baritemiz..
Printable View
baritemiz..
875 den flat burdan yukarı tepki gelir artık gene 250 puan a fit olduk sistem artık demiyom Asti nin diline diştik gene ama yorumlar tutuyorda işlemler mafiş .dng .dng .dng
gızlı mental son duru m:::
[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/8919/mental.png[/IMG]
[quote=saraylı;307691]selam stro,
bir süredir üzerinde durduğum konular:
1.) swingtrade de tek sisteme bağlılık
2.) gereksiz olanı terketmek
3.) trend/yatay hareket analizi
4.) "multiple time frame" çalışan sistemler ve bunlarda geçişler
5.) para yönetimi teknikleri
6.) öngörüye dayalı olanın terki
işte böyle...:)))[/quote]
Çalıştığımız konular benzermiş Saraylı abi.. :))) Özellikle ben bir süredir çoklu zaman dilimi konusuna takmış durumdayım. Çarpılmalarımın çoğunun üst zaman diliminin trendine ters hareketlerde olduğunu farkettim. Özellikle 5dk ve 15dk üzerinden oynayanlar için 60dk'lığın yapmakta olduğu trend çok önemli, günlük oynayanlar içinse haftalığın trendi çok önemli.
Psikoloji yönetimi ve piyasalara doğru bakma konusunda da çareyi Mark Douglas'ın eserlerinde buldum. Sabah Astetronpatron'a da söyledim, özellikle "Trading in the Zone" bu konuda çok önemli bir kitap. Özellikle kitaptaki bir cümle benim kafamda 233,618 Watt'lık bir ampul yaktı: "Piyasalardan düzenli para kazananlarla kazanamayanlar arasındaki fark teknik analizdeki beceri farkı değil, piyasaya ve risk konusuna bakış farkıdır"
Para yönetimi konusuda ise Ralp Vince ve Ryan Jones amcalarımızın çalışmalarını anlamaya çalışıyorum... :)))
kolay gelsin Strategist ismi bile güzelmiş epeydir iyi bi kitap okumamıştım bulucam bakıcam, amcalarada bakmalı bi ara sırf meraktan hani..
%46.66 oluyo artık toplam shrt tp'ler malesef, kalan kalsın bunada şükür..
Euro buralarda durdu durdu, durmadı mı hedef minimum 1.35... :)))
nee dow eksimi vay dansöz vay
[quote=Strategist;307701]Çalıştığımız konular benzermiş Saraylı abi.. :))) Özellikle ben bir süredir çoklu zaman dilimi konusuna takmış durumdayım. Çarpılmalarımın çoğunun üst zaman diliminin trendine ters hareketlerde olduğunu farkettim. Özellikle 5dk ve 15dk üzerinden oynayanlar için 60dk'lığın yapmakta olduğu trend çok önemli, günlük oynayanlar içinse haftalığın trendi çok önemli.
Psikoloji yönetimi ve piyasalara doğru bakma konusunda da çareyi Mark Douglas'ın eserlerinde buldum. Sabah Astetronpatron'a da söyledim, özellikle "Trading in the Zone" bu konuda çok önemli bir kitap. Özellikle kitaptaki bir cümle benim kafamda 233,618 Watt'lık bir ampul yaktı: "Piyasalardan düzenli para kazananlarla kazanamayanlar arasındaki fark teknik analizdeki beceri farkı değil, piyasaya ve risk konusuna bakış farkıdır"
Para yönetimi konusuda ise Ralp Vince ve Ryan Jones amcalarımızın çalışmalarını anlamaya çalışıyorum... :)))[/quote]
çoklu zaman dilimi=multiple time frame en önemli konulardan birisi...
60'-30'-20' swingtrade kullanıyorum aynı sistemi...
bir de trend/yatay hareket ayrımı önemli...
eğer trend varsa ; zaman dilimini arttır,ve eğer yatay hareket varsa ya flat kal ya da zaman dilimini düşür,diye düşünüyorum...
sonuç olarak:
çoklu zaman dilimi-çoklu indikatör-çoklu indikatör periyodu.....
ile:
trend/yatay hareket analizi
trend analizi
dip/tepe analizi
zor iş...:(
nee daxi'demi eksiyi zorluyor hmmm..?
füze kalkanı işe yramadı galiba zuhaha
89525 üstü kapaması lazım yoksa boğaların işi tehlikeye girer