-
[QUOTE=vobbook;35345]Trend>geçiş evresi>Yatay
Döngü bu şekilde. Trend ve yatayda kazandıran sistemler var, ancak zarar ettiren kısım geçiş evresi. Trendin başını yakalayan bir indikatör varsa bu indikatör aynı zamanda yataya girişi de zamanında yakalar, geçiş evresi ile muhattap olmazsınız :) .
Geçiş evresinde trend mi, yatay mı anlaşılamıyor, her iki piyasa karakterini de barındırıyor. Esas zararlar bu sırada yazılıyor. Ben buna aşağı veya yukarı eğimli yatay diyordum ama değişim evresi demek daha doğru bir tabir.
Bu evre güçlü bir trendden sonra hareketin gücü azaldığında başlıyor veya bıktıran bir yatay piyasadan sonra trende yönelik piyasa güç kazanmaya başladığında oluyor. Hareketlerin gücünü ölçen bir indikatör ile bu evreyi incelemek faydalı olabilir gibi.[/QUOTE]
hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Yukarıdaki indikatörler bu döneme sanırım weak trend diye adlandırmışlar,
Geçiş evresi de güzel bir tanımlama...
Bu hafta takip ederim,bayramdan sonra belli olur durumu...
Sevgiler...
-
[QUOTE=teo;35352]hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Sevgiler...[/QUOTE]
sn teo ben adx i bayagı kullandım farkındaysanız benim cok isime yaradı
-
[QUOTE=teo;35352]hoşgeldin,epeydir görünmüyorsun,kulakların çınladımı bilemiyorum,epey bahsettik senden fahri ile beraber...
Sevgiler...[/QUOTE]
Hoşbulduk sn teo, ben de neden kulaklarım çınlıyor diyordum , siz çınlatmışsınız demek :) sn fahri ve bir süredir görüşemediğim tüm dostlara selamlar ... Bu aralar pek yazamasam da sizleri takip etmeye çalışıyorum topikten...
ADX veya benzeri indikatörle yatay ve trend olmak üzere 2 aşamalı sistem kuracağımıza bu dönemi dahil edip 3 aşamalı sistem kurmak gerekli belkide. Önemli olan tabii bu dönemi tespit edebilecek uygun indikatör bulmak. Sevgiler...
-
S&P şu an weak trendden,medium trende, dax ise şu an weak trendde girdi, Bize trend şu an yok,
Medium trendde olanlarda kesinlikle aşırı alım ve satım kullanılmamalı, bizde ise kullanılabilir şu aşamada herhangi bir trend başlamadığı için...
-
iki gun onceden beri yazdigim persembe fren cuma donus hazirligi demistim (hem forumda hem burada kimse inanmamisti). bu bilimsel idi kafadan sallam degildi. evet iste o donus. ben ben yine bir vesile ile kacirdim. degerlendirene bravo.
-
[QUOTE=teo;35254]Çok samimi olarak şunu itiraf etmeliyim ki, geçen de Vobbook yakınıyordu, yatay veya swing marketleri çözelim diye, çok enteresan benim sistemimde yatay piyasada çok kazandırıyor bana,ama trendli piyasalarda hep çarpılıyorum..
Bunun çözümünü bir türlü bulamadım, ne zaman trend var,Adx de tam çözüm değil buna,
Hatta bir zaman Abka da yazmıştı, Teo'nun sistemi yatayda para kazanıyor diye.
Öneriniz var mı...
Sevgiler...[/QUOTE]
trendde caprildiginiz bir iki ornek verin durum hakkinda tam fikrimi soylerim eger isterseniz son capilmadan sonra banada birsey oldu artik daha super oldum. ama ne fayda para bitti.
-
[QUOTE=teo;35281]Gecen haftalardaki forumdaki arkadaşlar da şahittir, yatay ,swing markette hep dipten aldım tepeden sattım, Hatta 52400 den bu trend başında yine shortladım,Ama 48100 de burası yine dip deyince longlayınca,trendde çarpıldım gaptan dolayı geç stop yaptım.Aynı olay 43.600 de de başıma geldi, dip diye, sebebi sistemin dibi yakalaması, halbuki o bahsettiğim iki tepede dip gibi davranıp sabah gap ile sert verdiler,
Şimdi bakıyorum o dönemlere Adx de yükselmemiş,trendli piyasayı anlayabilsem, parayı koyacak yer bulamıyacağım.75.000 YTL param 3 haftada 450.000 YTL oldu,
Bu trendde yine düştüm 150.000 YTL ye 300.000 YTL uçtu gitti, bu trendi çözemedim.
Adx,Aooron,Adaptive EMA,R-Square hiç biri bana trendi söylemedi,
şimdi harıl harıl, herkesin cevabı çok kolay dediği sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum...
Umarım samimiyetimden dolayı, kızan olmaz...[/QUOTE]
sn teo gercekten cok samimi ve yardim sever bir insansiniz nadir gorulen cinsten. bu anlattiginiz olayin ciddi sahidi ve takipcisi idim bes para kazanamasamda bu periodda. benim sorunun sabir sali gunu dedim persembe fren cuma cikis aldinmi evet aldim ama dun aldigimin altina verdim. neden bilmiyorum sanki beynim iki yonlu calisiyorum biri tam dogru soyluyor digeri onun tersini yaptiriyor. bende bunu cozemiyorum iste. yardiminizla cozelim dedik yine olmadi biliyorusunuz. affiniza siginarak son bir haftada tahminlerim demiyim gordugum seylerin hepsi tuttu aslinda.
-
[QUOTE=nyse-dj;35536]sn teo gercekten cok samimi ve yardim sever bir insansiniz .[/QUOTE]
tesekur ederım, ıs hayatımda da hep durust ve samımı oldum, ve kımseyı aldatmaya calısmadım, sanırım ıs hayatındakı basarı nedenım bu...
Forum dısındakı tum tanısdıklarım benı bu samımıyetımden dolayı cok severler, bır kendımı forumdakı bazı arkadaslara sevdıremedım...
Sevgıler...
-
[QUOTE=teo;35289]teşekür ederim, sorun şu bana göre trendi sonradan anlıyoruz, trend esnasında anlıyamıyoruz,mesela adx>25 den büyük olunca ,tamam trend var diyebiliyoruz, böyle bir şey bulmam lazım,Sayın Cbaykuş'un sistemi benim kar ettiğim dönemde çok zarar yazmıştır eminim, mesele bu zaten ,belki o dönemde trend olsaydı kazanacaktı,
Net trend var sorusunu çözmeye çalışıyorum,Adx>25 her zaman trendin %70 geçince trend var diyor,
Örneğin bana göre 52400 den short yaptığımda ve 48100 de long yaptığımda halen benim için swing marketti, ne zaman sabah gapı yedik, anladımki trend var, stopladım ve terse döndüm,
Ama aynı olay 43800 de de,trend bitti dalalım dedim,diptir diye yine patladı elimde..
Trend var, trend yok diye net uyaran bir şeyler arıyorum doğrusu...
Sevgiler..[/QUOTE]
sn teo o gunu bence daha derin analiz edin tam olarak oyle degil. be soyledim diye demiyorum yanlis anlamayin sadece aciklamak icin cunku birebir yasadik o saatleri.
simdi alim zamani deyip siz 12 sularinda aldiniz bende 13 gibi aldim sonra ben dedim ki fodw satista hemde saatlik bu bizdeki ala baski yapmaz mi erken kesilmezmi dedim. siz sen fowd dami islem yapiyorsun bosver bekle sabret dediniz. bende sn teo haklidir. dedim sonra 600 puan dustu bakin dedim fodw satis baskisi etkiliyor bizimki alda sata donuyor saatlikte dedim siz hayir bekle dediniz. burada bir trend donusumu oldu. ardinda bu kirz patladi zaten satista olan fdowda satis derinlesti 1300 paun yedik son anlarda toparlandi ama ertesi gun krizin etkisi ile dibi sonradan da dibin dibini gorduk. yani temel analiz icerikli bir teknik analiz calismasi. hepsi tum dunya korelasyon halinde ama ne zaman ne zaman degil. bu bilmek gerekli. entropi konusunda bayagi ileri gittim ben. artik bilmeye basladim. ama oyle birseyki benim islem yapmamam gerekiyor benim yerime baskasi yapmali sizin gibi biri mesela.
-
sn teo neden 14.25 donduk yukari biliyormusunuz aniden 5 dklikta goruluyor fdow aniden dondugu icin yari yolda kesildi. fdow neden etkilendi bilmiyorum su an ama en azindan son iki parca (vob-fdow-...) hala korela dun bir ara koptu sadece korelasyon biz yukselidk sonra dustuk.
-
soyle birse belirledim fikri olan varsa. hergun yada gunluk ort olarak konulanin %10 u kadar kazanip en cok %10 u kadar komisyon oduyorsan bu iyi bir oran oluyor.
-
SAyın Hdioxyde ortalarda gözükmüyor...Nerelerdesin..