he jelibon patron ... yap abi bi patronluk ....bitir trendi kurtar bizi ... ühühüühüh ...
Printable View
he jelibon patron ... yap abi bi patronluk ....bitir trendi kurtar bizi ... ühühüühüh ...
[quote=jelibon;292499]Ayu ırkını ürküttürme bana şimdi.Jelibon.[/quote]
Jelibon abi, postu deldirmeyelim ama delinecekse de bilelim sakıncası yoksa.
Bugün SP çıkışı 90 lık alım günü mü? yoksa ev verileri mi? yoksa yoksa mı? kısacası bu yükselişin esas sebebi nedir? ve bugün İmkb-Vob bu yükselişe katılmamamasının özel bi nedeni var mıdır? Öğrenmek için soruyorum?
Şimdiden saygılar abi.
Jelibon abi, vijneli, çokanatalı günlük pasta ister misin?:..:
[IMG]http://ressim.net/a/upload/e5c58988.png[/IMG]
1146 kapar.
Jelibon.
[quote=jelibon;292503]cuma kapanıyor artık boşuna debeleniyorsun.
Jelibon.[/quote]
internet problemi devam ediyor.kopup kopup tekrar geliyor.neyse
üstad varya şu anki durum cumadeğilde başka bir gün olsaydı felaket bir hareket çıkardı ortaya
ben alacağımı aldım bugün.haftaya devam ederiz.üstad 500 puan daha götürdüm bugün vob tan .zarar 300 puan kaldı.
passat
Haftalık pasta (Eskimemiş hatta krema pandıspanyaya geçmiş daha güzel olmuş)
[IMG]http://ressim.net/a/upload/5dd2a0a0.png[/IMG]
76.40 çok krtikti şimdi.ama dediğniz gibi gün bitiyor.pozkaparıım.yine de 8 pips kar.berekt versin
yarın adıyaman yolcusuyum.herkesten benim için dua etmesini istiyorum.hakkımda hayırlısını dilemenizi bekliyorum
passat
passat
[QUOTE=ordi;292510]Jelibon abi, postu deldirmeyelim ama delinecekse de bilelim sakıncası yoksa.
Bugün SP çıkışı 90 lık alım günü mü? yoksa ev verileri mi? yoksa yoksa mı? kısacası bu yükselişin esas sebebi nedir? ve bugün İmkb-Vob bu yükselişe katılmamamasının özel bi nedeni var mıdır? Öğrenmek için soruyorum?
Şimdiden saygılar abi.
Jelibon abi, vijneli, çokanatalı günlük pasta ister misin?:..:[/QUOTE]
90 lık alım günü.
Ben dışarıdaydım bütün gün, görmedim aynı saatte neler yaptılar.
Kaçtı dow biz kapanırken bakarım şu 101 oyunu bitsin.
Jelibon.
benim zehirli sarmaşık yola koyuldu(şimdilik zaman azaldı,,,,hafta kapanıyor...)....pazartesi papaz yine zıplaması gerek...yoksa 23 eylüldeki olay başına yine gelecek....+.
Vade pasta ( DİĞER satıcıların pastayı hangi şartlarda sakladığını bilmediğimden güvenemedim)
[IMG]http://ressim.net/a/upload/1dd8ff3c.png[/IMG]
üstad dolar endeksinde durum nedir acaba
79-80 taban yapabilirmi sizce
passat
İşin özü nedir biliyormusunuz?
Pasta 5-6 kontrattır ben hepsine tam bakmıyorum elbet ama gördüğüm şu.
Bu adamlar her kontrat longlar.
Bir sonraki kapanmadan bir süre önce tepe yapılıyor.
Kontrat kapanışı tepeden aşağı oluyor.
Ne kadar aşağı olursa yine long oluyorlar.
Sonrası hep fiktif işlem.
İş bozulmaya başlayınca karlarını alıyorlar.
Durum bu.
Jelibon.
[QUOTE=PASSAT;292519]üstad dolar endeksinde durum nedir acaba
79-80 taban yapabilirmi sizce
passat[/QUOTE]
Hafta sonu bakarız.
Jelibon.
[quote=jelibon;292516][B]şu 101 oyunu bitsin.[/B]Jelibon.[/quote]
Geçen günde yazmıştınız bunu anlayamadım, özel bir ifade mi? anlamı ve içeriği nedir?
Size zahmet olmasın diye baktım,
SP 1dk tan
17:30 [B]H 1146.65 L 1146.15 C 1146.15[/B] İmkb [B]C 64241.48[/B]
17:35 [B]H 1145.65 L 1145.15 C 1145.45[/B] Vob [B]C 81425[/B]
[QUOTE=seagate;292501]patron imkb son dalgada deelmiydi trend bitecekti son günlerini yaşiyodu ühühühü 3 olursa iflas ediyoruz ühühühü[/QUOTE]
Ana sayımım öyle.
Yazarım hafta sonu.
Jelibon.
[QUOTE=ordi;292510]Jelibon abi, postu deldirmeyelim ama delinecekse de bilelim sakıncası yoksa.
Şimdiden saygılar abi.
Jelibon abi, vijneli, çokanatalı günlük pasta ister misin?:..:[/QUOTE]
Sanayi verisi iyi gelmiş bugün.
Jelibon.
[QUOTE=ordi;292522]Geçen günde yazmıştınız bunu anlayamadım, özel bir ifade mi? anlamı ve içeriği nedir?
SP 1dk tan
17:35 [B]H 1145.65 L 1145.15 C 1145.45[/B] Vob [B]C 81425[/B][/QUOTE]
Bu 101 bildiğimiz çift okey. Taş oynuyordumda..lelele
Jelibon.
[QUOTE=ordi;292522]Geçen günde yazmıştınız bunu anlayamadım, özel bir ifade mi? anlamı ve içeriği nedir?
SP 1dk tan
17:35 [B]H 1145.65 L 1145.15 C 1145.45[/B] Vob [B]C 81425[/B][/QUOTE]
Şöyle düşün kaç geri çekildiler?
%2.5-3.
Biz çok katılmadık düşüşe imkbde 1300 puan.
%2.
Şimdi geldi aynı yere sp. Bizde yükselişe katılmadık.
Durum bu. Yani imkb biliyordu sp nin 1120 yi kırmayacağını o yüzden satışlar sert olmadı.
Dikkat et sp dede 90 lık satış omadı hep yatay satış.
3 gün düşüş ama sanki pazrtesi gapini spde çünkü gece yükseldi tradesiz geçilen bölgeye biraz trade soktu, yani hacimsiz bölge hacimlendi.
Jelibon.
Mesela bir farkta şu.
Geçen fomc gününü hatırla 1129 tepe olduğunda 7 günde tepe oldu.
Orada fomc kararı gelince yukarı atak yaptı 1127 ye gitti shortladım.
Ne dedim FMİM yani ilk hareket yanlış hareket.
Ne oldu geri çekildi taa 1140 a kadar.
Burda ne oldu FOMC günü sonrası yine aynısı.
O zaman neye bakacan?
Nereye çekiliyor?
1120 kırsa 1107 ye gider.
Kırmadı geçen yptığını bu sefer yapmadı.
Peki arada kaynadı Jelibon ne demişti öncesinde ''Bugünkü konjektür o günden iyi''.
Kısaca düşüş dökmeydi, avrupada daha sert, amerikada yumuşak şekilde.
Avrupanın yumuşağına sertine hiç inanmam çünkü onlarda sarkmalar çok oluyor.
Amerikanın serti yumuşağı ise iyi fikir verir her zaman.
Jelibon.
Peki konjektürün daha iyi olduğunu hem tv psikolojisinden hem geçen tepeyi geçişinden bir kere geçsin yeterdir demekki daha iyi.
Ha fake olur sonrasına bakacan. Ne yapmıştır sonuçta yükselişe iki kere fren koyan yeri geçmiştir.
Aşağısıda sınırlı gelince direk anlarsın .23 den döndü hatta.
Tepeyi yenileyecek.
Jelibon.
Ama yine engelli yerde niye bu defa önünde ocak tepesi var.
Bu trade en zor trade onun için diyorum bunu.
Aşağıda başladığında ilk 90 garanti sonrası böyle dalgalı şekilde.
Tek çaren vardır bekleyeceksin orta vade shorta dönsün.
Yoksa düşüşler hep kısa vadeli kalır.
Jelibon.
7 tepeli şehre yol göründü....iyi haftasonları....pazar gecesi forumda buluşmak üzere....döktürün IQ lerinizi bakim.....saygı ve sevgiler >>> tirexler
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]240910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81425[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]230910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81275[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]220910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]82100[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]210910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81625[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]200910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81675[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
Vob bu haftaki kapanışlarını neredeyse yatay gerçekleştirmiş
Gelişmektekilerin bir kısmı ftse ve kanada bu sefer öncü.
hatta sensex Tr tam öncü. hatta bir kısmı fiyatladı. O yüzden duruyor.
Ftse daxda duruyor, ABD gidiyor.
Beklycen dönmesini basacan short ama önce dönecek.
Ortamıda bilecen ortam ne? Bu hareket aralık ocak ve şubat nisanın bir benzeri. Yani günlerce ralli bunu ne söylüyor? Hareketin 8-9-10-11 günü geçmesi.
Bir yerde dönecek tam benzerse yeni zirve gelir zaten.
Ftse nerden çekilmişti 76-78 fibodan.
Sp nerde 61.8, 1140 oluyor üstünde. 76-78 e gidebilir 1150 yi ve A=C, 1158 i geçerse.
Jelibon.
[QUOTE=rex;292531]7 tepeli şehre yol göründü....iyi haftasonları....pazar gecesi forumda buluşmak üzere....döktürün IQ lerinizi bakim.....saygı ve sevgiler >>> tirexler[/QUOTE]
İyi yolculuk, İyi haftasonu.
Sen denize ben karaya gidiyom demekki bu haftasonu.
Jelibon.
İyi yolculuklar, Sn.Jelibon ve Sn.Rex üstadlar.
[QUOTE=ordi;292532][B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]240910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81425[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]230910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81275[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]220910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]82100[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]210910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81625[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]200910[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
[B][FONT=Calibri][SIZE=3][FONT=Calibri][SIZE=3][CENTER]81675[/B][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][/CENTER]
Vob bu haftaki kapanışlarını neredeyse yatay gerçekleştirmiş[/QUOTE]
işte trade yapıyor, burada rallide 58000-64000 puandan sonra tepede al aşağıda sat 5000 vob puanı alınırdı en az.
Passat uyandı buna mesela son gün.+.
Jelibon.
Buna nasıl uyanılır.
Biraz vix lazım.
20-25 çöküş olmaz. 30 larda olsa büyük puan tamam.
20-25 de günlük volatilite bile sınırlanıyor.
30 puan olmuyor sp hareketi.
Ha Bir anda fırlar geçmişte oldu %25 vix gibi o zaman yükselişleri satarsın.
Orta bandı çok geçmedikçe 20-25 de kaldıkça destek direnç kazandırır.
Jelibon.
4 hafta yükseliş sp de gücü göstermeye yeter artar.
Bakın ne zaman 4 hafta yükselmiş üst üste.
Jelibon.
İyi geceler arkadaşlar, seansta olamyınca çenem düştü.
Jelibon.
[quote=jelibon;292540]İyi geceler arkadaşlar, seansta olamyınca çenem düştü.
Jelibon.[/quote]
İyi ki düştü abi,:..:
EMEKLERİN VE BİLGİ PAYLAŞIMIN İÇİN DE SAĞOLASIN ABİ.brv
İyi akşamlar, iyi haftasonları.lelele
[QUOTE=ordi;292541]İyi ki düştü abi,:..:
EMEKLERİN VE BİLGİ PAYLAŞIMIN İÇİN DE SAĞOLASIN ABİ.brv
İyi akşamlar, iyi haftasonları.lelele[/QUOTE]
Saol sanada Ordi.
[IMG]http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_698140881.jpg[/IMG]
jelibon üstad ,yumurta ikizi dediğin sensex ve tr100 daha yolumuz var dercesine el ele fincana klup takıp kahve içerler gibi duruyorlar mı acaba?
10 ay önce Blogda onca çökertmeciler varken dünyada tek başıma hemde en tepelerdeyken bir iddia attım ortaya 2010 kapanışı 2009 kapanışının %10 aşağısında %10 yukarısında olmaz. Bütün yıl yatay. Çöküş 9. uncu veya 12. aydan sonra.
Sonrasında ikinci iddia Bu yılın dibini Amerikada al seneye köşeyi dön. Bu yıl dibi Temmuz veya Eylül-Ekim-Kasım 17 arasında.
Bir sayım üzerinden gittik ABCDE diye dünyada numune 3 çöküşden bahsedenler adım adım önce 12345 diye saymaya sonra 3 de olmadığımızdan bahsetmeye başladılar. Yola geldiler yani.
Tıpkı ABC de seneler önce tek başıma yazarken geldikleri gibi.
Şimdi gelinen nokta her yer yazmaya başladı 6 ay önce yazdıklarımı. Marta kadar sorun yok falan filan.
Jelibon.
[quote=jelibon;292571]10 ay önce Blogda onca çökertmeciler varken dünyada tek başıma hemde en tepelerdeyken bir iddia attım ortaya 2010 kapanışı 2009 kapanışının %10 aşağısında %10 yukarısında olmaz. Bütün yıl yatay. Çöküş 9. uncu veya 12. aydan sonra.
Sonrasında ikinci iddia Bu yılın dibini Amerikada al seneye köşeyi dön. Bu yıl dibi Temmuz veya Eylül-Ekim-Kasım 17 arasında.
Bir sayım üzerinden gittik ABCDE diye dünyada numune 3 çöküşden bahsedenler adım adım önce 12345 diye saymaya sonra 3 de olmadığımızdan bahsetmeye başladılar. Yola geldiler yani.
Tıpkı ABC de seneler önce tek başıma yazarken geldikleri gibi.
Şimdi gelinen nokta her yer yazmaya başladı 6 ay önce yazdıklarımı. marta kadar sorun yok falan filan.
Jelibon.[/quote]
Jelibon usta
Hiç yanıldığın da oldu mu :) ?
Svglr
[QUOTE=babazulu;292572]Jelibon usta
Hiç yanıldığın da oldu mu :) ?
Svglr[/QUOTE]
Sayın Babazulu,
Benim bunla ilgilendiğim çok fazla yıl değil.
Orta vadede yanılmam.
Şu an kısa vadede yanılmamanın peşindeyim.
Orta vade benim içim sorun olmadı hiçbir zaman.
Jelibon.
Zaten dikkat ederseniz 8-10 çeşit takip yönetemiyle gidiyoruz. Hiçbirşeye tek başıma bağımlı değilim. Bir trasportlar onaylaması bile 1 gün bile sonra olsa bize onayı verir.
Değişik borsaların uyumu en önemli konudur.
Yanında orta vadeli indikatör yakaladımı %6-7 den aşağıyı kazandırmaz.
Filtreler geç almasını sağlasada mesela 1090 dan ala geçtiğinde borsa zaten 50 puan artmıştır ama bir 60 ı daha üstüne alır.
Sat veya flat gelmedikçe sorun olmaz.
Jelibon.
[quote=jelibon;292573]Sayın Babazulu,
Benim bunla ilgilendiğim çok fazla yıl değil.
Orta vadede yanılmam.
Şu an kısa vadede yanılmamamnın peşindeyim.
Orta vade benim içim sorun olmadı hiçbir zaman.
Jelibon.[/quote]
Jelibon usta,
Yanlış anlamazsanız :)
- Yazılarınızda ifade düşüklükleri çok fazla... Yurtdışında mı yaşıyorsunuz? Ya da çok uzun süre yurtdışındamı kaldınız? (Merakımdan soruyorum)
- Tuncer Şengöz'ün 20binlerden başlayan hareketin sonunun en fazla 66-67bin arasında olacağı ve kuvvetle ihtimal 60 binli (60-70 arasını anladım) rakamlarda biteceği yönünde yazısı var. Ayrıca yine kendisi 2014-15 yılına kadar ve de kuvvetle ihtimal 2014 yılında 4 haneli endeks rakamı görüleceği düşüncesinde [URL="http://blog.sosyonomi.com/?p=2134#comment-1445"](Yazının linki). [/URL]Buna katılır mısınız?
[QUOTE=babazulu;292575]Jelibon usta,
Yanlış anlamazsanız :)
- Yazılarında ifade düşüklükleri çok fazla... Yurtdışında mı yaşıyorsunuz? Ya da çok uzun süre yurtdışındamı kaldınız? (Merakımdan soruyorum)
- Tuncer Şengözün 20 binlerden başlayan hareketin sonunun max. 66-67de olacağı ve kuvvetle ihtimal 60 binli (60-70 arasını anladım) biteceği yönünde yazısı var. Ayrıca yine kendisi 2014-15 yılına kadar ve de kuvvetle ihtimal 2014 yılında 4 haneli endeks rakamı görülecğei düşüncesinde. Buna katılır mısınız?[/QUOTE]
Hızlı yazmaktan ve vakitten olan birşey bu dönüp düzeltmeye vaktim yok. 100 mesaj yazayım hepsine dikkat edeyim yanarım.
Türkçede üstüme tanımam, yurtdışında sadece 5 yıl bulundum.
Tuncer Hocaya saygım var ama Dowda zirveye dünyada tek başıma geldim. Rakibim yok. Her analizini okudum geçmişte.
İmkb'ye gözucuyla baktım 64000 görür dedim en az, çok ilgi alanımda değil her gün 10-15 sp puanını nasıl alırım onun peşindeyim.
AÇIK SÖYLEYİM ben artık 2009 altına ineceğimizi düşünmüyoırum İmkbde.
63300-64500 longcu stoplossu 64000-66200 arası tepe adayımdır.
Şu an 5 de değil 3 olma durumu var. Bu tepe bitince gelen düşüşün boyutu bunu netleştirir.
Yurtdışında ise 3 senaryom var. Yatay, Üçgen ve Zigzag.
Bunlar eski mesajlarda var.
Jelibon.
Gelişmekilerde mefta olan Nisan tepesi ve pataes durumuna çıkan OBO.
Jelibon.