-
[quote=teo;34089]Sayın Hydioxyde,
Bu Rbci2.mq4 aynısını ms için yapabilirmiyiz.
Elimizde Rbci2 Fml olarak var olduğuna göre
-----------------------------value5
-----------------------------value3
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\----value1
---------------------------------- value4
---------------------------------- value6
şeklinde ms'e nasıl yazdırırız.[/quote]
Şöyle bir gözattım da ilk izlenimde bir ışık yanmadı nasıl yapılacağına dair.
Akşam daha salim bir kafayla inceleyeyim.
Sevgiler...
-
[quote=semerkandi;34042]selamlar
sayın hdioxyde oldukça hassa bir konuya parmak basmışsınız
ben şahsen kendi mekanik sistemlerimde yaklaşık %80 civarında bir başarıyı
şu an itibariyla yakalamış bulunuyorum
bunu başarmak ve sizin bahsetmiş olduğunuz geçici curve fitting tuzağından kurtulmak için
izlediğim yöntem ise şöyle özetlenebilir :
bir değil 8 farklı sistem kullanıyorum ve bu sistemlerin formülleri ve periyotları birbirinden oldukça farklı
dolayısıyla gerek pozisyona girmede ve gerekse reverse işlemlerde kimi erken kimi ise geç sinyal verebiliyor haliyle
bu noktada yanılma payını azaltmak için bir rating sistemi kurdum
yani 10 tam puan üzerinden puanlama yapıyorum
eğer ki çıkan puan en az 6-7 ise trend yönünde kaldıraçsız pozisyon alıyorum
puanlar artıp 10 sayısına yaklaştıkça ayrıca ilk açtığım pozisyonda karlı oturmanın da rahatlığıyla
bu sefer kaldıraç kullanmak suretiyle kar marjını arttırmaya başlıyorum
reverse yani dönüş zamanlarında puanların azalma oranı kadar kademeli pozisyon azaltıyorum ve
bu yaklaşım bana kar maksimizasyonu imkanını veriyor
bir elin nesi var iki elin sesi var misali
bir sistemin tehlikesi her zaman vardır diye düşünüyorum
sonuç olarak son 3 ayda bu sistemsel yaklaşım bana net %105 para kazandırdı
denemenizi tavsiye ederim
her 10 işlemden 7-8 tanesinin karlı sonuçlanacağını hayretle göreceksiniz
saygılarımla[/quote]
Notlarımız arasına böyle bir rating sistemini aldık. İlk fırsatta üzerinde çalışalım. (size zaman zaman bazı sorular sormama izin vereceğinizi ümit ediyorum) Hatta ratingin kaldıraç oranını gösteren bir halini de modelleyebileceğimizi düşünüyorum.
Hoşgeldiniz ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.
Ben biraz şu güvercin yuvasını okuyayım, kaçırmışım zamanında...:D
-
sifiri tuketmis olsakta son hamle ile. yinede bendede ışık yandi onceki sayflarda bahsetti - li + sistem arti yada eksi ne kadar buyuk olursa o kadar kesin sonuc dogrultusunda calisiyordum bende sizin soylediginize ve sn semerkandinin soıyledigine yakin ama icin onemli icine ne koyacagiz.
-
sn semerkandi bu matematik teorimi degilmi onu sizmi gelistirdiniz yoksa onu baz alan bir sistem mi yaptiniz. kusura bakmayin belki tekrar olacak ama.
-
[quote=teo;34089]Sayın Hydioxyde,
Bu Rbci2.mq4 aynısını ms için yapabilirmiyiz.
Elimizde Rbci2 Fml olarak var olduğuna göre
-----------------------------value5
-----------------------------value3
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\----value1
---------------------------------- value4
---------------------------------- value6
şeklinde ms'e nasıl yazdırırız.[/quote]
Teo merhaba,
şu kısmın mantığını çözemedim, sen çözdüysen matematik dilinde bana anlatırsan ms formülünü yazabilirim sanırım..
"for (i=limit;i>=0;i--) {
// CountBars i+shift+55
for (int shift=0;shift<=Value2-1;shift++) {
Value4 = Value4-CrazyChart(i,shift);
}
Value1 = -CrazyChart(i,0);
Value5 = Value4 / Value2;
Value6 = 0;
ExtMapBuffer1[i]=-Value5+Value1;// "RBCI2");
ExtMapBuffer2[i]=-Value5+Value1; //"Dots")
for (shift=0;shift<=Value2-1;shift++) {
Value6 = Value6 + (-CrazyChart(i,shift)-Value5)*(-CrazyChart(i,shift)-Value5);
}
Value8 = Value6/(Value2-1);
Value9 = MathSqrt(Value8);
ExtMapBuffer3[i]= +Value9;//,"LINE");
ExtMapBuffer4[i]= -1*Value9;//Plot4(-Value9,"LINE");
ExtMapBuffer5[i]=+2*Value9;//,"LINE");
ExtMapBuffer6[i]=-2*Value9;//,"LINE");
Value4=0;
Value6=0;"
-
size birde teknik bilgi vereyim cok isinize yarar bence halil rencberin bahsettigi hep akumulasyon distribusyon ( o hic distribusyon demez hep akumulasyon der ne hikmetse ama )
orani var ya 1 temmuz 2008 noktasina gelmis yani o gun dip yapmistik. onunla ayni hatta daha dusuk.yani dist orani.dikkat bence.. bundan sornasi takip edilmeli.benim sistemin bir parcasi bu.
-
distribusyon bilindigi uzere bugunde acil sekilde devam etti
yine bir vesile ile bakakaldik. donunce soyleyecegim.
-
raff 'a gore gunlukte alt bantta degmis fiat bu dibi bulduk anlamina geliyor diger gostergelerde en azindan fren yapmis durumda. dist. ise acc. donmus durumda az da olsa ama hala gecenki esik degerin altinda. dikkat.
-
Çok samimi olarak şunu itiraf etmeliyim ki, geçen de Vobbook yakınıyordu, yatay veya swing marketleri çözelim diye, çok enteresan benim sistemimde yatay piyasada çok kazandırıyor bana,ama trendli piyasalarda hep çarpılıyorum..
Bunun çözümünü bir türlü bulamadım, ne zaman trend var,Adx de tam çözüm değil buna,
Hatta bir zaman Abka da yazmıştı, Teo'nun sistemi yatayda para kazanıyor diye.
Öneriniz var mı...
Sevgiler...
-
[QUOTE=teo;35254]Çok samimi olarak şunu itiraf etmeliyim ki, geçen de Vobbook yakınıyordu, yatay veya swing marketleri çözelim diye, çok enteresan benim sistemimde yatay piyasada çok kazandırıyor bana,ama trendli piyasalarda hep çarpılıyorum..
Bunun çözümünü bir türlü bulamadım, ne zaman trend var,Adx de tam çözüm değil buna,
Hatta bir zaman Abka da yazmıştı, Teo'nun sistemi yatayda para kazanıyor diye.
Öneriniz var mı...
Sevgiler...[/QUOTE]
Hoş geldiniz Sn. Teo. 5 dakikalık periyotta kısa vadeli hareketli ortalama olabilir mi? 3-5, 5-10, 5-15 mesela. Her piyasada iş yapar. Aracı kurum komisyonu düşük olmalı.
İlginçtir matrikste test edince 3-5 dehşet getiriye ulaşmış görünüyor. Acaba diyorum system tester da bir yanlışlık mı var?
-
[QUOTE=sentinus;35276]Hoş geldiniz Sn. Teo. 5 dakikalık periyotta kısa vadeli hareketli ortalama olabilir mi? 3-5, 5-10, 5-15 mesela. Her piyasada iş yapar. Aracı kurum komisyonu düşük olmalı.
İlginçtir matrikste test edince 3-5 dehşet getiriye ulaşmış görünüyor. Acaba diyorum system tester da bir yanlışlık mı var?[/QUOTE]
Gecen haftalardaki forumdaki arkadaşlar da şahittir, yatay ,swing markette hep dipten aldım tepeden sattım, Hatta 52400 den bu trend başında yine shortladım,Ama 48100 de burası yine dip deyince longlayınca,trendde çarpıldım gaptan dolayı geç stop yaptım.Aynı olay 43.600 de de başıma geldi, dip diye, sebebi sistemin dibi yakalaması, halbuki o bahsettiğim iki tepede dip gibi davranıp sabah gap ile sert verdiler,
Şimdi bakıyorum o dönemlere Adx de yükselmemiş,trendli piyasayı anlayabilsem, parayı koyacak yer bulamıyacağım.75.000 YTL param 3 haftada 450.000 YTL oldu,
Bu trendde yine düştüm 150.000 YTL ye 300.000 YTL uçtu gitti, bu trendi çözemedim.
Adx,Aooron,Adaptive EMA,R-Square hiç biri bana trendi söylemedi,
şimdi harıl harıl, herkesin cevabı çok kolay dediği sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum...
Umarım samimiyetimden dolayı, kızan olmaz...
-
[QUOTE=teo;35281]Gecen haftalardaki forumdaki arkadaşlar da şahittir, yatay ,swing markette hep dipten aldım tepeden sattım, Hatta 52400 den bu trend başında yine shortladım,Ama 48100 de burası yine dip deyince longlayınca,trendde çarpıldım gaptan dolayı geç stop yaptım.Aynı olay 43.600 de de başıma geldi, dip diye, sebebi sistemin dibi yakalaması, halbuki o bahsettiğim iki tepede dip gibi davranıp sabah gap ile sert verdiler,
Şimdi bakıyorum o dönemlere Adx de yükselmemiş,trendli piyasayı anlayabilsem, parayı koyacak yer bulamıyacağım.75.000 YTL param 3 haftada 450.000 YTL oldu,
Bu trendde yine düştüm 150.000 YTL ye 300.000 YTL uçtu gitti, bu trendi çözemedim.
Adx,Aooron,Adaptive EMA,R-Square hiç biri bana trendi söylemedi,
şimdi harıl harıl, herkesin cevabı çok kolay dediği sorunun cevabını bulmaya çalışıyorum...
Umarım samimiyetimden dolayı, kızan olmaz...[/QUOTE]
Valla 3 haftada öyle bir paraya ulaşsam en az 1 yıl ara verirdim VOBa şahsen...