şişirdi,.....
ve bu rezervden 31 mil usd total müdehale etti,...az bir rakam deyil,...
varlık barışını öncelerden ele almıştık,...[/quote]
[quote=indregandi;468806]şimdi bu faize sıcağı çağıracak,...
sorun şurada dünya güzelleri arttı,..
brasil var sambacı güzel,...
g.afrika var zenci güzeli,
argentinası var yine bir dannçı güsel o da,...
rusyası var, gözler mavi, bacaklar uzun,...var oğlu var,....
indiası, baharatlı güsel,....
işte tr yine son dünya güseli kavruk güzel,....
pazar çok kalabalık,...bunlar bide sıcak rekabetine girerlerse kendi aralarında,....makul yapacaklardır üstlerine düşeni,.....
sp pazara çıkıp dolaşmaya başlayacak artık uzun süredir evine kapandı deyyus
yani pazar bayağı kuvvetli[/quote]
[quote=indregandi;468808]sp de sp kapalı,...49 hafta,...
pazar ise açık,.....[/quote]
[quote=indregandi;468815]bizim gold +emtiyalar+ gelişmekte olanlar
formülasyonundan yola çıksak,
sp disturbuna gold ara yükselişi mantığından,...
[IMG]http://666kb.com/i/cle1xxir2x2c4f0td.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;468816]emtiyası verilmez oluyor,.....[/quote]
[quote=indregandi;468832]ülkenin yerinde kalması koşulu ile,...
yerel seçim sonrasına siyasi riskin artarak devam etmesinin sürmesi durumunda max dib centasyonu,...
[IMG]http://666kb.com/i/cle96nd9pupgtnhlt.gif[/IMG][/quote]
[quote=indregandi;468833][IMG]http://666kb.com/i/cle9b6evfeezw7ild.gif[/IMG]
şu anki faiz artırımı ve sonrasında dışssal şoklara karşı dirençli centasyon[/quote]
[quote=indregandi;468834][IMG]http://666kb.com/i/cle9ft2h2gaoxu869.gif[/IMG]
indikatörün ilk yeşil okun gösterdiği 108950 tepesine mavilemesi ve bu olurken yine aynı indikatörün 116900 ü bire birde görmesi, yine bu olurken penbe oval içindeki tetik indikatörün 116900 e vurması ile dip o saatte oluşacak,....
ve bu dip bir geri alış yapacak, puullll back,......[/quote]
[quote=indregandi;468835]çok basit anlatımla,...
fed sonrasına formülasyon,...
gold+emtiya+ gelişmekte olanlar formülasyonu ve dxy 80.701 civarında sabit,....
bir ara çıkış ihtimali,...
bunların macro yakın saykılları günlük macörde
gold için 1224.x, gümüş için 19.574 te indik öpüşmesi ve ara çıkış döneminin başlaması,...
gümüşü dün bugüne miyatlandırdık ve öpüşemedi,...dün verdik grafını,...
[IMG]http://666kb.com/i/cle9l4h8u6y1p60o1.gif[/IMG]
ama bant halen kapatma için gayret ediyor,....oysa bu dün olacaktı, dün olmayınca indikte bir bozulma var,...
öpüşme net olmalı yada öpüşene kadar beklenmeli,..
şimdi bu durum denge noktasınıda bozdu ve 19.574 den 19.640 a aldı,...
bir fake olmasın diye bu öpüşme işine mecburuz,....
hui bunların şirket endexsi sanırım,...
bu dönemde şirket çalışmaz,...büyük şirket çalışması var çünkü,...FED
o nedenle ya zamansal ara çıkış yapacak, ya yapamayacak,....
diğer bir metod ise hani gold için öpüşmeyi bekleyecektik,.....
gold gümüşüde alır götürür yukarı, buharı yetr,...
çünkü hem finansal hem emtiya,...[/quote]
[quote=indregandi;468898]saykıl böyle bir şey,...saykıl bağlaması boğa demek, yükseliş demek,...
bağlayamaması her durumda bir düşüş veya mevcud düşüşün devamı demek,.....
yorumlar açık,...öpüşmedimi olmuyor,...
işe şöyle bakıyoruz,...
önce macro geliyorum, sonra macroya saykılla yaklaşıyorum,...
macroda bir ara çıkış ihtiyacı var,...ama saykıl bağlamadan olmaz,...
işte gold için hale hazırda süre vardı ama gümüş önden girdi ve salı, salıyı çarşambaya bağlayan gece ve çarşambaya dikkat çektik, olmadığını görünce yazdık ve goldu beklemeye başladık,....
nitekim saykıldaki bu olumsuzluk dün 19.574 üstünü işaret eden gümüşü bugün %3 dipletti
şimdi golda bakalım saykılına,..bu biraz geride kalmıştı ama fiyatta gümüşten iyiydi,..iyi ama saykıl 1224.x teyken goldun 1278.x lere girmesi de uygun deyil elbette,...
yani saykıl eksen bağlamadığı halde prim alıyor,...dolayısı ile öpüşme henüz olmadığı içinde eksene doğru geri çekilme yaşıyor,..%2 ye varan düşüş,...
başka[/quote]
[quote=indregandi;468899]başka,....dedikki her türlü sp çıkışı golda düşmandır,...işte sp %1.29 yukarıda,...dxy yide hafif gıdıklamışlar,
gümüş ve gold düşüş yemiş otomatik,...
gold saykıl için devam edelim[/quote]
[quote=indregandi;468901]gold, ...
fiyat olarak gümüşten öndeydi ama saykılda gerideydi,..belki gümüş saykılını bağlayabilse idi önden bize goldu okutacaktı,...bağlayamadı ama durumu yine okuttu, ama goldun sadece bu günkü düşüşünü okuttu,...
zira gold için halen bir saykıl ve ara yükseliş umudu mevcud,..çünkü bağlayabilirde bağlamayabilirde[/quote]
[quote=indregandi;468902][IMG]http://666kb.com/i/clfa7ezosq22knkyp.gif[/IMG]
gold için halen 1224.x merkezli saykıl umudu devam ediyor,..ama gümüş bize gösteriyorki bunun ihtimali biraz zayıfladı, zira gümüşün tekrar öpüşme için ağız yapması zaman alacak,...[/quote]
[quote=indregandi;468903]hızına baktığımda 4 yada 5 gün daha istiyor gold,...bu 1224.x altına veya üstüne tarde demek,...
işte böyle durumlar için verdiğim bu defa saatlik saykıllar önem arzeder,...
öpüşme olana kadar bunların hepsi çalışır saatliklerin,...
1203.x
1244.x
1266.x
1284.x
ve son eklenen
1302.x
100 pips lik bir trade alanı,...ve 4 -5 gün var,...[/quote]
[quote=indregandi;469008]merhabalar,
her türlü sp yükselişi gold düşmanıdır dediğimiz durum, tersinde tersi,...
şu sıra sp nin ani çöküşüne goldun ani yükselişi, buna güzel bir örnekleme sundu az önce,...
çok doğru demekki,...[/quote]
[quote=indregandi;469012]sonuç
salıyı çarşambaya bağlayan gün ve çarşamba önem arzeder,....
ayrıca,
sp nin düşüşüne , ten years old ve dxy nin de tepkisiz kalışı ve düşmeleri,..
bir süredir bahsettiğim
gold+ emtiya+gelişmekte olanlar formülasyonu ile birlikte düşünülmeli, çarşamba bu karar verecek,...
ilaveten şu anki durumdan yola çıkarsak usd try yukarıda siyaset odaklı kalıyor kalabiliyorsa veya o da çarşanbayı bekleyecek,...[/quote]
[quote=indregandi;469022]gold bağlarsa saykılı,....
gold+ emtiya+gelişmekte olanlar,....
emtiya burada şu,....
güçlü abd+güçlü parası+güçlü ordusu denkleminde,...
tıranak içinde resasyonu yenip (karşılıksız basılan ve basımı yayımı sorgulanamyan paralarla) formülasyonda [B]güçlü abd[/B] ye eşitlenen......
global likiditeyi emerek ve bu sayede sp üzerinden waall streete vuran transformicacılar bu operasyonda mecbur [B]güçlü usd[/B] ye oynayarak bu aynı zamanda abd hane halkı için güçlü usd üzerinden subcektif harcama imkanı sunmakta....
son aykata,..suriyede esede vuramadıkları için güçlü orduyu devreye henüz alamdılar,....
işte bu [B]güçülü ordu[/B] bölümü en az 49 hafta teirli oldu, gecikme aldı,..bunun yansımaları tr de iç dinamiklerde zuhur etti malum,...
ve uradan yazdığımız üsere bu konuda iran gelişmesini bekliyoruz,....
aynen böle,...
bir sp düşüşünden nerelere dolaşıp geliyoruz,...
bir şeyden hereşeye herşeyden bir şeye çıkıyoruz,...
işte orada kaldık,....emtiyada,....[/quote]
bakın burada güçlü ordu işine geçmişim, Ukrayna işi bundan sonra patlayan işlerden biri,..
demekki finansal orduya ihtiyaç duyuyor,..geçirmesi gereken bir süre var,..
putin nerde konuşacaktı sp nin ayu olduğu zamnda,
yazmıştık bunları,....sırasını bekleyecekti,...
[quote=indregandi;469023]emtiya bu saatte enflation olarak görev almakta yani anlayacağınız,..
yani usd den görevi devaralacak,...işte benzinin pompa fiyatına diye başlayıp,...v.s,...
ama gelişmekte olan ülkelerde ...
ve bu ülkelerde faiz artırımı ile bu duruma müdehale edecekler,...rezervleri ve büyüklükleri karşı koyuşlarında önemli olacak,.....
olması mümkün olasılık bu,.....
niye çünkü, bu zamana kadar usd de bir artış vardı, artık faizde bir artış var,..bu kabullenildi,...
şimdi bu kabulleniş üstüne flation kurulacakki faizde arzu edilen görece yüksek seviye sıcak bulabilene kadar fazileri kurulabilsin,...
usd yükselişleri bir krizdir, ama faiz kurulumu bunun la mücadeledir, öyleyse şimdi mücadele edilen zamanlar son mc bank ara toplantısı ile start almış oluyor,...
burada ana haber bülteni gereği varlık barışı işte bu durumla totali 43 hafta da mücadele edecek,......[/quote]
[quote=indregandi;469024]ten years,...düşüşü gelişmiş olanları soğutuyor,...dış bünyedeki ısı içe yansımıyorr,...
dxy , 80.702 civarında oynamalarıyla sabit kalışı arzu edilen durum, gelişmiş olanları soğutuyor,..dış bünyedeki ısı içe yansımıyor,...
usd, lokal para cinsinden gelişmekte olanlara vuruyor ve faiz denklemini kuruyor,....
emtiya, usd baskısı ortadan kalkınca, yani faiz denklemi kurulduğunda, usd üstündeki görevi devralacak ve flationu görece tetikleyerek faiz kurulumunu gelişmekte olanlarda arzu edilen seviyeye getirecek,...
sp, 49 hafta totali süreçte, disturbationa girerek waall Street üzerindeki ısı artışını minimize edecek, yani fiyatlar düşerek yeniden alınabilir makul düzeye çekilecek,...ve yine 49 hafta bu realize odaklı düşüş politikası gelişmekte olanlarda bir baskılama aracı olarak çalışıp faizlerin istenen makul düzeye ulaşması sağlanacak,..
bütün bunların sonucunda,
üç çeşit parasal genişleme yaşamış olacak,....
abd, yapıldı, bir bölümü tahsil edildi
ab, yapıldı,..bir bölümü tahsil edildi,...
gelişmekte olanlar, şimdi buradayız,....
tr gelişmekte olan ülke olduğuna göre,...
geçen iki durumdan bahsettik,...
1.siyasetten bağımsız, tamammen bu sp proceksiyona 49 totalde direnebilmesi,...kendisi 43 kullanacak,..
2.1.madde yürürlükte iken siyasi tıkanmalar sonucunda, 1 maddeden ayrılıp bu mevcudun üstüne kendini yaşaması,...filiz konusu,....[/quote]
[quote=indregandi;469026]ve devamla buradayız, çarşambaya,....
1 ve 2 madde çok açık,...
bir gün var, birde bağlanacak bir saykıl ve rakam,...ama önden gold bağlamalı ara işaret bu,....
bu saatte sp düşüşüne düşüşleri toplama derdim ama bunu [U][B]diyemem[/B][/U],...
zira filiz konusu var bu 1, 2 bu olmasada ara çıkış sonrası [U][B][I]teknik tekerrür[/I][/B][/U] düşüş var,...
öyleyse şu,...
biz ve gold saykıl bağlayamassa,....
sp 14 bittiğinde karşı haftalar gelecek, sp puuuuuuullllllback içun,...
sırası gelince buradan yazarım,....önce 14 ü bitsin sp nin, daha var,...
muhtemel ya orada kalkarız sp ilen, yada gold ile birlikte lokal usd gerilemesine çarşamba kalkarız,...
onun içun çarşamba her bir şeyden önemli,....
çarşambayı [B][I]sell[/I][/B] aldı malum,...ama bir taraftan da zaten [B][I]sell[/I][/B] lerdeyiz,....bu da malum,...[/quote]
[quote=indregandi;469039]dolası ile,..
75550 yi geçn hafta burada yazdık ilk,...
bir kaç gündür ben bunun farkındayım yani,...
usd try formülasyon takip devam haliylen, 755xx bununla ilgili,...
bu formülasyonu pişirişimde belli,.. gold+ emtiya+gelişmekte olanlar, dxy sabit, tenyears down
son aykta ise bu formülasyonu çarşamba saykıla miyadladım yani yarına gold eşdeğerinde,..
74050 ise 01.ocak 2014 te yazdık ana değer belli,...
işin özü 755xx bir fake değer ve apsd ile anlamlı, aşağıya veya yukarıya,...ama hep 74050 ye anlam veriyor,....[/quote]
[quote=indregandi;469040]full fake bir değer yani,....
o nedenle 755xx lü yerelerin apsd si önemli,....[/quote]
[quote=indregandi;469042]başaka açıdan,...
sp düşüşüne satacak keriz yok,...sp çıkışına alacak keriz bu defa yine yok,....
ne var zamansal döngü,...geriye bu kalıyor,....[/quote]
[quote=indregandi;469043][I][B][U]zamnsal döngüde,...[/U][/B][/I]
[I][B][/B][/I]
[I][B][U]çıynama var,....[/U][/B][/I]
[I][B][U]7/8 hafta çiyneyecek,....[/U][/B][/I]
[I][B][/B][/I]
[I][B][U]yaklaşık 4500 lük bir koridor,...[/U][/B][/I]
[I][B][/B][/I]
[I][B][U][COLOR=red]bu zamansal bir yatay yani,....[/COLOR][/U][/B][/I]
[I][B][/B][/I]
ve sp 14 hafta kalan haftaları ile eş değer,...[/quote]
bakın burada 7-8 haftalık bir bölümde 4500 puvanlık bir bantta
bir[I][B][U] çıynama[/U][/B][/I] öngörmüşüz, ve bu hafta bu çıynamaları daha çok hissettik,...
[quote=indregandi;469044][U][I][B]öyleyse;[/B][/I][/U]
[U][I][B]74050 +/- 4500[/B][/I][/U]
[U][I][B]bunun fakesi 755xx de,...[/B][/I][/U]
işte yarın gold bağlayamaz ise,...aşağı 4500 atarlar, sonra yukarı
8000-10000 gelirler,...en az,....
bu saatte tek kriz,...
keriz sabitinden yala çıkarak, ..
dxy artışına,...
yani lokal paradaki artış önemsiz, global paradaki artış önemli,...
bu ısı artıracağından yani dıştaki ısıyı içe vereceğinden kriz tetikler keriz bulur,...
dolası ile biz buna ihtimal vermiyoruz,....
ısı dışardan içe yansımamalı,...
şöleki,..
sp düşüşü bir ısınma yaratıyor,...bu olurken dxy artışı bu ısıyı geişmilerde bünyeye taşır,..o nedenle bu ölçülü disturb düşüş bir anda global krize dönüşür,...
nicedir dxy 80.702 civarında sabit demem bundan,...[/quote]
buyrun bakın neler yazmış gandi,..
[quote=indregandi;469046]devamla,...
ısı politikası böle,...
yani sp nin tepesinden düşüşüne, dibinde olan bir gelişmekte olan piyasa,..
işte sp ısıyı bünyesine alırsa,...bu kriz algılaması yapar,...
bu lokal parada usd try yi faiz artırımı sonrasında yeniden diriltmek olur,..
oysa dirilen ne,...faiz, bunu dirilten kim usd,...usd nin burada işi yok artık,...peki bu faiz kime vuracak flationa, burada usd nin işi varmı yine yok,..
peki bu denklemde usd ne yapar artık, önden giden faize geriden takip yapar,..
sonuç en önde kim mal(flation), sonra faiz, sonra usd,...
işte sp nin her gelişmekte olan ülke için bunu kontrol edebilmesi gerekiyor,...
elinde iki silahı var,...
dxy ve ten years,..
ten yearsı aşağı gönderdi zatenki, gelişmekte olanlarda faiz mevcut üstüne extrem tetiklenmesin,...
dxy yi sabit tutacakki,....sp düşerken bu defa gelişmekte olanlarda usd mevcut üstüne extrem tetiklenmesin,...
anadınız nı,...
bu bir disturb ölçülü düşüşü ve bünyesinde zamansal tepkiler taşıyan,...[/quote]
sittiiirrrr :eek:
buraya gold yükselişinide ekleyelimki, o da lokallerde görece yüksek usd nin traşhlanmasını sağlıyor