-
[QUOTE=VOBiX;35275] Pozsiyona geç soksa da uzun srüe trendde oturtturabilir. Trend tespiti için yardımcı olması amacıyla naçizane bir öneri.[/QUOTE]
teşekür ederim, sorun şu bana göre trendi sonradan anlıyoruz, trend esnasında anlıyamıyoruz,mesela adx>25 den büyük olunca ,tamam trend var diyebiliyoruz, böyle bir şey bulmam lazım,Sayın Cbaykuş'un sistemi benim kar ettiğim dönemde çok zarar yazmıştır eminim, mesele bu zaten ,belki o dönemde trend olsaydı kazanacaktı,
Net trend var sorusunu çözmeye çalışıyorum,Adx>25 her zaman trendin %70 geçince trend var diyor,
Örneğin bana göre 52400 den short yaptığımda ve 48100 de long yaptığımda halen benim için swing marketti, ne zaman sabah gapı yedik, anladımki trend var, stopladım ve terse döndüm,
Ama aynı olay 43800 de de,trend bitti dalalım dedim,diptir diye yine patladı elimde..
Trend var, trend yok diye net uyaran bir şeyler arıyorum doğrusu...
Sevgiler..
-
[QUOTE=sentinus;35284]Valla 3 haftada öyle bir paraya ulaşsam en az 1 yıl ara verirdim VOBa şahsen...[/QUOTE]
su akarken testi doldurulur,ama sular birden kesildi, kaybedeceğimi bilsem bende ara verirdim sanırım...
-
İşaretlediğim yerlerde hep benim sistem burası dip dedi,ilk 2 yerde çarpıldım, Buğün 3. yer de de dip dedi geceye long gir dediği halde yemezler artık yeter diye flat girdim...Bu seferde gerçekten dip olacağı tutar..Yarın aval aval yükselen fiyatlara bakarım artık..
Hdioxyde dostum buna bir çözüm bulmamız lazım...
[IMG]http://img378.imageshack.us/img378/5567/aafo1.jpg[/IMG]
-
sn. teo,
benim nacizane müşahedem adx, adxr kombinasyonunun trendi değil sadece trendin bittiğini göstermesidir. burada da hangi parametrelerle çalışıldığı ön plana çıkıyor. mesela siz yanılmıyorsam bir ara bir dakikalık ve beş dakikalıklarla, daha sonra 4h ile en son saatliklerle çalışıyorsunuz. bunların hepsinde adx 14/25 veya 12/30 kombinasyonu ve dahi adxin adxr kesme noktası(adxrde hangi parametreleri kullandığınızı hatırlamıyorum) aynı anlamı/yorumu üretemez. hepimiz sinyaller peşinde koşuyoruz ve faz farlılıkları yanlış sinyaller almamızın nedenlerinden biri. ben on dakikalık periyoda adx 92, adxr 92/25 ile çalışıyorum. trendin başladığı değil ama trendin bittiği noktaları siz de verdiğim değerler üzerinden tespit edebilirsiniz.
-
bu arada bütün dünya durdu s&pyi izliyor. paritelerde ve emtialarda nerdeyse hiç hareket yok. s&pyi izlediğim tüm zamanlar içinde ilk defa böyle bir hereket görüyorum.
-
ayrıca trend var mı yok mu sorusu da trendin kendinden bağımsız bir soru. mesela fspxde bence hergün trend var. bir örnekle açıklıyayım. en son vob30da yaşadığımız trendin ortalama on bin puanlık bir hareket olduğunu varsayalım. yani 10 kontrat pozisyon alan biri yüzde yüz atmışbeş kazanmış durumda. peki bunun fspxde karşığı ne? sadece 16/17 puan. yani yüzde bir buçuk. komik ama gerçek.
-
Bir kaç tane trend için bir şeyler buldum, bu hafta takibe alacağım...Adx yerine bakılabilir belki..
[URL="ftp://212.175.105.21/TrendQualityIndicator.pdf"]Trend-Quality Indicator By David Sepiashvili.pdf[/URL]
Ms kodu..
Trend-Quality - Q-indicator
m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",1,250,2);
p1:=Input("First moving average periods",1,200,7);
p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15);
rev:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E);
pds:=If(rev>0,1,-1);
dc:=ROC(C,1,$);
cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(dc*pds)+PREV);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=cf*Sqrt(Mov(dt*dt,n,S));
trend/noise
---------------------------------------
Trend-Quality - B-indicator
m:=Input("% Scalar trend period",1,25,4);
n:=Input("% Scalar noise period",1,500,250);
cf:=Input("% Scalar correction factor",1,250,2);
p1:=Input("First moving average periods",1,200,7);
p2:=Input("Second moving average periods",1,200,15);
rev:=Mov(C,p1,E)-Mov(C,p2,E);
pds:=If(rev>0,1,-1);
dc:=ROC(C,1,$);
cpc:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(dc*pds)+PREV);
trend:=If(pds<>Ref(pds,-1),0,(cpc*(1/m))+(PREV*(1-(1/m))));
dt:=cpc-trend;
noise:=cf*Sqrt(Mov(dt*dt,n,S));
temp:=If(Abs(trend)+Abs(noise)=0,1,Abs(trend)+Abs(noise));
(Abs(trend)/temp)*100;
-
[URL="ftp://212.175.105.21/TrendDetectionIndex.pdf"]Trend Detection Index by M.H. Peep.pdf[/URL]
Ms kodu..
x:=Input("number of periods", 5,50,20);
am:= Abs(C-Ref(C,-(x-1)));
td:= Sum(C-Ref(C,-(x-1)),x);
tdi:= (Abs(td)+Sum(am,x))-Sum(am,(2*x));
status:= If(tdi>0, If(td>0,1,-1), PREV);
status*LastValue(Highest(Max(Abs(tdi),Abs(td))));
tdi;
td;
Ref(td,-1);
------------
Bu da renklerin düzenlenmiş ms için [URL="ftp://212.175.105.21/tdi.mwt"]template[/URL] dosyası
-
[QUOTE=neant;35300]sn. teo,
benim nacizane müşahedem adx, adxr kombinasyonunun trendi değil sadece trendin bittiğini göstermesidir. burada da hangi parametrelerle çalışıldığı ön plana çıkıyor. mesela siz yanılmıyorsam bir ara bir dakikalık ve beş dakikalıklarla, daha sonra 4h ile en son saatliklerle çalışıyorsunuz. bunların hepsinde adx 14/25 veya 12/30 kombinasyonu ve dahi adxin adxr kesme noktası(adxrde hangi parametreleri kullandığınızı hatırlamıyorum) aynı anlamı/yorumu üretemez. hepimiz sinyaller peşinde koşuyoruz ve faz farlılıkları yanlış sinyaller almamızın nedenlerinden biri. ben on dakikalık periyoda adx 92, adxr 92/25 ile çalışıyorum. trendin başladığı değil ama trendin bittiği noktaları siz de verdiğim değerler üzerinden tespit edebilirsiniz.[/QUOTE]
60 dakikada 12/30 kullanıyorum...
Bu konuda 20 kullanan da var,ilgili dokumanı gonderıyorum...
[URL="ftp://212.175.105.21/TrendFollowingWithTheAdxByMartinBoot.pdf"]Trend-Following With The Adx By Martin Boot.pdf[/URL]
-
adx/adxr kombinasyonunda sorun parametreler değil. esas olarak bu aracın trendin başlangıcını gösterememesi. yalnız trendlerin bitişini teyid ediyor. o da yüzde seksen oranında. 43600 meselesi aynı şekilde benim de başıma geldi. bu endikator yanlış sinyal verdi ve 51700den girdiğim pozisyonu kapattım. yanlış sinyali esas olarak endikatöre akan verini çok gapli olmasına bağlıyorum. aynı endikatör aynı period ve parametrelerle endex30da trendin dün değil bugün bittiğini teyid etti. benzer bir anlayışı pring'in technical analysis explained kitabının bu endikatörle ilgili bölümündede bulabilirsiniz.
iyi geceler.
-
Trend>geçiş evresi>Yatay
Döngü bu şekilde. Trend ve yatayda kazandıran sistemler var, ancak zarar ettiren kısım geçiş evresi. Trendin başını yakalayan bir indikatör varsa bu indikatör aynı zamanda yataya girişi de zamanında yakalar, geçiş evresi ile muhattap olmazsınız :) .
Geçiş evresinde trend mi, yatay mı anlaşılamıyor, her iki piyasa karakterini de barındırıyor. Esas zararlar bu sırada yazılıyor. Ben buna aşağı veya yukarı eğimli yatay diyordum ama değişim evresi demek daha doğru bir tabir.
Bu evre güçlü bir trendden sonra hareketin gücü azaldığında başlıyor veya bıktıran bir yatay piyasadan sonra trende yönelik piyasa güç kazanmaya başladığında oluyor. Hareketlerin gücünü ölçen bir indikatör ile bu evreyi incelemek faydalı olabilir gibi.
-
Teo abi ustteki grafigine baktıgımda bana sunu diyor gibi geldi adx 32 seviyesinin ustunde iken sistem sinyallerini dinleme trend var son sinyalde otur ne zamana kadar seviye 48-50 nin altına inene kadar bundan sonra alt seviyeyi tekrar yukarı kesene kadar yatay sinyallerinde devam et diyor gibi geldi .sistemlerden pek anlamayan biri olarak ben bu sekilde gördüm bu gözle hic baktınmı Teo abi trend -yatay olayına .saçmalıyor da olabilirim görüş bidirmek istedim sadece saygılarımla