bu system sp yi biliyorsa saat saat burayıda bilmesi lazım,
gerçi bzimki en zor piyasa,..
Printable View
bu system sp yi biliyorsa saat saat burayıda bilmesi lazım,
gerçi bzimki en zor piyasa,..
110225 veya 110275 (+) GABLI açılışla okunur gibi duruyor,...sonrasıda ö/ö yi önceki günkü kapanışa göre yüksekten bitirmeli,..
Uzlaşma kaç 109750, ö/ö kapanışı bunun üstünde olmalı,..14:00 de düşmeli veya realize, 15,16,17:00 de toparlamalı,
az olur çok olurları bilemem,..
EĞERKİ YENİ SİSTEM H TECAVÜZÜ ALIRSA aynı gün veya SONRAKİ GÜNLER gün içi REALİZEler OLSA BİLE LONG GELİR,..bunlardan birinde L YE OTURURSA bu defa TERND GELİR,..
EĞERKİ İSTEM H Yİ KORURUSA YANİ YÜKSELEN FİYATA İNDİKATÖRDE YÜKSELİR TECAVÜZE İZİN VERMESSE REEL DURUM SAT KORUNUR,..
BAKALIM NELER OLACAK,..
strateji kurgusu zihnimde netleşti...
ya nasip!
teşekkür ler üstadım... :)
[QUOTE=indregandi;485954]eğerki bu ivmelenme bir türbülans oluşturacaksa ki oluşturmalı,...ancak bu gold zamnda mülayim safha geçilipte 13-14 hafta sürecek agresifliğe geçildiğinde daha ii zemin bulabilir,...
türbülans sonucu en az 1474.x gidecek gold ile sp 1474.x te veya 1474.x üstünde bir yerlerde [B][I][U]buluşabilir,[/U][/I][/B]
öyleyse bunun için ne şart koşmuşum bir türbülans,..global türbülans,
ve yine gold total 24 hafta ise,
mülayim yükselişi 10-11 hafta ise,
sp ve digger semaye piysalarının ve borsaların son tufalarını vurmak için 10-11 haftaları daha var,....[/QUOTE]
üstadım, 24 hafta lik süre 12 ocakta mi başladı?
hayır,...
orada kalan 24 hafta,..ve hatta başlamadı,..3 hafta sonar başlayacak,...3 bittikten 8 hafta sonar daha ciddi başlayacak,
o nedenle 11 hafta mülayim,...10-11 haftayla birlikte türbülans başlayacak,...
füze fırlatılacakta bunun geri sayımı gibi düşünülmeli,
burada döngü her yerde aynı, yani goldun bir özeli yok,...
kasa sabit,..sabit olan kasa sadece ağırlık kaydırıyor, bu bazen gold oluyor bazen petrol, bazen usd, bazen sp,..bazen faiz,...
şimdi bu dönem için gold olacağını ben düz yazı yapmışım,...bu düzyazıya mantık yürütmüşüm,
zamn 26 aralıkta bitti yazdık, 29 aralıkta yeni döngü başlattı ve 20 hafta bu dönecek,
yaldızlı dönecek
daha once gold için 1208.x ve 1221.x verdim, o denemde yine geri syaım verdim ya,...
geçen burada aradım yazımı bulamadım diye yazmıştım,..
bakın şimdi gold kımıldadı,..
ama kişiler buna trade edemezler,..trade yolu[B][I] forex[/I][/B] çe kapalı,...
[B][I]forex[/I][/B] niye var yolu kapatmak için,...pipslerin arasında kaybolmak için
ancak fiziki de şans olabilir,...
dolaysı ile bizimki analizdir,..piyasa analizi,...
[quote=indregandi;482899]gold için bir zamnsal çıkışın pirimat safhasındayız,
total 27 hafta sürebilir,
bu 27 haftanın sonunda öteden beri dediğim 1474.x dengeleyici hedef olabilir,
malum sp ve goldun 1474.x te eşitleneceğini biz öteden beri savunmaktayız,...
[B][I]goldda 16 hafta sonar daha net ve keskin bullish trendler ortaya çıkabilir,
[/I][/B]
sorun şu buna para doldurulacaksa eğer,
zira güvensizlikten süngere kayış yapılacak, tek güne
%4.x çok ciddi
faiz mi?,
sp mi, ? (ana kasa anlamında)
usd mi,..?
şu anda üçüde renk vermiyor;...
ben bunlara bakarım,..
ancak usd çözmeye devam ederlerse borsalar açısından iyi olur,..shortlar açısından kötü,
ana kasa yani sp yi çözerlerse, bir öncekinin tam tersi,...
faizle dengelerlerse, yANİ GOLD ALIYORUM VE FAİZE YATIYORUM anlamında bu belli bir yere kadar gelmiş ve sonrasına istikrarlı ve belli bir sure bu istikrarı [B][I][U]korumayı sürdürmeyi [COLOR=red]isteyen[/COLOR] sermaye ve para piyasalarını[/U][/I][/B] işaret edebilir,..
öte yandan
gold güvensizlik elamanı olarak %4 çıkıyorsa,
ya güvensizlik kimliğinden sünger kimliğine geçiyor, yani para emecek,...
bu durumda yukarıdaki şıklar irdelenmeli,
yada harbiden güvensizlikse bu çıkışı çok ciddi sp satışları ve gold çıkışını dengelemk için yükselen bir usd,...
başkaca yıl sonu pozisyonelliği,... daha fazla düşemeyen/çıkamayan usd, mızmızlanan faiz, epey yükselmiş bir borsa denkleminden çıkan sonuç,
ancak ben birde zamnsal çıkış öngörüyorum,...pirimat diyorum
umuyorum bir iki güne renk verirler,...[/quote]
bakın sayın mirza yazımı buldum,..ocağın başında yazmışım, [B][I]mesaj 30710
[/I][/B]
soru işareti var bolca,..yani çıkışı saptıyorum zamnsalda adres koyamıyorum,..dünkü yazımda adresledim,..
27 hafta saymışım,...şimdi 24 hafta kaldı saymışım,..iki analiz arasında dip ölçüm farkı var,.....
her zaman son yazdığım daha incedir,..hassastır,..
zaten sonuç değişmez 147x oradada geçiyor buradada,...
[quote=indregandi;485949]aklıma geleni yazıyım sonra unutabiliriz,...
eurusd, olası parasal genişleme olursa ki olacak duruyor,...
sonucunda eurnun usd üzerindeki değeri törpülenir ve zaman içinde yitirilirse ki öyle olacak, yani uzuncadır bahsedilen 1 e 1 eşitlenmeye doğru,
bu durumda usd karşısına mecbur goldu alacak,...ve değerleme aracı spot altın la usd arasında olacak,
yani spot altın ön plana geçecek,.......
faiz artırımları gelene kadar da bu ön plan da kalma özelliğini sürdürecek,....
bu haliyle altının emtiya olma özelliği tamemen ortafdan kalkıyor ve finansal araç haline geliyor,...
zira petrol bakır başta olmak üzere şimdiden emtiyalardaki düşüşe altın sürüden ayrılarak cevap Verdi,...
böylece bizim ağustos 2010 lardan bu yana gold için dediğimiz şu sıralamadaki,
emtiya pirimi verilmez olayı ''verilmez'' ile final etti,...
öyleyse gold artık formülde
emtiya (+) olarak işlem görecek,
faziler artana kadar,...euro bölgesi toparlanana kadar usd ile birlikte değerleme aracı olarak kullanılacak,...
yine sıralamamız orada şu şekilde idi,
parasal genleşme için,
abd yaptı,
ab yapacak, buradayız,
emergingler yapacak, bilahare,...
demekki istikrarasızlık son olarak emerginglerle final edecek, öyleyese bu istikararsızlık abd için istikrar demek,
istikrarın devamı için düşen emtiyalar sürerken, usd gold için prim almaya çalışacak,
yani faziler artan kadar eur usd parite yerine ,
goldusd paritesi işlerlik kazanmış gözüküyor,
şimdi gold bu süreçte 147x görecek bir kere,
bizim sp için dediğimiz 147x golda 147x sp işine ise bilahere bakacağız,[/quote]
burada adresleme yazıyor,....usd nin karşısına eur yerine bir şey koyuyorum, zamn gösteriyor ama adreslemede şart,...
her neyse bu konuyu kapattım, forex çiler düşünsün bizimki sadece kendi piyasamızın analizni yaparken vardığımız global sonuçtur,....
iyi haftalar günaydın,cuma ateşinin devamı olarak 110975 yanmış,şu an 110200 lerde
günaydınlar
gunaydın hayırlı haftalar
günaydınlar cümleten,..
günaydın sayın indragandi.
[quote=indregandi;485977]110225 veya 110275 (+) gablı açılışla okunur gibi duruyor,...sonrasıda ö/ö yi önceki günkü kapanışa göre yüksekten bitirmeli,..
Uzlaşma kaç 109750, ö/ö kapanışı bunun üstünde olmalı,..14:00 de düşmeli veya realize, 15,16,17:00 de toparlamalı,
az olur çok olurları bilemem,..
Eğerki yeni sistem h tecavüzü alırsa aynı gün veya sonraki günler gün içi realizeler olsa bile long gelir,..bunlardan birinde l ye oturursa bu defa ternd gelir,..
Eğerki istem h yi korurusa yani yükselen fiyata indikatörde yükselir tecavüze izin vermesse reel durum sat korunur,..
Bakalım neler olacak,..[/quote]
simulasyon tutmuş gözüküyor,
ö/ö 109750 yani cuma kapanış uzlaşması,...bunun üstünde bitmeli,...14:00 a bir tek konduruş yaparmı kaldı geriye,
110275 üstü long,...kalanı tabi,..sap bırakanı değil,..
cümleten günaydınlar ..
bir haftalık seyehat sonrası ..kürkçü dükkanına intikal ettik .
herkese hayırlı haftalar dilerim .....
neler olmuş neler :))))) vay isviçre vay
[quote=indregandi;485993]simulasyon tutmuş gözüküyor,
ö/ö 109750 yani cuma kapanış uzlaşması,...bunun üstünde bitmeli,...14:00 a bir tek konduruş yaparmı kaldı geriye,
110275 üstü long,...kalanı tabi,..sap bırakanı değil,..[/quote]
TEK KONDURUŞ ihtimali AŞAĞI OLACAK,..ALINTIya ANLAM YUKARI GİBİ düşmüş,..
YANİ ŞU 14:00 TEK KONDURUŞ SEVİYE BİLEMEM,...108825 HERKESÇE BİLİNEN KRİTER ARTIK,..
TERSİ İSE 110275,... DAHA ÇOK 15:00,16:00,17:00 BARLARINA DUYARLI veYA BİR ŞEKİLDE BU SEVİYENİN 110275 İN AŞIMINA,
teşekkürler üstadım...
işlerim nedeniyle ekrani henüz acamadim...
bugün benim için yogun basladi..
sizlere bol kazanclar dilerim...
sağlicakla kaliniz...
Ancak böyle borsa olmaz,
alenen çingene çadırı mayetinde,..
Bir bakmışssın çadır kurulmuş, ertesi gün bakmışsın kalkmış gitmiş, yok,...
dolayısı ile bizim zamn analizleri ve cüzdan yönetimi aslolan,...
Sonuçta burası bir noktada ülkenin karakteri aynı zamnda,..yabancı içinde o ülkeye bakış,..
şimdi mesela yoğun gayret shortlatma üzerine kurulu,...
Ben zaten shortum ama EXTREM shortlamıyorum,..yani mevcuduna shortum,...
Ben pozumu %20 azalttım, bunu burada yazdım,..ilk fırsatta %25 daha azaltacam,..
dolayısı ile Yarın merkez ve 22 sinde ab işine orjinal pozumda girecem,...
orjinal pozum ise shortunu bırakmayacak,...extremlerim ise olası daha yukarı seviyelerden kontrat bağlamayı bekleyecek,..
teminat değişikliği sayesinde cumadan short pozu olan bugün 1000 puan zararda (fiyat cumanın aynısı olursa)
[quote=tr46;486004]teminat değişikliği sayesinde cumadan short pozu olan bugün 1000 puan zararda (fiyat cumanın aynısı olursa)[/quote]
longada system sinyali ile değil, vade değişiminde + makasla çıktılar,...
kalpazanlık çok bunlarda,...
olsun varsın derme çatma tezgah çabuk yıkılır,...
[QUOTE=indregandi;486006]longada system sinyali ile değil, vade değişiminde + makasla çıktılar,...
kalpazanlık çok bunlarda,...[/QUOTE]
1 vob teminatını 1045 tl ye çıkarışlar dolayısı alış ve satış farkı var sermaye / 1045 yapacaz şimdi ......yanlış anlamadıysam
yani başka deyişle cuma 1500 puan ekside olan shortcu,bu sabah mc yemiş oldu
[quote=sszul;486008]1 vob teminatını 1045 tl ye çıkarışlar dolayısı alış ve satış farkı var sermaye / 1045 yapacaz şimdi ......yanlış anlamadıysam[/quote]
kısaca shortsan,...
endex si yukarı vuruşlarında daha çabuk MC ye düşeceksin,...daha çabuk teminat tamamlayacaksın, zira mevcud sermayen %10 civarı erimiş oluyor,...
%10 güç kaybediyorsun,...
pil ömründen %10 yemiş oluyorlar,...
tabi yeni alanlar daha az alacaklar,...o da var,...yeni satanlara daha az satabilecekler,..
eskiler oturduğu yerden %10 kazanmış oluyorlar,...vade değişiminede + makas cukkaladılar,..
bunlar sistemsiz ve indikatörsüz bölümler
bakın açılış barı haricindeki kısım bizim 110275 I çizmiş,...ben de indikatörden verdim zaten seviyeyi,..
kısıca bu gün,...
üç seviye,...
110275, 109300, 108825,
burada 109300 ve 108825 saat 14:00 barının konusu,...
110275 tüm gün longun konusu,...sabahki firari çıkışıda muhetemelen HHV körlemesi için yaptılar, ,....110975 i,...teknik çıkış yani
digger değer ise santral değeri,
109850 ve 109900 değeri ama çok çiğnendi, bu haliyle bir tek pala kullanabiliyor,
alt/süt değer olduğundan çiğnenmesi dezvanataja döndü,
dolayısı ile kişiler uçlara yığılarak sonuç alma gayretindeler,
işte shortlar 108825 altı olmadan sonuç alamıyorlar,...yeni shortlara ise short stop bir kaç gündür uygulanıyor,...yein longda stopta kaldı,...zira olaylar yaklaştıkça hem merkez hem ab işi düşmeyen piysaya cesaretlenenlerde long stoptan nasibini laıyorlar, ve işin kötüsü bu iş dar araliıkta uygulanıyor,...
dar aralıkta beklentide olanaları sistemde tutmaya yönelik,..zira uçlarda sonuç yok,..bunlarda bekliyorlar sonucu, sonuçta gelmiyor,
böylece maxsimum pozun sistemde kalmasına gayret ediliyor,...
eskiler için bu bböyleyken yeniler içinde stop uygulanışı bir sonraki hareketin bir tarafın lehine daha yukarılardan olmasını sağlayacak,..
eskiler hapis yeniler out,...
yarın için tabi ben düşüncemi yazdım geçtiğimiz cuma günü, merkezden indirim konusunda bir değişiklik beklemiyorum dedin, en az bir bakmalı ab ne getirdi götürdü dedim,...
bunun aksi kararlar merkezin cb açıklaması sonrasında baskı altına girdiğinin resmidir,...
dolaysı ile 22 si daha önemli olacak, AB işi,...
[QUOTE=indregandi;486013]bakın açılış barı haricindeki kısım bizim 110275 I çizmiş,...ben de indikatörden verdim zaten seviyeyi,..
kısıca bu gün,...
üç seviye,...
110275, 109300, 108825,
burada 109300 ve 108825 saat 14:00 barının konusu,...
110275 tüm gün longun konusu,...sabahki firari çıkışıda muhetemelen HHV körlemesi için yaptılar, ,....110975 i,...teknik çıkış yani[/QUOTE]
üstadım öğle arası bakabiliyorum...öğleden sonrada malesef ekranı izleyemeceğim.
benim pencerede testere devam ediyor... sizin 110275 değeriniz benim pencerede 110350 olarak bugünün testere tepesi adayı...
oradan aşağı salınacak diye düşünüyorum...
beyin fırtınasıdır...duruma göre değerlendiriniz lütfen...
aslolan üstadımızın yorumudur...
bol kazançlar dilerim...:)
Benim yorumumda 13:55 ve 14:00 haricinde düşme yok,..olursa bu saatlerde olacak,..diğerleri toparlanış,...
110275 üstü kalış ise her durumda longa çıkış,
inşallah yanılırımda düşüş kalıcı olursa maliyeti biraz ayarlayabiliriz,...
allah allah ...geviş getire getire bir oldu .....sindirim siztemini 2 taraftan bağladılar ......kendi pisliğini yiyor.......ppk falan hikaye..
akıllı mb faiz maiz indirmez aa danışıklı dövüş mü yapıyo ...president indir diyo ....
üstad ....isviçre merkez bankası euro 1.10 cicarına oturur....frank değerlenmesi aşırı toparlar diyormuş.....
sakın ola swiss army knife ..... eksi faizle kendindeki paraları globala mı pompalamaya çalışıyo.....ecb den bi halt olmaz diye????
siz nedersiniz?
[quote=sszul;486019]allah allah ...geviş getire getire bir oldu .....sindirim siztemini 2 taraftan bağladılar ......kendi pisliğini yiyor.......ppk falan hikaye..
akıllı mb faiz maiz indirmez aa danışıklı dövüş mü yapıyo ...president indir diyo ....
üstad ....isviçre merkez bankası euro 1.10 cicarına oturur....frank değerlenmesi aşırı toparlar diyormuş.....
sakın ola swiss army knife ..... eksi faizle kendindeki paraları globala mı pompalamaya çalışıyo.....ecb den bi halt olmaz diye????
siz nedersiniz?[/quote]
yani bide onlara kafa patlatırsam iice ısınacam,...:)
onun için ne halleri varsa görsünler,...kafamda basmıyo zaten,...
ustadın topiğine yorum yazmak haddim değil.. sadece piyasaya bakarak hissettiklerimi çiziktirebilirim...
piyasa her iki yöndede sert hareketlere gebe, yukarısı için sebepleri mevcut, ecb, faiz indirimi, petrol vs. yurtdışı tr yi cilalıyor nitekim. hindistan turkiye sıkça cilalanıyor.. bu da endeksi 93 uzerine cıkaracaklari hissi uyandırıyor.
öte yandan yunanıstan rusya ve şimdilik göz ardı edılen işid riskleri mevcut. guncelliğini koruyorlar.ama piyasa görmek istemiyor şimdilik.
şunu da biliyoruz, herkesin gördüğünden para kazanılmaz. yanı piyasayı terse getirmek için de elleri tetikte her zaman. 93 algısı yaratıp 83leri denemeleri içten bile değil.
tüm bunlar biraz da dolar/tl ile ilintili. 93lere gidecekse tl 2,27 altına sarkmalı. sarkması için ebc yı kullanmaları mumkun.
vadeli 114 den baslayarak 118 e kadar saortlamayı planlıyorum, cunku cıkıs subata da sarkacak gibi duruyor. ustadın hep dediği gibi kasayı kollayarak yapmak gerek.
tl de 2.36 (spot) uzerınden kademeli short, 2.27 den baslayarak da kademeli long benı rahatsız etmez.
acelem yok. her an işlem yapma merakımız zamanında epey hırpaladı cunku :)
apsd -2644 olmuş...
-3116
erimeyede de devam ediyor
[quote=mirzaşan;486031]apsd -2644 olmuş...
[/quote]
-3116
[QUOTE=mirzaşan;486033]-3116[/QUOTE]
apsd -3866 oldu üstadım
Risk almak istemeyenler,...
zaten beklentiler öncesi max aps yi tutmak için büyük çaba sarfediyorlar,..yazdık ya bunu,..
Longada gitmiyorlar, shorta da gitmiyorlar,..dar bant arasına saklanıp icraat peşindeler,..
Böylece long ve short beklentiyi mümkün mertebe kurulu tezgah içinde tutup kesim yapacaklar,...
onedenle her iki ucta limite gidip poz ayarlanmasına izin vermediler,