109575,
fiyat düşerse direnç yükseliyor, fiyat çıkarsa direnç düşüyor,
merkez ise 475
palaya tüyo, ona gore ayarlasın,..
Printable View
109575,
fiyat düşerse direnç yükseliyor, fiyat çıkarsa direnç düşüyor,
merkez ise 475
palaya tüyo, ona gore ayarlasın,..
625 I siz,
yine bir not bu bizim direnci gösteriyor,
longa geçmek daha farklı,...
long için pembe indiğin 475 teki mavi altına düşemesi gerekir,...
yap şu kardeşlere bir cuma güzelliği,
ne var bunda, mubarek gün,...
650 yiz,..
fiyata gore direncimizi anlayın,
fiyat düştükçe short direnç yükseliyor yani,..
475 merkezden bu çalışıyor,..
600 ,
anlaşılmıştır konu,
fiyatlar 475 geçerse yeniden yazarım,..
475 e yakın fiyatlara 650 yi en yukarıda kurabildik, fiyatlar 475 yalştıkça farak azaldı,
475 ten açtıkça fark arttı,
300 altı rahatlatacak ama vermiyor,..
şu birkaç günlük süreçte 7000 puvan civarı sp ye gore bütün shortların hakkiydı,
sepeka için bu manada hedef kitle seçiminde ky yi değilde arayışlarını başka yöne çevirmesi dileğiyle,...
bu gidişle ky ancak banka kredisiyle borsada oynayabilir,...yatırım yapabilir, bindiğiniz dalı buduyorsunuz,...
sevgiler, saygılar,...
boa bank niye dedik,........
işte tencere kapak burada denk düştü,....
demekki ky ye ihtiyaç varsa veriliyor, yoksa verilmiyor,
o nedenle ky nin tek elinde ki argumanı nitelikli bilgi paylaşımı,..
piysalar şimdilerde görüldüğü üzere hepimizin [COLOR=red][B][I]!!! [/I][/B][COLOR=black]kimsenin tekelinde değil [B][I]!!![/I][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=black]
[/COLOR]
bari buna engel olunmamalı,....
sp nin
1999.x, 1993.x, 1997.x ve 1998.x te yoğun bir yeri var,
bu bzim 2012.x altına düşüyor,...
ve 1972.x üstüne kalıyor,..
iki gündür saatlikteki bu değerleri çalışıyor,
ama short baskı arık sonuna geldi,
ve 1972.x kırılmadan yeni, durum üretemez,...
geçen ümitler azalıyor demiştim, dün veya önceki gün olabilir,..
575 teyiz,..
5 lik longta tekrar,..
geçmiş olsun,iyi akşamlar..emekleriniz için teşekkürler..
tek kelime ile, tr için rezalet bu durum,
başka söyleyecek bir szüm yok,
400 puvana kimsenin TA sı çalışmaz iş üretmez,
sadece ıslak parmağa iş yapılalabilir,..
yani kafadan atmayla,...
türk borsasına başarılar diliyorum,
her konuda olduğu gibi bundada hayli iddialı oldukları görülmekte,
allah muaffak etsin,....
ky ile uğraşılacağına öncelik bu monopolün kaldırılmasına ve sağlıklı bir piyasa sisteminin kurulmasına verilmeli,..
bu süreçte isviçre merkez bankası kararından tutunuzda, avronun bu denli düşüşünden tutunuzda,..sp nin bu denli düşüşünden tutunuzda,...olmayan kalmadı,
ama shortlar havasını aldı,
ilerde olabilecek bu tür gelişmeleri düşünerek short açan kişilerin karşısına ters ayak kurmak hangi yatırım dsüşüncesi ile açıklanabilir, kumpastan farkı yok,...
ky ile uğraşmayı bırakınız lütfen, ky zaten yeterince sıkıntı çekiyor, bari sizler gölge etmeyin
bu yatırımcı kitlesini büyütmeyi bırakın mevcudu soğutmaktan ileri gitmez bir durum,...
sevgiler saygılar tekrar,...
sağlık olsun diyelim,.....
fiyatlar iner çıkar diyelim,...
cümleten iyi akşamlar iyi haftalar bendende,
aklıma geleni yazıyım sonra unutabiliriz,...
eurusd, olası parasal genişleme olursa ki olacak duruyor,...
sonucunda eurnun usd üzerindeki değeri törpülenir ve zaman içinde yitirilirse ki öyle olacak, yani uzuncadır bahsedilen 1 e 1 eşitlenmeye doğru,
bu durumda usd karşısına mecbur goldu alacak,...ve değerleme aracı spot altın la usd arasında olacak,
yani spot altın ön plana geçecek,.......
faiz artırımları gelene kadar da bu ön plan da kalma özelliğini sürdürecek,....
bu haliyle altının emtiya olma özelliği tamemen ortafdan kalkıyor ve finansal araç haline geliyor,...
zira petrol bakır başta olmak üzere şimdiden emtiyalardaki düşüşe altın sürüden ayrılarak cevap Verdi,...
böylece bizim ağustos 2010 lardan bu yana gold için dediğimiz şu sıralamadaki,
emtiya pirimi verilmez olayı ''verilmez'' ile final etti,...
öyleyse gold artık formülde
emtiya (+) olarak işlem görecek,
faziler artana kadar,...euro bölgesi toparlanana kadar usd ile birlikte değerleme aracı olarak kullanılacak,...
yine sıralamamız orada şu şekilde idi,
parasal genleşme için,
abd yaptı,
ab yapacak, buradayız,
emergingler yapacak, bilahare,...
demekki istikrarasızlık son olarak emerginglerle final edecek, öyleyese bu istikararsızlık abd için istikrar demek,
istikrarın devamı için düşen emtiyalar sürerken, usd gold için prim almaya çalışacak,
yani faziler artan kadar eur usd parite yerine ,
goldusd paritesi işlerlik kazanmış gözüküyor,
şimdi gold bu süreçte 147x görecek bir kere,
bizim sp için dediğimiz 147x golda 147x sp işine ise bilahere bakacağız,
''bu durumda usd karşısına mecbur goldu alacak''
neden alacak:
zira eur dan kaçış, golddan kaçış, faiz sabit, şişmiş sermaye piysaları, düşen emtiyalar
bu durumda tek alternative yükselen abd ye karşılık gelen güçlü devlet güçlü para ikilemi ile usd olur,
işte bunun yani usd ye kaçışın frenlenmesi ancak usd karşısına bir değerleme aracı koyularak olabilir,...
bu şu aşamada tırnak içi gereği altından başkası değil,...''golddan kaçış, faiz sabit, şişmiş sermaye piysaları, düşen emtiyalar''
başkaca yükselen abd ekonomisi görece düşen emtiyaları görece yüksek usd ile çok rahat sindirebilir ve yükselişine devam eder,
öyleyse burada yükselen usd ye yükselen gold, yada yükselen golda yükselen usd eşlik etmeli,...
ki yeni değerleme euro toparlanana kadar faiz sabit ortamda global dengeleri türbülansa sokmadan istenen doğrultuda götürebilsin,..
demekki bu değerleme sistemi ilerde dönüp dolaşıp emerginglere patlayacak,...
zira bir yandan değerleme olacakken digger yandan emergingler sürdürülebilir dengeler sistemine ilerde bir yerde daha fazla eşlik edemeyecek,
ve
abd bastı,
ab basacak, buradayız,
emergingler basacak,
üçlemesi yerini bulcak,
sonuç olarak bir dizi parasl genleşme ile terazinin bir kefesine para yığan abd,..terazinin digger kefesine de para koydurcak ki,
herkesin patlayacağı ortam,..ortaya suçlu çıkarmasın,..
aynen 2008 krizi gibi,
herkez patladı suçlu bulunamadı, ve abd nin para basmaları sevinçlerle karşılanmıştı,..
kısadan hisse eğer faizi sabit tutacaksam bu sure bitene kadar goldu çıkartırım,..ama usd eşliğinde,...
bu hem faizi hazırlar olgunlaştırır, hem emerginleri olgunlaştırır,..AB ise zaten olgunlaştı,
[url=http://hizliresim.com/PY1JbQ][img]http://i.hizliresim.com/PY1JbQ.png[/img][/url]
gold için 24 hafta bir süreklilik, [B][I]en az[/I][/B] 1474.x hedefliyor,...
bu 24 haftanın,...
10;11 haftası biraz mülayimken,
kalan 13, 14 haftası hayli agrasif ve herkesçe farkedilen olacak,...
zaman böyle diyor,...
bu meyanda dikkat edeceğimiz iş bahsettiğimiz üzere gold yükselişi usd ile birlikte olursa yukarıdaki düz yazı analizimiz işlerlik kazanacak ve faiz olana olgunlaşana kadar da işlemeye devam edecek,...
eğerki bu ivmelenme bir türbülans oluşturacaksa ki oluşturmalı,...ancak bu gold zamnda mülayim safha geçilipte 13-14 hafta sürecek agresifliğe geçildiğinde daha ii zemin bulabilir,...
türbülans sonucu en az 1474.x gidecek gold ile sp 1474.x te veya 1474.x üstünde bir yerlerde [B][I][U]buluşabilir,[/U][/I][/B]
öyleyse bunun için ne şart koşmuşum bir türbülans,..global türbülans,
ve yine gold total 24 hafta ise,
mülayim yükselişi 10-11 hafta ise,
sp ve digger semaye piysalarının ve borsaların son tufalarını vurmak için 10-11 haftaları daha var,....
valla ben ce müthiş bir analiz,
öyleyse 90 hafta ölçümlediğim ve 90 hafta [B][I]görece[/I][/B] düşük kalacak dediğim düşen petrolmü,
yoksa ivmelenecek goldmu,
seçim sizlerin,...
sonuç patlıcan(patlıyacan) ekonomisi,...
o faiz inerde,...kalırmı,...
merkez tutumunu değiştirmemeli,
zira olası ve erken bir faiz indirimi olası yatırımcı tercihlerini birden ve aniden değiştiriverir,
sonar dalgalanırsın,...horozlar ağız ağıza gelene kadarda bayağı bir vakit geçer,...
bilmem anlatabildimi,...
[url=http://hizliresim.com/k19yJr][img]http://i.hizliresim.com/k19yJr.png[/img][/url]
ne diyor ''çomak'',....
çomak sokmayın,...yangından malı kaçırmayın,...
yoksa horozların ağız ağıza gelmesi zamn alır,...elbet üsküdara geçenler olur,..olmaz değil,...
şöyle deniyor,
petrolde 10 usd lik düşüş tr ekonomisinde 4.5 mil usd açık kapyor,
doğrusu şu şekilde olmalı,
hani biz diyordukya ucuz petrol pahalı dolarla almak işi,
petrol sende varmı, yok,
dolar sende varmı, yok,..
ikiisde olmadığına gore ikisinide bulacaksın,...
öyleyse bu hesaba kur farkıda eklenmeli,..
burada demekki yükselen usd hep bıçak,...
üstadım, analiziniz geçmiş yıllarda okuduğum bir yaziyi hatirlatti: USD nin yerini gold un alacagi, dolarin lahana yaprağından farksiz olacagini, ABD nin 13 eyaletinin bagimsizlik ilan edeceğini ve çin in yeni süpergüç olacagi öngörüsünde bulunuyordu.
ABD deki yahudilerin sermaye ve yatirimlarini çine kaydırmalari da delil olarak gösteriliyordu yazıda...
İhtiyar Dünya ya makro bir reset çekilecek galiba...
[quote=mirzaşan;485960]üstadım, analiziniz geçmiş yıllarda okuduğum bir yaziyi hatirlatti: USD nin yerini gold un alacagi, dolarin lahana yaprağından farksiz olacagini, ABD nin 13 eyaletinin bagimsizlik ilan edeceğini ve çin in yeni süpergüç olacagi öngörüsünde bulunuyordu.
ABD deki yahudilerin sermaye ve yatirimlarini çine kaydırmalari da delil olarak gösteriliyordu yazıda...
İhtiyar Dünya ya makro bir reset çekilecek galiba...[/quote]
sevgili mirzaşan bahsettiğiniz konu, oldukça uzun bir konu,...ve onun karşı önlemi afrika devşirmesi, yani global sermayenin afrikaya göçü,...çinin kendi iç pazarında boğuluşu, [B][I]varlığını devam ettirmek[/I][/B] isteyen bir abd,.... kapitalizmide ille sürdürmek isterse afrikaya gitmekten başka çaresi yok, bakir ve işlenmemiş topraklar keza çinden daha ucuz emek şu anda başka yerde yok,...
böylesi durumda turuncu devrimle çöken bir rusyayı kendisine müttefik yapmak zorunda,....ki cepheleşen şangay işbirliği gibi oluşumları yok edebilsin,..
petrol ve ambargo işini uzun vade yönü ile burada aramak gerekli,...
u7zun vadenin ara sürecinde rusyanın reaksiyoner davranışlarına karşı bir alan boşaltılması gerekiyor, yani tampon bölge,...ki rusya ile nato sıcak temas etmesin,...bu sahiplenilmemiş bir alan olmalı,...
.......vesaire bizdeki çözüm süreci işi bu alan boşaltılması ile yakından ilgili olmalı,...
benim buradaki temas ettiğim ise 24 hafatlık bir parkur ve bunun önümüzdeki 10-11 haftası bittikten sonrasında her an bu türbülansın geleceği,...
aslen türbülans başladı,...macro indik bunu müjdeledi ama macro indiğin boş alana çıkması gerekiyor bu zaman alacak,...
bu zaman aynı zamnda türbülans öncesi boalar için son ataklar, yani shortları biçeceklerki türbülansa ortak sayısı azalsın,...
[B][I]burada kelle başı işçilik konuşur, * zamn,...[/I][/B]
[URL="http://hizliresim.com/ZAXl5z"][IMG]http://i.hizliresim.com/ZAXl5z.png[/IMG][/URL]
macro indiğin olası hareketi bu yönde olacak,...mavi kırmızıyı öpünce kırmızı sarı yataydan kurtulana kadar ki ve şu anki süreç boa süreci,...
geçen bahsettim bundan bir kaç,
gold ölçümlemedki 10-11 haftalık mülayimlik bu işe yeter de artar gibi ummaktayım,...
yani bu analizi golddan takip ediyorum,...ikisini birleştirmiş durumdayım,...
şimdilik önümüz halen yükseliş kokmakta düşüş olsa dahi yükseliş, zira macro indicator sarı yatydan kurtulmalı ki short gelebilsin,..
burada mavinin kırmızya düşmesi ilk işaretler zaten,..şimdi gold analizi ile yeni bir mantık getrdim bu olaya,.....ve ikisini birleştirdim,...
22 gün sonar mavi kırmızı ile öpüşüyor,...3 hafta yapar,...
34 gün sonar muhtemel kırmızı a.mavi yatayını geçerek (grafta sarı simulasyon) short için boş alan çıkıyor,..5 hafta eder,
buraya kadar olan bölüm toplam 8 hafta, goldda ise 10 ve 11 hafta türbülansı kuracak haftalar,...
hemen hemen örtüşüyor,...zira boş Alana çıkış her an short, bu her an da 2 haftaya sarksa 10 hafta bulunur,..
sayın mirzaşan grafa tekrar dönersek,
kırmızı üstüne yatma eğiiliminde olan a.mavi şu anda 74675 te,
27.12.2013 te yani,...
işte gün sayımı oradan geliyor ve maxsimum sayım,..belki daha öncede çıkabilir boş Alana,
sonuçta burada boşalana çıkması önemli,...ama geriden gelerek ileriyi tahmin edersek bu max 56 gün, yani 8 hafta,
bu 56 günün ise 6 gününün yemiş durumdayız,...kalan 50 gün,
bu ölçülebilen, ölçülemiyen alan ise dediğim üzere kırmızının a mavi üstüne çıkışı,....
çift analiz den takip hem gold, hem macro indik,
malum conciş zaten 26 aralıkta yükselen lowa çıktı,...yani artık onun dötü sağlam da değil,...
biz zaten patlayacaktık ancak petrol yumurtladılar,....uzattılar işi,...
fakat buna bir darbe gerekiyor,..bu AB/euro sonrasında GOLD-USD İŞİNDEN BAŞKA İŞ DEĞİL,...
ara süreçlerle bu işi uzatmak ellerinde, ama cephaneler bir bir tükeniyor,...mermileri artık azalıyor, son attıkları petrol mermisi idi,...
fakat bu analizlere güveniyorum, macro oldukları için güveniyorum,...yani ara süreçleri fazla taşımaz macro,...işte petrolden başka ne yapabilir doları aşağı basabilir,...dolar aşağı basılırsa sayın mirza euroda takla atmışşsa goldu kim tutabilir,...
işte o zamn senin dediğin olur, conciş usd üzerinden bağladığı tüm branşlardaki piysa hakimiyeti ve kontrolünü geri gelmemek üzere yitirir,
dolayısı ile usd blokajı şart,
yani gold yükselişine usd eşlik edecek başka yolu yok,...bu goldda control sağlar,....önleyemediğinyerde basarsın goldu aşağı veririsin gazı usd de yukarı,
cezayı kesersin,...
her yönden bakıyoruz ama faiz kurulana kadar ara dönemde bu mantıklı olan, gold ve usd birlikteliği,...
total 24 hafta türbülansı içinde,..
[URL="http://hizliresim.com/04RQm9"][IMG]http://i.hizliresim.com/04RQm9.png[/IMG][/URL]
sistemi görüyormusun sayın mirza ,
fiyatlarda indikatörü ''H'' aşım sonrasında, dönüp indikatörün fiyatlara '' L'' oturuşunu istiyor,
''H'' AŞIM ERKEN LONG SİNYAL OLUYOR, ''L'' OTURUŞ İSE BU ERKEN SİNYALİN LONG TRENDE DÖNÜŞÜ,...
şu anda sattayız henüz ''H'' AŞIM SAATLİK VE GÜNLÜKLERDE YOK, HATTA 5 LİKLERDE YOK,..
ancak satımız malesef derinleşemiyor BUDA BİR GERÇEĞİMİZ, geçtiğimiz hafta nedenleri üzerinde oldukça sık durduk,...
ve önümüze 20 ocak, 22 ocak olarak iki olay daha dizili,...
''h'' aşımda dikkat etmeliyim sayın mirza,....bu gelmez ise shortta maliyet düzeltme şansımız halen var,...
eyvallah üstadım... Emari çekmiş ve harikulede yorumlamissiniz... insallah degerlendirmek nasip olur...
pirimiz sizsiniz...
sözümüz bizim için senettir...
"akil keramete top attırır."
bir sonsuzluk kahraman kahramaninin sözü...
sayın mirza bakacağız artık,
çok sistemler yaptık,
heyecandan uyuyamadığımız günler oldu, sabahı sabırla bekledik,...
baktık fos çıktı, hüsrana dönüştü,...çok ça ve sıklıkla yaşadık bütün bunları,...
son dönemlerde böyle heyecanlı üretimler yaparım, ama ertesi gün heyecan filan falan yoktur,...hatta kalktığım 1 , 2 saat geçmiş olur,
keh, keh,
ama fark şurada daha bunun nerede sorun üretceğini bilirim yani, o sorunu görürsem zaten bu şu demek olur, bu system ancak o sorunla kullanılabilir,...
şimdi buradaki system macörleştikçe sorunu azalan bir system bu nedenle,...günlükte ideal sonuç üretmeli,
saatlikte öyle ise öp başına koy,...
haftaya çok VOLATİLİTE OLACAK,...
BEN YATAY BİRAZ GENİŞLEYECEK DEDİM AMA SANIRIM UMDUĞUMDAN ÇOK OLACAK,
DİĞER HAFTA YATAY DAHADA GENİŞLEYECEK DEDİM AMA SANIRIM,...BU HAFTA ÇIKACAK YÖN, BİR SONRAKİ HAFTANIN TRENDİ OLACAK,...
HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN DER,
AKLIMA GELENLE BAŞLADIĞIM BU CUMARTESİ SOHBETİNİ BURADA NOKTALARIM,..
üstadım cuma günkü hareketi 15 dk grafikte nokta atisi takip ettim. adamlar şiir gibi, çizdiler grafiği...
testere pazartesi devam eder, sali feykini atar diye kurguluyorum.
yakin takip iz surmeye devam...palanin kasasına kadar devam...
azmettik başaracagiz...:)
[quote=mirzaşan;485972]üstadım cuma günkü hareketi 15 dk grafikte nokta atisi takip ettim. Adamlar şiir gibi, çizdiler grafiği...
Testere pazartesi devam eder, sali feykini atar diye kurguluyorum.
Yakin takip iz surmeye devam...palanin kasasına kadar devam...
Azmettik başaracagiz...:)[/quote]
pzt ö/s önemli olacak sayın mirza,...
ö/ö bir piyasa ö/s başka bir piyasa gibi,..
[QUOTE=indregandi;485973]pzt ö/s önemli olacak sayın mirza,...
ö/ö bir piyasa ö/s başka bir piyasa gibi,..[/QUOTE]
üstadım,
bahsettiginiz durum üzere,
nasil bir strateji kurgulamaliyiz?
ö/s low lar yükseliyor sayın mirza,
ö/ö ise cumadan devam eden yükseliş olanaklı,....
saat 12:00 barına kadar normal yükseliş gösteriyor ve kapatış ö/ö yüksekten olmalı, ancak ö/s lowlar yükseliyor,
saat13:55 ve 14:00 barlarına ardaşık yükselen low başlıyor,...normalde low yükseliş başladığında fiyatlar düşer, fiyatla ters çalışır, anormalde ise direnç kırmalıki, yükselen lowdan kurtulabilsin,..
13:55 14:00 sert low yükselişi var,..
15:00, 16:00, 17:00 da eğer 13:55 ve 14:00 da düşerse geri alış imkanı var,
ancak lowda yükseliş buna ragmen toptan yükseliş,
dolaysı ile direnç kıramassa çekim alanına girer