ben bu kadar zayıf piyasa görmedim..900kısa ..dünkü uzunlardan ucuz atlatmışım..
Printable View
ben bu kadar zayıf piyasa görmedim..900kısa ..dünkü uzunlardan ucuz atlatmışım..
cümleten iyi akşamlar !
[quote=SEYYAH;144181]lem geceye SHORT 800 den lem neyine güvenip KISA kalıyoz 325 pıvanın bilmiyorum.realize etmediğim karların hesabını ben bilmiyorum bu son düşüşte.çoğusu buhar oldu.anasını satayım.çok rezil indi 62.000 den aşağı...
rezil bir piyasa grafiğin tepeden önceki sol tarafı ne kadar temizse ip gibiyse tepeden sonraki sağ tarafta bir o kadar rezalet iç içe geçmiş tüm barlar.
rezil ettin pala rezil...güzelim düşüşün içine ettin...e çıkar bunların acısı senden fitil fitil gelir burnundan...[/quote]
hehe zırla pambık zırla :) sen bu şortlar para etmeyecek dedikçe veriyolayyy:D:D yoksa fark ettin de bilerekmi yapıyosun pambıkkk
[quote=Astatin;144193]hehe zırla pambık zırla :) sen bu şortlar para etmeyecek dedikçe veriyolayyy:D:D yoksa fark ettin de bilerekmi yapıyosun pambıkkk[/quote]
la ne veriyolar la ne veriyolar...veriyolar geri alıyolar...olan bizim realize etmediğimiz karlara oluyor anasını satayım...
nasıl zırlanıyordu asti? :::
şöyle mi?
üwwwww üwww üwwwwwwwwwwwww üüü :o :::
Sayın Vobix sn.Devirin sistemine göre bugüne bir yorum getirsek ne diyebiliriz yorumlayabilirmisiniz.
[url=http://urlal.com/bn][img]http://i0909.hizliresim.com/2009/9/7/5343.bmp[/img][/url]
[quote=engin sözmen;144198]Sayın Vobix [B]sn.Devirin[/B] sistemine göre bugüne bir yorum getirsek ne diyebiliriz yorumlayabilirmisiniz.[/quote]
yok sn.DEVİR değil o başkası sn.SARAYLI sizin bahsettiğiniz :)))
PSAR satta DIS 34 ve 55 e bakmak lazım.trende dönüştü gibi bişey demişti bugün.yani SAR ve DIS 34/55 AL diyene kadar 60 dk lıkta SHORT devam...bu sisteme göre...
Pardon Sn.Seyyah devridaim makinasını Devir diye okumuşum.
psar ne zamandan beri yön gösteriyormuş, welles wilder bu psarı izleyen stop olarak oluşturmuş, böylece bi yaşımıza daha girdik. .lelele
mozkan ağbey dur kaçma bişey soracağım.
yafu bu MACD nasıldır? nasıl bilirsin sen bunu? yafu namussuz divergence yapayor,zaten filtre filan yoksa 5 dk lık ayda herhalde 200 trade falan yapar.
emme hele bir fikir beyan et yafu.MACD nasıldır?
[quote=SEYYAH;144203]mozkan ağbey dur kaçma bişey soracağım.
yafu bu MACD nasıldır? nasıl bilirsin sen bunu? yafu namussuz divergence yapayor,zaten filtre filan yoksa 5 dk lık ayda herhalde 200 trade falan yapar.
emme hele bir fikir beyan et yafu.MACD nasıldır?[/quote]
iki piyasa var yatay ve trend
trendde bence iş yapmaz, malum divergence, ayrıca çok geç sinyal üretir 60 ve üzeri periyotta, ama haftalık grafik vs. dersen trend yönü teyiti için kullanmak dah makuldur, şimdi bazıları şöyle yapıyor 60 min macd sıfırı kesince poza ilave, triggeri kesince bi daha ilave vs. vs.
yataya gelince tepede sat dipte al tarzına yani macd gene yavaş kalır, benim tercihim yatay piyasa için indicatorsüz iş yapmaktır, yok ille divergence olsun dip tepe al sat dersen ve gösterge istersen mbm ve selçukluya danış derim, trade tarzları sanırım ona dayanır.
sonuç: ben kullanmıyorum MACD
[quote=MASTER;144179]Panik yok LONG devam... :) Aslında istisnalar hariç sistem sinyalinin tersine geceye pozisyonda girmem ama 57.200 dibini gördüğünde 5 dakikalık grafikte iyi bir hacimle dipten dönüş oldu...Yarın Spot 100 bir kere daha 45.800'ü Vob'da 58.000'i deneyebilir...Denemezse de alacağın olsun der Ağa'ya vergimizi öderiz... :) Herkese iyi akşamlar dilerim...[/quote]
Master; enteresan bir sistemin var....
spek bu kadar hızlı basarken 5 dk. lar nasıl dipten dönüş gösterdi enteresan...
anladığım kadarıyla sistemin hala şort...sen istisna olarak long girmişsin..
[quote=mozkan;144204].....yok ille [B]divergence olsun dip tepe al sat dersen.......[/B][/quote]
yok yaw derdim o değil aksine ben az trade yapmak istiyorum.şimdiki sistem ayda 30/35 trade yaptırıyor 5 dk.bana bu bile fazla geliyor.mesele işlemi yapmak değil bas tuşa işlem gerçekleşiyor.fakat çok işlem gereksiz AL-SAT demek komisyon sorun değil fakat çok işlemle birlikte gereksiz AL-SAT boş yere poz kaybı demek ve aynı zamanda kayma demek.yani örnek halihazırda SHORT sun hop zıplıyor diyelim piyasa 500 puan filan bi bakıyon sistem LONG oluyor (her zaman değil) işlemi yapıyorsun tekrar basıyorlar SHORT diyor yani araya boş yere bir LONG işlemi kaçıyor ve bir önceki taşıdığın karlı pozu ziyan ediyor.
az işlem yaptıran sistem en iyisi.MACD a baktım emme yok korkunç 1-2 filtre attım işlemleri kuşa döndü çok azaldı fakat arada çok can yakan STOP ları olmuş bu seferde.duman eder...
geçtik MACD ı :cool:
teşekkürler!