Yani tırıvırı.
Jelibon.
Printable View
Yani tırıvırı.
Jelibon.
[quote=jelibon;418932]1630-1650-1710-1725 araları 1500-1700 de kaçıranlar için akümüle yeridir.
Jelibon.[/quote]
:D Sn jelibon evladiyelik son parti gümüş için alim yerelerini de söylermisiniz şimdiden teşekkürler....:)
bu değerdir,
geçmiş iki tepe kaledir,
değer geçmiş iki tepeyi geçtimi yeni zirve eder, korkuyor manipilatörler telaş içinde.
bunu yazdık zaten savunacak dedik zeytinyağcılar, savundular 4 gün savundular hop dedik 4 gün yetmez gariplik var, sonuç eylül yeni aydan bugünlere çıktı, şimdi oldu, oluyor.
Bu zamandır, mevsimselliktir. hui satar dedik etlül ortası yeni aydan ekim de devam ederekten 3. hafta dedik, sebebi elbette hui nin endekslerin içinde olması ve eylül ün endekslerde mutkak düşüş eğilimi (abd).
Ardına kasım-aralık rallisi.
Sonuç: koma.
jel.
[QUOTE=turkishmojo;418935]:D Sn jelibon evladiyelik son parti gümüş için alim yerelerini de söylermisiniz şimdiden teşekkürler....:)[/QUOTE]
sırası gelecek.
jel.
[IMG]http://d1210.hizliresim.com/12/j/dzndq.png[/IMG]
bi uyumsuzluk daha yaparsa 1712-13 gibi duruyor. ama illa ki yapacak da değil yukarda da 1756 var dikkatli olmak lazım...
[IMG]http://d1210.hizliresim.com/12/j/dzngb.png[/IMG]
aynı şey gümüşte de var hedef 32 olması lazım fakat uyumsuzluklar var . altının 1712 lere gitmesi durumunda gümüşteki hedefte gerçekleşir...
[IMG]http://d1210.hizliresim.com/12/j/dznhk.png[/IMG]
bu da altın ın günlüğü 1707 diyor bu günlük hedef olarak yani... illaki olacak mahiyetinde değil .. bilgi mahiyetindedir...
[IMG][url=http://bit.ly/c25MCx][img]http://f1210.hizliresim.com/12/j/dznlm.jpg[/img][/url][/IMG]
hadiseyi birebir gözümle gördüm orjinal...
Salı tepe yaparsa 1738-1744 çarşambaya kalırsa 1753-1758 kritik olur.
Aşağıda denenmiş yer 1723-1728 ve 1710.
Jelibon.
Bugün Altın
Dirençler 1744-1755 ve 1764-1769.
Destekler 1725-1732 ve 1699-1710.
Jelibon.
goldie.
jel.
Ne istiyoz?
Bu yeni ay dolunay döngüde satış istiyoruz.
İlk günüyle yani 12 cuma ile başladı 15 pazartesi ile daha önce vermediği bir değere düştü.
Buradan tepme hafta ortası tepe (alçalan tepe) dolunaya satış
kasım aralık ralli.
Bunda ay dönümünü bırakmam, yeni ay dip dolunay yükselen tepe olsun ay dönümünü işte o zaman bırakırım. Çalışmadığından anlatmak zor olduğundan bırakırım, yeni aylar dolunaylar ya tepe ya dip olduğu yerin çalışmadığını söylemek güç. Karışıklık hangisi tahmin edilemediğinde anlatmak zor oluyor.
Jelibon
[quote=jelibon;418945]Salı tepe yaparsa 1738-1744 çarşambaya kalırsa 1753-1758 kritik olur.
Aşağıda denen[COLOR=red]me[/COLOR]miş yer 1723-1728 ve 1710.
Jelibon.[/quote]
Doğrusu bu olacaktı galiba....
Aşağıda denen[COLOR=red]me[/COLOR]miş yer 1723-1728 ve 1710
Bir diğer senaryo alıştığımız çarşamba perşembe ya dip tepe ya dolunay pencere çarşamba perşembe 72 84 saatlere geliyor eğer verilen ilk dirençden dönerse çarşamba perşembe pazartesiyi alçaltabilir. Yine çarşamba perşembe nerde olduğumuz gelecek hafta için kritik olacak.
İki haftadır çarşamba perşembe tepelerinden satış yiyoruz.
Jelibon.
[QUOTE=indr-jel;418949]Doğrusu bu olacaktı galiba....
Aşağıda denen[COLOR=red]me[/COLOR]miş yer 1723-1728 ve 1710[/QUOTE]
denenmiş Sevgili İndr,,
Bir yer iki kere destek olmayabiliyor 28 denendi ve destek oldu dün, yukarda geçen hafta 58 gibi düşünelim geçen hafta long olup 75 e giden yer, 75 den dönerken aşağıya tutmayan yer.
Bir yer bir kere tuttumu ikincide tehlikede.
Yukardan iki dirençden döndüğümüzde 23-28 in tutmama ihtimali var.
Jelibon.
Bu hafta cuma opsiyon,gelecek cuma kontrat günleri,bari dip dolunay dan önce-72 saatte görülsede alım yapabilsek, bayram tatili dolayısıyla biz kapalıyken başlayabilecek yükselişi kaçırmasak....birde abd verileri hep iyi geliyor böyle giderse 2 kasım dakı tarım dışı veriside seçimden önceki son veri yine iyi gelecektir acaba diyorum dip o veriden sonramı olacak......
Ustad tr icin hedef minimum 70-73 bin, maximum 81 bin dediniz.
Bu 73 bini gecersek 81 bine kadar onumuz acilir mi anlamina geliyor?
[QUOTE=elmas;418953]Ustad tr icin hedef minimum 70-73 bin, maximum 81 bin dediniz.
Bu 73 bini gecersek 81 bine kadar onumuz acilir mi anlamina geliyor?[/QUOTE]
Nayır, yakın dalga 70-73 arasına gider, üst dalga maksimum 81 e gider.
Burada aslında minumum derken en yakın short yerini veriyoruz.
Biz haziranda 64-70 dediğimizde 62 den short aç golü ye.
Biz şimdi bir süredir zaten 70 üstü işaret ederken
NE İŞİNİZ VAR MANYAKMISINIZ SHORTLA UĞRAŞIYONUZ.
ALAYI KOMADA.
Jelibon.
Ama biz burada çok anlattık TR nin mevsimsel iyi zamanının yılın son 6 ayı olduğunu abd den (kasım-mayıs) farklı olduğunu
mevsimsel bir strateji buy and hold stratejiyi katım katım katlar.
iyi bir mevsimsel alımdan iyi strateji yoktur.
TRNİN EN İYİ MEVSİMSEL ZAMANINDA GÖZ GÖRE GÖRE AYLARDIR SHORT ÇEKENLER PALAVRACININ ÖNDE GİDENLERİDİR.
Jelibon.
[quote=passat;418588]69500-70000 hedefine geldik
5.3 ü bitirmek üzereyim
5.4 için düşer 5.5 için yükselir
[color=red]704xx-706xx de de c.2 yi bitiririm[/color]
sonra gelsin çöküş
bayramdan sonra şenlik var
5.4 ve 5.5 in bayrama kadar olacağı kanaatindeyim
5.4 ün max yeri 5.1 in tepesidir
67736.xx beklediğim max düzeltmedir
son hareketle borsa macerası biter
herkese bol kazançlar
ben kaçar artık yine
passat[/quote]
adamlar beklediğimizden de hızlı çalışıyorlar
burda bir ihtimal daha var oda c.2 dediğim yerin c.2.c.3 olması
bunu yeri geldiğinde görmek lazım
70500 de yoğun şekilde yabancılar tarafından al raporlarının gelmesi beni işkillendirdi
şimdilik görünen dalga boyunun normal ilerlediği
3 nolub dalga 1 den kısa olduğunda 5 nolu dalgayı .68 olarak almak gerektiğiydi ve bugün itibariyle cuk oturdu
hedeflerede geldik ben artık burda gemiden iner flata geçerim
shortları başlarım açmaya amma vobu kapattığımdan nakit kraldır diyorum ve flata geçiyorum
diğer ihtimale sonra bakarım
herkese kolay gelsin
passat
BIRAKIN BU KOLAY TRENDDE PUANLARI ALAMADIYSANIZ TR DE BIRAKIN BU İŞLERİ BAŞKA ŞEYLERLE UĞRAŞIN ALAYI YOGİ KOMADA.
AÇIN ÖNÜNÜZE 2010 U DEJAVUYU GÖRÜN 2010 DA BÖYLE PİŞTİ OLDU BU YOGİLER 2012 DE TEKRARINDA YİNE TERSO ALAYI.
HEP AYNI KİŞİLER HİÇ DEĞİŞMEZ, BUNLAR 4000 KİŞİLERDİ ŞİMDİ ÇOĞU TERLİ BUNLARIN HAYATIN TOKADINI BİR KERE YEDİLER BAZILARI İSE 40 KERE YESE USLANMAZ BUNLARIN.
BUNLAR ARAZİ ZATEN GIKLARI ÇIKMIYOR.
BUNLAR ÇALIDİBİ BUNLAR GERİSİ TIRIVIRI.
Jelibon.
Mööööölüyecek bunlar hangisi daha iyi mööööööööledi onu seçecez aralarından.
En iyi mööööölüyenine ödül verilecek.
Karıştırmayın azulu ayu mööölemesi bir öküzün mööölemesine benzemez
en çok öküze hangi taklit mööööölllleeeemmmmeee benzeyecek ona bakacağız.
ödülü o alacak.
Jelibon.
abi altın ay için iki ihtimalmi var şimdi ...
yeni ay dibe geldi .. dolunaya kadar ralli .. dolunay 72 de sert satış yükselen dip ...
yeni ayda dip tazeleme .. dolunaya satış ... dolunayda major dip .. sonrası ralli ..
sonuç her halikarda kasım aralık ralli ... doğrumudur patron ..
[QUOTE=selçuklu;418960]abi altın ay için iki ihtimalmi var şimdi ...
yeni ay dibe geldi .. dolunaya kadar ralli .. dolunay 72 de sert satış yükselen dip ...
yeni ayda dip tazeleme .. dolunaya satış ... dolunayda major dip .. sonrası ralli ..
sonuç her halikarda kasım aralık ralli ... doğrumudur patron ..[/QUOTE]
Çok karışık yazdın Selçuklu.
Jelibon.
[quote=selçuklu;418960]abi altın ay için iki ihtimalmi var şimdi ...
sonuç her halikarda kasım aralık ralli ... doğrumudur patron ..[/quote]
burda ikiden fazla ihtimal varmış gibi geldi bana:..::..:
bide bu 25 ekim var tabi ..sp papatya ama .. altınada çalışabilirmi abi .. oraya kadar ralli mesela yeni tepe ... sonra dolunay 72 saatlerde yeni ay altına dip ... sonra ralli ...
yani yeni ay dip > ---- ralli ------ >25 ekim papatya tepe> ------küskü------> dolunay yeni ay altında bir dip ....
Şimdi kesin ne var elde?
Yeni ay dibe geldi.
Tam gün.
Önce şu akıldan çıkmayacak tam gün harici + 72-84 saati de kriritktir.
Önce şu 1-2 gün için onu yazalım.
Bu yeni ay dip dünde kalabilir +72-84 saattte dipde yenileyebilir.
Bu 72-84 saat olayının azizliği. Ay dönümğü bu sebeple zor zaten.
Şimdi yeni ayı dip tepe öngöremedik çünkü dolunay taa ay başından bunu vermedi ve fiyat ilk defa tam yeni ayda bant dışına çıktı. Son iki döngüdür bu az olan durumu yapıyor çünkü yukarıda İ yükkseliş bitti ve İİ düşüşdeyiz.
Yani ilk önce bu 72-84 saate denk gelen çarşamba perşembe dipmi yenileyecek tepemi olacak o önemli.
Jelibon.
abi çok karıştırdım gibi .. ay çorbası oldu.:::... karıştırmayayım milletin kafasını:o ... ama tek sorum var ..... oda papatyanın altınla ilişkisi varmıdır ....
[QUOTE=jelibon;418964]Şimdi kesin ne var elde?
Yeni ay dibe geldi.
Tam gün.
Şimdi yeni ayı dip tepe öngöremedik çünkü dolunay taa ay başından bunu vermedi ve fiyat ilk defa tam yeni ayda bant dışına çıktı. Son iki döngüdür bu az olan durumu yapıyor [COLOR="Red"]çünkü yukarıda İ yükkseliş bitti ve İİ düşüşdeyiz.[/COLOR]
Yani ilk önce bu 72-84 saate denk gelen çarşamba perşembe dipmi yenileyecek tepemi olacak o önemli.
Jelibon.[/QUOTE]
bu cümleyi cımbızlıyorum.:)))
bu arada hazır sakinken bişi sorayım ... ben yeniyim ya o bakımdan. yeni ay ne dolunay ne ay başlangıcı diyonuzda ayın ortasında dyosunuz bunu bazen. siz hangi takvimi kullanıyonuz hicri mi miladi mi.? yoksa maya takviminimi( he he bu sakat biraz bitecek az kaldı)
[QUOTE=jelibon;418964]Şimdi kesin ne var elde?
Yeni ay dibe geldi.
Tam gün.
Şimdi yeni ayı dip tepe öngöremedik çünkü dolunay taa ay başından bunu vermedi ve fiyat ilk defa tam yeni ayda bant dışına çıktı. Son iki döngüdür bu az olan durumu yapıyor çünkü yukarıda İ yükkseliş bitti ve İİ düşüşdeyiz.
Jelibon.[/QUOTE]
[QUOTE=aliveli;418966]bu cümleyi cımbızlıyorum.:)))[/QUOTE]
uzatan 5 i kaç dalga saymayı hedefliyorsun usta?
zira İ-İİ olrak başlamışsın sayıma.2500 çevresinde cycle tepe nin 1 inimi etiketleyeceksin?
bu arada ... abi izninle 2 hafta önceki TR sayımımı alıntılayım .. neosal ..
[QUOTE=selçuklu;417426]iki üçgenin zamansal uyumu falan çok güzel görünüyor .. toplamda 11 ayak dalga var ... hepside birbirinden correctiv .... ahada en favori sayımım ....
[IMG]http://g1210.hizliresim.com/12/3/dm67y.png[/IMG][/QUOTE]
[IMG]http://d1210.hizliresim.com/12/j/dzq3q.png[/IMG]
[QUOTE=selçuklu;418965]abi çok karıştırdım gibi .. ay çorbası oldu.:::... karıştırmayayım milletin kafasını:o ... ama tek sorum var ..... oda papatyanın altınla ilişkisi varmıdır ....[/QUOTE]
direk yoktur papatya 25 ekim sp içindir.
Dolaylı ilgisi niye var?
Altın sp beraber arttığı durumlarda yani risksizlik maksimuma çıktığı zamanlarda dolaylı ilgisi oluyor.
jel.
selçuklu patron teprik ederim gene 2010 daki baklava hala akıllarda üwwwwwwwwwwww
[QUOTE=filozof;418967]bu arada hazır sakinken bişi sorayım ... ben yeniyim ya o bakımdan. yeni ay ne dolunay ne ay başlangıcı diyonuzda ayın ortasında dyosunuz bunu bazen. siz hangi takvimi kullanıyonuz hicri mi miladi mi.? yoksa maya takviminimi( he he bu sakat biraz bitecek az kaldı)[/QUOTE]
Filozof,
2500 sayfacık okuman gerekecek.
Jelibon.
[QUOTE=seagate;418972]selçuklu patron teprik ederim gene 2010 daki baklava hala akıllarda üwwwwwwwwwwww[/QUOTE]
hacı donu gömleği asmışın ipe gene ...:D:D:D
jelibon abey, selçuklu patron astatin asetik asit selamlar :D
[QUOTE=seagate;418975]jelibon abey, selçuklu patron astatin asetik asit selamlar :D[/QUOTE]
selamlar, nasıl durumlar iyisindir umarım. borsa sormuyorum borsa tırıvırı.
jel.
[quote=jelibon;418976]selamlar, nasıl durumlar iyisindir umarım. borsa sormuyorum borsa tırıvırı.
jel.[/quote]
çok iyi abi durumlar Allaha şükür :) hee 2010 daki kazıktan sonra bıraktıydım hiç girmedim :) çok mutluyum üwwwwwwwwww mevduattayımm rahatt ohhh
ağa gördünmü yapıştırdığım resmi 2-3 sayfa evvel...